דרוש מידע לצערי הרב

מצב
הנושא נעול.

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל אסור לשוחח בדרך בקשר
מותר לחכות שמישהוא יפתח את הדלת החשמלית ולא לרוץ ולפותחה
אי אפשר לבטל את הצפצוף של חגורת הבטיחות ומי אמר שמותר להדקה כשמצפצף זה בד"כ לא פיקוח נפש
ברגע שהחולה הגיע לבי"ח אין כל היתר לכתוב וכד' אפשר לקחת מידע במוצאי שבת
אתה מוזמן לפנות לרבנים של איחוד הצלה, אני בטוח שהם יטפלו בזה (או שנסעת במד"א ואתה סתם מתלונן...)
יש איזה נוהל לצפור הכניסה וביציאה לכל צומת בכניסה זה אולי פיקוח נפש אבל ביציאה מה הסיבה ובצומת פנויה על מה ולמה
לא מידיעה אבל כנראה שהנוהל מגיע מאותו נהול שלא חוצים צומת באור אדום... כלומר מנוהל של להזהיר את הציבור שיפנה את הדרך)

דיני

משתמש מקצוען
פשוט שחייבים לצאת כמה כוננים וכל אחד שיצא מקבל שכר רב על מה שעשה
כך כתוב בהלכה
ואסור לשאול רבנים
השואל הרי זה שופך דמים והנשאל הרי זה מגונה(שהיה צריך ללמד מראש לבני קהילתו שלא ישאלו שאלות)
אני מדבר אחרי שהגיע צוות מקצועי ועשה מה שצריך
והחליט על פינוי בנט"ן או ברגיל
וכולם חזרו הביתה
יש דחיפות ומותר ליסוע לבית חולים
אבל אסור לשוחח בדרך בקשר
מותר לחכות שמישהוא יפתח את הדלת החשמלית ולא לרוץ ולפותחה
אי אפשר לבטל את הצפצוף של חגורת הבטיחות ומי אמר שמותר להדקה כשמצפצף זה בד"כ לא פיקוח נפש
ברגע שהחולה הגיע לבי"ח אין כל היתר לכתוב וכד' אפשר לקחת מידע במוצאי שבת
יש איזה נוהל לצפור הכניסה וביציאה לכל צומת בכניסה זה אולי פיקוח נפש אבל ביציאה מה הסיבה ובצומת פנויה על מה ולמה

מידיעה או מהשעה?

הלוואי תשלח אותם אלי
אני לא פוסקת אבל רק מעירה -

*המתנה שמישהו יפתח את הדלת החשמלית - ומה עם הזמן ההמתנה?
*נסיעה מהירה בלי חגורת בטיחות - מסוכן?
*בית חולים הוא מקום ציבורי, מה שלא נכתב - יכול להביא טעויות רבות.
*מספיק אחד למאה שנהג האמבולנס חשב שהצומת ריקה ומכונית הגיחה - זה חיים ומות. נוהל זה נוהל. אם אתה משאיר דברים לשיקול דעת זה יכול להיות מסוכן.

יאנקאלע

משתמש מקצוען
אתה מוזמן לפנות לרבנים של איחוד הצלה, אני בטוח שהם יטפלו בזה (או שנסעת במד"א ואתה סתם מתלונן...)

לא מידיעה אבל כנראה שהנוהל מגיע מאותו נהול שלא חוצים צומת באור אדום... כלומר מנוהל של להזהיר את הציבור שיפנה את הדרך)
הבנתי
ושאלתי היא האם מותר לעשות כן כשרואים בלילה צומת פנויה
וגם למה לצפור כשעוזבים את הצומת?

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הבאתי הרבה דוגמאות

האם יש פיקוח נפש בפעולות אלו

יש הנחיות ברורות אם מישהו חרג זה לא בסדר
אבל רב שפוסק לארגוני ההצלה לא רואה את המצב דרך חור המנעול כמוך
הוא רואה ומבין את כל התמונה ומנחה את המתנדבים בהתאם

יאנקאלע

משתמש מקצוען
אני לא פוסקת אבל רק מעירה -

*המתנה שמישהו יפתח את הדלת החשמלית - ומה עם הזמן ההמתנה?
*נסיעה מהירה בלי חגורת בטיחות - מסוכן?
*בית חולים הוא מקום ציבורי, מה שלא נכתב - יכול להביא טעויות רבות.
*מספיק אחד למאה שנהג האמבולנס חשב שהצומת ריקה ומכונית הגיחה - זה חיים ומות. נוהל זה נוהל. אם אתה משאיר דברים לשיקול דעת זה יכול להיות מסוכן.
דלת חשמלית = באופן שאין עכשיו חשש פיקוח נפש והמצב יציב רק בי"ח אמור לבדוק למה קרה מה שקרה
חגורה = באמת מסוכן אבל עדיין לא פיקוח נפש
כתיבה = אני מדבר על הכוננים שצריכים לקחת מידע מבית חולים אחרי שהשאירו את החולה שזה יכול לחכות למחר
צומת= עדיין לא מתיר לצפור ביציאה ועדיין אפשר לראות שהצומת באמת ריקה

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הבנתי
ושאלתי היא האם מותר לעשות כן כשרואים בלילה צומת פנויה
וגם למה לצפור כשעוזבים את הצומת?

ישבת פעם אחרי ההגה של אמבולנס בליל שבת כשאנשים חוזרים קצת שתויים מבילוי ואתה צריך לחצות צומת באור אדום

יהודה גל

משתמש מקצוען
ולמה על כל קריאה באים ברכב/אופנוע 8 כוננים (ראיתי בעיני מספר פעמים) למקרים קלים לא משהו המוני. לא מספיק כונן תורן לשבת אחד (מקסימום 2) עד שמדא מגיעים בכל מקרה?
באמת חילול שבת מיותר וכואב
שאלת תם: אני לא מבין למה מגיעים לכל מקרה, ולו הקל ביותר - כמות מתנדבים בלתי פרופורציונאלית בעליל, בלי קשר לשבת?!?!?!

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לפני כמה חודשים ראינו ביום שבת שתי אמבולנסים אחד מהם היה נהג דתי \חרדי עם כיפה
והוא מתקרב בנהיגה בשבת עם האמבולנס לחבר שלו לדבר ולצחוק ,ליד התחנה שלהם,פשוט היינו בהלם..

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מידיעה או מהשעה?

הלוואי תשלח אותם אלי

יש הדרכה
מה השאלה בכלל

יש הדרכה ברורה.
ידוע לי שבאיחוד הצלה ישנם עובדים בשכר! שעוברים כל השבוע על הקלטות הקשר של הכוננים בשבת ומפטרים כוננים שלא נשמעים להנחיות!
אז לי יש ידיעה ברורה !
למדתי קורס מע"ר מראש סניף איחוד הצלה והוא סיפר לנו שיש כל שבת כוננים שהם בלבד יוצאים לכל קריאה (כמובן לפי הצורך) והטלפנים הם גוים והם מוציאים את הקריאה וכל שבועיים בכל סניף יש רב הסניף והוא יושב עם כל הכוננים ולומדים הלכות שבת כדי לא להכהות את הרגש לכבוד שבת
ואם מישהו יוצא ללא צורך, אז מוציאים אותו מהארגון ושוללים ממנו את האופנוע !

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
כמי שעוסק במשך רוב שעות היממה בהלכות שבת, וכמי שאשתו עובדת בבית חולים וצריכה לעשות משמרות בשבת, אני מוכרח להגיב כאן ולהצביע על נקודה חשובה.
חרדים רבים שרואים חילולי שבת בבתי חולים ובארגונים רפואיים, מוצאים את עצמם נחרדים. האינסטינקט הבסיסי שלנו גורם לנו מיד רתיעה מכל מעשה שנתפס בעינינו כחילול שבת, במיוחד כאשר המחלל הוא יהודי שומר מצוות.
האינסטינקט הזה הוא מעולה, הלוואי שנצליח לשמר אותו, אבל בכל המדובר בעבודה של צוותים רפואיים אנו מוכרחים להתגבר עליו.
לא אוכל להיכנס כאן לכל פרטי ההלכות והנושאים עליהם דובר כאן, כי כל אחד מהם יש לו פרטי פרטים של הלכות בהן הוא תלוי. אבל כן אוכל לומר שהתפיסה ההלכתית כאשר מדובר בחולה, ובפרט בחולה שיש בו סכנה, שונה בתכלית מזו שאנו רגילים אליה בדרך כלל.
ההלכה מחמירה בפיקוח נפש יותר ממה שהיא מחמירה בהלכות שבת, ולכן כל ספק זעיר מחייב (חובה, לא רשות) את חילול השבת, ומבואר בהלכה שאפילו במקום בו ניתן לעשות את המלאכה על ידי גוי, אין עושים את המלאכה על ידיו, אלא על ידי גדולי ישראל וחכמיהם.
באופן כללי, כאשר שואלים על פרט מסויים אם יש בו פיקוח נפש או לא, התשובה תהיה פעמים רבות שלילית. אולם אנו צריכים להבין שהתפיסה ההלכתית היא מערכתית, לא פרטית. כלומר: פוסקי ההלכה אינם בוחנים לדוגמא כל שטיפה ושטיפה שנעשית בבית החולים אם היא נצרכת או לא, אלא הם בוחנים באופן כללי מערכתי את המצב, ואם ידוע שהימנעות כללית משטיפה תגרום חוסר סטריליות שיפגע בחולים ויסכן אותם - יתירו אותה (זו רק דוגמא, לא הלכה למעשה).
באופן כללי אוכל לומר שבתי החולים החרדיים מונחים ע״י פוסקים והצוותים ערוכים ועושים היטב את עבודתם. ישנן קולות מסוימות שניתן להשתמש בהן בעת סכנה וצורך גדול, ובבתי החולים הן מותרות כדבר שבשגרה, אבל הרואה אינו מבין זאת והוא בטוח שמדובר בחילול שבת.
לכן אני מבקש, כמי שאשתו נרגמה על ידי אבנים (!) כשנסעה להציל חיים ע״י רכב שנהגו גוי (דרך אגב, הרמת האבנים היא חילול שבת חמור יותר מנסיעה ע״י גוי), אל תמהרו לחרוץ דינים לפני שביררתם היטב את הדברים עם פוסק מוסמך.

lotr

משתמש מקצוען
ולמה על כל קריאה באים ברכב/אופנוע 8 כוננים (ראיתי בעיני מספר פעמים) למקרים קלים לא משהו המוני. לא מספיק כונן תורן לשבת אחד (מקסימום 2) עד שמדא מגיעים בכל מקרה?
באמת חילול שבת מיותר וכואב
זה הלכה בש״ע שכל מי שיכול רץ ומחלל שבת אפ’ שרק אחד מגיע ומציל, ומי שסתם חילל ללא צורך, כ’ בש״ע שלא רק שלא נענש אלא מקבל על זה שכר

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לפני כמה חודשים ראינו ביום שבת שתי אמבולנסים אחד מהם היה נהג דתי \חרדי עם כיפה
והוא מתקרב בנהיגה בשבת עם האמבולנס לחבר שלו לדבר ולצחוק ,ליד התחנה שלהם,פשוט היינו בהלם..
אז לי יש ידיעה ברורה !
למדתי קורס מע"ר מראש סניף איחוד הצלה והוא סיפר לנו שיש כל שבת כוננים שהם בלבד יוצאים לכל קריאה (כמובן לפי הצורך) והטלפנים הם גוים והם מוציאים את הקריאה וכל שבועיים בכל סניף יש רב הסניף והוא יושב עם כל הכוננים ולומדים הלכות שבת כדי לא להכהות את הרגש לכבוד שבת
ואם מישהו יוצא ללא צורך, אז מוציאים אותו מהארגון ושוללים ממנו את האופנוע !

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

המחזק

משתמש מקצוען
D I G I T A L
תמיד חשבתי למה לא משתמשים באופניים חשמליות בשבת (במקום רכב או אופנוע)
אין בזה איסור תורה
וגם זה מהיר מאוד במיוחד במקום שיש בדרך הרבה אנשים על הכביש
יש קצת מקומות שיש כבר אופניים, אבל למה אין בכל המקומות?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה