מידע שימושי לצליאקים- קמח הארץ מולינו -ללא גלוטן.

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
והנה ב"ה התוצאות.
הבטחתי לצלם ולשלוח. לפני אפיה /אחרי
חבל שא"א גם לטעום.........ולהריח......
והאמת שעוד דקה לא נשאר פירור.......
ב"נ בהמשך אכתוב את המתכון

IMG_6181.JPG
IMG_6183.JPG
IMG_6189.JPG
IMG_6194.JPG
IMG_6197.JPG
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה מעולה!!
איך היה להתעסק עם הבצק? הקליעה?
ואשמח גם לשמוע מה קורה אחרי הקפאה
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
@מבורכת
דחוף מתכון!

יש לי כבר את הקמח בבית, מחכה למתכון מעולה!

כותבת לך את המתכון שקבלתי ממשהי:

2 כפות חד פעמי גדושות וחצי כוס (קרטון) מים פושרים -לשים בצלחת מרק חד פעמי.
בקערת המיקסר לשים:
2 כפיות מלח
שקית קמח מולינו (500 ג')
חצי כוס סוכר (אני שמתי יותר)
לערבב יחד במקסר והוסיף את השמרים מהצלחת.
להוסיף 1 וחצי כוס (קרטון) מים פושריםץ
לערבב שוב 3 דק' ולהוסיף 3 כפות שמן
ללוש הכל במקסר כ 10 דק'.


וכאן אני כותבת לך מה אני עשיתי:
שמתי כוס מים פושרים והוספתי ממש בהדרגה עד שהבצק קיבל מרקם רך ונעים
לא זוכרת כמות מדויקת,אם השתמשתי בכל הכוס וחצי. יכול להיות שפחות.
לשים בשקית ניילון ולהתפיח כשעה.
להוריד את הנפח ולהתפיח עוד שעה
ושוב להוריד נפח ולהתפיח חצי שעה .

והאמת אני אספר לך שהבצק לדעתי לא הכפיל את עצמו מספיק אבל יצאו לחמניות מדהימות.

ליצור צורות, למרוח ביצה /שומשום/מתבל שום וכד'....
אין צורך בהוספת קמח לעיבוד הבצק ללחמניות.
ושוב -התפחה של חצי שעה
ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 220 ולהוריד את החם ל 200 אחרי 5 דק'.
לאפות עד שנראה מוכן.(הזמן משתנה מתנור לתנור)
בתחתית התנור הנחתי תבנית עם מים.יש אומרים שזה מועיל.

יצאו 13-14 לחמניות לא גדולות.

הרבה הצלחה וסבלנות.
והכי חשוב ,כמו תמיד :
ה"יהי רצון"........


 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
הכנתי היום שוב לחמניות מקמח מולינו.
כמובן הקודמות אזלו.......

קצת עשיתי שינוי מהמתכון שהביאו לי.

אז הנה המתכון המחודש (משופץ)-עד שנגיע בעז"ה למתכון הנבחר!!!

בתחתית קערת המיקסר :
כף שמרים יבשים
500 ג' קמח מולינו
חצי כוס סוכר
כף דבש
2 וחצי כוסות מים פושרים (כוס ח"פ שקוף)

לערבל כ 3 דק' עד לאיחוד החומרים ואז להוסיף 2 כפיות מלח ו2 כפיות משפר אפיה(מצו"ב תמונה)
להמשיך לערבב 8 דק'.

להתפיח כשעה מכוסה במגבת
להנמיח הבצק ולהתפיח שוב כשעה
ושוב לחזור ע"כ
ליצור לחמניות ולצפות לפי הטעם.
לשים בתחתית התנור תבנית עם מים
לאפות על 200 כ 5 דק'
ולהנמיך ל 180 לעוד כ 25 דק'.

הפעם הבצק תפח יותר ולכן יצאו 19 לחמניות שפעם קודמת יצאו 13
IMG_5847.JPG
IMG_5848.JPG
IMG_5849.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5841.JPG
    IMG_5841.JPG
    3.1 MB · צפיות: 44

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הכנתי היום שוב לחמניות מקמח מולינו.
כמובן הקודמות אזלו.......

קצת עשיתי שינוי מהמתכון שהביאו לי.

אז הנה המתכון המחודש (משופץ)-עד שנגיע בעז"ה למתכון הנבחר!!!

בתחתית קערת המיקסר :
כף שמרים יבשים
500 ג' קמח מולינו
חצי כוס סוכר
כף דבש
2 וחצי כוסות מים פושרים (כוס ח"פ שקוף)

לערבל כ 3 דק' עד לאיחוד החומרים ואז להוסיף 2 כפיות מלח ו2 כפיות משפר אפיה(מצו"ב תמונה)
להמשיך לערבב 8 דק'.

להתפיח כשעה מכוסה במגבת
להנמיח הבצק ולהתפיח שוב כשעה
ושוב לחזור ע"כ
ליצור לחמניות ולצפות לפי הטעם.
לשים בתחתית התנור תבנית עם מים
לאפות על 200 כ 5 דק'
ולהנמיך ל 180 לעוד כ 25 דק'.

הפעם הבצק תפח יותר ולכן יצאו 19 לחמניות שפעם קודמת יצאו 13צפה בקובץ המצורף 557317 צפה בקובץ המצורף 557318 צפה בקובץ המצורף 557319
איך את עושה את החתכים בלחמניות?
פעם עשיתי לפני האפיה, והם 'נעלמו'..
 

סייבר

משתמש מקצוען
הכנתי היום שוב לחמניות מקמח מולינו.
כמובן הקודמות אזלו.......

קצת עשיתי שינוי מהמתכון שהביאו לי.

אז הנה המתכון המחודש (משופץ)-עד שנגיע בעז"ה למתכון הנבחר!!!

בתחתית קערת המיקסר :
כף שמרים יבשים
500 ג' קמח מולינו
חצי כוס סוכר
כף דבש
2 וחצי כוסות מים פושרים (כוס ח"פ שקוף)

לערבל כ 3 דק' עד לאיחוד החומרים ואז להוסיף 2 כפיות מלח ו2 כפיות משפר אפיה(מצו"ב תמונה)
להמשיך לערבב 8 דק'.

להתפיח כשעה מכוסה במגבת
להנמיח הבצק ולהתפיח שוב כשעה
ושוב לחזור ע"כ
ליצור לחמניות ולצפות לפי הטעם.
לשים בתחתית התנור תבנית עם מים
לאפות על 200 כ 5 דק'
ולהנמיך ל 180 לעוד כ 25 דק'.

הפעם הבצק תפח יותר ולכן יצאו 19 לחמניות שפעם קודמת יצאו 13צפה בקובץ המצורף 557317 צפה בקובץ המצורף 557318 צפה בקובץ המצורף 557319
על המשפר האפיה מצוין ''עלול להכיל גלוטן''!
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
על המשפר האפיה מצוין ''עלול להכיל גלוטן''!

נכון.
ועם זאת אני לא מקפידה על עלול.
תכל'ס זה מיוצר לאלו הנמנעים מגלוטן.
יש כאלו שגם ה"עלול להכיל גלוטן" מזיק להם.
ב"ה אצלינו אחרי 14 שנה,זה עובר בשלום.....
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לי יצא לא מאד אוורירי...
מה ניתן לעשות ?
כמה שמרים שמת?
לפי המתכון לא חייב לצאת אורירי.
זה אכן לחמניה קצת כבידה....
אבל המרקם והטעם-חלום.
הילדה החלה ליטול ידיים בוקר וערב.
היא "צוחקת" על הרעיון החדש לעמוד בתור לנט"י.........
וכעת גם מבינה למה תמיד היא מבין הראשונות שמסיימות לאכול.
לא היתה מודעת לתור לנטילה.....
 

פאוור

משתמש פעיל
תודה,
האם משהו בירר את הנושא מול רופא המתמחה בתחום?
נראה מגרה, מה יש לומר.

ממתינה עוד 4-6 חודשים, לשיתופים ולתוצאות בדיקות דם של המשתמשים בקמח הנ"ל.
או למידע יותר מאומת/ חוו"ד של רופא גסטרו

לאחר שימוש מתלהב מדי בשיבולת שועל ללא גלוטן,
מה שהביא לתגובה בערכים בבדיקות הדם. זהירה יותר.
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מחכה לתשובה מפרופ' וילשנסקי
אמור לחזור מחו"ל מחר
אעדכן באשכול של הגלוטן את תשובתו בל"נ
 

אורתודוכס

משתמש פעיל
יש לי שאלה לשאול אותכם/ן
אח שלי סובל ממה שנקרא "מעי רגיז" האם קמח כזה מתאים לו
 

מומחה על

משתמש פעיל
תודה לכולם על השיתוף הפורה
יש למישהוא מושג מתי אמור להגיע שוב הקמח הזה
תודה
 

פנדורה

משתמש מקצוען
נראה מגרה, מה יש לומר.

ממתינה עוד 4-6 חודשים, לשיתופים ולתוצאות בדיקות דם של המשתמשים בקמח הנ"ל.
או למידע יותר מאומת/ חוו"ד של רופא גסטרו

לאחר שימוש מתלהב מדי בשיבולת שועל ללא גלוטן,
מה שהביא לתגובה בערכים בבדיקות הדם. זהירה יותר.
אכלת קמח שיבולת שועל שרשום עליו "ללא גלוטן" או כל שיבולת שועל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה