לצחצח שיניים. ממתי?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
ילדתי בת השנה (בכורה) התחילה ממש עכשיו לטעום ממתקים.
אני מתחילה לדאוג לשיניים שלה.
איך ועם מה מצחצחים?
מה לעשות כדי שהיא תסכים שיצחצחו לה שיניים?
הבו את נסיונכם העשיר!!!!:):p:)

יבואן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ג"א מצטרף לשאלה הנ"ל

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שיניים מצחצחים מהרגע שהן בוקעות.
תנו להם כבר מגיל קטן מברשת שיניים ביד,
בהתחלה עושים ב"כאילו" בלי משחה..
אבל בהמשך אצלי קצת לפני גיל שנתיים, מצחצחים רגיל עם משחת שיניים אלמקס לילדים.
היום בגנים בגיל 5 מגיע אחות ומסבירה על בריאות השיניים ואיך לצחצח באופן עצמאי,

גרפיתי

משתמש רשום
שינים מצחצחים מהרגע שבו הן בוקעות.ביתי מוכנה ושמחה שאני מצחצחת לה.או שזה אופי נח או שזה הרגל (יכול להיות שעזר שהיא תמיד ראתה איך אני מצחצחת)אני מצחצחת עם משחת שיניים לילדים של טום וג'רי בטעם מסטיק.שיננית ששאלתי אמרה שמספיק גם רק צחצוח ללא משחה.

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הממתקים הרבה פחות בעייתיים מהחלב ומתחליפיו שתינוקות שותים לפני השינה. החלב הוא ממש אינקובטור לחיידקים - כך אמר לנו רופא השיניים. הוא בכלל המליץ לגמול את הילד מהנקה לפני השינה ברגע שיוצאות השיניים הראשונות ולעבור למים. לי זה היה נשמע מוגזם לגמרי - בגיל חצי שנה לתת לתינוק בקבוק מים לפני השינה?
למעשה, אצל הגדולים היה יותר קשה ללמד אותם לצחצח שיניים. אחות טיפת חלב המליצה לנו לעשות "טקס" צחצוח שיניים לפני השינה שכולל גם את אבא ואמא מצחצחים שיניים, אבל לא היתה לנו סבלנות לזה.
רק בגיל שנתיים וחצי הם קלטו את זה, כמובן בעזרת משחה טעימה (אורביטול לילדים, אבל זה לא משנה - יש עוד הרבה טעימים). לעומת זאת, הקטנצ'יק מצחצח שיניים כבר מגיל שנה, בזכות ה"טקס" והדוגמה האישית שהוא רואה מאחיו הגדולים.

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אצלי הילדים ממש נהנים לצחצח.... קניתי להם מברשת חמודה עם דורה וכאלה, ומשחת שיניים של טום וג'רי ואוי ואבוי אם אני יגיד להם לא לצחצח....

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
תודה לכל המייצעם שפינו לי מזמנם היקר!!

yochp

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני קניתי ב"מוצצים" מברשת שיניים שמולבשת על האצבע שהילדות שלי ממש נהנהות ממניה.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
רעיון מדהים!

skl

משתמש פעיל
האם מסוכן שילד בן שנה ו-9 חודשים בולע את המשחת שיניים??

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י skl;537798:
האם מסוכן שילד בן שנה ו-9 חודשים בולע את המשחת שיניים??

לא יותר מסוכן מה"ממתקים", צבעי המאכל ושאר "ירקות" שהוא בולע.

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נותנים לילד מברשת שיניים כשהוא באמבטיה, אז יש להם נינוחות...
מקסימום, יצחצח גם כמה צעצועים!

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
יש משחות שינים שעשויות לגרום לדלקת גרון למי שרגיש לסוג מסוים של חומר

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י obyektiv;537975:
יש משחות שינים שעשויות לגרום לדלקת גרון למי שרגיש לסוג מסוים של חומר

מהם?

מירית

משתמש רשום
על המשחה של אלמקס ילדים מצוין לא לתת לילדים מתחת לגיל שנתיים, וגם אז- לעודד אותם להוציא את המשחה מהפה ולא לבלוע אותה.

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני שמעתי שלתינוק קטן שרק יצאו השיניים מספיק לשפשף עם גזה רטובה (תחבושת של פצע).
לבן שלי בן שנה +3 חד' קניתי מברשת שיניים של אורל B ומצחצחת לו עם משחה של אלמקס- שטוענים שזה יותר פעיל!
(ודרך אגב יש ילדים שלא אוהבים טעם תות וכד'-אצלי- ואולי עדיף שכך!!)
המברשת שלהם מעולה רכה ונוחה והילד צוהל ושמח כשרואה אותי מחזיקה אותה. יש להם מברשות מותאמות לגילאים הן קצת יקרות אך מצוינות ומתאימים לכל גיל את הקושי המתאים.
ובאמת אני חושבת כפי שכבר אמרו שזה יותר קל כשרואים את האחים הם כבר מכירים את הנושא.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
;)
אני לא מבינה, היום טיפולי השיניים לילדים - חינם. לצחצח שיניים?! לא חבל על הכוחות לשכנע (עד גיל חמש הם רוצים, אח"כ צריך רחמי שמיים) והכסף? (מברשת עם דמויות עליזות עולה בבית מרקחת 25-30 ש"ח מינימום)

;);););););););)
(התוספת הנכבדת של הקריצות, כדי להבהיר את רוח ההודעה ולמנוע את מטר אבני הבליסטראות שינחתו עלי)

טובה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עדיף בכל מקרה לצחצח לילדים ולא לתת להם לעשות זאת לבד. מנסיון, בני בן ה-4 חזר השבוע מבדיקה ראשונית עם 9!!! חורים בשיניים. והוא מצחצח כל לילה מגיל צעיר לבד, עכשיו אני כבר מקפידה לצחצח לו. זה לא לוקח הרבה זמן ואולי זה יעיל יותר. ואגב-אולי זה באמת מהבקבוק ששתה לפני השינה עד גיל שנתיים, לא יודעת.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י טובה;538053:
עדיף בכל מקרה לצחצח לילדים ולא לתת להם לעשות זאת לבד. מנסיון, בני בן ה-4 חזר השבוע מבדיקה ראשונית עם 9!!! חורים בשיניים. והוא מצחצח כל לילה מגיל צעיר לבד, עכשיו אני כבר מקפידה לצחצח לו. זה לא לוקח הרבה זמן ואולי זה יעיל יותר. ואגב-אולי זה באמת מהבקבוק ששתה לפני השינה עד גיל שנתיים, לא יודעת.
תבדקי טוב טוב אם זה קשור בדווקא לצחצוח. אחד הילדים שלי היה בגיל ארבע אצל רופאת השיניים אחרי שעבר בגיל שלוש ביקורת שלא הראתה כל בעיה. והמצב היה חושך בעיניים: מלבד חמש או שש שיניים כולן היו זקוקות לטיפול.(והוא צחצח שיניים)
נדהמתי. הרופאה הוותיקה והמקצועית הסבירה לי שיש לו מה שנקרא:"עששת דוהרת" ניכר על השיניים שזה לא נובע מעששת "בקבוק שוקו" ובכלל הוא לא לקקן גדול. היא המליצה לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון תוך הסבר כי אם יש פוליפים או כל דבר המקשה על נשימה דרך האף, הילד נושם בשנתו דרך הפה. השיניים מתייבשות והשכבה של הרוק המגנה מפני החיידקים איננה והם חוגגים.
הלכנו לרופא טוב. טיפלנו. אחרי סיום הטיפולים הממושכים חזרנו לביקורת (חצי שנה אח"כ) בביקורת היה חור קטן בלבד. היום הוא כבן שבע, וב"ה המצב טוב. -חור או שניים בביקורת מידי חצי שנה.
מסקנה: פה מלא חורים-זה לאו דווקא בגלל ממתקים/אי צחצוח נאות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה