מתכון בריאות לנשנוש אחר הצהריים

אסתיס

משתמש מקצוען
קרקרים מקמח כוסמין עם שמן זית. בתוספת זרעונים, עשבי תיבול, תבלינים וכו...
אמנם פחמימה אבל בריאה ומזינה.
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בשמחה

בתבנית גדולה:
8-9 כוסות קורנפלקס
1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס גרעיני דלעת
2 כוסות שקדים פרוסים או גפרורים
2 כוסות חמוציות.

ערבוב החומרים היבשים.

בסיר:
½ כוס שמן
½ כוס סוכר
¾ כוס מייפל
מערבבים עד שהסוכר נמס
שופכים בזיגוג על התערובת
אופים בתנור 10-15 דק'
מערבבים באמצע
מוציאים
מקררים
ושוב מערבבים עם מזלג או משהו כדי שלא יהיה גוש.
חלק נשאר מחובר בחתיכות קטנות וזה מעולה.

לשמור בהקפאה או סגור במקום מוצל.

אני לא ממיסה בסיר, אלא שופכת מעל הקורנפלקס ומערבבת, יוצא מצוין!










¹
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הפייבורייטס שלי:
תמר עם אגוז,
פירות- במיוחד עכשיו בקיץ שיש פירות ככ טעימים, ממש ממתק
לחמית/פריכית עם גבינה ונבטים
מרק- אם בא לי משהו מבושל (נדיר)
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מרק טעים גם בקיץ וגם בחורף: מטגנים בצל כמה דקות, חותכים ירקות לקוביות(הכול: גזר קישוא בטטה דלעת תפו"א מה שרוצים) מוסיפים לסיר עם מלח ופטרוזיליה (מוסיף המון טעם)משאירים את הירקות להתאדות בלי מים על אש נמוכה כחצי שעה שלושת רבעי שעה מידי פעם לערבב, מוסיפים מים רותחים ואבקת מרק ומבשלים עוד כשעה או עד שהירקות רכים, כחצי שעה לפני סיום הבישול אפשר להוסיף גריסים, יוצא מעדן!
 

תמר אלי

משתמש מקצוען
יש משהו שלמדתי לאחרונה מאד טעים וקל
שעועית גדולה (בובעס)
משרים ומבשלים עם סוכר חום
כיף מאד לנישנוש..
 
D

Deleted 66182

אורח
נחשוב כירק מבחינת ערכו התזונתי והקלורי, ולא כפחמימה.
לא לפי כל השיטות
אחרי בישול נעשה כפחמימה ולא כחלבון
מסוג המזונות שאין לגביהם דעה מוחלטת לגבי ההרכב, כמו:
קינואה (קטנית או דגן? תזונאים ודיאטנים אמרו לי דברים הפוכים..)ועוד
 

HIGHLIGHT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תמרים עם שקד לא קלוי בפנים.
חלבי - יוגורט עם אגוזים או שקדים טחונים. (אפשר להמתיק אם מעונינים) - מאד טעים
 

מימונית

משתמש פעיל
בשמחה

בתבנית גדולה:
8-9 כוסות קורנפלקס
1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס גרעיני דלעת
2 כוסות שקדים פרוסים או גפרורים
2 כוסות חמוציות.

ערבוב החומרים היבשים.

בסיר:
½ כוס שמן
½ כוס סוכר
¾ כוס מייפל
מערבבים עד שהסוכר נמס
שופכים בזיגוג על התערובת
אופים בתנור 10-15 דק'
מערבבים באמצע
מוציאים
מקררים
ושוב מערבבים עם מזלג או משהו כדי שלא יהיה גוש.
חלק נשאר מחובר בחתיכות קטנות וזה מעולה.

לשמור בהקפאה או סגור במקום מוצל.











¹
תודה
 

michal2100

משתמש מקצוען
עוגת טחינה לדעתי גם עונה על הבקשה:

6 כפות טחינה
4 ביצים
2 כפות דבש
1 א. אפיה

לערבב הכל ולשפוך לתבנית אינגליש קייק

להוסיף מלמעלה 5-6 תמרים חתוכים (אני מפזרת אותם וכל אחד שוקע בגובה אחר)

בדקתי בהמרת מתכונים יש 83 קלוריות בפרוסה, 13 פרוסות סה"כ
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
פרווה - אדממה. דומה לשעועית, אבל יותר טעים - (לעניות דעתי לכל הפחות) חולטים במים רותחים כמה דקות ומפזרים קצת מלח.
חלבי - מוזלי.
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
קורנפלקס- פחמימה. בכל מקרה במתכון שצירפו אני לא שמה סוכר אלא עוד קצת דבש,
ותוספות- לפי המלאי ומה שבא.. כל מיני אגוזים, זרעונים, חמוציות ללא סוכר וכד'.
 
D

Deleted 66182

אורח
נראה לי את טועה.
מאיפה שמעת את זה?
יכול להיות שאני טועה..
התייעצתי וגם קראתי: בשיטת מיכל פתל למשל שעועית ירוקה נחשבת פחמימה בחשבון הקלוריות, גם בשיטת חלי ממן מתייחסים לשעועית ואפונה במידה כי זה ערך פחמימתי ויש עוד כמה וכמה..
זה בעצם קטניות. יש קטניות שעוברות תהליך והופכות לחלבון (בעיקר בהנבטה)
ויש קטניות שהם פחמימה לכל דבר: שעועית לבנה, אפונה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בשיטת מיכל פתל למשל שעועית ירוקה נחשבת פחמימה בחשבון הקלוריות, גם בשיטת חלי ממן מתייחסים לשעועית ואפונה במידה
אצל שתיהן שעועית ירוקה נחשבת כירק.
אפונה קפואה/משומרת נחשבת כפחמימה, ואפונה שמגיעה בצורה יבשה משייכים אותה לקבוצת החלבונים גם לאחר הבישול.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
פחמימה לכל דבר: שעועית לבנה, אפונה.
שעועית לבנה נחשבת כחלבון.
אפונה- כפי שכתבתי נ"ל.
בכל מקרה, גם קטניות הנחשבות לחלבון מכילות אחוזים יפים של פחמימה, אבל עדיין בדיאטה שגרתית נחשיב אותם כחלבון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה