למי יש מתכון טוב מסורתי לפריקסה

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מחפשת מתכון טוב
לפריקסה (ככה כותבים את זה?)

תודה למסייעים
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
מתכון שמצאתי ברשת. נראה מעולה! מתכננת להכינו בקרוב...

נכתב ע"י כוכב103;1884793:
מחפשת מתכון טוב
לפריקסה (ככה כותבים את זה?)

תודה למסייעים

פריקסה - מפורט וברור
Anat samet- אמהות מבשלות כשר
לבצק:1 קילו קמח,
שקית שמרית,(או 50 גר שמרים יבשים)
2 כפות סוכר,
כף מלח ,
1/2 כוס שמן
,2 כוסות מים פושרים

למלית:קוביות תפוחי אדמה מבושלים,ביצים קשות,טונה בשמן,סלט קצוץ,זיתים,חמוצים,לימון כבוש,אריסה

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי).
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 חלקים.
יוצרים לחמניות ( 20 ס"מ על 3, בערך) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

עריסה בייתית
1 ק"ג פלפלים אדומים יבשים,מים להשרייה,1 כף מלח,2 כוסות שמן,1 כוס מים.
מנקים את הפלפלים מן הגרעינים ומסירים את חלקם העליון. שורים את הפלפלים בקערת מים למשך רבע שעה. שוטפים את הפלפלים היטב וטוחנים אותם במטחנת ירקות רגילה או במטחנת בשר. מוסיפים לרסק הפלפלים את המלח, השמן והמים ומערבבים היטב.יוצקים את התערובת לצנצנת ויוצקים מעל מעט שמן כדי שלא תתייבש (כ-3 כפות שמן לכל צנצנת).
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
חברה שלי הכינה משהו מיוחד!! יצא יותר מטעיםםם:)
אבקש ממנה
 

אשמורת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
תודה שחמט, תתחדשי על הניק!

בצק ללחמניות פריקסה (בערך 8 לחמניות גדולות)

4.5 כוסות קמח
30 גר' שמרים יבשים
3 כפות שמן
חצי כפית מלח
כפית סוכר
1.5 כוסות מים פושרים בערך

ללוש את כל החומרים, להתפיח כראוי.
ליצור את הלחמניות ולפני הטיגון לתת להם לתפוח פעם נוספת למשך 20 דק'.
לטגן בשמן עמוק, צד אחד עם מכסה סגור והצד השני עם מכסה פתוח.

הצלחות.

נ.ב. כדאי לזכור שהרבה מההצלחה של פריקסה, זה המילוי.
תשקיעי בו לא פחות.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
תודה רבה!
אנסה בעז"ה
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
הי אשמורת,
אני נשארתי אותו ניק של אורות בלילה רק החלפתי את השם:)
 

יעל זפרני

מיתוג ופרסום עסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לי יש מתכון שלא סופג בכלל שמן ומאוד קל להכנה בבקשה:
8 כוסות קמח / קילו קמח.
3 כפות סוכר.
כפית מלח.
2 וחצי כוסות מים פושרים.
2 כפות שמרים.
קצת יותר מרבע כוס שמן.

לשים את המלח בתחתית הקערה ומעל את הקמח, הסוכר והשמרים,
לאחמ"כ להוסיף את המים ולקראת הסוף את השמן.
לאחר שהכל התאחד לבצק אחיד וחלק לתת 10 דק' התפחה,
ללוש ושוב להתפיח.
לחלק לעיגולים, ילצור אליפסות ולהניח על נייר אפיה מקומח.
וללת לזה שוב התפחה כמובן לכסות את הבצק שלא התייבש.
מרתיחה שמן עמוק בסיר רחב על אש גבוה.
מטגנת את האליפסות מהצד העליון (לא הצד מקומח)
ואחרי קצת זמן הופכת לצד השני.
לאחר שהזהיב להפוך שוב ולהוציא כשזה קיבל צבע זהוב.
ולספוג מיד את השמן בנייר סופג.
בהצלחה
 

*אפרת*

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
לי יש מתכון שלא סופג בכלל שמן ומאוד קל להכנה בבקשה:
8 כוסות קמח / קילו קמח.
3 כפות סוכר.
כפית מלח.
2 וחצי כוסות מים פושרים.
2 כפות שמרים.
קצת יותר מרבע כוס שמן.

לשים את המלח בתחתית הקערה ומעל את הקמח, הסוכר והשמרים,
לאחמ"כ להוסיף את המים ולקראת הסוף את השמן.
לאחר שהכל התאחד לבצק אחיד וחלק לתת 10 דק' התפחה,
ללוש ושוב להתפיח.
לחלק לעיגולים, ילצור אליפסות ולהניח על נייר אפיה מקומח.
וללת לזה שוב התפחה כמובן לכסות את הבצק שלא התייבש.
מרתיחה שמן עמוק בסיר רחב על אש גבוה.
מטגנת את האליפסות מהצד העליון (לא הצד מקומח)
ואחרי קצת זמן הופכת לצד השני.
לאחר שהזהיב להפוך שוב ולהוציא כשזה קיבל צבע זהוב.
ולספוג מיד את השמן בנייר סופג.
בהצלחה
אומנם האשכול ישן
אבל הכנתי היום ויצא מעולה
והכי חשווב בלי שמן

תודה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה