למי יש את גליון 'טעימות' הראשון?

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני צריכה משם את המתכון של הבצק שמרים

(לא צריכה את כל הוראות ההכנה, רק את החומרים)

תודה!
 

YB nekuda

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים אוא 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית מלח
1 3/4 כוסות מים חמימים
1/4 כוס שמן להטמעה בבצק

בהצלחה
ובתאבון
 

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם אדל מבקשת סימן שזה מוצלח.
אז אולי תכתבי הוראות הכנה?
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
:)
ההוראות הכנה שם מאוד ארוכות
ותכל'ס אני פשוט מערבבת הכל ולא עושה מה שהיא כותבת


זה המתכון הכי מוצלח שלי עד כה לבצק שמרים
הוא רך ואוורירי וטעיםםם

פשוט עברנו דירה וזה אבד לו איפשהו בדרך...
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בלי מרגרינה נשמע ששווה לנסות. תודה
 

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמה זמן התפחה?
וכמה זמן אחרי הצורות?
ואיזה חום?
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מתפיחה עד שיש הכפלה יפה של הכמות
בדר"כ כשעה, שעה וחצי
(כשקר, כדאי לשים בסביבה חמה לדוגמא, להפעיל את התנור על 60-100 מעלות ולהניח את הקערה על הדלת כשהיא פתוחה)

ואחרי הצורות - גם, עד שמכפיל את הנפח

אופים ב180 מעלות
 

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מצטרפת להמלצות על המתכון!
זה אכן המתכון המנצח לעוגות שמרים.
 

YB nekuda

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם עשיתי את המתכון הזה
(בשביל מה יש לי טעימות שמור בקלסרים - אם לא בשביל מתכון שמרים טוב)

אבל אחרי האפיה צריך לשמור מיד במקפיא
בגלל העדר המרגרינה (נראה לי) זה נוטה להתיבש די מהר.

אבל זה יוצא מקסים וטעים ובלי מרגרינה.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ומה את ממלאה מלוי מוצלח אבל שלא יברח חצי החוצה??
אבל שלא יהיה עם מרגרינה...
 

YB nekuda

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מילוי מוצלח וטעים

טחינה בערבוב סוכר
עד למתיקות הרצויה

מורחת
ושמה שוקולד ציפס או חתיכות שוקולד מריר חתוכות קטן או מגורדות
מגלגלת לרולדה ואופה או חותכת לכרוכיות ואופה.

יוצא מעולה

ואם מחממים מהמקפיא טיפה בתנור. השוקולד נמס שוב וזה מקסים.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נשמע מענין עם הטחינה. רק יש לי ילד שאלרגי לטחינה/שומשום.
יש למשהי מילוי נוסף טובשלא זולג בלי מרגרינה??
 

YB nekuda

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש קרם וניל שקונים בחנות אפיה עם שוקולד ציפס ומכינים כרוכיות- יוצא כמו במאפיות.
מאוד טעים.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מן הסתם הקרם וניל הזה גדוש שומן צמחי כמו מרגרינה.. לא?

אשמח לשמוע על מילוי שוקולד, אבל שנשאר בפנים.
 

YB nekuda

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יכול להיות,
עשיתי פעם אחת
כי תמיד כשאני עושה זה מהרגע להרגע ואין זמן לרוץ

אז אני עושה טחינה ושוקולד
או קינמון וסוכר
או מורחת בשמן ושמה קקאו מעורבב בסוכר
ואופה

לפעמים בורח לפעמים לא.

ובנתיים לא הגעתי לקרם הטוב והשווה.
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מילוי שוקולד שלא בורח:
זה משהו שאני מאלתרת כל פעם מחדש, אז אין לי כמויות, אבל הסוד הוא להוסיף אינסטנט פודינג, והרבה!
אז אני שמה, סוכר, קקאו, אבקת שוקו, תמצית רום, וניל, אינסטנט פודינג וניל ו-מים (לא הרבה, רק כדי לאחד את הכל לכעין ממרח, אבל גם שלא יהיה מדי סמיך...)
שימו לב- ללא מרגרינה, ואפילו ללא טיפת שמן!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה