בשרי למישהי יש מתכון טוב לבשר בקר?

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנה מה ש @לבן רשמה פעם,עשיתי כמה פעמים יוצא מעדן (ואני ממש לא אוהבת בקר...)

המתכון של אביגיל מייזליק
עדיף להשתמש כמובן בבשר מספר 5
מטגנים את הנתח היטב בשמן מכל הכיוונים עד שהצבע משתנה והנתח "נסגר".
מבשלים כ3 שעות במים עד ל3/4 גובה הבשר+ כף פפריקה.
מקררים (עדיף לילה שלם במקרר, כך הפריסה מושלמת) ופורסים.
במחבת כבדה מטגנים 4 בצלים פרוסים לעיגולים עד שהם מאד רכים ושחומים. מוסיפים 6 שיני שום פרוסות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים לסיר 2 כוסות יין אדום יבש. כוס מנוזל הבישול של הבשר, כף פפריקה. מלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
מניחים את פרוסות הבשר בתבנית ויוצקים עליהם את כל הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים כשעתיים על 180-200 מעלות.
הבשר יוצא רך מאד! ומלא ברוטב עשיר וטעים.
 

כללית

משתמש מקצוען
הנה מה ש @לבן רשמה פעם,עשיתי כמה פעמים יוצא מעדן (ואני ממש לא אוהבת בקר...)

המתכון של אביגיל מייזליק
עדיף להשתמש כמובן בבשר מספר 5
מטגנים את הנתח היטב בשמן מכל הכיוונים עד שהצבע משתנה והנתח "נסגר".
מבשלים כ3 שעות במים עד ל3/4 גובה הבשר+ כף פפריקה.
מקררים (עדיף לילה שלם במקרר, כך הפריסה מושלמת) ופורסים.
במחבת כבדה מטגנים 4 בצלים פרוסים לעיגולים עד שהם מאד רכים ושחומים. מוסיפים 6 שיני שום פרוסות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים לסיר 2 כוסות יין אדום יבש. כוס מנוזל הבישול של הבשר, כף פפריקה. מלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
מניחים את פרוסות הבשר בתבנית ויוצקים עליהם את כל הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים כשעתיים על 180-200 מעלות.
הבשר יוצא רך מאד! ומלא ברוטב עשיר וטעים.
אני עושה אותו דבר, פרט לשינוי אחד: אני מבשלת את הבשר מלכתחילה ביין עם הבצלים והשומים ואח"כ אופה באותו הרוטב.
מה היתרון לבשל במים בלבד? (אם בלאו הכי מכינים אח"כ רוטב עשיר) לא הבנתי...
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מתכון מעולה!
הבשר יוצא רך וטעים

רשימת המצרכים (6 מנות)
  • 1 קילו בשר בקר מס 5
  • 1 קופסת פטריות שמפיניון (אפשר גם משימורים)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל פרס טבעות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים חמים
  • (אני מוסיפה גם רוטב צ'ילי של אוסם וקצת גריל עוף)
הכנה (2:00 שעות)

לבשל את הבשר במים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי כשעה. לפרוס לפרוסות

לשים שמן בסיר ולטגן כמה דק' משני הצדדים את פרוסות הבשר ולהוציא לצלחת

באותו שמן לטגן את הבצל. כשהוא מתחיל לקבל צבע זהוב להוסיף את השום ולערבב

לסדר את פרוסות הבשר בסיר, אם אין ברירה וצריכים לסדר בשתי שכבות, לשים ביניהן פטרוזיליה

לפזר מעל את התבלינים והפטרוזיליה להוסיף את המים. לבשל כשעה וחצי על להבה בינונית

להוסיף את הפטריות ולבשל עוד 10 דקות

לבדוק מידי פעם אם המים התאדו ולהוסיף מים

לבדוק עם מזלג אם הבשר רך, אז הוא מוכן
 

מירי84

משתמש פעיל
הנה מה ש @לבן רשמה פעם,עשיתי כמה פעמים יוצא מעדן (ואני ממש לא אוהבת בקר...)

המתכון של אביגיל מייזליק
עדיף להשתמש כמובן בבשר מספר 5
מטגנים את הנתח היטב בשמן מכל הכיוונים עד שהצבע משתנה והנתח "נסגר".
מבשלים כ3 שעות במים עד ל3/4 גובה הבשר+ כף פפריקה.
מקררים (עדיף לילה שלם במקרר, כך הפריסה מושלמת) ופורסים.
במחבת כבדה מטגנים 4 בצלים פרוסים לעיגולים עד שהם מאד רכים ושחומים. מוסיפים 6 שיני שום פרוסות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים לסיר 2 כוסות יין אדום יבש. כוס מנוזל הבישול של הבשר, כף פפריקה. מלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
מניחים את פרוסות הבשר בתבנית ויוצקים עליהם את כל הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים כשעתיים על 180-200 מעלות.
הבשר יוצא רך מאד! ומלא ברוטב עשיר וטעים.
את יודעת אם זה מתאים גם למספר 6?
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
יש לנו מתכון אבל הוא נראה מוזר
מניסיון של שנים, זה פשוט מדהים!
לוקחים את הבשר מהמקפיא, מעבירים לסיר מתאים, מוסיפים כוס מים ומדליקים את האש על אש קטנה ל 5-7 שעות.
להפוך מדי פעם את הבשר.
יוצא רוטב מצוין.
 

מירי84

משתמש פעיל
יש לנו מתכון אבל הוא נראה מוזר
מניסיון של שנים, זה פשוט מדהים!
לוקחים את הבשר מהמקפיא, מעבירים לסיר מתאים, מוסיפים כוס מים ומדליקים את האש על אש קטנה ל 5-7 שעות.
להפוך מדי פעם את הבשר.
יוצא רוטב מצוין.
בלי שום תיבול???
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
5 זה נתח משובח. מצוין לתבשיל פרוסות או בקר מפורק.
(אבל בעקרון אין כזה דבר חלק הכי טוב. כל חלק והתפקיד שלו).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם את רוצה מתכון לפרוסות בשר ראיתי שנתנו לך..
אנחנו לרוב מבשלים עם בצל פטריות וערמונים או שום ועשבי תיבול.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
לשלוק בשר בסיר לחץ עם עלי דפנה כשעה.
לחכות שיתקרר.
לפרוס פרוסות

לטגן מלא מלא בצל . להוסיף את הפרוסות השלוקות ,אוהבת להוסיף ערמונים ופטריות
. מעט יין יבש פפריקה מלח כוסברה קצוצה
ועל אש נמוכה..

מעדן ממש
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון של בשר מס' 5 מתאים גם ל מס 6?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@לוויים
חלקים נוספים משובחים לתבשילי קדרה- קוביות ופרוסות הם מספר שמונה ועשר.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה