דרוש מידע למה יש לבנות שיעורי בית?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בנות באיזה גיל מה החברה מה המעמד שלהן בכיתה, עד כמה מצליחות בלימודים,
כמה אחים ואחיות יש להן? האם האחים והאחיות עוזרות יותר או פחות.
מסתבר שזה תלוי בעוד הרבה משתנים.
יש משפחות שהאמא היא מלכה והבנות מטפלות בכל מה שצריך בבית,
ויש משפחות שהאמא היא שפחה והבנות יושבות וחולמות על הספה קוראות ספרים ועוסקות בתחביבים, ולא נוקפות אצבע אפילו ביום שישי בצהריים.

שיבת ציון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מגיעות הביתה, אוכלות ומייד שיעורי בית, מתי יבינו שהזמן בבית הוא לעזרה? בשביל מה צריך את זה?
נושא מורכב. מצד אחד, צריך להשלים שיעורי בית. קשה מאד לזכור חומר בלי לתרגל בבית.
מצד שני, יש חיים מחוץ לבית הספר... צריך לתת ש"ב במידה...
אולי כדאי שתדברי עם המורות של הבנות שלך, תסבירי להן את המצב (שאת צריכה את הבנות יותר לעזרה בבית) ותבקשי שיפחיתו את שיעורי הבית.
מבינה אותך, בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אמנם אין לי נסיון עם בנות גדולות, אבל (מתוך הנחה שהמדיניות לא תשתנה, עכ"פ בקרוב), חושבת שאפשר להגביל את הזמן המוקצב לשיעורי בית, כמו את הזמן המוקצב לעזרה בבית. ניתן גם לקבוע שהעזרה בבית תהי' קודמת בזמן להכנת שיעורי הבית.

ששונית

משתמש מקצוען
מתי יבינו שהזמן בבית הוא לעזרה?
אמנם גם אני לא מבינה מה התועלת שיש בשיעורי בית,
אבל המשפט הנ"ל שגוי לגמרי.
הזמן בבית הוא בעיקר בשביל להיות בבית וליהנות בלי עול של לימודים ומטלות. ממש לא בשביל עזרה.
ברור שכל אחת צריכה להשתתף בעזרה בבית, אבל הזמן בבית הוא בשבילה, לא בשבילך.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
חושבת שאפשר להגביל את הזמן המוקצב לשיעורי בית, כמו את הזמן המוקצב לעזרה בבית. ניתן גם לקבוע שהעזרה בבית תהי' קודמת בזמן להכנת שיעורי הבית.
כאחות לתלמידות, זה לא כל כך פשוט.
כמויות שיעורי הבית הזויות.

Sara Rivka

משתמש מקצוען
מגיעות הביתה, אוכלות ומייד שיעורי בית, מתי יבינו שהזמן בבית הוא לעזרה? בשביל מה צריך את זה?
לדעתי תלמידה , שיעורי הבית הם חובה כדי להכניס את החומר לראש.
רואה על עצמי שכאני לא מכינה שיעורי בית, יותר קשה לי להסתדר עם החומר הלימודי ובמבחן אח"כ,
לעומת זאת, שכאשר אני מכינה שיעורי בית, הכל יותר ברור, ולפני המבחן אני פחות צריכה ללמוד...

לגבי העזרה, הבת צריכה לדעת מתי צריך להפסיק ללמוד ולעזור.

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לקבוע לבנות? במה הן אשמות? מה הן תגדנה אחר כך למורות שלהן?
לא חייבים לקבוע להן, אפשר לקבוע איתן.
לגבי המורות - הן יכולות להיות ה'שותף השלישי' בהחלטה.

כאחות לתלמידות, זה לא כל כך פשוט.
כמויות שיעורי הבית הזויות.
מוכר. לצערי, אין לי פיתרון. אולי המורות תסכמנה שהתלמידות (אלו שזקוקים לעזרתן) תבצענה X משימות מתוך Y?

shani123

משתמש מקצוען
הכל ענין של מינון, ושל חינוך לעמידה במטלות.
תרגילי כבר היום את הבנות שלך להתמודדות.
אפשר להספיק כל יום גם עזרה בבית, גם שיעורי בית וגם פטפוט עם חברות... (חוץ מימים חריגים)

כמובן הכל במינון
ואל תשכחי - את מנהלת את הבית, הבנות עוזרות קצת.

תפוח זהב

משתמש מקצוען
לדעתי שיעורי הבית הם חובה כדי להכניס את החומר לראש.
יבואו הבנים ויוכיחו שזה לא נכון!
הם יודעים טוב טוב את החומר בלי שעורי בית
שילכו המורות ללמוד מהמלמדים איך עושים את זה

לדעתי, אנחנו האמהות צריכות להצביע ברגליים
זה מצב הזוי שמטלות בית הספר תופסות את כל המרחב בבית

סופגי

משתמש רשום
חלק גדול ממטרות בית הספר מעבר ללימודים עצמן, זה שהבנות יחיו בתוך מסגרת מסודרת, וחלילה לא יסתובבו ברחובות לריק ויפגשו בדברים שאינן צריכות הפוגעות ברוחניותן,
בעבר הסבירו לי ששיעורי הבית התחילו מזה שראו שהבנות מסתובבות אחה"צ ורבים מהן נפגעות ברוחניות,
ועל כן הוחלט לתת להם מטלות דוגמת שיעורי הבית כדי שיהיו עסוקות,
אני בהחלט מסכימה שלפעמים זה מוגזם, ובפרט בתקופתנו ששיעורי הבית הם לא רק ממקום טהור של שמירת הבנות, אלא כבר יש לזה תוספות,
אבל השאלה הייתה למה יש לבנות שיעורי בית? אז זה התשובה...

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
בבתי הספר היסודיים שיעורי בית הם חובה, כמובן הכל במידה.
בתיכון, לדעתי, יש דרכים אחרות לעזור לתלמידות לדעת את החומר. אפשר למשל לערוך בחנים לעיתים קרובות על החומר הנלמד ואז הן ממילא לומדות לבוחן ולא יושבות להכין שיעורי בית. שיעורי בית בדרך כלל אינם יעילים. קודם כל, הרבה בנות לא מכינות שיעורים, ואז מה? יקבלו עונש? אבל אם יש בוחן, כולן לומדות.
אפשר גם לתת לתלמידות פרוייקטים במקום שיעורי בית, משהו ספיציפי שהן עסוקות איתו במשך כמה שבועות. ואם זה בזוגות או קבוצתי, זה גם מהנה. באופן הזה הן לומדות, וגם עסוקות, אבל לא יותר מדי ולא על חשבון הבית.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה