לכל המעצבי/ות המוכשרים/ות!

binder

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני מתלבטת מאד איזה מקצוע לרכוש, וחשבתי שאוכל לקבל יעוץ בפורם המקצועי הזה,
אני עוסקת באמנות ויש לי תפיסה חזותית ומרחבית,
אין לי אפשרות כרגע להשקיע בלימודי אדריכלות ארוכים,
האם מומלץ ללמוד עיצוב פנים?
זהו מקצוע שיש בו ביקוש לעומת ההיצע?
מתאים לאשא חרדית ואמא לילדים?
מהם מקומות העבודה המוצעים בו?
והיכן הכי כדאי ללמוד?
כל עיצה תתקבל בברכה,
תודה תודה,

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עדיין לא מעצבת פנים אבל סגנון השאלה הזמין אותי לענות תשובה באותו סגנון:

זהו מקצוע שיש בו ביקוש לעומת ההיצע?
בטוחה שיש מקצועות שיש להם יותר ביקוש...

מתאים לאשה חרדית ואמא לילדים?
בטוחה שיש מקצועות שיותר מתאימים לאשה חרדית ואמא לילדים...

מהם מקומות העבודה המוצעים בו?
כמעצבת ללא תואר אפשרויות התעסוקה כשכירה כמעט לא קיימות.

רק מה, את צריכה לחשוב עם עצמך למה את רוצה ללמוד את המקצוע הזה דווקא, ואז - רק את תוכלי לענות לעצמך על השאלה הראשונה ששאלת: "האם מומלץ ללמוד עיצוב פנים?"...

Yony

משתמש רשום
הרבנית בינדר,
עד שאת מתלבטת מה ללמוד
תנסי למסגר 3 תמונות שלך
ולעבור בירושלים בין כמה גלריות ליודאיקה...

התמונות בסיגנון של "יהודית 3" , "אור החיים" ו"אבני נזר"
מאוד יפות ומשמחות

בהצלחה

Yony

משתמש רשום
בהמשך לנ"ל
לדעתי לציורי אקוורל מתאים מסגור:
פספרטו - רחב ובהיר
בין הציור לפספרטו - פס בגוון זהב / כסף דק
מסגרת - דקה בגוון זהב / כסף

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני בתחום
לא ממליצה כלל
לא מתגמל

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מאד תלוי למה את קוראת מתגמל.
ומה את אוהבת לעשות.

אני בתחום. גם שכירה. גם עצמאית.
להיות שכירה לא מתגמל (שוב. תלוי למה מצפים)
להיות עצמאית לי נניח לא מתאים או מתחשק.
גם וגם זה חיים מאד קשים. לא יודעת כמה זמן אשרוד ככה.

אם היה לי את היכולת לבחור מחדש לא הייתי בוחרת במקצוע. למרות שאני מאד נהנת ואוהבת את העבודה ויש לי ספוק וסוג של הצלחה. אני לא מוצאת לעצמי מנוח ושלוה..

ואם לא מתעסקים עם תחושות אלא עם עובדות כשאת הולכת ללמוד מקצוע של שכיר את יכולה בערך לבחון את השוק ולדעת כמה תרויחי בתור מתחילה ואחרי 5 שנים וכו'.
כשאת הולכת ללמוד מקצוע כזה (או צילום וכד') את לא באמת יכולה לדעת כי זה מאד תלוי בכישורים וביכולת שלך לבנות קהל לקוחות, ובבטחון שלך בתמחור וכו'. זה יכול להיות רוחי מאד. אבל יכול להיות גם מאד לא.

ציפי10

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י nori;1668544:
זה מאד תלוי למה את קוראת מתגמל.
ומה את אוהבת לעשות.

אני בתחום. גם שכירה. גם עצמאית.
להיות שכירה לא מתגמל (שוב. תלוי למה מצפים)
להיות עצמאית לי נניח לא מתאים או מתחשק.
גם וגם זה חיים מאד קשים. לא יודעת כמה זמן אשרוד ככה.

אם היה לי את היכולת לבחור מחדש לא הייתי בוחרת במקצוע. למרות שאני מאד נהנת ואוהבת את העבודה ויש לי ספוק וסוג של הצלחה. אני לא מוצאת לעצמי מנוח ושלוה..

ואם לא מתעסקים עם תחושות אלא עם עובדות כשאת הולכת ללמוד מקצוע של שכיר את יכולה בערך לבחון את השוק ולדעת כמה תרויחי בתור מתחילה ואחרי 5 שנים וכו'.
כשאת הולכת ללמוד מקצוע כזה (או צילום וכד') את לא באמת יכולה לדעת כי זה מאד תלוי בכישורים וביכולת שלך לבנות קהל לקוחות, ובבטחון שלך בתמחור וכו'. זה יכול להיות רוחי מאד. אבל יכול להיות גם מאד לא.

את מעצבת פנים? אדריכלית?
איזה תעודה?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני הנדסאית אדריכלות.

עובדת שכירה במשרד אדריכלים גדול ולא אוותר על זה בגלל האתגר והקידום המקצועי והבטחון הכלכלי שיש לשכיר.
עובדת עצמאית בעיקר בעיצוב פנים ולא אוותר בגלל ההנאה מהפרטים הקטנים והפרנסה.
אבל ביחד לא קל לי. ובודאות הייתי הולכת ללמוד מחשבים אם היתה לי הזדמנות נוספת..

100ZEVET

משתמש רשום
חולקת על האמירה שזה מקצוע לא מפרנס ואין עבודה לא בעצמאי ולא בשכירה!

אפשר להגיד כך על כל מקצוע. היום ב"ה יוצאות מהסמינרים הרבה בנות לאחר סיום לימודים בכל מקצוע שהוא. נכון שבשנים האחרונות חל שינוי במקצוע עיצוב פנים\אדריכלות שהרבה סמינרים הכניסו אותו כמסלול לימודים וכן הרבה מכללות פתחו קורסים בתחום.
אבל, יחד עם זה הרבה מאד משרדים מעדיפים להעסיק עובדות מהציבור החרדי\דתי,ויש יותר מודעות לשלב אותן בעבודה, ולכן יש יותר היצע בשוק עבור המעצבות\אדריכליות. (נכון שהפער בין המשכורות של העובדות החרדיות שונה מהעובדים החילונים, אבל זה נושא לדיון שלא קשור לכאן...)
אני חושבת שמי שיש לה רצון להכנס למעגל העובדים בתחום. ותעשה מאמץ ולא "תתפנק" להגיע מיד בהתחלה למשרדים גדולים ומצליחים, אלא להתחיל ולהתמקצע בכל משרד (אפילו חשמל\אינסטלציה וכד') ותרכוש נסיון היא תוכל להגיע רחוק.
ומי שרוצה לעבוד כעצמאית- זה גם תהליך שלוקח זמן. אפאחת לא מסיימת לימודים ופותחת משרד. אא"כ היא רוצה לשבת ולחכות ללקוחות שיתדפקו על הדלת... צריך לעבוד מאד קשה ולפעמים גם לעבוד בחינם כדי לרכוש נסיון, לקוחות, וליצור לעצמה תיק עבודות כדי שתוכל עם זה להתקדם הלאה.

ציפי10

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י nori;1668977:
אני הנדסאית אדריכלות.

עובדת שכירה במשרד אדריכלים גדול ולא אוותר על זה בגלל האתגר והקידום המקצועי והבטחון הכלכלי שיש לשכיר.
עובדת עצמאית בעיקר בעיצוב פנים ולא אוותר בגלל ההנאה מהפרטים הקטנים והפרנסה.
אבל ביחד לא קל לי. ובודאות הייתי הולכת ללמוד מחשבים אם היתה לי הזדמנות נוספת..

חחח, למדתי מחשבים ואני לא ממש אוהבת,
וחשבתי ללמוד אדריכלות.....

ניקול

משתמש מקצוען
אני שמחה לראות שהתפתח דיון
אתרום מניסיוני:

השואלת צריכה לבדוק עם עצמה (חוץ מהאם היא אוהבת ומתאימה למקצוע)
האם היא מתכוננת לעבוד כשכירה? כעצמאית?

לכל צד יש את היתרונות והחסרונות שלו.

לגבי השאלה 'עיצוב פנים או הנדסאית'- שוב, אחרי שתחליטי מה מתאים לך (יש אשכול שכן על ההבדלים ביניהם)
חישבי עם עצמך:
איפה את גרה?
האם קהל הלקוחות שלך נמצא ברדיוס קרוב?
האם בסביבה שלך יש אנשים שיכולים לשלם על שירותי עיצוב פנים?

(יתכן שיהיו כאן מעצבות שיאמרו שאני טועה, אם כן- אשמח לתיקון):
לא כל אחד יכול לשלם על עיצוב פנים. את צריכה לוודא שבאזור שלך (בעיקר שם, כי את לא תיסעי למרחקים על כל עבודה קטנה ) יש אנשים שרוצים עיצוב פנים ומשלמים עליו (ומעריכים אותו).

במקומות שלאנשים אין יכולת כלכלית גבוהה- יהיה קשה יותר למצוא עבודה כעצמית בתחום.

כהנדסאית- תוכלי לערוך בקשות להיתרי בניה.
מה שאומר שאנשים שרוצים לבנות חייבים אדריכל/ית לשם כך. ובאזור שיש הרבה בניה - כדאי לשקול לימודי הנדסאות ברצינות.
אם כי- יש גם לעשות שיעורי בית, האם יש בעלי מקצוע נוספים כבר באזור, כמה קל/קשה יהיה לחדור לשוק, וכו' וכו' ונקודה חשובה מאד בעיני היא האם תוכלי לפתח את מתן השירות כך שתוכלי לעבוד בצורה שלא תלויה במקום מגוריך, כלומר לפתח את מתן השירות שלך לערים נוספות

אני כהנדסאית שעסקה ועוסקת כבר 12 שנה בעיקר בהיתרי בניה וחלוקת דירות, רוב הלקוחות שלי מעיר מגורי.
בשנה שהיתה ה"הקפאה"- הבנו שאני חייבת שהלקוחות שלי לא יהיו "תלויי מקום מגורים" מה שהביא אותי לנישה הנוכחית שבה אני עובדת כעת - 'מורשת נגישות' והיום יש לי לקוחות מכל הארץ- כל מי שמוציא היתר בניה לבניין חדש- מגורים או ציבורי- צריך אישור נגישות. וגם בניינים קיימים צריכים לערוך התאמות נגישות.

בקיצור- תעשי הרבה שיעורי בית לפני שאת מחליטה- ושיהיה בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה