כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

לימוד מקצוע

גרפיש

משתמש פעיל
אשמח אם מבינות דבר יחכימו אותי
בדיקת תוכנה - זוהי עבודה כמו תכנות?
מה ההבדלים? הבנתי שלומדים את זה בקורס קצר,
המשכורת שונה? שעות העבודה? וכו'

יראת

משתמש מקצוען
השוני העיקרי הינו במהות העבודה: לא ליצור משהו, אלא לבדוק תוצר של מישהו אחר. למי שיכול להסתדר עם עבודה לא יצירתית ולא כ"כ מאתגרת - זה כדאי כי אמנם אי אפשר להגיע לאותם משכורות כמו של מתכנתים, אך לעומת ההשקעה (מס' חודשי לימוד) התגמול גבוה מאוד.
לאישה חרדית - לכאורה זו היתה יכולה להיות עבודה לכתחילה (אין לחץ, הולכים הביתה- שוכחים הכל, למרות שבהעלאת גירסה הבדיקות נעשות ברגע האחרון ויתכנו שעות מעבר לרגיל). אבל למי שזה לא מתאים באופי - זה סבל!

יראת

משתמש מקצוען
השכר - נראה לי 75% משכר מתכנת. נניח מתכנת מנוסה: 16,000 בודק מנוסה 12,500

r0706d

משתמש רשום
רק אוסיף ואומר ש- לא לטעות ולחשוב שמסיימים את הקורס ויש היצע מטורף של מעסיקים שמרעיפים עלייך עבודה..
מכירה מישהי שלמדה קורס כזה באחד המקומות הנחשבים ו 90% מהקבוצה לא מצאו עבודה.. (אחרי תקופה לא קצרה)
יש היום מספיק בוגרי תואר ראשון שמוכנים ורוצים לעבוד בזה, ומועדפים בהחלט ע"י המעסיקים.

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י עידית פ;n5002668:
השוני העיקרי הינו במהות העבודה: לא ליצור משהו, אלא לבדוק תוצר של מישהו אחר. למי שיכול להסתדר עם עבודה לא יצירתית ולא כ"כ מאתגרת - זה כדאי כי אמנם אי אפשר להגיע לאותם משכורות כמו של מתכנתים, אך לעומת ההשקעה (מס' חודשי לימוד) התגמול גבוה מאוד.
לאישה חרדית - לכאורה זו היתה יכולה להיות עבודה לכתחילה (אין לחץ, הולכים הביתה- שוכחים הכל, למרות שבהעלאת גירסה הבדיקות נעשות ברגע האחרון ויתכנו שעות מעבר לרגיל). אבל למי שזה לא מתאים באופי - זה סבל!

לגמרי, מנסיון.
אם את טיפוס יצרני או מקורי ואפילו לא במיוחד - זה פשוט עינוי (אם כי ייתכן שבבדיקות אוטומציה את יוצרת גם? עבדתי בידני וזה אכן היה סבל יומיומי).
  • השעות - אלו אותן שעות עבודה ואותם ימים כמובן, אותן סביבות עבודה עם אותן בעיות עקרוניות ורוחניות.
  • הלחץ - למיטב נסיוני אין הבדל - גם בפיתוח וגם בבדיקות יש תקופות ויש תקופות. שחרור גרסה לדוגמא - לחוץ גם לבודקות
  • השקט בראש - כנ"ל. נכון שבפיתוח את יכולה לקפוץ באמצע ארוחת ערב ולהגיד "וואי, לכן זה לא עבד!!!" וכולם תמהים (או שכבר לא) אבל כמה שהראש שלך תפוס באיזה באג - העבודה נשארת בעבודה.
  • השכר - זה תמיד ובכל סוג משרה בהייטק תלוי בוותק, בניסיון ובמקום העבודה - כך שלמרות שבסופו של דבר מתכנתת אמורה להרוויח יותר - יש מספיק פרמטרים שגורמים לזה להיות לא חד משמעי.
  • הלימודים - לימודי תכנות הרבה יותר קשים והרבה יותר מאתגרים (ולכן יותר כיפיים מן הסתם).
  • היצע - בגדול נראה לי שאותו דבר, למרות שלמתכנת יש סיכוי להתקבל לבדיקות/ הטמעה/ תיעוד ועוד, בודק בד"כ יתקבל רק לבדיקות.
כדאי שתכירי את עצמך היטב כדי להחליט מה עדיף לך.
אזהרה: לימודי תכנות עלולים לשנות לך את סגנון החשיבה לבלי היכר!

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נקודה נוספת למחשבה: עולם התכנות המודרני צועד יותר ויותר לכיוון בדיקות אוטומטיות, והמתקדמים יותר אף לא מחזיקים צוות ייעודי אלא המתכנתים כותבים גם את הבדיקות.
הבדיקות הידניות נצרכות יותר עבור בדיקות אינטגרציה של מערכות מורכבות, ודורשות ידע ויכולת טכנית ברמה גבוהה. זה כבר לא סתם לשחק עם ה-UI, אלא הבנת עומק של ממש.

וזאת הסיבה שמחפשים בודקים ברמה יותר ויותר גבוהה ולבוגרי קורסים פשוטים קשה למצוא עבודה.

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י rachelgreen;n5004321:
רק אם הוא למד פיתוח...

פגשתי בחיי כמה וכמה בודקים ידניים ללא הכשרה של פיתוח שהתקדמו לפיתוח, או לניתוח מערכות.

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מרשי;n5004344:
פגשתי בחיי כמה וכמה בודקים ידניים ללא הכשרה של פיתוח שהתקדמו לפיתוח, או לניתוח מערכות.

ללא הכשרה של פיתוח? כנראה הם מאד מוכשרים (אני בחיים לא נתקלתי בכזה דבר)
בכל אופן, כמו שציינו כאן, לבודק/ת תוכנה ללא ניסיון שלא למד/ה פיתוח - זה מאד לא קל למצוא עבודה, תמיד יעדיפו מפתחים ללא ניסיון (שגם הם מחפשים עבודה כל הזמן). בדיקת תוכנה משתלמת אולי כשזה קורס עם התחייבות להעסקה לתקופה מסוימת או משהו כזה, שנותן לך גם ניסיון.
לפני שמעוררים אשליות באנשים שילכו ללמוד בדיקה 3 חודשים, ויעבדו בזה, ובהמשך יקחו אותם לפיתוח... אם זה היה ככה, למה שמישהו ילמד תכנות בכלל, השקעה של לפחות שנתיים.

ANONYMUS

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אלישקף;n5004060:
[*]השכר - זה תמיד ובכל סוג משרה בהייטק תלוי בוותק, בניסיון ובמקום העבודה - כך שלמרות שבסופו של דבר מתכנתת אמורה להרוויח יותר - יש מספיק פרמטרים שגורמים לזה להיות לא חד משמעי.

אין שום פרמטר שלא גורם לזה להיות חד משמעית!
מתכנתות מרוויחות יותר מבודקות!
אמנם יתכן שבודקת בתל אביב מרוויחה כמו מתכנתת במטריקס קרית ספר,
אבל עדיין ממוצע השכר של המתכנתות גדול משמעותית מממוצע השכר של הבודקות.

חוה זילבר

משתמש רשום
שמעתי על בודק תוכנה (ללא חרדי) במטריקס לוד (לא תלפיות)
שמקבל 12.5 אלף עם שנתיים וחצי נסיון -והוא בודק על הפנים, למקצועי בכלל...

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני עובדת בבדיקות..
אחרי שלמדתי בדיקות בלבד

אבל כל הקורס התפללתי שאמצא עבודה
ב"ה היתה לי ס"ד במציאת עבודה
הבנתי שבשוק זה הולך בתקופות
יש תקופות שיש יותר ביקוש, ותקופות שפחות

יש בודקי תוכנה שמקבלים יותר ממתכנתים במקום אחר..
שמעתי על מקום שמשלם 17K לבודקים - אבל זה נחשב חריג

לאחר כ-3 שנות נסיון בבדיקות אם הבודקת תרצה לעבור מקום היא יכולה לדרוש בכיף 14K

אצלי בשנה הראשונה עבדתי במינמום שבמינימום, אבל ראיתי זאת כחלק מההשקעה
אם יש לך נסיון בחברת ביטוח, או אופציה להכנס לעבודה בחברת ביטוח במקביל ללימודים - יש כאן מעלה רצינית, כי הרבה חברות ביטוח מחפשות בודקים עם נסיון בביטוח ומשלמות יפה

אם כי בדיקות צריכות להתאים לאופי, ועדיין, זה לא כ"כ משעמם
תלוי מה הפרויקט
ואם יש תחלופה גדולה של פרויקטים אז זה נחמד להתעסק כל פעם במשהו אחר
לבודקים יש ימים עמוסים וזמנים "מתים"
ואז אפשר להתעסק במה שרוצים.. כמו ב"פרוג" למשל :)

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י ANONYMUS;n5004364:
אין שום פרמטר שלא גורם לזה להיות חד משמעית!
מתכנתות מרוויחות יותר מבודקות!
אמנם יתכן שבודקת בתל אביב מרוויחה כמו מתכנתת במטריקס קרית ספר,
אבל עדיין ממוצע השכר של המתכנתות גדול משמעותית מממוצע השכר של הבודקות.

נכון, אבל מדובר בממוצע!
בכל מקרה לגופו - משחקים מאד הפרמטרים של הניסיון, מקום העבודה, רמת ההכשרה שלך, האיזור בארץ וגם מידת הביטחון שהפגנת בראיון. מניסיון...

שיר פורום

משתמש פעיל
נכתב ע"י rachelgreen;n5004321:
רק אם הוא למד פיתוח...

בחברות טובות ומקצועיות שחשוב להן לקדם ולפתח עובדים גם כאלה שלא למדו פיתוח ובדיוקות מגיעים למשרות פיתוח.
בחברות סטארטאפ וגם במיקרוסופט ובגוגל. כן כן.....

RRRRR

משתמש מקצוען
הרבה מאוד בודקים שלא למדו פיתוח מתקדמים לניתוח מערכות אם הם מוצלחים

קלדן 10

משתמש רשום
נכתב ע"י אלישקף;n5004060:
אזהרה: לימודי תכנות עלולים לשנות לך את סגנון החשיבה לבלי היכר!
וואו!
איזה פחד...
מה הכוונה???
דווקא הייתי בכיוון של תכנות:eek::eek::eek:

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שיר פורום;n5004493:
בחברות טובות ומקצועיות שחשוב להן לקדם ולפתח עובדים גם כאלה שלא למדו פיתוח ובדיוקות מגיעים למשרות פיתוח.
בחברות סטארטאפ וגם במיקרוסופט ובגוגל. כן כן.....

השאלה איך להכנס להיות עובד של חברות כאלה - לא הכי קל

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י קלדן 10;n5004558:
וואו!
איזה פחד...
מה הכוונה???
דווקא הייתי בכיוון של תכנות:eek::eek::eek:

לטובה!
לכי לכי לתכנות! (אם יש לך ראש טוב על הכתפיים)
פשוט עלולים לקרות לך דברים נחמדים כמו להסתכל על מגדל קוביות של ילדים קטנים ולנסח לעצמך כלל ברור בסגנון מתמטי - אבן אדומה לעולם לא מגיעה לאחר אבן כחולה במרווח של פחות משתי אבנים... אחרי כל אבן ירוקה מגיעה אבן הבהירה ממנה...
או להתחיל למיין כביסה כמו שהיית כותבת קוד למיון... דברים כאלו.
אולי זה קורה רק לי??? אולי תמיד הייתי כזו וזה פשוט התפרץ???

2359

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
גם אני מתעניינת בלימודי תכנות. מאוד הייתי רוצה לשמוע ממתכנתות חרדיות, איך העבודה, האם היא מתאימה לאישה- אמא חרדית: השעות, סביבת עבודה נפרדת.
בתור אישה שלא תוותר על סביבת עבודה מופרדת, האם המשכורת במקומות המותאמים הוגנת?
אשמח לעוד פרטים.........

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה