אני מדברת יותר על מה ששולי כתבה מנה"ח שהגיעו לתפקידים בכירים ( רוב מי שאני מכירה עם הכשרה של יועצות מס) שמקבלות יותר קרוב ל 20,000 עבור 7 שעות.
ממד לא בטוח שבכל תפקיד של חשב או רו"ח היו משתכרות יותר כי בד"כ זה משרות יותר טובעניות ופחות גמישות של מינימום 8 שעות והשכר הוא בערך 25
אז זה אותו דבר
שוב לא מדברת על חשבת בחברה ענקית וכד' שאז אפשר להגיע ליותר אלא על הנורמה
בפורום רוחחרדית כמעט לא היו כאלו שציינו שמקבלות מעל 20
ומנה"ח מעל 15 היו הרבה
זה מה שאני אומרת.
מנהלות חשבונות שהגיעו לתפקידים בכירים ומרוויחות קרוב ל-20 חייבות להיות בעלות כישורים ויכולות מיוחדות. זה לא המסלול הרגיל.
לעומת רואות חשבון, שלאחר 10 שנות ניסיון השכר הזה הוא ממוצע, גם לכאלה שהן לא הכי טובות בשוק.
תאמיני לי שאני מכירה היטב את השוק, יותר מדי טוב. אני מבקרת* בשנה כ-100 תיקים בכל הגדלים ומכל המגזרים, לכל חברה יש חשב - רו"ח, ויש מנה"ח או כמה. ואני הראשונה שרואה את איכות החומר ויודעת לאבחן את רמת החישוב.
ואני טוענת, שאת קצת יותר מדי מכלילה, כי קשה להגיע לכזו משכורת ויש גם תקרת זכוכית ושיקולים נוספים שמשפיעים על איכות המשרה (לא הכל זה כסף).
ואני מכירה יותר מכמה חברות שניסו לחפש כמה שנים (!) כזו משרת חלומות בהנהלת חשבונות - ואני מספרת רק על כאלו מוכשרות וטובות, ולא מצאו שום משרה רלוונטית ללא מגבלת שעות/דת/משכורת. במרכז.
אז נכון שיש תמיד חריגות, אבל לא הוגן להטעות אנשים על סמך "אני וכמה חברות שלי"
ואני מכירה אותך מפה, ומעריכה את הדעות שלך בדרך כלל. ובגלל שנתקלתי מספר פעמים בחילוקי הדעות ביננו, חשוב לי להסביר שהטענה שלך מתנגשת במציאות הפרקטית בשוק.
ואגב, פורום רוחרדית הוא לחלוטין לא מייצג. מתוך 100 רואות החשבון החרדיות במשרד שלי, יש 2 שחברות בו. במשרדים בהם יש גב מקצועי חזק אין צורך להסתמך על חכמת ההמונים.
אני מניחה שגם הרואות חשבון שמרוויחות 50K לא שם.
*לא לבד, כן?! אנו צוות של מניין עובדים.