שלום וברכה,
זה רק לתואר
שחלק הארבע שנים הם לימודים כלליים
להווי הידוע לי-אין לימודי התנהגות 4 שנים.
הלימודים בכל מקום בארץ(שוב, ככל הידוע לי)-הם שנתיים, ןיש מקומות שעם הסטז' יוצא שנתיים וחצי.
הלימודים הינם קשים ואינטנסיביים, אך עדיין הם לימודי תעודה ולא תואר.
יש מקום אחד בארץ שקיבל אישור לפתוח את לימודי ההתנהגות כתואר שני- מכללת כנרת בצפון. מאחר שהמחזור הראשון עדיין לא גמר את הלימודים אין כ"כ ידע איך זה ייושם בשטח.
לימדי ניתוח התנהגות- יש במגוון אוניברסיטאות\ מכללות. חרדי יש כמו שנכתב למעלה: מטעם וינגייט בירושלים ובב"ב.
נפתחה מגמה ללימודי ניתוח התנהגות ABA- בסמינר "לדעת חכמה"- אלעד, בירושלים, ובתהליכים לפתיחה בוולף-ב"ב.
ואכן, מה שידוע לי את כולם אתי סיני מרכזת.
אפשרויות תעסוקה מגוונות: הן במגזר הציבורי והן בפרטי:
במגזר הציבורי- כל הטווח של ל"ל, בעיות התנהגות, תקשורת, פיגור ובעיות התפתחותיות שונות.
כמובן כמו שצוין שבתחום לקות התקשורת התחום מפותח ביותר וישנם משרות רבות. אך עדיין המקצוע נכנס לאט לאט לכל התחומים.
במגזר הכללי ששם התקציבים מנופחים יותר- מכניסים מנתח\ת התנהגות גם לכיתות\גנים רגילים ע"מ לייעל למידה, משמעת, ובכללי הדרכה יעילה לצוות.
במגזר הפרטי: כמו שצוין שם בעצם הכסף הגדול יותר למי שזה מתאים- להיכנס לבית של הילד אותו מקדמים\ משפחה\הורה שזקוק להדרכה וכו'.
ישנם עוד תחומים שבהם עוסק ונכנס ניתוח התנהגות: ניתוח התנהגות ארגוני: OBM וניתוח התנהגות בפסיכיאטריה. אך אלו עדיין לא נכנסו לציבור החרדי. מה גם שבעולם עצמו הם עדיין חדשניים מאוד.
אם ישנם שאלות נוספות-בשמחה.