באיזה קופות חולים ייעוץ חינוכי+CBT מוכר לטיפולים בהסדר?יש כאלו שעושות תואר שני בייעוץ (קל יחסית) ואח"כ לימודי CBT רשמיים - מוכר בקופ"ח.
לאחת שרוצה להתמקד בטיפול בילדים ולא בנוער/מבוגרים, זה גם רלוונטי?דווקא ביררתי אצל כמה מטפלות באומנות והן מצטערות שלא עשו את המסלול של עוס קליני. (כלומר תואר ראשון+ שני)
זה פותח הרבה יותר שערים וגם נחשב הרבה יותר מבחינה מקצועית
טיפול באומנות זה בעיקר לעבוד עם ילדים וגם עם האוכלוסיה של החינוך המיוחדלאחת שרוצה להתמקד בטיפול בילדים ולא בנוער/מבוגרים, זה גם רלוונטי?
מהכרות שלי, עו"ס לא כ"כ רלוונטי לטיפול בילדים
תקנו אותי אם אני טועה
עוס רלוונטי לכל סוגי האוכלוסיה...לאחת שרוצה להתמקד בטיפול בילדים ולא בנוער/מבוגרים, זה גם רלוונטי?
תקנו אותי אם אני טועה
יש לכם קישור או מידע איך אפשר לשמוע פרטים על הקורס הזה?
בחיפוש בגוגל לא ראיתי פרטים בעניין
יש קורס של משרד הרווחה לקידום נוער בסיכון, לא ברור לי מה עושים אחרי הקורס.
בעבר היה כזה קורס במרכז "בינו" בהר-נוף.משהו יודע פרטים על הקורס הזה ??.
איך מתבטאת עבודה של עו"ס עם ילדים?עוס רלוונטי לכל סוגי האוכלוסיה...
ילדים, מבוגרים, הורים, זוגות, גרושים, נוער, מוגבלים, קשישים, חולים, אסירים....... מה שלא תרצי...
ועוד משהו
כדאי לא להתקבע מראש על תחום העיסוק העתידי כי כשהלמידה מתרחבת וגם ההתנסות (בהכשרה) - לפעמים עושים סוויץ' לא מתוכנן.
יש נקודה נוספת שבאומנויות בד"כ כל מוסד נצרך לשעות בודדותאלו באמת נתונים משתנים.
מהבחינה הזאת, בגני חינוך מיוחד (בדגש על גני תקשורת), כן מדובר במשרה של 12-14 שעות ש"ש.יש נקודה נוספת שבאומנויות בד"כ כל מוסד נצרך לשעות בודדות
ואז יוצא מצב שנמצאים בכמה מקומות עבודה, מה שמקשה לעיתים במקום לעבוד במקום אחד מסודר במשראה מלאה או 75%
עוד דבר שבשנים הראשונות לפחות הרבה פעמים כדי להכנס למערכת צריך לצבור נסיון במקומות שיותר דורשים עבודה אחה"צ - מקומות פרטיים /קופות חולים וכ'
גם זה צריך להלקח בחשבון.
בכל צורה שהילד מסוגל. הרבה שימוש השלכתי בכלים שוניםאיך מתבטאת עבודה של עו"ס עם ילדים?
התכוונתי לשאול,בכל צורה שהילד מסוגל. הרבה שימוש השלכתי בכלים שונים
גני חנ"מ- כפי שכבר כתבו,התכוונתי לשאול,
באלו מקומות מעסיקים עו"ס לטיפול בילדים.
תודה
אומנה ואימוץ (ליווי ילדים והדרכת הורים)גני חנ"מ- כפי שכבר כתבו,
מרכזי הורים וילדים (רובם דורשים תואר שני קליני)
פנימיות
זה מה שעולה לי בראש כרגע..
וכמובן גם הדרכות הורים בכל המקומות הנל ועוד
לרוב דורשים תואר שני (לא מדברת על אלה שמקבלים גם ללא תואר כלל..)מכונים כדוגמת בית חם וכדו'
נראה לי שדורשים הכשרה ספציפית, בנוסף לתוארתחנות ברה"נ של קופ"ח
מיטל וכדו' (לפגיעות)
כמעט לא מעניקים טיפול שם. ברוב המקרים הלשכה מסייעת במיצוי זכויות וכדומה ומפנים למרכזי טיפול אחרים בהתאם לצורך (למשל המרכז לגיל הרך, מרכז הורים וילדים, מרכזי פגיעות ועוד- כל אלה מרכזי טיפול שנמצאים תחת הרווחה ונותנים את המענה הטיפולי למשפחות שזקוקות לכך ושמראות רצינות)לשכת רווחה
נכון שהמקומות שמכבדים את עצמם דורשים תואר שני (וחלקם גם פסיכותרפיה) אך לעיתים ניתן להגמיש אותם (זה לא דרישה של החוק אלא העדפה שלהם) בפרט אם רכשת עוד כלים כCBT לדוגמא.לרוב דורשים תואר שני (לא מדברת על אלה שמקבלים גם ללא תואר כלל..)
נראה לי שדורשים הכשרה ספציפית, בנוסף לתואר
כמעט לא מעניקים טיפול שם. ברוב המקרים הלשכה מסייעת במיצוי זכויות וכדומה ומפנים למרכזי טיפול אחרים בהתאם לצורך (למשל המרכז לגיל הרך, מרכז הורים וילדים, מרכזי פגיעות ועוד- כל אלה מרכזי טיפול שנמצאים תחת הרווחה ונותנים את המענה הטיפולי למשפחות שזקוקות לכך ושמראות רצינות)
CBT במקומות נחשבים- לרוב חלק מתנאי קבלה זה תואר שני (וותק)בפרט אם רכשת עוד כלים כCBT לדוגמא
אני עו"סית קלינית, עובדת המון עם ילדים.לאחת שרוצה להתמקד בטיפול בילדים ולא בנוער/מבוגרים, זה גם רלוונטי?
תקנו אותי אם אני טועה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ס'
קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי: