לימודי בניה וקידום אתרים

• פותח הנושא poli
  • פורסם בתאריך

poli

משתמש חדש
שלום וברכה,
אני גרפיקאית של ארגון גדול, ומכניסה תכנים לאתרים שלו שבנויים על מערכת לייבסיטי.
לאחרונה פנו אלי ובקשו שאקדם את האתר וכן אשביח אותו מבחינה ויזואלית ומוכנים לממן לי קורס/ ספרים בנושא.
השאלה שלי היא מה אני צריכה ללמוד בדיוק? Html? PHP? היכן לומדים קידום אתרים? האם אפשר ללמוד מתוך ספר או שחייבים קורס?
אודה מאד לכל מי שיכוון אותי בנושא.

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
קידום ובניה אלה שני מקצועות שונים לגמרי.
השאלה מה את רוצה - לבנות או לקדם

member

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
קידום אתרים הוא מקצוע בפני עצמו, ואם הם רוצים תוצאות רציניות- שיפנו לאיש מקצוע.
אם בכל זאת הם לא מוכנים להשקיע באיש מקצוע נוסף, אפשר ללמוד (בקורס או בלימוד עצמי) כמה דרכים שמשפרות את קידום האתר.

PHP היא שפת תכנות, ומי שאין לו ידע בתכנות, ולא מתכוון לפנות לכיוון הזה, השפה הזו לא ממש בשבילו. (מה גם שלמיטב ידיעתי, היא לא תורמת לקידום האתר)

כדי לשפר את האתר מבחינה ויזואלית, צריך כמובן ידע בעיצוב. ובנוסף לכך, ידע בעיצוב ל- web,
שכולל בין השאר לפחות הכרות עם HTML ו- CSS.

בהצלחה.

wmw

משתמש פעיל
D I G I T A L
ואת הנהלת החשבונות שלהם הם כנראה מוסרים למנקה [כמובן, אחרי שתקרא כמה ספרים בנושא]

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י poli;934630:
שלום וברכה,
אני גרפיקאית של ארגון גדול, ומכניסה תכנים לאתרים שלו שבנויים על מערכת לייבסיטי.
לאחרונה פנו אלי ובקשו שאקדם את האתר וכן אשביח אותו מבחינה ויזואלית ומוכנים לממן לי קורס/ ספרים בנושא.
השאלה שלי היא מה אני צריכה ללמוד בדיוק? Html? PHP? היכן לומדים קידום אתרים? האם אפשר ללמוד מתוך ספר או שחייבים קורס?
אודה מאד לכל מי שיכוון אותי בנושא.

זה נכון ש'קידום אתרים' זה מקצוע בפני עצמו (ובמקרה שלך יהיה מיותר להתעמק בזה), אבל בונה אתרים צריך לדעת את היסודות של קדום. אחרת הוא עלול לבנות את האתר עם שגיאות חמורות הפוגעות בקידום (גראפיקאית עלולה לטעות אף יותר מאחרים - לדוגמא שימוש בתמונות במקום טקסט). בשביל להכיר את היסודות הבסיסיים - לא צריך הרבה, אפשר למצוא מדריכים ומאמרים מתאימים ברשת בקלות.
בשביל לשפר את האתר מבחינה הויזואלית את צריכה ללמוד HTML וCSS (ובתור שלב ב': JavaScript ו-jQuery ).
לגבי דרך הלימוד: ספרים - לדעתי זה מיושן ולא אפקטיבי. קורסים - מתאימים לחלק (אולי די משמעותי) מאנשים, לאלו שלא מסוגלים ללמוד בצורה עצמית. ואלו שכן מסוגלים - פשוט ניגשים לגוגל ומחפשים מדריכים (באתר וובמסטר יש מדריכים נחמדים מאוד בשביל ההתחלה. אם את יודעת אנגלית, יהיה לך הרבה יותר קל להתקדם.
PHP - זה לא בשלב זה.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לשאלה מה עלייך ללמוד כדי לנהל את האתר באופן מקצועי: קודם כל html+css.

לייב סיטי היא מערכת ניהול תוכן סגורה, שניתן להשתמש בה רק באופן שהחברה מאפשרת.
אין אפשרות לפתח פתרונות אישיים ולהוסיף אותם למערכת.
אין יכולת להוסיף כלים ועזרים "מחוץ למערכת" אתה מוגבל לסביבת ניהול ופיתוח מאוד מצומצמת שאינה נותנת שליטה מלאה באתר.

עובדה זו מקשה ומכבידה על הניהול והתחזוקה של אתרים בלייב סיטי.

מעבר לניהול האתר על גבי פלטפורמה בקוד פתוח, עם קהילת מפתחים גדולה ועם אפשרויות עיצוב ופיתוח בלתי מוגבלות וזמינות, תביא ללא ספק לשיפור היעילות של האתר, יפשט את הניהול, יקל על קידום האתר במנועי חיפוש ויוזיל את עלויות האחזקה בטווח הארוך.

poli

משתמש חדש
תודה רבה לכולכם על הייעוץ!
אני מבינה מזה שכדאי להתמקד ב HTML ו CSS בקשר למראה האתר.
בקשר לקידום לא יצאתי עם תשובה ברורה.

wmw

משתמש פעיל
D I G I T A L
קידום של אתר בודד, ללא שליטה על מגוון אתרים ותחזוקה של לינקים שמפנים אליו, יהיה יעיל רק במקרה שאין תחרות על הנושא.
[ויתקנו אותי המקדמים והעוסקים בקידום עד כמה הלינקים רלוונטיים עדיין לניקוד של גוגל]

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י poli;935909:
תודה רבה לכולכם על הייעוץ!
אני מבינה מזה שכדאי להתמקד ב HTML ו CSS בקשר למראה האתר.
בקשר לקידום לא יצאתי עם תשובה ברורה.

זה תחום שונה של קידום אתרים, ויש קורסים נפרדים ללימודו.
אלה לימודים של שנתיים לפחות.
תבררי לגבי קורס כזה ותשאלי אם יש צורך בידע מוקדם

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י wmw;935917:
קידום של אתר בודד, ללא שליטה על מגוון אתרים ותחזוקה של לינקים שמפנים אליו, יהיה יעיל רק במקרה שאין תחרות על הנושא.
[ויתקנו אותי המקדמים והעוסקים בקידום עד כמה הלינקים רלוונטיים עדיין לניקוד של גוגל]
אבל אם נסתכל אל האתר, כבעל פוטנציאל לקידום - יש הבדל בין אתר שנבנה על ידי מי שאין לו שום מושג ביסודות הקידום לבין וובמסטר שמתמצא בתחום במידה בסיסית לפחות. במקרה הראשון, אם ישכרו אחר כך מקדם, יתכן שיצטרכו לבצע שינויים רבים מאוד באתר.

mat

משתמש מקצוען
אני חושב שאלפבית בקידום. זה לעשות שהאתר יהיה מעניין.

בתכלס אתר מעניין זה אתר שנמצא למעלה. גם אם הוא לא לפי כל הכללים של הקידום.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י mat;936374:
אני חושב שאלפבית בקידום. זה לעשות שהאתר יהיה מעניין.

בתכלס אתר מעניין זה אתר שנמצא למעלה. גם אם הוא לא לפי כל הכללים של הקידום.

אתה צודק, שאתר עם תוכן ייחודי ובנוי בצורה מסודרת, זה א' ב' של הקידום, ובלי זה אי אפשר, אבל חוץ מא' ב' יש גם ג' ד' ה' וכו'.
לדוגמא, אפשר לעשות אתר מאוד יפה, אבל title יהיה זהה בכל העמודים, מה זה כבר מפריע לגולש. אבל מסתבר שלגוגל זה מפריע ועוד איך (כעת תיקנתי דבר כזה באתר אחד, והוא קפץ ממקום 52 ל-11 תוך שבוע). או שאפשר לעשות את הכותרת של האתר בצורת תמונה (ולא טקסט).

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י s976;936451:
אבל title יהיה זהה בכל העמודים, .

לא הבנתי למה הכוונה.
יש בעיה עם אחידות?

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י תמנתי;936467:
לא הבנתי למה הכוונה.
יש בעיה עם אחידות?

טייטל אחיד לכל האתר זה פיספוס של הדרך הכי חשובה שיש לנו לספר לגוגל מה נמצא בכל דף ודף

אם בכל דף יש תוכן שונה, טבעי שהטייטל יהיה גם כן שונה בהתאמה.

אחת הדרכים הטובות לוודא שדף מסויים יופיע בתוצאות עבור חיפוש ביטוי מסויים, היא לשלב את הביטוי בטייטל.

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בהחלט צריך להתחיל ב html+css אבל משם הדרך ארוכה. יש להמשיך בלימוד וורדפרס וjqery ומשם אני מאמין שתוכלי לבנות משהו שיתחיל להראות כמו אתר שאפשר להעלות לאויר. וגם יהיה אפשר להכניס שינויים כרצונך.
אני אישית הייתי קופץ על המציאה הזאת להכנס לתחום עם גוף שיממן אותי בתחילת דרכי.
עלי והצליחי

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בהחלט צריך להתחיל ב html+css אבל משם הדרך ארוכה. יש להמשיך בלימוד וורדפרס וjqery ומשם אני מאמין שתוכלי לבנות משהו שיתחיל להראות כמו אתר שאפשר להעלות לאויר. וגם יהיה אפשר להכניס שינויים כרצונך.
עלי והצליחי

chani-studi

משתמש צעיר
נכתב ע"י studio dv.d;936624:
עלי והצליחי

נכון מאוד!!
אם הם מוכנים לממן אלפי שקלים על קורסים מקצועיים
זה מעולה לטווח הארוך.

בהצלחה!

Shlomi

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י chani-studi;937137:
נכון מאוד!!
אם הם מוכנים לממן אלפי שקלים על קורסים מקצועיים
זה מעולה לטווח הארוך.

בהצלחה!
האמת שאני מעולם לא הייתי בעד קורסים מסיבה אחת:
בקורסים מלמדים אותך ועוד X את אותו הידע ואותם הטכניקות לקידום האתר, וכשלמעשה כל אותם התלמידים בקורס ברוב המקרים חושבים אותו הדבר ועושים את אותו הדבר - אם אני והמתחרים שלי עושים את אותם הדברים, מה עשיתי בזה? זה שעושה שונה מהמתחרים - יהיה מקום ראשון..

איך להתחיל: הנחיות למנהלי אתרים – מסמך הנחיות מפורט אשר מכיל התייחסות ל-4 חלקים עיקריים: עיצוב, טכני, תוכן ואיכות.

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
גם ללמוד מה כולם עושים ולהגיע להברקה שמבדלת מכך זה קורס. לא?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה