מצב
הנושא נעול.

קצרה

משתמש מקצוען
מי זה אצלינו?
אני מדבר איתך על חיידר חסידי אחד מהטובים והמרובי ילדים בעיר התורה בני ברק.
אם היסטריה וגיאוגרפיה זה "משהו קליל שלא מצריך להשקיע ראש", מה זה אנגלית?
אצלינו זה בחיידר ליטאי .

לא יודעת מה אתה חושב על היסטוריה וגאוגרפיה
הבנות שלי אף פעם לא השקיעו במקצועות האלו יותר משינון מהיר לפני המבחן
אף פעם לא ביקשו מורה פרטית להיסטוריה או גיאוגרפיה.

קצרה

משתמש מקצוען
דקדוק וחשבון לומדים מכיתה ד' עד ח'?
מכיתה ד' עד ז'

לומדים כתיב דקדוק וחשבון בסוף יום הלימודים בלבד - לסירוגין
הם לומדים בחשבון רק חיבור חיסור כפל וחילוק כולל שברים.
אם הם ילמדו אנגלית ברמה שהם לומדים חשבון
מסופקני אם הם ידעו בסוף לקרוא ABC או לכתוב gmail בלי שגיאות

מצב רוח תקין

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אצלינו זה בחיידר ליטאי .

לא יודעת מה אתה חושב על היסטוריה וגאוגרפיה
הבנות שלי אף פעם לא השקיעו במקצועות האלו יותר משינון מהיר לפני המבחן
אף פעם לא ביקשו מורה פרטית להיסטוריה או גיאוגרפיה.
אז אנחנו כנראה משדרים בתדרים שונים.
בחיידר החסידי שלמדתי, המורה הקריא מתוך ספר הסטוריה סיפורים הזויים מלפני 300 שנה. מילא אם זה היה היסטוריה יהודית עם סיפורי צדיקים מעולה. אבל מה לי ולכל מלכי הגויים של עבר?

קצרה

משתמש מקצוען
אז אנחנו כנראה משדרים בתדרים שונים.
בחיידר החסידי שלמדתי, המורה הקריא מתוך ספר הסטוריה סיפורים הזויים מלפני 300 שנה. מילא אם זה היה היסטוריה יהודית עם סיפורי צדיקים מעולה. אבל מה לי ולכל מלכי הגויים של עבר?
הקריא הקריא.
כמה אחוזים מהמוח והחשיבה הוצרכת להקדיש לכך?
מעבר ללהקשיב (או שלא כל כך :) )

מצב רוח תקין

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מכיתה ד' עד ז'

לומדים כתיב דקדוק וחשבון בסוף יום הלימודים בלבד - לסירוגין
הם לומדים בחשבון רק חיבור חיסור כפל וחילוק כולל שברים.
אם הם ילמדו אנגלית ברמה שהם לומדים חשבון
מסופקני אם הם ידעו בסוף לקרוא ABC או לכתוב gmail בלי שגיאות
הספק שלך בסוף האימרה לא ספק.
אני למדתי בכיתה ח' , ורק בכיתה ח' אנגלית. ואני יודע לקרוא ולכתוב.
וזה כשזה היה רק בשעות הצהריים, והיו עוד לימודים נוספים.

bmsz

משתמש פעיל
כל מה שטענו פה שלימוד תורה בגילאים הנמוכים עניינו מצוות תלמוד תורה מוטעה לחלוטין.
בגיל הזה אנחנו מחנכים את ילדינו ואנו מטמיעים בהם את הערכים החשובים ביותר וגם את סדרי העדיפויות לחיים...
אני לא מכיר בחור ישיבה אחד שהידע התורני שלו מגיע משנותיו בחיידר...
זה מגוחך לחלוטין הרי ילדים לומדים דף גמרא במשך יותר משבוע ואברך ממוצע לאותה הרמה שלומדים בחיידר צריך 20 דק' אבל בשביל שהוא יהיה אברך, הוא צריך לקנות הרגלי למידה נכונים....
וזה בעיקר מה שאנו עושים מעבר לחינוך לערכים . כישורי קריאה, כתיבה, לגמ' באופן ספציפי החשוב ביותר הוא תרגום המילים באופן נכון.
ולצערנו מזניחים את לימודי החול בחדרים כאשר אח"צ הילדים לא לומדים לא קודש וא חול.
אז מה שעושים שיעשו ברצינות אם מלמדים מתמטיקה שהילדים יבינו שהם צריכים לדעת אותה. וכו'
לא מחווה דעה ספציפית על אנגלית (אני אישית למדתי לבד) אבל העיקרון ברור

מצב רוח תקין

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הקריא הקריא.
כמה אחוזים מהמוח והחשיבה הוצרכת להקדיש לכך?
מעבר ללהקשיב (או שלא כל כך :) )
הבנתי.
אז לדעתך עדיף לבזבז את הזמן על לא לאמץ את המוח, ולהשתובב עם החברים באמצע השיעור כי החומר משעמם אותם, מאשר ללמוד אנגלית. בסדר!

קצרה

משתמש מקצוען
הספק שלך בסוף האימרה לא ספק.
אני למדתי בכיתה ח' , ורק בכיתה ח' אנגלית. ואני יודע לקרוא ולכתוב.
וזה כשזה היה רק בשעות הצהריים, והיו עוד לימודים נוספים.
הילדים שלי יודעים לקרוא ולכתוב מלימוד עצמי באיזשהו גיל ..
רשמתי להם לבקשתם את האותיות וצליליהם והם עשו את זה בקלילות.

קצרה

משתמש מקצוען
הבנתי.
אז לדעתך עדיף לבזבז את הזמן על לא לאמץ את המוח, ולהשתובב עם החברים באמצע השיעור כי החומר משעמם אותם, מאשר ללמוד אנגלית. בסדר!
לדעתי את מאמץ המוח והזמן - משקיעים בלימוד תורה בלבד.
לימודים מסוג אחר - רק כאלו שמתאימים לשעות שהמוח כבר צריך הרפיה.

נפטון

משתמש מקצוען
צודק.
שיילך לעבודה בלי צורך לכתוב שטרודל גימייל. אבל איך ישלח את הקורות חיים בפקס. או בדואר ישראל?
אחדד.
אנו חיים ב2024 והמון בחורים כבר יש להם אימייל גם בבתים ללא מחשב (שנכנסים אליו פעם ב מהשכן מהחבר מהדוד). וכתובת אימייל מופיעה בכל מודעה, אם כשהוא מגיע לשלוח אימייל הוא לא מסתדר אז יש לו בעיה לא למי שלא לימד אותו.

יש היום תרגום גוגל על מחשבים וטלפונים יש gpt שיכול לנסח בצורה מקצועית, להגיד שזה חובה? קשקוש!
ומי שלא תופס בצורה מהירה את המילים הבסיסיות לא היה עוזר לו ללמוד בצורה רצינית. יש גם אנשים שלא יודעים עברית....

התעסקתי בעבר עם יצואנים בסין שעל פניו זה מקצוע שדרישת מינימום שלו היא אנגלית הלקוחות שלהם מכל רחבי העולם, הם מתכתבים עם תרגום גוגל... כשביקשתי לדבר בטלפון חלקם דיברו באנגלית נוראית וחלקם אמרו ישירות שהם לא יודעים אנגלית רק מתכתבים עם תרגום...

להפוך את האנגלית לחזות הכל היא עוול.
כשכתוב מלמדו ליסטות הוא לא על "כלים" אלא על "מקצוע".

חלק מהמתלוננים זה "אברכים" שלא הולך להם כל כך או שיש להם תפיסה ויכולת שליטה בדברים חדשים בצורה איטית, ומכאן ועד חיפוש אשמים לגורלם הכושל הדרך קצרה.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
זו שאלה טובה.
בעיקר שבתלמודי תורה - בכל אופן, איפה שאני למדתי - למדו היסטוריה וגיאוגרפיה. מה זה שונה מאנגלית???

האם לדעת לקרוא ולכתוב באנגלית (דבר בסיסי בכל מקום עבודה) חשוב פחות מלדעת איפה ממוקם חצי האי פרגסניטניסטוניזסים, או לדעת מה אכל קיסר אוסטריה לפני קריאת מגילת הטרופליקפוס??

מצד שני בעזרת הנשים משקיעים את הנשמה בללמוד את אותם לימודים של היסטוריה וגיאוגרפיה, עם מבחנים קשים מנשוא. למה לא ללמד בזמן הזה קצת הלכות שבת, כיבוד אב, ברכות, וכו'?
ידוע לי בשם אחד מגדולי הדור הקודם שאמר למישהו בשיחה פרטית ואישית [ולא בצורה ציבורית] שאינו מבין מדוע לא לומדים כיום בתלמודי תורה אנגלית.

mmt3

משתמש פעיל
כל מה שטענו פה שלימוד תורה בגילאים הנמוכים עניינו מצוות תלמוד תורה טועה לחלוטין.
בגיל הזה אנחנו מחנכים את ילדינו ואנו מטמיעים בהם את הערכים החשובים ביותר וגם את סדרי העדיפויות לחיים...
אני לא מכיר בחור ישיבה אחד שהידע התורני שלו מגיע בשנותיו בחיידר...
זה מגוחך לחלוטין הרי ילדים לומדים דף גמרא במשך יותר משבוע ואברך ממוצע לאותה הרמה שלומדים בחיידר צריך 20 דק' אבל בשביל שהוא יהיה אברך הוא צריך לקנות הרגלי למידה נכונים....
וזה בעיקר מה שאנו עושים מעבר לחינוך לערכים . כישורי קריאה, כתיבה, לגמ' באופן ספציפי החשוב ביותר הוא. תרגום המילים באופן נכון.
ולצערנו מזניחים את לימודי החול בחדרים כאשר אח"צ הילדים לא לומדים לא קודש וא חול.
אז מה שעושים שיעשו ברצינות אם מלמדים מתמטיקה שהילדים יבינו שהם צריכים לדעת אותה. וכו'
לא מחווה דעה ספציפית על אנגלית (אני אישית למדתי לבד) אבל העיקרון ברור
לא מצוות תלמוד תורה, אלא הקניית כישורים למצוות תלמוד תורה ובכללם חינוך לשקיעות אך ורק בה, וחינוך ליראת שמיים וכו', לא הקניית כישורי חיים, זה ההבדל בין חיידר לבי"ס.

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
ע"פ כללי הפורום, אין לפתוח דיוני השקפה כלל!

הפרסום הזה נועד עבור אלו שמתאים להם, מוזמנים להיכנס ולהתרשם מהתכנית המיוחדת המוצעת שם.
מי שלא מתאים לו, אפשר להמשיך הלאה, אין פה שום עניין לקרר או להכניס תכנים לתוך תלמודי התורה ח"ו!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה