חומשאז מה לומדים בשעות הצהריים?
נביא
משנה ברורה
טיפה כתיב דקדוק וחשבון - על קצה המזלג.
חומשאז מה לומדים בשעות הצהריים?
דקדוק וחשבון לומדים מכיתה ד' עד ח'?לומדים הלכה
חומש
נביא.
בסוף יש חצי שעה של לימוד כתיב , דקדוק או חשבון ברמה מינימלית.
אצלינו זה בחיידר ליטאי .מי זה אצלינו?
אני מדבר איתך על חיידר חסידי אחד מהטובים והמרובי ילדים בעיר התורה בני ברק.
אם היסטריה וגיאוגרפיה זה "משהו קליל שלא מצריך להשקיע ראש", מה זה אנגלית?
מכיתה ד' עד ז'דקדוק וחשבון לומדים מכיתה ד' עד ח'?
אז אנחנו כנראה משדרים בתדרים שונים.אצלינו זה בחיידר ליטאי .
לא יודעת מה אתה חושב על היסטוריה וגאוגרפיה
הבנות שלי אף פעם לא השקיעו במקצועות האלו יותר משינון מהיר לפני המבחן
אף פעם לא ביקשו מורה פרטית להיסטוריה או גיאוגרפיה.
הקריא הקריא.אז אנחנו כנראה משדרים בתדרים שונים.
בחיידר החסידי שלמדתי, המורה הקריא מתוך ספר הסטוריה סיפורים הזויים מלפני 300 שנה. מילא אם זה היה היסטוריה יהודית עם סיפורי צדיקים מעולה. אבל מה לי ולכל מלכי הגויים של עבר?
הספק שלך בסוף האימרה לא ספק.מכיתה ד' עד ז'
לומדים כתיב דקדוק וחשבון בסוף יום הלימודים בלבד - לסירוגין
הם לומדים בחשבון רק חיבור חיסור כפל וחילוק כולל שברים.
אם הם ילמדו אנגלית ברמה שהם לומדים חשבון
מסופקני אם הם ידעו בסוף לקרוא ABC או לכתוב gmail בלי שגיאות
הבנתי.הקריא הקריא.
כמה אחוזים מהמוח והחשיבה הוצרכת להקדיש לכך?
מעבר ללהקשיב (או שלא כל כך )
הילדים שלי יודעים לקרוא ולכתוב מלימוד עצמי באיזשהו גיל ..הספק שלך בסוף האימרה לא ספק.
אני למדתי בכיתה ח' , ורק בכיתה ח' אנגלית. ואני יודע לקרוא ולכתוב.
וזה כשזה היה רק בשעות הצהריים, והיו עוד לימודים נוספים.
יפה מאודהילדים שלי יודעים לקרוא ולכתוב מלימוד עצמי באיזשהו גיל ..
רשמתי להם לבקשתם את האותיות וצליליהם והם עשו את זה בקלילות.
לדעתי את מאמץ המוח והזמן - משקיעים בלימוד תורה בלבד.הבנתי.
אז לדעתך עדיף לבזבז את הזמן על לא לאמץ את המוח, ולהשתובב עם החברים באמצע השיעור כי החומר משעמם אותם, מאשר ללמוד אנגלית. בסדר!
אחדד.צודק.
שיילך לעבודה בלי צורך לכתוב שטרודל גימייל. אבל איך ישלח את הקורות חיים בפקס. או בדואר ישראל?
ידוע לי בשם אחד מגדולי הדור הקודם שאמר למישהו בשיחה פרטית ואישית [ולא בצורה ציבורית] שאינו מבין מדוע לא לומדים כיום בתלמודי תורה אנגלית.זו שאלה טובה.
בעיקר שבתלמודי תורה - בכל אופן, איפה שאני למדתי - למדו היסטוריה וגיאוגרפיה. מה זה שונה מאנגלית???
האם לדעת לקרוא ולכתוב באנגלית (דבר בסיסי בכל מקום עבודה) חשוב פחות מלדעת איפה ממוקם חצי האי פרגסניטניסטוניזסים, או לדעת מה אכל קיסר אוסטריה לפני קריאת מגילת הטרופליקפוס??
מצד שני בעזרת הנשים משקיעים את הנשמה בללמוד את אותם לימודים של היסטוריה וגיאוגרפיה, עם מבחנים קשים מנשוא. למה לא ללמד בזמן הזה קצת הלכות שבת, כיבוד אב, ברכות, וכו'?
וזה אומר שקצת חבל שבכיתה ח'יפה מאוד
לא מצוות תלמוד תורה, אלא הקניית כישורים למצוות תלמוד תורה ובכללם חינוך לשקיעות אך ורק בה, וחינוך ליראת שמיים וכו', לא הקניית כישורי חיים, זה ההבדל בין חיידר לבי"ס.כל מה שטענו פה שלימוד תורה בגילאים הנמוכים עניינו מצוות תלמוד תורה טועה לחלוטין.
בגיל הזה אנחנו מחנכים את ילדינו ואנו מטמיעים בהם את הערכים החשובים ביותר וגם את סדרי העדיפויות לחיים...
אני לא מכיר בחור ישיבה אחד שהידע התורני שלו מגיע בשנותיו בחיידר...
זה מגוחך לחלוטין הרי ילדים לומדים דף גמרא במשך יותר משבוע ואברך ממוצע לאותה הרמה שלומדים בחיידר צריך 20 דק' אבל בשביל שהוא יהיה אברך הוא צריך לקנות הרגלי למידה נכונים....
וזה בעיקר מה שאנו עושים מעבר לחינוך לערכים . כישורי קריאה, כתיבה, לגמ' באופן ספציפי החשוב ביותר הוא. תרגום המילים באופן נכון.
ולצערנו מזניחים את לימודי החול בחדרים כאשר אח"צ הילדים לא לומדים לא קודש וא חול.
אז מה שעושים שיעשו ברצינות אם מלמדים מתמטיקה שהילדים יבינו שהם צריכים לדעת אותה. וכו'
לא מחווה דעה ספציפית על אנגלית (אני אישית למדתי לבד) אבל העיקרון ברור
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: