ציליאק לחמניות בלי שמרים, גלוטן וחלב - מישהו מכיר?

נחליאלי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני מחפשת נואשות מתכון ללחמניות/לחם וכדו' ללא שמרים, ללא גלוטן וללא חלב (אלרגיה כמובן...)
חיפשתי המון המון ברשת, ולא מצאתי כלום.
איך יכול להיות? זו אלרגיה כ"כ נדירה?
אני לא כ"כ מוכשרת בשביל להתחיל להמציא לבד...
אשמח מאד לעזרתכן הדחופה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני מחפשת נואשות מתכון ללחמניות/לחם וכדו' ללא שמרים, ללא גלוטן וללא חלב (אלרגיה כמובן...)
חיפשתי המון המון ברשת, ולא מצאתי כלום.
איך יכול להיות? זו אלרגיה כ"כ נדירה?
אני לא כ"כ מוכשרת בשביל להתחיל להמציא לבד...
אשמח מאד לעזרתכן הדחופה.
את צריכה למקד את החיפוש בלחמניות ללא גלוטן.
רובן ממילא לא תהיינה חלביות, וסביר להניח שתמצאי גם כאלה שאין בהן שמרים.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
קרין גורן, למשל:
(נכון שיש בבצק יוגורט, אבל אפשר בקלות לקנות יוגורט סויה בטעם טבעי)

לחמניות ללא גלוטן​

לחמניות ללא גלוטן אלה לחמניות קטנות ואווריריות מתערובת קמחים מוכנה, פשוטות להכנה, שנאפות בתבנית שקעים. מתאימות גם להגשה בפסח

  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
בבצק ללחמניות שלפניכם השתמשתי ב”קמח קונדיטור”, שזו תערובת מוכנה של קורנפלור עם קסנטן גאם ו-CMC (מייצב שמוכר גם למי שמפסל בבצק סוכר. נמכר בחנויות מתמחות לאפייה).
אפשר להכין תערובת דומה גם בבית, אם רוצים (מוסיפים כף אחת של קסטנן גאם וכף אחת של CMC לכל ק”ג קורנפלור), אבל פשוט יותר למצוא את התערובת המוכנה.

מצרכים​

לחמניות

לחמניות​

תיבול הבצק​

תוספת על הלחמניות​







אופן הכנה​

  1. לשים את כל החומרים היטב בקערה גדולה - או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק שמתקבל הוא מאוד רטוב ולא נוח לעבודה, אבל זה מה שנותן לו את האווריריות אחרי האפייה.
  2. בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ממלאים תבנית שקעים. אם בוחרים לשים גבינה או למרוח בשמן זית - זה הזמן.
  3. אופים בחום של 190 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.
  4. אם רוצים לשמור ליותר מאוחר - עוטפים בניילון ומקפיאים. מחממים שוב במיקרוגל כשמתחשק.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
וזה מתכון של עינת מזור לחיים בריאים

זה מתכון מנצח ללחמניות והן ללא שמרים, קלות וטעימות מאד! תנסו בעצמכם ותראו עד כמה הן מוצלחות וללא שמץ של גלוטן כמובן. חג שמח!​

רכיבים:​

  • 2 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 4 ביצים (L)
  • שומשום לפיזור

אופן הכנה:​

1. מערבבים בקערה את קמח כרגיל, המלח, הסוכר ואבקת אפיה.
2. מוסיפים כוס מים רותחים ואת השמן. מערבבים ומחכים שיתקרר.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים ויוצרים לחמניות בידיים משומנות או בזילוף עם שק זילוף ליצירת לחמניות מאורכות. אפשר לסדר את הבלילה בתבנית שקעים משומנת.
4. לפזר שומשום ולאפות בתנור בחום 180 מעלות למשך כ 15-20 דקות, להזהבה יפה.
מקררים מעט לפני ההגשה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען

רות טרכטמן​



לחמניות נהדרות ללא גלוטן​

לחמניות רכות וטעימות ביותר ללא גלוטן במיוחד לצליאקים שאתם חייבים לנסות, 305 קלוריות למנה, 256 קלוריות ל-100 גרם
הצבעה אחת

לחמניות מושלמות לצליאקים

מצרכים למתכון​

10 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון​

  • 1שמים בקערת המיקסר 500 גרם קמח פחות 3 כפות (להשאיר בצד), יוצרים גומה ושמים בה את השמרים, הסוכר וכ- 1/4 כוס מהנוזל החמים (אפשר שחלק ממנו יהיה מים). מערבבים קלות ונותנים לנוח לתפיחה של כ- 10 דקות.
  • 2מוסיפים את הביצה, השמן, אבקת האפייה וכ- 1/2 כוס מהנוזלים בהדרגה ולפי הצורך (שימו לב: עד 1.5 כוסות נוזל), ולשים עם וו לישה. כשנוצר תחילתו של בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ומשחתי. מוסיפים עוד נוזלים לפי הצורך.
  • 3מכסים ומתפיחים את הבצק כשעה (אני חיממתי קלות את התנור, כיביתי והתפחתי בתוכו).
  • 4מוציאים מהבצק את האוויר, מוסיפים מעט קמח (3 הכפות שהשארנו בצד), משמנים את הבצק והידיים, יוצרים לחמניות (כ- 10 לחמניות סה"כ), מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים בתנור סגור.
  • 5מוציאים את התבנית, שמים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים ל- 180 מעלות.
  • 6מברישים בביצה טרופה, זורים שומשום או פרג/קצח ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה (תלוי בתנור).
  • 7בתיאבון
 

נחליאלי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
וואו, תודה!!!!
עזרת לי מאד מאד!!!!
לא יודעת איך לא מצאתי. חיפשתי את כל הווריאציות של "לחמניות ללא גלוטן".
אנסה אחד המתכונים.
ואגב, כן, זה שילוב די נדיר אצל אלרגים שמאובחנים אצל אלרגולוגים בבדיקות עור או דם.
אלא אם כן אובחנתם אצל נטורופתים, ואצלם זה דווקא ממש תדיר :)
לא אלרגולוג ולא נטורופת, אלא ביופסיה...
אלרגיה יחסית נדירה שנקראת E.O.E.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
וואו, תודה!!!!
עזרת לי מאד מאד!!!!
לא יודעת איך לא מצאתי. חיפשתי את כל הווריאציות של "לחמניות ללא גלוטן".
אנסה אחד המתכונים.

לא אלרגולוג ולא נטורופת, אלא ביופסיה...
אלרגיה יחסית נדירה שנקראת E.O.E.
אם מותר להתעניין (מכירה ילדה שאובחנה בעבר עם הנ"ל)
אחרי הביופסיה עשו לכם גם בדיקות דם (rast) לקביעת האלרגנים, או תבחין עורי, או שפשוט אמרו לכם להימנע מהנ"ל כי הם מעוררי רגישות באופן כללי? והאם נשלחתם גם לאלרגולוג, או שהגסטרולוג קבע את תפריט ההימנעויות בעצמו?
 

נחליאלי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אם מותר להתעניין (מכירה ילדה שאובחנה בעבר עם הנ"ל)
אחרי הביופסיה עשו לכם גם בדיקות דם (rast) לקביעת האלרגנים, או תבחין עורי, או שפשוט אמרו לכם להימנע מהנ"ל כי הם מעוררי רגישות באופן כללי? והאם נשלחתם גם לאלרגולוג, או שהגסטרולוג קבע את תפריט ההימנעויות בעצמו?
את התבחינים אלרגולוג עשה הרבה לפני הביופסיה. לא מצאו כלום, וזה מאפיין מאד.
אנחנו עדיין באמצע התהליך של זיהוי ה'אשמים'. זה תהליך שמבוסס על ניסוי וטעייה.
הגלוטן, החלב והשמרים הם כרגע החשודים המרכזיים, בתקווה שלא יתווספו עוד.
הגסטרואנטרולוג קבע, על סמך הסיפור הספציפי.
 
נערך לאחרונה ב:

יראת גאולה

משתמש מקצוען
יש ברשת מתכונים ללחם טחינה, מבוססים על ביצים וטחינה. אפשר להכין באופן זהה ולהמיר את הטחינה (כולה או חלקה) בחמאת שקדים (שקדיה).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה