אני יושב וקורא את חילופי הדברים באשכול הזה, ומהודעה להודעה מוצא את עצמי מתפלא ואף נדהם.
קודם כל קצת רקע ופרופורציות, למי שאיבד אותן:
פורום פרוג הוא פרויקט שפועל כבר קרוב לעשור, כמיזם ללא כוונת רווח.
במשך השנים הושקע הון כספי גדול באחזקת האתר והפעלתו.
במשך השנים הושקעו אלפי שעות בניהול שוטף של האתר ותחזוקתו, בפתרון משברים, בתחרויות נושאות פרסים ובטיפוח הקהילה הפועלת כאן.
ומי עומד מאחורי כל זה? האם זה ארגון כלשהו, או אולי צוות גדול של עובדים בתשלום? לא.
הכל הכל עבודה של אדם יקר אחד ושמו ר' חיים דיקמן הי"ו, שנושא את כל המפעל הזה על כתפיו בעדינות, בצניעות ובסבלנות אין קץ.
עבור רבים כל כך פרוג היווה בית מקצועי חם וחממה לצמיחה ולהתפתחות אישית ומקצועית.
אינספור הזדמנויות עסקיות ושיתופי פעולה עסקיים נרקמו בחסות האתר הנפלא הזה.
אינספור מעשי חסד נעשים מידי יום תחת קורת הגג הוירטואלית של אתר פרוג.
רבים כל כך מאיתנו חייבים הכרת הטוב גדולה לאיש היקר שכל זה מתאפשר בזכות המסירות שלו, שלא על מנת לקבל שכר.
והנה קם האיש היקר ופונה לחברי האתר בבקשה צנועה ולגיטימית:
נא לתאם עם הנהלת האתר כל פעילות בעלת אופי מסחרי/שיווקי.
כמובן היה אפשר להנחית הוראה זו באשכול נעול, באופן אנונימי ורשמי ולפעול ביד קשה נגד מפרי הנהלים, אבל מי שמכיר את הרב דיקמן יודע שזה פשוט מנוגד לאופי שלו. לכן הוא פונה בלשון רכה, בפניה אישית ובגובה העיניים ומקווה שדבריו יתקבלו בהבנה ובשיתוף פעולה.
אלא שכאן נכונה לו הפתעה - מתברר שבין חברי האתר ישנם כאלה שאינם רואים עצמם חייבים בהכרת הטוב על הכנסת האורחים ודעתם אינה נוחה מהבקשה.
אם זה היה מסתכם בכך, עוד הייתי יכול להבליג על כך אך מסתבר שבין אותם חברים ישנם כאלה שאף מלאים תרעומת וביקורת. והם משתמשים באותה במה שניתנת להם ומנצלים אותה לבקר בפומבי את מדיניות האתר ולפתוח בעימות חזיתי עם בעל הבית.
אז ניחא, ניתן לסלוח לגברת שכנראה חשה נסערת בעקבות מעורבותה האישית במקרה מסויים שחרג מהנוהל. היא אמנם לא היתה צריכה להפוך את החיכוך האישי שלה לעימות ציבורי קבל כל משתמשי האתר, אבל אין תופסים אדם בשעת כעסו.
אבל משתמשים אחרים שקופצים על המציאה ומרגישים בנוח לחלק ציונים ולמתוח ביקורת - זה באמת מעבר לכושר העיכול שלי.
אולי זה רק אני, אבל נראה לי שיש כאן חריגה בוטה מגבולות הטעם הטוב.