לונדון מחכה לי

טלי ליפשיץ

משתמש רשום
נכתב ע"י bracha;998131:
ההמלצה שלי היא לא ללכת למוזאון השעוה, הוא מקסים ונחמד אבל מי שלא מכיר את רוב הדמויות אין לו מה לחפש שם.

וואו!!!! ההמלצה שלי לא להפסיד את מוזיאון השעווה!!!
במיוחד שהדמויות ה"משעווניות" הן רק חלק קטן מהמוזיאון, המוזיאון התפתח לתחומים נוספים: יש מיצג מדהים על כל ההיסטוריה הלונדונית, יש מערת שדים מעוררת אימה, אבל כייפית בטירוף, ועוד מיצג מדהים ב4D

חבל שתפספסי,

ואו, איך אני מקנאה, את בטוחה שאת לא רוצה מדריכת טיולים? אני באה הרגע!!!

טלי ליפשיץ

משתמש רשום
היי, ואל תשכחי מטריה, למה הלונדונים אלופים בהפרזת מחירים, מטריה יכולה לעלות לך גם 8 פאונד, בקטנה....

אני הייתי ממליצה על "הקובנט גארדן" - מדרחוב מהמהם, עם מופעי רחוב מעניינים, וטיפוסים משעשעים, בילינו שם שעות ולא רצינו לעזוב...

שפרה גפן

משתמש רשום
מס' דברים חשובים מנסיוני בעבר:

- לא ללכת למוזיאון ''טאוור אוף לונדון'' (TOWER OF LONDON) יקר, משעמם ובלתי מובן.
- האנדרגראונד זו חוויה בפני עצמה, מאוד יעיל ומהיר. רצוי מאוד ללמוד את המפה לפני השימוש ברכבות, יעיל וחוסך זמן.
- כדאי מאוד באחת מנסיעותיכם העירה לנסוע באוטובוס כדי לחוות את קסמה של העיר, באנדרגראונד אתם מפספסים.
- ישנו קניון נחמד קרוב מאוד לגולדס גרין בשם: BRENT CROSS SHOPPING CENTRE מומלץ מאוד ליום שישי.
- לגבי קניות: פריימארק אכן זול אך הדברים לא איכותיים במיוחד ולכן מרקס אנד ספנסר מאוד מומלץ. יש המון סניפים בעיר וכן כמעט בכל שכונה. המחירים בין סניף לסניף שונים ולכן העדיפו את הסניפים השכונתיים ע''פ המרכזיים. (ב BRENT CROSS יש סניף).
- השתדלו לא להשתמש במוניות השחורות, מחירם מופקע.
בשכונות החרדיות ישנם מוניות פרטיות זולות משמעותית. פרטים אצל המקומיים.
- מומלץ לחוות שבת בסטמפורד היל האווירה היא של ''שטעטלע יהודי''.
- בררו אצל המקומיים לפני כל כרטיס שאתם קונים למוזיאונים וכדו', הרבה פעמים ישנם מבצעים כמו 1+1 וכדו', שיכולים לחסוך לכם המון כסף.
- תכננו תכניות מראש, מאד קל לבזבז את הזמן, כי הרחובות עצמם והחנויות מאד מענינים וסוחפים ובכיף אפשר לבזבז את כל הזמן רק על שוטטות ברחובות.
- לילדים אפשר ללכת לגן החיות LONDON ZOO הענק.
- כדאי לבקר בחנות הצעצועים הענקית "היימליס" וכן בחנות הכל-בו היוקרתית "הרודס".

תור הזהב

משתמש מקצוען
בסיטי ישנם כמה מוזיאונים מרשימים ברחוב אחד שהכניסה אליהם ללא עלות. יזומה תרבותית של טוני בלייר.
בכל מקרה שווה ללכת לשם רק בכדי להתרשם מהבריטים העומדים בטור בתור בכניסה לאורכו של רחוב שלם, בכבוד ובדממה, כמו בספרים.

שבי שיינפלד

משתמש רשום
אתם באמת נפלאים!
קיבלתי המון מידע מהחבר'ה פה
למי שיש משהו להוסיף
אשמח לשמוע
(אין כמו לשמוע מבעלי נסיון....)

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י שבי שיינפלד;1003950:
אתם באמת נפלאים!
קיבלתי המון מידע מהחבר'ה פה
למי שיש משהו להוסיף
אשמח לשמוע
(אין כמו לשמוע מבעלי נסיון....)

אל תשכחי לספר איך היה ;)

שפרה גפן

משתמש רשום
תמיד לקחת בתיק מטריה כשאתם מסתובבים, גם ביום חם וקייצי, יכול פתאום בין-רגע להתחיל גשם זלעפות, בלי שום סימן מראש. ומאחר וכך אפשר למצוא בהרבה חנויות מטריות מתקפלות ממש קטנטנות, (למשל בחנויות TIE RACK שיש להם סניף בכל אחת מתחנות האנדרגראונד הגדולות והמרכזיות).

מוזיאון BELIVE IT OR NOT שמישהו הזכיר למעלה, אכן מוצלח ומעניין, אני מאד נהניתי !

שי1

משתמש מקצוען
מעלה ומשחזרת אשכול ישן.
איפה אתם מציעים להיות שבת בלונדון?
מלון\ דירות\אוכל.
אשמח לקבל מידע.
תודה

easy_kosher_travel

משתמש פעיל
מעלה ומשחזרת אשכול ישן.
איפה אתם מציעים להיות שבת בלונדון?
מלון\ דירות\אוכל.
אשמח לקבל מידע.
תודה
כמובן בגולדרס גרין, שכונה יהודית עם מבחר עצום של חנויות כשרות, בתי כנסת והרגשה נעימה.
כאן יש לך את רשימת המלונות הכשרים בלונדון:
http://www.metaylimbkipa.com/kosher-hotel-in-london/

easy_kosher_travel

משתמש פעיל
לגבי שבת, יש את בית חב"ד לישראלים בגולדרס גרין, ואפשר להרשם שם לארוחות. אבל מאד המוני שם, ומגיעים אנשים מכל הסגנונות והמגזרים, תחשבי אם זה מתאים לכם.
בקייטרינג רייך אפשר לקנות אוכל מוכן טעים לשבת במחיר סביר.
סופר "Kosher Kingdom" ענק ומכיל כל טוב, ואפשר למצוא שם מאפים מעולים במחיר סביר, פיצוחים טריים ומוצרים רבים מהארץ.

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
שימי לב שעל הרבה קופסאות של cereal דגני בוקר יש קופונים למוזיאון השעווה/גלגל ענק/אקווריום ועוד... בחשבון פשוט דגני בוקר עולים לדוג 4 לירות ואת חוסכת 40לירות כניסה למוזיאון השעווה... תמצאי את הדגנים המדוברים בסופרים הגדולים ולאו דווקא על הדגנים הכשרים...

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
שימי לב כשאת יוצאת לטיול להצטייד באוכל, חטיפים וכו.. זה לא כמו בארץ שבכל קיוסק את יכולה לקנות חטיפים וכו.. שם במקומות הגויים אי אפשר לקנות כלום!

בדרך כךל מזג אויר אפור ומעצבן, מטריה חובה תמיד!

משה גל

משתמש מקצוען
שימי לב שעל הרבה קופסאות של cereal דגני בוקר יש קופונים למוזיאון השעווה/גלגל ענק/אקווריום ועוד... בחשבון פשוט דגני בוקר עולים לדוג 4 לירות ואת חוסכת 40לירות כניסה למוזיאון השעווה... תמצאי את הדגנים המדוברים בסופרים הגדולים ולאו דווקא על הדגנים הכשרים...
חבר שלי פעם היה באמסטרדם.
עשו שם מבצע ברכבת, שכרטיס הלוך-ושוב עלה פחות מכרטיס צד אחד.
הוא ראה אנשים קונים כרטיס צד אחד.
שאל אותם, למה לא תקנו הלוך-ושוב בפחות כסף?
ענו לו, אבל אנחנו צריכים לנסוע רק צד אחד...

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
חבר שלי פעם היה באמסטרדם.
עשו שם מבצע ברכבת, שכרטיס הלוך-ושוב עלה פחות מכרטיס צד אחד.
הוא ראה אנשים קונים כרטיס צד אחד.
שאל אותם, למה לא תקנו הלוך-ושוב בפחות כסף?
ענו לו, אבל אנחנו צריכים לנסוע רק צד אחד...

ראש קלאסי של אנגלים:) לפעמים אני חושבת שלא יזיק להם קצת שפשוף ישראלי..

DreamDesign

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
במיוחד אל תפספסו !!!
יש פארקים מדהימים ביופיים בכל רחבי לונדון

shirdvona

משתמש פעיל
יש גם את גריניץ', זה נראה לי התחנה האחרונה של השייט בתמזה,
אנחנו עלינו בwaterloo (איפה שהגלגל הענק), ירדנו בדרך בטוור אוף לונדון (הגשר שנפתח לשתיים) יש שם אני חושבת גם מוזיאון, ולאחר מכן המשכנו לגריניץ', אין שם הרבה מה לעשות, אבל זה מאד פסטורלי ויפה, אומרים שיש שם גם רכבל אבל אנחנו לא מצאנו אותו...
בהנאה!!!

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
הרכבל נראה לי בתחנה השנייה בגריניץ.. מאד כיף חוצים איתו את התמזה לצד השני ומשם לוקחים את הרכבת... יש גם בגריניץ את קו התאריך/ה שעה נראה לי, לא מעניין במיוחד אבל נחמד!

קורס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אנחנו חצינו את התמזה - צד אחד בשיט, וצד שני ברכבל. מומלץ מאד!

לגבי קניות: הרבה לא מכירים את ASDA הגדולה. ממש כדאי לקפוץ לשם.
ולשאר החנויות - במקום ללכת לכל חנות בקצה אחר, לכי לווסטפילד (westfiled), יש שם הכל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה