מיצו לגמרי.את זה- ברור לא!
אבל תעברי סיפור סיפור בקראט למשל- הם לא סטנדרטיים
הסטנדרטיים מיצו את עצמם
לןא?
מרתק! תודה רבה
שלום לכולם,
החלטתי שאני מעוניינת לקחת את הכתיבה שלי צעד אחד קדימה ומעוניינת לעסוק בה בצורה מקצועית. (אולי כהכנסה קטנה נוספת)
השאלה היא - איך עושים את זה?
מאיפה מתחילים?
פשוט שולחים חומר לעיתונים? יש סיכוי שמישהו יסתכל על זה בכלל?
אשמח לכל הכוונה בנושא.
תודה רבה.
אני מניחה שכבר היו אשכולות רבים בנושא, אז אם זה מדי לעוס - אשמח לקבל קישורים.
כמעט נכון.כתיבת תוכן לסרטים - לא קיים בציבור שלנו בגלל מיעוט הסרטים.
ומה עם הורדת טקסטים מהאינטרנט + תרגום גוגל? מקצוע רציני עם ביקוש עצום.מי שמחשב את עתידו ככותב צריך להתמקד ולבחור לעצמו את הענף שבו הוא יאחז ולבחון מה תואם את יכולותיו ומידותיו.
מקצועות הכתיבה בהגדרתם כמקצוע מתחלקים לכמה ענפים שכולם דורשים כישרון כתיבה אך כל אחד פונה לכיוון משלו.
- התחום הבולט ביותר הוא כמובן כתיבת סיפורת: סיפורי עלילה, סיפורים אותנטיים וביוגרפיה. כל אלה מתפרסמים באורכים שונים - ספר הטווה סיפור אחד לכל אורכו; ספר המקבץ סיפורים קצרים, לרוב בעלי מאפיין משותף; סיפור קצר בודד המתפרסם בעיתון או במדיה אחרת; בסיפורי ילדים ענף נוסף של סיפור בודד המתפרסם לכשעצמו בחוברת מלווה באיורים.
- תחום מוכר נוסף הוא כתיבה עיתונאית: כתיבת תוכן חדשותי; כתיבת מדורים הדורשת התעניינות והתמצאות בנושא ספציפי; ראיונות - ראו אתגר דו-שבועי בפורום הכתיבה; כתבות נושא - נדמה לי שמקובל להעתיק ולטשטש עקבות בכיבוס מילים. בגיזרה הזו פורחים הרבה שמות לא מוכרים.
- תחום שגם הוא עיתונאי אבל הוא במה לעצמו - כתיבת טורים: דעות, פרשנות וסאטירה. דורש שפה מושחזת, אסרטיביות וכמובן עמדות ברורות.
- שירה ופיוט: בודדים מתפרסמים בעיתונות, יותר בסקטור הנשי, אולי יש סיכוי למכור להלחנה. יש ביקוש להצגות ומסיבות סוף-שנה, מחזמרים. יותר לגברים - גראמנים.
- כתיבה שיווקית ועריכת תוכן: עולם שפורח בעידננו. במדורים שיווקיים בעיתונות, בכתבות שיווקיות מאוסות, בכל אתר אינטרנט, בעלוני צדקה, ועל עוד הרבה במות נוספות.
- כתיבת תוכן לסרטים - לא קיים בציבור שלנו בגלל מיעוט הסרטים.
- מה שכן קיים זה כתיבת תוכן לקומיקסים - משימה שונה מאוד מכתיבת סיפור כתוב.
- לסיום יש להוסיף גם את התחומים המשלימים: הגהה ועריכה לשונית שלפעמים כוללת כמעט כתיבה מחדש של הספר, וכמובן תרגום ספרות שגם הוא כתיבה מחודשת של ספר.
- יש גם מקצוע שנקרא עוזר סופר (או תחקירן) אבל רק סופרים בודדים במגזר שלנו מספיק גדולים כדי להחזיק עוזר לאיסוף מידע וביקורת.
בלת"קהבנתי שזה לא בר ביצוע בלי תקופת ההכשרה של העיתונים
על מה הקצף?ומה עם הורדת טקסטים מהאינטרנט + תרגום גוגל? מקצוע רציני עם ביקוש עצום.
כמו כן, גיור מלל גויי/חילוני עם גזיזת עגילים וקוקו מחד, הלבשת כיפה ציצית וספודיק מאידך, ו-Find and replace במקומות המתאימים.
צילום שלטי דרך? שכחת.
העתקת סיפורים של קובי לוי חינםבליפיסוקאורווחיםאומעברישורה? גם תחום עולה.
ומאותה גזרה - "הגות" - הלא היא שפיכת ההגיגים הכי לא אפויים שעברו במוחך בעת חבישת הגרביים אל 'מבט לפרשה ולקחה ונסכה כמדובר'.
וסתם עיתונאות? כלומר, רביצה בטילה על כיכר הטוויטר עם חכה מחכה, מתוך תקווה עצלה שיעלה משהו בחכתך לארוחה בסגנון 'חשיפה ראשונית'/ישיבת בטח נצחית ביציע הכנסת מדור בני ישיבות (מקבלים שם דתות)/אינפוף בקווי נייעס 12 פעמים ביום.
בקיצור, לא עשית עבודת שטח רצינית.
(האמת, גם אני לא. יש עוד בערך עשרה תחומים נכבדים בכתיבה שטרם נגעתי בהם. מקצוע מגוון)
לכתוב ספר בבית זאת אפשרות להתחלה?אם את רוצה להכנס לכתיבת פרוזה, יש שתי אפשרויות.
כן. בהחלט.לכתוב ספר בבית זאת אפשרות להתחלה?
אבל בלי שפשוף "אמיתי" מול קוראים בעיתון קשה להגיע לספר מוצלח, לא כן?כן. בהחלט.
זו המלצה שלי להרבה כותבות.
כי להיכנס לסיפור בהמשכים בעיתון הסיכויים די קלושים אם את אנונימית. תקני את השם שלך דרך ספר מוצלח, וכשתרצי להתקבל אחר כך, כבר לא תהיי אנונימית.
אבל בלי שפשוף "אמיתי" מול קוראים בעיתון קשה להגיע לספר מוצלח, לא כן?
חובה להעביר את הספר בטרם פרסומו לכמה חובבות ספרות. רצוי כאלה שמכירות את עולם העיתונות והספרות החרדי, ושלא אוהבות אותך יותר מדי.
מה למדת באוניברסיטה הפתוחה, אם אפשר לשאול?למדתי באוניברסיטה הפתוחה
למדתי אצל הסופר אילן שיינפלד כתיבה יוצרת. (כן הייתי צריכה לסנן חומרים).מה למדת באוניברסיטה הפתוחה, אם אפשר לשאול?
-הרבה לימוד!
למדתי באוניברסיטה הפתוחה, למדתי אצל דבורי רנד, למדתי עצמאית מספרים ואני ממשיכה ללמוד כל הזמן.
ככה שהעורכת יכלה לברר עלי. (כמעט כמו בשידוכים
כן.דבורי רנד מלמדת?
@dvory ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: