1. זה אומר שכל פעם שאני סוגרת את המחשב נייד עדיף ממש לעשות כיבוי?
או רק כשאני סוגרת לכמה שעות? (כמה?)
ומה זה מצב שינה? מה עדיף
2. יש לי מחשב נייד לנובו, שקע הטעינה מחובר ללוח, נראה לי שנגמרה האחריות (איך בודקים?)
ולפעמים המחשב לא מזהה את המטען, או בתנוחה מסוימת. בפעם הקודמת חשבתי שהבעיה במטען,
אבל בחנות מחשבים בדקו ואמרו שהלך שקע הטעינה, והיה אז אחריות, החליפו את השקע יחד עם הלוח,
החלפה כזו אמרו לנו בחנות עולה באזור 2,000 ש"ח.
2 שאלות: האם יש דרך למנוע את התקלות בשקע הטעינה?
האם יש דרך לתקן את שקע הטעינה בלי להחליף את הלוח?
3. יש לי נגן סנדיסק שפתאום לט קולט שום מטען, ותכלס, לא עובד. איך אפשר לדעת אם הבעיה בשקע הטעינה,
או שהוא שבק חיים? ואז איך משחזרים את ההקלטות והכל?
תודההה
1) כשרוצים לסגור את המחשב, רק לכמה שעות - הכי טוב, להעביר למצב שינה, (שלשם כך הוא קיים)
כך שברגע שחוזרים, הנתונים מתרעננים באופן מידי.
2)איך בודקים - מה?
לגבי תקלות בשקע הטעינה: אכן השקע הינו ממש חלק עדין, (אגב, בכוונה מייצרים אותו כזה!)
ולכן תמיד עדיף כמה שפחות, להכניס ולהוציא את המטען.
מה שקורה בד"כ, ונראה לי שגם לך -זה מה שקרה: השקע לא נהרס, אלא נכנס יותר בפנים- (לתוך הגוף של המחשב)
לזה יש פיתרון קצת פיראטי, אבל פשוט וחסכוני: אם אכן השקע מחובר ללוח- יש לשבור [בזהירות כמובן! ] את הפלסטיק החיצוני, רק מסביב לשקע, ובכך המטען, נכנס יותר בפנים השקע, וכל המגעים- מחוברים.
ולשים לב כמובן, שהאזור נהיה יותר חשוף ופגיע, ויש להיזהר מאוד שלא - יצטבר שם לכלוך וכד', אפשר לשים דבק נייר וכו', ואז חסכנו 2000 ש"ח!
במידה ןלא עזר, אשמח אם תעדכני, ונעבור לשלב הבא.
לגבי הנגן: השאלה, האם לפני שהוא הפסיק להגיב, הוא לא קלט שום מטען, או רק אחרי זה?
אשמח להציץ על תמונה של הנגן, וכן על שקע המחשב.
בהצלחה!