אני יודע שאהיה כקול קורא במדבר מול כל הקיטורים כאן (שהמניע להם מובן מאד ואני שותף לו, מבחינת הכעס על המהלך הזה שללא ספק מכוון נגד החרדים ספציפית, והוא מכוער בצורה כזו, שרק בגלל שהוא נגד חרדים הוא יכל להתקיים), אבל בכל אופן אכתוב.
הההאשמות נגד החכ"ים החרדים, לוקות בחוסר הבנה מוחלט של המערכת הפוליטית. בפרט אלו שזועקות (הציטוט כדוגמא בלבד, זה נכון כלפי הרבה תגובות דומות)
חורה מאוד שאני לא רואה שום תגובה של חכי"ם חרדיים
תגובות שרואים אותם, מזיקות הרבה ומועילות מעט. (רק לפעמים זו דרך שנכון פוליטית להשתמש בה כדי להעביר מסר כלשהו, כטקטיקה בלבד).
אבל ככלל, אם זה היה הנושא הראשון במעלה, אז היה צריך על זה לשבור את הכלים וכו' וכו'.
הבעיה ש
אנחנו פה בגלות! ויש הרבה מדי מה להפסיד, די אם נזכיר את חוק הגיוס שעומד על הפרק ורק כעת קיבל דחיה ממש אחרונה עד לאחר הבחירות. אז כל הכותבים רואים ומרגישים את הכעס שלהם כרגע, אבל הנציגים, לפחות אלו הרצינים והאחראים ביניהם, רואים תמונה יותר כוללת, ואם לא הם, אז משלחיהם, גדולי הדור שמהם הם מקבלים הוראות, רואים את התמונה. ואומרים להם, להתאפק. לרסן תגובות. להוריד את הראש, לחרוק שינים ולתת לגל לעבור.
אז אין בעיה, תוציאו קיטור כמה שאתם רוצים, רק אם אתם, או מישהו אחר שהתגובות שלכם תדלקו אותו, "ידפוק את אגד" ולא יצביע בבחירות הקרובות, האחריות להפחתת הכח של הנציגות החרדית, או לחילופין לדחיפתה להתנהלות לא חכמה שמנוהלת לפי חמת זעם ציבורית, תהיה גם קצת שלכם, וכמובן ההפסדים הגדולים שעלולים לבא כתוצאה מכך.
שוב, העיקר לזכור שאנחנו כאן בגלות, וצריכים להלחם בזהירות ובחכמה, ולא בעלי כח לשלוט וללמד את שונאינו לקח על כל צעד ושעל.