התייעצות לאמהות ולגננות שביננו:) עזרה דחופה:(

רק משיח

משתמש חדש
בס"ד
אשמח לעזרה ממכן.. סיפור יוצא דופן..
ילדה בת 3 חוזרת מהגן מלוכלכת כבר מספר פעמים..
הילדה מאד נקיה בטבעה והיא חוזרת מהגן מלוכלכת כאלו פיספסה
אנו שואלים אותה "למה את מלוכלכת? הגננת לא עוזרת לך? "
היא עונה "קראתי להם הרבה פעמים ולא ענו"
האמא דיברה עם הגננת היא אומרת לה:
זה לא מציאותי 34 ילדות בגן ושכל הזמן נרדוף אחרי זה, זה גן עירייה, והגן מאד גדול
והשירותים נמצא בקצה השני של הגן ולא שומעים את הילדות שקוראות לעזרה משם.
*יש לציין שהשנה הוסיפו להם עוד סייעת בשביל אלו שעדיין לא נגמלו.
האמא סיכמה איתה שהבת כל פעם שתלך לשירותים היא תעדכן את הגננת קודם, וכך סיכמה גם עם הילדה.
אך לאחר שבועיים היא חזרה מלוכלכת מאד היה נראה שהרבה זמן(בלשון המעטה) זה היה ככה.
שאלנו אותה "נו קראת לגננת?" ענתה:"אני כבר לא קוראת להם!!!!"
האמא עם יסורי מצפון שהבת חווה כזה דבר..
היא ילדה מפותחת, נקיה מאד ומבינה מאד עניין...וגם רגישה מאד...
התקשרה שוב לגננת והיא אומרת לה שהיא קוראת לה המון והיא לא עונה
אז הגננת אומרת: אני לא מרשה שתעשי לי מצפון .. כי אין לי מה לעשות..
האמא הציעה לה שנעשה פעמון לשירותים .. ושאלתי אותה למי צריך לפנות לעייריה כדי שיעשו את זה?
והיא נלחצה, עונה: בואי נעשה משהו אחר.. הסייעת שצריכה להחליף טיטולים אחרי האוכל היא תבדוק אם היא נקייה אבל רק אז היא תוכל לבדוק.
הגננת אסרטיבית, מעמידה במקום, והיא אומרת לאמא את צריכה ללמד אותה להסתדר לבד(זה תהליך והילדה לבינתיים לא בשלה בשביל זה), וגם אם היא חוזרת מלוכלכת אז פשוט תכניסי אותה לאמבטיה(ככה היא היתה עושה לילדים שלה)
ואם את רוצה תעבירי אותה לגן עם קרוואן!!!!
מה אתן אומרות? מה צריך לעשות???
האמא לא רוצה לשרוף קשרים, היא רוצה להיות טובה לגננות .. וגם שלא ישנאו את הילדה בגללה.
ומצד שני היא נקרעת מהכאב של הילדה...(הילדה השתנתה בתקופה האחרונה.. נסגרה קצת)

חובב מוזיקה מושבע

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בתור גננת
עצם זה שלצוות אין פיקוח על מה שקורה בשירותים ברמה שהיא לא שומעת את הילדה זהו מחדל עצום לכשעצמו!
איך יכול להיות שילדה הולכת לשירותים והגננת/סייעת לא בודקת מה איתה? מה קורה? זוהי הבעיה! אם היה לגננת אכפת מהילדה היא מעצמה הייתה צריכה לבדוק שאין שם סתם בנות...שלא משחקות במים וכו' ילדה ביישנית יכולה להישאר שם הרבה מאד זמן בלי שאף אחת תשים לב!
בגן, ועוד בגילאים כאלה אין סיכוי שילד ישהה באחת מפינות הגן/חדרי הגן והגננת או איש צוות לא ידע מה קורה בדיוק איתו באותו רגע זה אחריות גדולה שיכולה להסתיים באסונות בגוף ובנפש.
(חוץ מזה שזה מאד פוגע בהרגשת ביטחון של הילד בגן)

ריקי שי

משתמש פעיל
בפשטות- אם ככה הגננת מתייחסת- להתלונן, אבל בנחישות
זה גם הבריאות של הילדה וגם הנפש שלה
להתלונן לממונים על הגננת, ואם זה לא יעזור- למשרד הממשלתי המתאים, אני חושבת שזה משרד הבריאות (כי הם עושים ביקורות בגנים, עד כמה שאני יודעת, לבדיקה שהכל עומד בתקנים, אז מניחה שהם אחראים)
ואין מצב להעביר בשקט סיטואציה שבה הילדה קוראת לגננות כי היא צריכה עזרה בשירותים והן לא באות. זה דבר לא תקין! בכלל!
מה שכן, בגן עם התנהלות תקינה בהרבה מקרים יש זמנים קבועים שכולם הולכים לשירותים (נגיד לפני שיוצאים לחצר) ואז כל או רוב הצוות נמצא שם ועוזר למי שצריך ומכווין לשטוף ידיים וכו', ואם ילד צריך במהלך היום- הוא כן אמור ללכת לדווח לגננת או לאחת הסייעות במקרה שהוא יודע שהוא צריך עזרה (כלומר, אם בדר"כ הוא צריך), אבל הן אמורות לשים לב בין כה אם הוא פתאום הולך מהמפגש\קבוצות\חצר ונעלם....

רק משיח

משתמש חדש
בס"ד
השאלה היא,
אם יש פה איזה צד שהגננת צודקת, גן של 34 בנות והיא לא יכולה לעמוד כל הזמן מאחורי הדלת שמא יש ילדה בפנים(הגן באמת גדול) היא אמרה ברגע שאני נכנסת לשירותים אני כבר עוזרת למי שנמצאת שם.
היא גננת שנים משו כמו 20+ ויתכן שהיו הורים שלא התלוננו על זה?
האמא מפחדת להכנס למלחמות מול הגננות, כי אולי זה לא יעזור וגם מה שבטוח שהיחס לילדה יהיה בהתאם!
*הגננת באחת השיחות אמרה "גם ככה הילדה שלך דורשת יותר.. קופצנית.. לא מקשיבה.."

מעצבי על

משתמש פעיל
בגיל 3 ילדה לא אמורה להתנקות לבד זה תפקיד הסיעת ואם יש 2 סיעות זה מבורך
ומה שברור בגן הראשון מאד מאד קשה לגננות בתחילת שנה בגלל כל נושא הגמילה יש הרבה קטנות שבקושי בשלות לנושא הנ"ל וכו' וכו' והנורמלי שיש זמנים קבועים שהולכים וגם כשילדה בנפרד ...
ואם כבר דיברת עם הגננת וכך ענתה כדאי לה לדבר עם הסיעת ב- 4 עינים כדי להבין איך מתנהל כל העסק ואז לשפוט וכיצד לנהוג

מעצבי על

משתמש פעיל
ובנוסף -
לומר לילדה ולהסביר לה שהיא גדולה, לתת לה ביטחון שהיא מסוגלת
ושתגיד לסיעת ,כי אחרי הכל אם תגיד לגננת הגננת תגיד לסיעת שתיקח אותה לשירותים וכו'- כך בד"כ זה מתנהל (אבל שיהיה ברור שהיא יכולה לומר גם לגננת ז"א לא לתת לילדה הרגשה שיש איזה קושי מול הגננת כי יהיה לה קשה להתנהל כך בגן...)

פלמינגו.

משתמש מקצוען
בגיל 3 ילדה לא אמורה להתנקות לבד זה תפקיד הסיעת ואם יש 2 סיעות זה מבורך
חוקי? ונניח שכן נראה אותך בתור סייעת מנקה ילדות בשירותים בחייאת לאן הגיעו ועוד לקבל שכר מינימום
קצת הגיון בנושא
ילדה בגיל 3 האמא צריכה לדעת ללמד את הילדה שלה להתנקות לבד ! ובסוף היום למקלחת כמובן וסבבה

מעצבי על

משתמש פעיל
אין לי מושג חוקי אני רק יודעת כיצד זה מתנהל בגיל הזה
מי שהולכת להיות סיעת בעיריה ממש לא מקבלת שכר מינימום בכל אופן בעירית בני ברק יש להם תנאים מעולים ומשכורת יפה מאד (כמו גננת בעמותה!!!)
-בשביל זה יש כפפות הם לא נוגעות אל תדאגי
-ודבר נוסף תראי לי ילדה בת 3 שעושה את העבודה כמו שצריך
חוקי? ונניח שכן נראה אותך בתור סייעת מנקה ילדות בשירותים בחייאת לאן הגיעו ועוד לקבל שכר מינימום
קצת הגיון בנושא
ילדה בגיל 3 האמא צריכה לדעת ללמד את הילדה שלה להתנקות לבד ! ובסוף היום למקלחת כמובן וסבבה

ריקי שי

משתמש פעיל
קצת הגיון בנושא
חוקית הצוות החינוכי בגן אמור לדאוג לזה
לכן יש שתי סייעות בגן של גיל שלוש, בדיוק בשביל זה!
ילדה בת שלוש לא אמורה לדעת לנקות את עצמה.
אם היא יודעת זה נפלא, אבל כל מהות העניין של שתי סייעות זה כדי לעזור בשירותים.
ומי שהולכת לתפקיד של סייעת אמורה לדעת שזה כלול בזה, בדיוק כמו שמטפלת במעון מחליפה חיתולים.
בס"ד
השאלה היא,
אם יש פה איזה צד שהגננת צודקת, גן של 34 בנות והיא לא יכולה לעמוד כל הזמן מאחורי הדלת שמא יש ילדה בפנים(הגן באמת גדול) היא אמרה ברגע שאני נכנסת לשירותים אני כבר עוזרת למי שנמצאת שם.
האמא מפחדת להכנס למלחמות מול הגננות, כי אולי זה לא יעזור וגם מה שבטוח שהיחס לילדה יהיה בהתאם!
הגננת לא צודקת. חד משמעית.
שוב, הרבה פעמים עושים את זה באופן מרוכז כדי למנוע מצב של התחלקות בין חלקי הגן, ואם יש צורך ספציפי- אחת מהצוות הולכת עם הילדה. הן גם ככה חייבות להיות שם כדי לדאוג לשלומה.
מה זה ברגע שאני נכנסת? איך את יכולה לשלוח בנות שלוש למקום שלא בטווח ראיה ושמיעה שלך? רק על זה יכולים להעיף אותה מתפקידה ואולי גם לתבוע אותה. זה רשלנות לשמה.
יתכן שהיו הורים שלא התלוננו, בהחלט, כי אנשים מפחדים להתלונן.
ואני מבינה את החשש ממלחמות, אבל יש עוד גנים באזור? כי אני במקום האמא הייתי בוחרת בין להעמיד את הגננת על מקומה לבין להעביר את הילדה גן, במצב הזה- לא הייתי שולחת ילדה לסבול, וזה סבל גם פיזי וגם נפשי (וגם יכול להשליך לטווח ארוך).
לגבי מה שהגננת אמרה- עוד סיבה להתלונן על הגננת או לחילופין- להעביר את הילדה גן.
הכרתי ילד שכשהוא היה במעון הוא היה מאוד מפותח וביחס לקבוצת הגיל שלו- הוא הלך כשהם עוד לא, והיה עצמאי יותר, ןהמטפלת התלוננה שהוא מתלכלך כשהוא אוכל (בגיל שנה... עד היום לא יודעת מה היא ציפתה מתינוק שאוכל..) וכל מיני כאלו, אז אמא שלו הלכה למנהלת המעון, אמרה מה שאמרה והבהירה בנחישות רבה את דעתה על היחס של המטפלת לילדון- ובאורח פלא התפנה מקום בקבוצה אחרת והוא עבר לשם והמשיך לפרוח....
ילדה בת שלוש לא אמורה להיות בובת חרסינה. קופצנית ולא מקשיבה? אולי זה אומר משהו על ציפיות מוגזמות או גננת משעממת? אולי פשוט שילדה בת שלוש מטבעה היא אמורה להיות קופצנית, כי היא בת שלוש, וטווח הקשב שלה קטן מאוד, מאותה סיבה ממש.....
כשצוות מתלונן על זה שילד מתנהג כמו ילד- זו סיבה לדאוג שהילד לא יהיה תחת אחריותו של הצוות הזה יותר

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
בס"ד
אשמח לעזרה ממכן.. סיפור יוצא דופן..
ילדה בת 3 חוזרת מהגן מלוכלכת כבר מספר פעמים..
הילדה מאד נקיה בטבעה והיא חוזרת מהגן מלוכלכת כאלו פיספסה
אנו שואלים אותה "למה את מלוכלכת? הגננת לא עוזרת לך? "
היא עונה "קראתי להם הרבה פעמים ולא ענו"
האמא דיברה עם הגננת היא אומרת לה:
זה לא מציאותי 34 ילדות בגן ושכל הזמן נרדוף אחרי זה, זה גן עירייה, והגן מאד גדול
והשירותים נמצא בקצה השני של הגן ולא שומעים את הילדות שקוראות לעזרה משם.
*יש לציין שהשנה הוסיפו להם עוד סייעת בשביל אלו שעדיין לא נגמלו.
האמא סיכמה איתה שהבת כל פעם שתלך לשירותים היא תעדכן את הגננת קודם, וכך סיכמה גם עם הילדה.
אך לאחר שבועיים היא חזרה מלוכלכת מאד היה נראה שהרבה זמן(בלשון המעטה) זה היה ככה.
שאלנו אותה "נו קראת לגננת?" ענתה:"אני כבר לא קוראת להם!!!!"
האמא עם יסורי מצפון שהבת חווה כזה דבר..
היא ילדה מפותחת, נקיה מאד ומבינה מאד עניין...וגם רגישה מאד...
התקשרה שוב לגננת והיא אומרת לה שהיא קוראת לה המון והיא לא עונה
אז הגננת אומרת: אני לא מרשה שתעשי לי מצפון .. כי אין לי מה לעשות..
האמא הציעה לה שנעשה פעמון לשירותים .. ושאלתי אותה למי צריך לפנות לעייריה כדי שיעשו את זה?
והיא נלחצה, עונה: בואי נעשה משהו אחר.. הסייעת שצריכה להחליף טיטולים אחרי האוכל היא תבדוק אם היא נקייה אבל רק אז היא תוכל לבדוק.
הגננת אסרטיבית, מעמידה במקום, והיא אומרת לאמא את צריכה ללמד אותה להסתדר לבד(זה תהליך והילדה לבינתיים לא בשלה בשביל זה), וגם אם היא חוזרת מלוכלכת אז פשוט תכניסי אותה לאמבטיה(ככה היא היתה עושה לילדים שלה)
ואם את רוצה תעבירי אותה לגן עם קרוואן!!!!
מה אתן אומרות? מה צריך לעשות???
האמא לא רוצה לשרוף קשרים, היא רוצה להיות טובה לגננות .. וגם שלא ישנאו את הילדה בגללה.
ומצד שני היא נקרעת מהכאב של הילדה...(הילדה השתנתה בתקופה האחרונה.. נסגרה קצת)
כאחת שעובדת בגנים ומסתובבבת בכמה גילאים - הגננת או הסייעות מחויבות !!!לעקוב אחר הילדות שהולכות לשרותים במיוחד!בגיל 3 -4 ,ואם ילדה תנעל? או כל בעיה אחרת......
זה על פי חוק ככה נראה לי זה לא נעים אבל אפשר לרמוז לגננת שאולי תדברו עם ההנהלה שתביא עוד סייעות לגן כי זה כנראה קשה מדי להגיע לכולן וותראו מה הגננת מגיבה,מה שברור שהתאור הנ"ל זה לא אמור להיות ככה! זה נכון שגננת לא יכטולה להיות מפוקסת 5-6 שעות בלי להסיר מבט כי בכ"ז היא בן אדם ולא להסיר מבט על כל אחת ואחת ולנגב וכו, בייסודיות ,אבל!! לפנות לידות שצריכות עזרה זה תפקידה......אם הגננת לא עושה שום צעד לשינוי נראה שאין ברירה אלא לפנות להנהלה או לעשות שאלת רב..........

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
בס"ד
השאלה היא,
אין דבר כזה כי גם ככה הילדה שלך דורשת יותר זה לא סיבה לומר את התרוץ הנ"ל בהקשר לעזרה בשרותים......-כל ילדה בגן צריכה יחס והכוונה זה טבעי שילדים בגיל כזה זקוקים לתשומת לב וכו וגם אם היא יותר דורשת יש לה תפקיד משמעותי ואחראי וזה אחריות גדולה לא כל אחת יכולה להיות גננת יכול להיות שהיא מבוגרת ושחוקה או צעירה וחסרת נכסיום או סתם טיפוס שקשה לו להתמסר......גננת זאת עבודהשל מסירות!!!ויש שכר משמים בצידה !!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כאמא- בגן 3-4 הגננות אמורות לדעת מתי ואיזה ילדים נמצאים בשירותים, גם בגן של 36 ילדים
אצל הבן שלי באופן קבוע היתה סייעת באזור השירותים. (והגננת ידעה לומר לי שהוא לא הולך לשירותים ולחשוב איתי איך לעזור לו)
אני הייתי מדברת קודם כל עם אחת הסייעות שם ויכול להיות שגם עם המפקחת.

סבתא מהצפון

משתמש פעיל
מתוך ניסיון גם ילדים שלי(הקטן בן 7)
וגם הנכדים הגננות צריכות לעזור ו לבדוק.
בשביל זה בגני 3-4 יש גננת ועוד שתי סיעות
צריך לדבר עם המפקחת שתחדד את הנהלים.
לפני כן הייתי שולחת לגננת משהו נחמד עם פתק(לשחד אותה).
צריך לזכור שתמיד יש גננות שלא בא להם על הענין.
שנה שעברה היה לי נבד שלא היה גמול.
והגננות ממש לא עזרו בענין.
והבת שלי נאלצה להחזיר לו טיטול ולגמול אותו רק בחופש.

shani123

משתמש מקצוען
חד משמעית התנהלות לא הגיונית.
גם בגיל גדול יותר הגננות והסייעות עוזרות בשירותים
ואפילו אם צריך להחליף את מה שהתלכלך.

לפני ריצה למלחמה ופיקוח - לדעתי תדברי ישירות עם הסייעת, תבקשי ממנה לתת תשומת לב מיוחדת לאזור השירותים ולבת שלך. (ותחמיאי לה על טיפול עדין, ונעים)
(ואם את יכולה לדבר עם עוד אמהות , בדגש של הילדות הקטנות בגן, תוכלי להבין איך הן רואות את המצב)

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
*הגננת באחת השיחות אמרה "גם ככה הילדה שלך דורשת יותר.. קופצנית.. לא מקשיבה.."​
על המשפט הזה הייתי מעבירה גן, בטח אם הוא נוסף לנ"ל
חבל, אנחנו רק בתחילת שנה.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ילדה בת 3 לא אמורה להסתדר לבד בשרותים! הגננות והסיעות לוקחות את זה בחשבון בגיל הזה.
בטח עכשיו שהילדה שלי למשל- אפילו לא בת 3.
כשעבדתי בגן כל הזמן שמנו לב מה קורה בשרותים- בין התפקידים של הסיעת זה לשים עין על האזור של השרותים, ולהיות זמינה לכל בעיה, החל מילדה שנכנסה ולא יצאה ועד יותר מידי ילדות שהלכו לשם.

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אצלנו בגן של גילאי 3, מאחרי החגים הילדות מנקות לבד! באופן רשמי. ככה הגננת מצהירה ואין לה בעיה עם זה :(
כבר שנים שזה ככה, (עוד זוכרת מהגדולה שלי) וכל האמהות שותקות
זה לא חוקי?

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אצלנו בגן של גילאי 3, מאחרי החגים הילדות מנקות לבד! באופן רשמי. ככה הגננת מצהירה ואין לה בעיה עם זה :(
כבר שנים שזה ככה, (עוד זוכרת מהגדולה שלי) וכל האמהות שותקות
זה לא חוקי?
רק שאלה- אם מטפלת של גיל שנה תחליט שהיא לא מרימה במעברים ילדים מגיל שנה ורבע, הם אמורים לדעת ללכת לבד זה יעזור?

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
רק שאלה- אם מטפלת של גיל שנה תחליט שהיא לא מרימה במעברים ילדים מגיל שנה ורבע, הם אמורים לדעת ללכת לבד זה יעזור?
אני בדעה איתך ב100%
מנסה להבין אם יש מה להתאגד ולהלחם ע"כ. כי כשספרתי לקרובת משפחה סייעת, היא אמרה שהן לא חייבות לנקות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה