שיתוף לאו מסי

מצב
הנושא נעול.

יחיאל ב.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
שבוע טוב ומבורך
יש בי הרגשה שרובכם מצפים למוצא פי והסבר תחושותי כלפי ארבעת העמודים מלאי המלל שניכתבו לעיל.
אתחיל בשאלה אחת שנשאלת כאשר רואים את הציור הזה
האם מותר לצייר את שחקן הכדורגל
התשובה היא כן , לשחקן אין כל קשר לחילול ה, לפוליטיקה והסתה או לכל דבר שנוגד לכלל האנושות
האם ניבחר לצייר אותו כמודל להשראה? לא
האם צפיתי או התעמקתי בחיי השחקן פעולותיו וערכיו?לא, הם לא משקפים את שלי
האם אתם (הכועסים) מוחים בגלל הכרות עם הדמות ? כן, אז למה נחשפתם לדמות אם היא כל כך רחוקה מהשקפתכם ?
לצורך הדוגמא אם היה מצוייר פה אדם עם סיגר וגלוי ראש, אך לא מוכר האם הייתם מוחים? התשובה היא לא כי אין לכם נגיע בדבר.
נעבור לשאלה הבאה
האם הזה מפריע לי ההערות והביקורות?
אלמד אותכם מושג חדש שנקרא "הצד החיובי של פירסום שלילי", מכירים?
אז לא רק שלא מפריע לי ההערות ,אני מרוצה מאוד ואף שוקלת לצייר עכשיו את אביגדור ליברמן :)
האם ניפגעתי?
אם נדבר על אני היחיד אגיד לכם שלא וגם שרק הועלתם,
אך אם ניתעמק על כלל המשתפים באתר
יש משפט שאומר כך:אם אין לכם משהו טוב להגיד, הדבר הטוב ביותר היא לא להגיד !
כי אם כבר נהרסו לכם העינים מלצפות בתמונה, חבל גם לטמא את הפה .
עוד משפט שאוסיף לגבי תוכן הציור
"חכמה בגויים תאמין אך תורה בגויים אל תאמין"- מותר להנות מחכמה של גוי אך אסור ללמוד ממעשיו ,ולא אכנס לביאור..
ואם כבר הארכתי וכתבתי אשאל אותכם שאלה
האם אתם נהנתם מהציור? האם הצלחתי להביעה את הנעשה מעבר לתמונה עצמה ? האם התרגשתם מהציור? האם זה נתן לכם נקודות חשיבה? האם השיתוף שלי היה שווה את כל זה? האם רואים בציור היחיד תרבות שלמה ?
התשובה בארבעת העמודים שניכתבו לעיל..
אז אנא אל תפסיקו לרשום ביקורות,הערות או סתם תחושות
אני כאן כדי לקרוא להחכים ולחייך
כל הכבוד
נהנתי מכל מילה
ותמשיכי לשתף.
מחכים לליברמן ...:cool::devilish::p

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
ואגב, אני מרגיש נאכס שבגללי קם הדיון הזה, ואולי יש מי שכאב לו.
סוף מעשה במחשבה תחילה, במיוחד שמכירים את הנפשות הפועלות בפרוג (דהיינו, חלקם..)
צריך רק את ההצתה הראשונה כדי שיתחיל דיון שכזה שלא במקומו

SHIMIX

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הואוו של הואוווו הציור הזה
תמשיכו לעלות כאלו ציורים מדהימים;)

Revi-רוי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא מהמתחסדים
אבל
בגלל שזה שואו של כל העולם ואנחנו שניה אחרי חנוכה
והיוונים כאמור ירדו מהפרקעם כל הספורט שלהם
ממש לא מתאים לעלות ציור שלו עם הקעקועים כאן

משתמש מקצוען
סוף מעשה במחשבה תחילה, במיוחד שמכירים את הנפשות הפועלות בפרוג (דהיינו, חלקם..)
צריך רק את ההצתה הראשונה כדי שיתחיל דיון שכזה שלא במקומו
הענין שכתבתי את זה בעדינות ובספוילר.. ולא היתה לי מטרה לנגח כלל!
אבל אולי גם משהו טוב יצא מזה.. קצת ציטוטים מהתלמוד ועוד.
ואם היתה פה תמונה של ביידן גם הייתם אומרים אסור להסתכל בפני רשע כי הוא גוי?
לשיטתכם העיתונים החרדים עוברים על הלכה מפורשת כי מפרסמים תמונות של גויים
לא כאן המקום ואין צורך להגיב.. אבל -
- מי אמר שבעיתונים זה בסדר? היו רבנים שיצאו ודברו... שזה משפיע על הנשמות הרכות של ילדינו. ומי שומע להם? עיתונים זה הלכה למשה מסיני?
- גם היו כמה זמרים שאמרו חכמים לא לשמוע אותם ומי לא שומע?
- גדולי הדור (חלקם) אומרים לבחורים להתחתן מוקדם ולא להתעכב..(בישיבות הליטיות והספרדיות בכ"א) וראשי הישיבות שומעים בקולם? הם לא מסכימים לבחורים לצאת לשידוכים לפני הזמן שהם החליטו..
- הגראי"ל שטיינמן זצ"ל הורה לראשי הכוללים שלא להוריד מהמשכורת לאברכים שלא עומדים בזמנים אלא לעודד ולתת תוספת מילגה למתמידים בכך, ומי שומע?
- ויש עוד ועוד אך אשים מחסום לפי....

מקצה הארץ, לא הבנתי את האמירה הזאת.
שיש הרבה אנשים שלא שומעים בקול גדו"י? זה עצוב זה כואב. למה לציין את זה בכזו אדישות ואטימות? "מי שומע להם.." "שומעים בקולם"...?
זה נותן גושפנקא כלשהיא? וכידוע למעלה נעמוד לבד. ו"כולם", לא ממש יעזור לנו שם.

יחיאל ב.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
הענין שכתבתי את זה בעדינות ובספוילר.. ולא היתה לי מטרה לנגח כלל!
אבל אולי גם משהו טוב יצא מזה.. קצת ציטוטים מהתלמוד ועוד.

לא כאן המקום ואין צורך להגיב.. אבל -
- מי אמר שבעיתונים זה בסדר? היו רבנים שיצאו ודברו... שזה משפיע על הנשמות הרכות של ילדינו. ומי שומע להם? עיתונים זה הלכה למשה מסיני?
- גם היו כמה זמרים שאמרו חכמים לא לשמוע אותם ומי לא שומע?
- גדולי הדור (חלקם) אומרים לבחורים להתחתן מוקדם ולא להתעכב..(בישיבות הליטיות והספרדיות בכ"א) וראשי הישיבות שומעים בקולם? הם לא מסכימים לבחורים לצאת לשידוכים לפני הזמן שהם החליטו..
- הגראי"ל שטיינמן זצ"ל הורה לראשי הכוללים שלא להוריד מהמשכורת לאברכים שלא עומדים בזמנים אלא לעודד ולתת תוספת מילגה למתמידים בכך, ומי שומע?
- ויש עוד ועוד אך אשים מחסום לפי....
קצת מצחיק במחילה
אם מבחינת כבודו יש בעיה כללית בדור של זלזול בהלכה,
לא מצאת מקום יותר מוצלח להביע את מחאתך מאשר כאן ?

מלבד זאת, למיטב ידיעתי רוב ככל העיתונים החרדיים מתהדרים בועדה רוחנית,
ככה שבין רבנים שאני יודע את שמם לבין ניק אנונימי בפרוג,
אין הרבה מקום לספק למי אשמע.

שאר הנידונים המרתקים שבחרת להביא כאן אינם קשורים כלל לנושא .

יוספי יוסף

איור#קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אין אין אין אין בעולם על אמנות פרובוקטיבית!! (קיבלתי ע"ע בל"נ להפסיק עם זה, אבל אתם ממש עושים לי חשק להמשיך..)
זה הוכיח את עצמו פעם אחר פעם!!
אבל חברה'..
דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!

בואו נכנס לפרופורציות!!
לאידיאולוגית הספורט של יוון אין שם קשר לספורט של ימנו. מי שקצת קרא היסטוריה ומכיר את העולם היום יודע זאת..

ולגבי המונדיאל עצמו.. תצחקו אולי.. אבל לי זה עשה דווקא חיזוק!
כן! בחיים שלי לא עניין אותי העיסוק בספורט, ובזתי לכך (לא מסיבות דתיות אלא מתפיסת עולם אישית) והשנה ה' סובב שיצא לי לראות זאת בפעם הראשונה בחיי, ולקח לי שבוע להתאושש מרמת ההפקה המטורפת והלא נתפסת שהייתה שם (!) עבדו על זה 12 שנה!! למעלה מ200 מיליארד דולר הושקע שם!! וזה רק גרם לי לחשוב אם כך נראה טקס שיצרו בני אנוש.. איך היה נראה מעמד הר סיני!! קריעת ים סוף!! עשר המכות!!..
זה הרחיב לי את הפרופורציות למרחק שנות אור ממה שדמיינתי..

ברצינות!!

אז חברה'! הגיע הזמן שנפסיק להיבהל מכל 'שחקן' או 'גוי' באשר הוא.

היהדות שלנו חזקה יותר מהכל. ומי שלא מרגיש זאת או לפחות חושב כך, וכן מי שחושב שכל גרגיר מאיים על עולמו אם ייחשף למה שמעבר לחומה. ועל כן מגביה את החומה.. מה שגורם למעגל עצוב שלא ייגמר לעולם,
שיחזור בתשובה!!

לדעתי זו הפגיעה הכי גדולה במושג יהודי.

הכל אלוקות. ובטח אירוע עולמי שכל עיני אומות העולם נשואות אליו- יש פה דיבור גדול מטאטע שבשמים.

אנחנו 'חרדים'- רק מ-ה'! לא חרדתיים..

אז בבקשה, אל תכלילו את דברי בקטגוריה השקפתית מסויימת ותסמנו עליה איקס אדום, אלא תחשבו על זה באופן אובייקטיבי. ורק אז תחליטו.

ש כ ו י י ח ! ! !

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אין אין אין אין בעולם על אמנות פרובוקטיבית!! (קיבלתי ע"ע בל"נ להפסיק עם זה, אבל אתם ממש עושים לי חשק להמשיך..)
זה הוכיח את עצמו פעם אחר פעם!!
אבל חברה'..
דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!

בואו נכנס לפרופורציות!!
לאידיאולוגית הספורט של יוון אין שם קשר לספורט של ימנו. מי שקצת קרא היסטוריה ומכיר את העולם היום יודע זאת..

ולגבי המונדיאל עצמו.. תצחקו אולי.. אבל לי זה עשה דווקא חיזוק!
כן! בחיים שלי לא עניין אותי העיסוק בספורט, ובזתי לכך (לא מסיבות דתיות אלא מתפיסת עולם אישית) והשנה ה' סובב שיצא לי לראות זאת בפעם הראשונה בחיי, ולקח לי שבוע להתאושש מרמת ההפקה המטורפת והלא נתפסת שהייתה שם (!) עבדו על זה 12 שנה!! למעלה מ200 מיליארד דולר הושקע שם!! וזה רק גרם לי לחשוב אם כך נראה טקס שיצרו בני אנוש.. איך היה נראה מעמד הר סיני!! קריעת ים סוף!! עשר המכות!!..
זה הרחיב לי את הפרופורציות למרחק שנות אור ממה שדמיינתי..

ברצינות!!

אז חברה'! הגיע הזמן שנפסיק להיבהל מכל 'שחקן' או 'גוי' באשר הוא.

היהדות שלנו חזקה יותר מהכל. ומי שלא מרגיש זאת או לפחות חושב כך, וכן מי שחושב שכל גרגיר מאיים על עולמו אם ייחשף למה שמעבר לחומה. ועל כן מגביה את החומה.. מה שגורם למעגל עצוב שלא ייגמר לעולם,
שיחזור בתשובה!!

לדעתי זו הפגיעה הכי גדולה במושג יהודי.

הכל אלוקות. ובטח אירוע עולמי שכל עיני אומות העולם נשואות אליו- יש פה דיבור גדול מטאטע שבשמים.

אנחנו 'חרדים'- רק מ-ה'! לא חרדתיים..

אז בבקשה, אל תכלילו את דברי בקטגוריה השקפתית מסויימת ותסמנו עליה איקס אדום, אלא תחשבו על זה באופן אובייקטיבי. ורק אז תחליטו.

ש כ ו י י ח ! ! !
אנטישמיות!!!
לא באמת:)

משתמש מקצוען
מקצה הארץ, לא הבנתי את האמירה הזאת.
שיש הרבה אנשים שלא שומעים בקול גדו"י? זה עצוב זה כואב. למה לציין את זה בכזו אדישות ואטימות? "מי שומע להם.." "שומעים בקולם"...?
זה נותן גושפנקא כלשהיא? וכידוע למעלה נעמוד לבד. ו"כולם", לא ממש יעזור לנו שם.
גושפנקא? ברור שלא! זה כואב ועצוב מאוד! ועל דא קא בכינא!!

ועל זה דברתי שגם אם רבנים יגידו להם לא לפרסם ובזמנו בקשו (גם הרבה קוראים שאני מכיר) להפחית את הפוסטרים של כל מיני כאלה אבל אין מי שיקשיב.. כי איך זה יביא להם רייטינג???

מלבד זאת, למיטב ידיעתי רוב ככל העיתונים החרדיים מתהדרים בועדה רוחנית,
שמענו על זה.. אל תהיה תמים
ככה שבין רבנים שאני יודע את שמם לבין ניק אנונימי בפרוג,
אין הרבה מקום לספק למי אשמע.
לא בקשתי שתשמע. הבעתי את דעתי כמו שאתה הבעת את דעתך..
שאר הנידונים המרתקים שבחרת להביא כאן אינם קשורים כלל לנושא .
נכון. וכבר הקדמתיך בזה
לא כאן המקום ואין צורך להגיב..
תבורך מפי עליון פי מיליון אחי האהוב!

יוספי יוסף

איור#קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
חיזוק???.... נראה לי שקצת הגזמת.
אני רציני לגמרי.
אגב, גם על החפץ חיים יש סיפור על אותו עיקרון, שהוא שאל מישהו שבא מיפן מה חדש במדינתו, והלה סיפר לו על התפתחות הקהילה וכו', והח"ח הסביר לו שהתכוון מה חדש ביפן באופן כללי, ואותו אדם התפלא וסיפר לו על אסון שקרה שם והח"ח שקע בהרהורים ואמר שה' מדבר אתנו דרך מה שקורה בעולם. (הסיפור מופיע ב'והגדת' של הרב גלינסקי)
ובכן, אירוע עולמי שעיני מיליארדים נתונות בו. אי אפשר להתעלם.
מונדיאל זה לא 'רוע' ולא קרקס של 'רשעים'. האמת באיזשהו מקום זה יותר אירוע פוליטי מאשר אירוע ספורט.
ואכן, אלו היו הרשמים שלי מהאירוע.
ומי שזה גורם לו לירידה ברוחניות- בהחלט שימחה בכך.
אח"כ איזה ערכים מונחלים לילדים.
אם אנו חוששים שאם ילדינו יראו ציור של שחקן כדורגל או ישמעו עליו זה יכול לערער את הערכים שלהם- הבעיה היא בחינוך.
ואולי קודם כל צריך לחנך את עצמנו.

משתמש מקצוען
אם אנו חוששים שאם ילדינו יראו ציור של שחקן כדורגל או ישמעו עליו זה יכול לערער את הערכים שלהם- הבעיה היא בחינוך.
ואולי קודם כל צריך לחנך את עצמנו.
אולי אתה צודק בעיקרון. אבל ברור שאין צורך לחשוף לא אותנו וכ"ש את ילדינו לדברים הללו.. גם ככה הרחוב לא משהו בלשון המעטה...
ואולי זוהי ליברליזציה במיטבה!!??

יוספי יוסף

איור#קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אולי אתה צודק בעיקרון. אבל ברור שאין צורך לחשוף לא אותנו וכ"ש את ילדינו לדברים הללו.. גם ככה הרחוב לא משהו בלשון המעטה...
ואולי זוהי ליברליזציה במיטבה!!??
אם עושים ממשהו עסק- זה נהיה עסק.
לצורך העניין- בישיבתינו אי אז המשגיח תפס בחור עם רדיו בנגן ששמע את השידור של האירוויזיון (אירוע בהחלט טמא)..
ואז הוא עשה 'ועד חרום' לכל השיעור וצעק על חומרת העניין.
עד לאותו רגע כמעט אף אחד מהבחורים לא ידע מה זה אירוויזיון (וגם אני לא ידעתי) מאותו רגע ואילך- זה נהיה הנושא!
על מה הוא דיבר, מה שרים שם.. מי זכה.. וכו'
וכך זה עובד- ממה שעושים עסק זה נהיה עסק.
(ובציבור שלנו יש דברים חשובים שצריך לדבר עליהם, אך הרבנים מעדיפים שלא כדי לא להפוך את זה ל'נושא' מאותה סיבה)
ולכן באיזשהו מקום עדיף להתעלם מדברים מסוימים בחינוך (וכל הורה ישאל איש חינוך אמיתי שינחה אותו בעניין עדין זה) מאשר לצעוק ולהאדיר את מה שאנו רוצים שילדינו לא יעריכו.

יוספי יוסף

איור#קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
את זה כל הורה יחליט לעצמו.
זה לא נראה לי שייך למחות במישהו על דרך החינוך שהוא מנחיל לילדיו רק כי בעיניו זה לא מוצא חן..
ומי שטוען שיתכן וילדיו יראו את הציור כאן בפורום ויינזקו- הבעיה היא בחינוך שקיבלו ילדיו כמו שדובר.
ולכן כל הדיון פה מיותר.
(אגב במסגרת אימון דיוקנים ציירתי פורטרטים של מלחינים מהתקופה הקלאסית.. ולפי"ד דווקא יהיה נחמד אם למישהו מילדיי יהיה מעט מהכישרון של מוצרט..;))

אבל זה פורום מאיירים, אז בואו נדבר על איור בבקשה.

משתמש מקצוען
אם עושים ממשהו עסק- זה נהיה עסק.
לצורך העניין- בישיבתינו אי אז המשגיח תפס בחור עם רדיו בנגן ששמע את השידור של האירוויזיון (אירוע בהחלט טמא)..
ואז הוא עשה 'ועד חרום' לכל השיעור וצעק על חומרת העניין.
עד לאותו רגע כמעט אף אחד מהבחורים לא ידע מה זה אירוויזיון (וגם אני לא ידעתי) מאותו רגע ואילך- זה נהיה הנושא!
על מה הוא דיבר, מה שרים שם.. מי זכה.. וכו'
וכך זה עובד- ממה שעושים עסק זה נהיה עסק.
(ובציבור שלנו יש דברים חשובים שצריך לדבר עליהם, אך הרבנים מעדיפים שלא כדי לא להפוך את זה ל'נושא' מאותה סיבה)
ולכן באיזשהו מקום עדיף להתעלם מדברים מסוימים בחינוך (וכל הורה ישאל איש חינוך אמיתי שינחה אותו בעניין עדין זה) מאשר לצעוק ולהאדיר את מה שאנו רוצים שילדינו לא יעריכו.
יוסף אתה ממש חזק!
כל הכבוד!
ממש אמת מה הדרך שכתבת, ועל אותו משקל: לא עושים עסק מאיזה גוי כדורגלן שלא טעם טעם מצוה מהי, ושרחוק ממטווחי קשת מנפשות ילדינו הטהורים, בכדי שלא יהיה זה לנושא אצל ילדינו.
לכן לא היא הדמות האמורה להיות מאוירת על ידינו המבוגרים.
בהצלחה !
בקיצור כולם פה מסכימים, שהשאיפה שלנו לראות את בנינו גדלים בתורה וירא"ש.. ולא שחקני כדורגל חלילה.. והציור שהועלה לכאן היה רק להראות גדלו של הי"ת שנתן חכמה בינה ודעת וכישרון נדיר ל @תפארת סילברברג. וגם לה אין מטרה ולו במעט להעריץ אדם כזה או אחר שאינו בן ברית!

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
דיונים כאלה לא עורכים על גב עבודה ספציפית של מאיירת ספציפית
זה נגרר לאישי, ואגב כך, פוגע.
מי שמעוניין לפתח דיון, שיפתח אותו באשכול נפרד, ולאחר תקופה משמעותית מאוד, עד כדי שלא יהיה מובן ההקשר כלל.
מוטב יפיל עצמו אדם לכבשן האש, גבירותי ורבותי. גם לשתוק נכלל בזה.

לגבי האיור: הוא לא עובר על כללי הקהילה. להביע דעה שלא נוגעת לאיור מקצועי זה כן נגד כללי הקהילה.
לא ראיתי שנזעקים כאשר מועלה דיוקן של שחקן או דמות בדיונית מעולמות תוכן קולנועיים. אלא מאי? הנושא כעת בוער, וממש מתחשק לכם לצעוק את דעתכם. אלא מאי? שאף אחד לא ממש מקשיב. נחשו מה - קהילת האיור היא עוד מקום שזה לא מעניין אותו.

יום נהדר עם שתיים סוכר.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה