דרוש מידע כתב יד של ילד בן 8

מתעניינת2020

משתמש רשום
שלום לכולם,
אשמח לעזרתכם לגבי ילד בן שמונה שיש לו כתב יד לא קריא בלשון המעטה,
שמתי לב שבנוסף הוא כותב משובש (לא לפי כללי הכתיבה של האות)
הבעיה קיימת גם בכתיבת מספרים.
אשמח לכל עצה איך ניתן לשפר את הכתב, כולל המלצה על איש מקצוע (אם יש צורך) בירושלים.
תודה רבה

חני קו

משתמש פעיל
בדקי את הכתב שלו ונסי לדייק מה בדיוק שגוי, האם גובה האותיות/ רווחים וכו', המחישי לו את הנכון והשגוי, עם תרגולים אפשר לטפל בזה.
וודאי קודם לכן שאין בעיה מוטורית (אבחון ריפוי בעיסוק- נדמה לי שבקופות יש איזושהי זכאות לפני גיל 9)
מומלצת ביותר גב' חיה קושניר מרפאה בעיסוק וכן ספרה "משטרת הכתב" לתיקון עיצוב הכתב.
בהצלחה!

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בדקי את הכתב שלו ונסי לדייק מה בדיוק שגוי, האם גובה האותיות/ רווחים וכו', המחישי לו את הנכון והשגוי, עם תרגולים אפשר לטפל בזה.
וודאי קודם לכן שאין בעיה מוטורית (אבחון ריפוי בעיסוק- נדמה לי שבקופות יש איזושהי זכאות לפני גיל 9)
מומלצת ביותר גב' חיה קושניר מרפאה בעיסוק וכן ספרה "משטרת הכתב" לתיקון עיצוב הכתב.
בהצלחה!
יש לך פרטים על חיה הזו?
יכולה לעזור גם לילד בן 12 שהכתב שלא נראה חרדה ולא קרי בעליל? ניסינו בעבר ריפוי בעיסוק ולא ראינו שיפור...
הבעיה שלו היא מבחינה גרפית של האותיות.

חני קו

משתמש פעיל
יש לך פרטים על חיה הזו?
יכולה לעזור גם לילד בן 12 שהכתב שלא נראה חרדה ולא קרי בעליל? ניסינו בעבר ריפוי בעיסוק ולא ראינו שיפור...
הבעיה שלו היא מבחינה גרפית של האותיות.
היא מרפאה בעיסוק ו"מנצחת" הרבה מקרים, תשאלו אותה, אולי... מס': 0527618085

.pres

משתמש מקצוען
הייתי ממליצה קודם כל לשאול את המלמד/ים שלו מה דעתם לגבי זה.
כדאי, כמובן, לשפר לו את כתב היד וכו', אבל רק כדי שתדעו האם זה נורמלי או לא.
לבן שלי יש ברוך ה' כתב יד סביר אבל יצא שחבר הביא לו מכתב או משהו ונחרדתי והבן שלי אמר בביטול: אה, זה? זה עוד מהכתבים היפים בכיתה...

עוד משהו, לגבי כתיבה נכונה (או 'כתיבה תמה'). שמתי לב שהתפספס המון בגלל הקורונה. הבת שלי בכיתה ג', יש לה אותיות שהיא כותבה באופן משובש לגמרי. רק מציינת שכשהערתי לה על זה לא היה לה חשק לתקן. אבל המורה שלה העירה לה שתבקש מאמא ללמד אותה איך כותבים ש'. מאז, הפלא ופלא, זה הסתדר.

בכל מקרה, בהצלחה!

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הייתי ממליצה קודם כל לשאול את המלמד/ים שלו מה דעתם לגבי זה.
כדאי, כמובן, לשפר לו את כתב היד וכו', אבל רק כדי שתדעו האם זה נורמלי או לא.
לבן שלי יש ברוך ה' כתב יד סביר אבל יצא שחבר הביא לו מכתב או משהו ונחרדתי והבן שלי אמר בביטול: אה, זה? זה עוד מהכתבים היפים בכיתה...

עוד משהו, לגבי כתיבה נכונה (או 'כתיבה תמה'). שמתי לב שהתפספס המון בגלל הקורונה. הבת שלי בכיתה ג', יש לה אותיות שהיא כותבה באופן משובש לגמרי. רק מציינת שכשהערתי לה על זה לא היה לה חשק לתקן. אבל המורה שלה העירה לה שתבקש מאמא ללמד אותה איך כותבים ש'. מאז, הפלא ופלא, זה הסתדר.

בכל מקרה, בהצלחה!
המלמד מצליח לבדוק לו את המבחנים כי הוא יודע מה היה צריך להיות כתוב, אני שאני לא מבינה בגמרא אני לא כ"כ מצליחה להבין מה כתוב

.pres

משתמש מקצוען
המלמד מצליח לבדוק לו את המבחנים כי הוא יודע מה היה צריך להיות כתוב, אני שאני לא מבינה בגמרא אני לא כ"כ מצליחה להבין מה כתוב
תרימי אליו טלפון ותשאלי אותו האם זה חריג או נורמלי.
אצלינו בת"ת יש הוראה מתקנת- מלמדים שהוכשרו לכך או מורות (תלוי בגיל הילד), יכול לחסוך לך הרבה כאב ראש. זה רק אם המלמד חושב שיש בעיה.
אגב, יש אצלינו גם שלב לפני הוראה מתקנת, מלמדים עם המון סבלנות שכאשר אין בעיה, מוציאים את הילד ומלמדים אותו פרטנית ובסבלנות. לפעמים זה מספיק.

מתעניינת2020

משתמש רשום
אצלנו זה ממש לא תורשתי
אז זהו שאצלנו כן, אבל הוא ממש התעלה על המקור...
בכל מקרה תודה על מה שכתבתם כאן, ראשית אתקשר לרבה להבין איך הוא רואה את זה, ובמקביל אבדוק מול אשת המקצוע שהצעתם. מקווה שהיא מקבלת ילד בן 8.5, מעדיפה אשת מקצוע מאשר איש מקצוע.

yudb

משתמש סופר מקצוען
שלום לכולם,
אשמח לעזרתכם לגבי ילד בן שמונה שיש לו כתב יד לא קריא בלשון המעטה,
שמתי לב שבנוסף הוא כותב משובש (לא לפי כללי הכתיבה של האות)
הבעיה קיימת גם בכתיבת מספרים.
אשמח לכל עצה איך ניתן לשפר את הכתב, כולל המלצה על איש מקצוע (אם יש צורך) בירושלים.
תודה רבה
אצלנו זה ממש לא תורשתי
חיה קושניר מומלצת מאוד.
למיטב ידיעתי,
מאפשרת להגיע לאבחון.
נותנת הדרכה לבית, חוזרים למעקב והדרכה כשהם קצרים, התשלום פחות מטיפול שלם.
יש עוד מעולות בירושלים.
מאיזה אזור אתם?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה