כשרושמים הדירה רק ע''ש הבעל, האם הבנק מתחשב בתלושי האשה ?

התמר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
חתן שרוצה לרכוש דירה, ורוצה לרשום רק על שמו, בכדי לחסוך במס-רכישה,
בכדי שאם יקנה דירה נוספת, יוכל לרשום ע''ש אשתו, והיא פטורה ממס רכישה כדירה ראשונה.
כמובן יצטרכו לעשות הסכם ממון עבור זה.

מאידך כעת בכדי שהבנק יתן לו משכנתא, הוא צריך להגיע לתלושים של הכלה בכדי שהבנק יתן לו משכנתא.

האם העובדה שהחוזה/הדירה תהיה רשומה רק על שמו זה בעיה מול הבנק,
או שמא מבחינת הבנק ברגע שמביאים חוזה-נישואים,
היות שעפ''י חוק בכה''ג יש לאשה חלק בזה
אז יש משמעות לתלושים שלה וכו'.
ולבנק לא מעניין שהחוזה רק על שמו

[ואולי עכ''פ זה נכון כשאין הסכם-ממון, ולכן אולי כדאי שהבנק לא ידע שיהיה הסכם ממון].

תודה לעונים

חוחית

משתמש סופר מקצוען
בכדי שאם יקנה דירה נוספת, יוכל לרשום ע''ש אשתו, והיא פטורה ממס רכישה כדירה ראשונה.
את בטוחה שזה החוק.
ואני לא הייתי ממליצה לאשה לעשות דבר כזה, למרות הסכם ממון וכו' וכו'.

התמר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
את בטוחה שזה החוק.
ואני לא הייתי ממליצה לאשה לעשות דבר כזה, למרות הסכם ממון וכו' וכו'.
אני לא עו''ד.

אבל לפי מה שבדקתי זה החוק. וזה חוקי לגמרי.

מחכה למענה בענין המשכנתא.

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

מאידך כעת בכדי שהבנק יתן לו משכנתא, הוא צריך להגיע לתלושים של הכלה בכדי שהבנק יתן לו משכנתא.

האם העובדה שהחוזה/הדירה תהיה רשומה רק על שמו זה בעיה מול הבנק,
או שמא מבחינת הבנק ברגע שמביאים חוזה-נישואים,
היות שעפ''י חוק בכה''ג יש לאשה חלק בזה
אז יש משמעות לתלושים שלה וכו'.
ולבנק לא מעניין שהחוזה רק על שמו

[ואולי עכ''פ זה נכון כשאין הסכם-ממון, ולכן אולי כדאי שהבנק לא ידע שיהיה הסכם ממון].

תודה לעונים
חוקי לגמרי. ויתחשהוצבהכנסות של שניהם. זה תא משפחתי אחד.

יוסיK

משתמש מקצוען
כן ולא
אחד מבני זוג שרכש דירה אפשר לשעבד אותה למשכנתא שהם לוקחים במשותף ואז ההכנסות שלהם מחושבות.
אבל אאל"ט זה לא יעזור להם לגבי מס רכישה כי ככל שיש לתא המשפחתי דירה אחת צריך לשלם מס רכישה על השנייה גם אם כ"א נרשמת על מישהו אחד מבני הזוג.
אא"כ הם יצהירו שהם פרודים ויש גם אופציה של היפרדות כלכלית שאני לא יודע איך עושים את זה ומה המשמעויות שלה. - לא נראה לי מומלץ.

התמר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כן ולא
אחד מבני זוג שרכש דירה אפשר לשעבד אותה למשכנתא שהם לוקחים במשותף ואז ההכנסות שלהם מחושבות.
אבל אאל"ט זה לא יעזור להם לגבי מס רכישה כי ככל שיש לתא המשפחתי דירה אחת צריך לשלם מס רכישה על השנייה גם אם כ"א נרשמת על מישהו אחד מבני הזוג.
אא"כ הם יצהירו שהם פרודים ויש גם אופציה של היפרדות כלכלית שאני לא יודע איך עושים את זה ומה המשמעויות שלה. - לא נראה לי מומלץ.
יש אופציה אם חותמים לפני החתונה על הסכם ממון.
אין צורך להפרד בשביל זה...

יתכן שצריך גם שיהיה 2 חשובונות בנק נפרדים

טוב מאוד

משתמש מקצוען
אין דבר כזה.
אם רשום בת.ז. שהם גרים ביחד יהיה להם מס רכישה על הדירה השניה.

ולגבי התלושים הבנק בדרך כלל מתחשב בהכנסות של 2 בני הזוג

• תודה
Reactions: gpt

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תבדקו קודם עם עורך דין האם זה אפשרי
אני בררתי עם עו"ד וזה לא יכול לעבוד ככה....

שלמה לב משכנתאות

ייעוץ משכנתאות מקצועי
מנוי פרימיום
שבוע טוב

הבנק יתחשב בהכנסות של בני הזוג בתנאי שהאשה גם תחשב כלווה במשכנתא.
אך שימו לב אם האשה גם נכנסת כלווה או כערב במשכנתא רשות המיסים לא יאשרו את ההסכם ממון! ותשלמו מס רכישה על הדירה השניה.

התמר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
שבוע טוב

הבנק יתחשב בהכנסות של בני הזוג בתנאי שהאשה גם תחשב כלווה במשכנתא.
אך שימו לב אם האשה גם נכנסת כלווה או כערב במשכנתא רשות המיסים לא יאשרו את ההסכם ממון! ותשלמו מס רכישה על הדירה השניה.
מנין לך שרשות המיסים רואה שבבנק גם היא מוגדרת כלווה.
הרבה פעמים יש קרוב אחר [כמו אבא או אח] שמוגדר ג''כ כלווה.

אולי היות שברשות המסים רק הבעל רכש את הדירה ,
אזי אצל הדירה השניה של האשה יהיה כן פטור.

האם ידוע לכם מידיעה שלא ?

שלמה לב משכנתאות

ייעוץ משכנתאות מקצועי
מנוי פרימיום
מנין לך שרשות המיסים רואה שבבנק גם היא מוגדרת כלווה.
הרבה פעמים יש קרוב אחר [כמו אבא או אח] שמוגדר ג''כ כלווה.

אולי היות שברשות המסים רק הבעל רכש את הדירה ,
אזי אצל הדירה השניה של האשה יהיה כן פטור.

האם ידוע לכם מידיעה שלא ?
כןןןןן
ידוע לי מידיעה!!!!!
לאחרונה אני מטפל בסיפור דומה... לקוח שאשתו רכשה דירה לפני החתונה וכעת קנו עוד דירה על השם של הבעל לבד, החכם הלך לבנק לבד, קיבל ריביות יקרות והכניס את אשתו כלווה למשכנתא ורשות המיסים פסלו את ההסכם ממון כיוון שבעצם הוכיח שאין להם הפרדה רכושית.
אני ייעצתי לו לבצע שינוי הרכב לווים ולהוציא את אשתו מהמשכנתא ולאחר מכן להגיש ערעור ברשות המיסים.
נראה אם יצליח....

התמר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כןןןןן
ידוע לי מידיעה!!!!!
לאחרונה אני מטפל בסיפור דומה... לקוח שאשתו רכשה דירה לפני החתונה וכעת קנו עוד דירה על השם של הבעל לבד, החכם הלך לבנק לבד, קיבל ריביות יקרות והכניס את אשתו כלווה למשכנתא ורשות המיסים פסלו את ההסכם ממון כיוון שבעצם הוכיח שאין להם הפרדה רכושית.
אני ייעצתי לו לבצע שינוי הרכב לווים ולהוציא את אשתו מהמשכנתא ולאחר מכן להגיש ערעור ברשות המיסים.
נראה אם יצליח....
אז לדבריך כל העסק לא מועיל בכלום אם אחד מהצדדים צריך להגיע במשכנתא לשני בכדי שלא ישלם ריביות יקרות.

זה רק למי שמסתדר לבד בתלושים וכל אחד קונה לגמרי לבד.

אם אכן כך, זה לא רלוונטי לרוב האנשים.

שלמה לב משכנתאות

ייעוץ משכנתאות מקצועי
מנוי פרימיום
רלוונטי ברור...
בדיוק בשביל זה יש יועצי משכנתאות, לעזור לאנשים לקבל משכנתא למרות שלבד לא היו מצליחים.
אגב צריך גם לנהל חשבונות בנק נפרדים כדי שיהיה הפרדה רכושית.
ובכל מקרה הייתי מציע להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום לבדוק שלא עושים איזה טעות בדרך.

התמר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
רלוונטי ברור...
בדיוק בשביל זה יש יועצי משכנתאות, לעזור לאנשים לקבל משכנתא למרות שלבד לא היו מצליחים.
אגב צריך גם לנהל חשבונות בנק נפרדים כדי שיהיה הפרדה רכושית.
ובכל מקרה הייתי מציע להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום לבדוק שלא עושים איזה טעות בדרך.
אתה עושה רושם של איש מקצוע אמיתי !

אם עושים בלי התלושים של הכלה / האשה אז כמובן צריך למצוא דרך אחרת, שהבנק יתן ריבית טובה.

האם מועיל לדוגמא שבבנק יהיה מוגדר שהלוה הוא האבא ולא החתן שרשום בחוזה שהוא קונה את הדירה,
ואז האבא יכול להביא 2 ערבים מדרגה ראשונה, אחד - האבא שלו או השווער שלו [היינו הסבא של החתן], ומאידך הבן שלו [היינו החתן].

זה עובד ?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה