בלת"ק חלקי
היו לי על זה הרבה מריבות עם גיסותי שהן דרשו מהאחיות ומהגיסות הנשואות עזרה בערב שבת, בסעודות ובמוצש"ק ומלאות תלונות על חוסר עזרה, בית מלון וכו'.
הסברתי להם שלכל דבר יש ערך מוסף ויש חסרון.
לדוגמא בשבילי לנסוע לשבת, החיסרון: אריזת מזוודה, יציאה ביום שישי מוקדם, לא מספיקה כלום ביום הזה, אין לי אוכל ליום ראשון, נסיעות עם בחילות, לישון לא במיטה שלי והילדים בלי סדר נורמלי, לחזור מאוחר במוצ"ש ולא להספיק כלום, גם המזוודה מחכה יפה לראשון בבוקר כשתתפרק.
הערך המוסף: לא צריכה להכין אוכל, יש לי כיף והוואי נחמד עם גיסותי וחמותי, אוכל טעים, להחליף אווירה, יותר מנוחה בשבת כי הילדים עם בני דודים וכו.
הסברתי להם שלמרות הקושי אני עושה שיקול ועדיין מעדיפה לנסוע לשבת כמו שאתם מעדיפות שיבואו אורחים ואתם תצטרכו להישאר עם בית מבולגן במוצאי שבת או להוריד יותר צלחות בסעודה, כי אתן נהנות מהאורחים, כיף לכן עם האחיינים, אבל יש בזה גם חיסון וזו בחירה.
כמובן שהנשואים צריכים לעזור ולא כל העול מוטל על בעלת הבית והבנות הרווקות, אבל אישה שמגיעה עם ילדים או בהריון עם בחילות, וצריכה לעזור לפני שבת, בשבת בסעודות להגיש ולהוריד, לטפל בילד שמשתולל, להחליף טיטול ועוד פעם לעזור ולעזור... נכון שהיא קיבלה אוכל מוכן אבל יש גבול
אתם מתקשרים לשכנע שנבוא כי כיף לכם איתנו ומכריחים אותנו לסדר יותר עבודה קשה מאשר להישאר בבית.