ציליאק כמה שאלות של מתחילים..

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אז הבת שלי בת השנתיים נכנסה למועדון.
ואני מנסה לעשות לעצמי סדר, לחפור קצת באשכולות...
מרגישה מבולבלת נורא (תוסיפו את זה שאני שבוע אחרי לידה...)
בכל אופן, כמה שאלות-
1. האם דברים שמתבשלים בתוכם גם גלוטן, ואני לא מביאה לה את המוצר עם הגלוטן, בעייתי?
לדוגמא מרק עוף, עם קניידלך...
2. אבקות מרק ורטבים של אוסם, אם כתוב רק עלול להכיל, ניתן לסמוך על זה?
3. איפה אפשר להשיג בירושלים לחם בהכשר עדה"ח/ לנדא/רובין?
עוד שאלה על לחם- היא מאד אוהבת לחם מטוגן, יוצא בסדר עם הלחם ללא גלוטן?
לחמניות למשל, ניסיתי את אריאל ועשיתי מזה טוסט, פחות התלהבה...
4. פסטה, אטריות ופתיתים, איזה חברה הכי טעים?

היו לי עוד המון שאלות, אבל העייפות שלי השכיחה לי...
תודה מראש!!!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
1. האם דברים שמתבשלים בתוכם גם גלוטן, ואני לא מביאה לה את המוצר עם הגלוטן, בעייתי?
לדוגמא מרק עוף, עם קניידלך...
כן. אסןר להביא דברים כאלה
ותלוי במצב אבל יש פעמים שההדרכה היא לא לערבב אוכל בשבילה עם כף שערבב בה אוכל עם גלוטן בלי שטיפה באמצע.
2. אבקות מרק ורטבים של אוסם, אם כתוב רק עלול להכיל, ניתן לסמוך על זה?
תלוי במצב, הרבה פעמים בהתחלה מנחים להיזהר גם מעלול להכיל ואחרי תקופה אפשר להרפות.

על השאר אני לא יודעת לענות לך.
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
גלוטן זה רגישות שמשתנה בין אחד לשני.
1. זה גם נקרא גלוטן, אולי זה לא יביא לה תסמינים וכאבים אבל לקיבה זה משפיע.
2. יש רופאים שאומרים שלא, ורוב העולם נוהג להקל .
3. באושר עד יש מוצרים זולים בכשרות מהודרת , ויש גם את צליאק בקהילה שעושים מכירות זולות בהכשרים טובים
א. לחם מטוגן יוצא נהדר,
ב. כדאי לנסות לאפות מקמח מולינו וכד' יש מתכונים מדהימים ויוצא לחמים ולחמניות טובות מאד שברכתם המוציא
ג.
 

דדי גמדי

משתמש פעיל
לחם מטוגן יוצא מושלם!
פורסים את הלחמניה לפרוסות, טובלים בביצה ומטגנים.

פסטות ופתיתים בבי אנד די, יחסית יקר אבל טעם כמעט זהה לרגיל.
(האמת שאם היא קטנה אפשר לנסות להרגיל אותה לזולים יותר, תנסו)
17259104780298969583867858914881.jpg



ההתחלה קשה אבל בהמשך מתרגלים
וככל שמגלים בגיל צעיר יותר ההסתגלות קלה יותר.
בהצלחה ענקית!
 

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כן. אסןר להביא דברים כאלה
ותלוי במצב אבל יש פעמים שההדרכה היא לא לערבב אוכל בשבילה עם כף שערבב בה אוכל עם גלוטן בלי שטיפה באמצע.

תלוי במצב, הרבה פעמים בהתחלה מנחים להיזהר גם מעלול להכיל ואחרי תקופה אפשר להרפות.

על השאר אני לא יודעת לענות לך.
אתם מדברים על הנחיות והדרכות, אבל לא קיבלתי עדיין כאלה...
הגסטרולוגית שהופניתי אליה מטעם הקופה, הפסיקה לעבוד שם,
כך שקיבלתי תשובה חיובית מהביופסיה, אבל למעשה לא הייתי אחרי זה אצל רופא..

ומה זאת אומרת להיזהר, ואחרי זה להרפות?
אם זה לא טוב אז זה לא אמור להשתנות, לא?
גלוטן זה רגישות שמשתנה בין אחד לשני.
1. זה גם נקרא גלוטן, אולי זה לא יביא לה תסמינים וכאבים אבל לקיבה זה משפיע.
2. יש רופאים שאומרים שלא, ורוב העולם נוהג להקל .
3. באושר עד יש מוצרים זולים בכשרות מהודרת , ויש גם את צליאק בקהילה שעושים מכירות זולות בהכשרים טובים
א. לחם מטוגן יוצא נהדר,
ב. כדאי לנסות לאפות מקמח מולינו וכד' יש מתכונים מדהימים ויוצא לחמים ולחמניות טובות מאד שברכתם המוציא
ג.
לא נראה לי שאצליח לאפות בזמן הקרוב...בקושי מספיקה לאכול...
באושר עד בעלי עדיין לא היה, הוא היה בשערי רווחה, ושם הוא לא מצא לחם בכשרות מהודרת.
יכול להיות שבאושר עד יהיה לחם שאין בשערי רווחה?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אתם מדברים על הנחיות והדרכות, אבל לא קיבלתי עדיין כאלה...
הגסטרולוגית שהופניתי אליה מטעם הקופה, הפסיקה לעבוד שם,
כך שקיבלתי תשובה חיובית מהביופסיה, אבל למעשה לא הייתי אחרי זה אצל רופא..
אז ממליצה לך שעד שאת מגיעה לרופא תמנעי לגמרי.
ומה זאת אומרת להיזהר, ואחרי זה להרפות?
אם זה לא טוב אז זה לא אמור להשתנות, לא?
יש הבדל בשלבים, כשהגוף לגמרי נקי אז עלול להכיל לא כ"כ יזיק גם אם בטעות הוא מכיל קצת, אבל כשיש עדיין בלאגן בגלל הצ'יליאק אז זה סיכון גבוה יותר.
 

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לחם מטוגן יוצא מושלם!
פורסים את הלחמניה לפרוסות, טובלים בביצה ומטגנים.

על רעיון כזה לא חשבתי
אבל הלחמניה די שטוחה, נראית כמו פרנה, יצא מוצלח כך?
הפרוסות יהיו פיציות... בפרט שבדרך כלל אני מורידה לה את הקשה...חחח לא ישאר כלום...
 

דדי גמדי

משתמש פעיל
על רעיון כזה לא חשבתי
אבל הלחמניה די שטוחה, נראית כמו פרנה, יצא מוצלח כך?
הפרוסות יהיו פיציות... בפרט שבדרך כלל אני מורידה לה את הקשה...חחח לא ישאר כלום...
אני משתמשת בלחמניות של גרין לייט,
קונה בניצת הדובדבן.
לחמנית אצבע במראה קלאסי לגמרי, מעט קטנה יותר
הקשה שלה הוא ממש רך ובאמת במטוגן יוצא פרוסות קטנות וחמודות.
הילדים הכי אוהבים אותן
בעיקר בטוסט טרי, לחם מטוגן, חביתה בלחמניה
פחות לחמניה עם ממרח
לדעתי הלחמניה בסדר פלוס.
אני לא הייתי מתחילה עם אפיות וכאלה
כי היא קטנה והיא תתרגל למה שתביאי לה.
1725913042963109101722887116253.jpg
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפסטה של צליאק בקהילה מעולה. (את הפתיתים לא אהבו אצלי)

לחם מטוגן יהיה טוב כי הטיגון בביצה מטשטש טעם לוואי אם ישנו.
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
באושר עד יש את המבחר הכי גדול של מוצרים ללא גלוטן
מאוד הגיוני שיהיו שם דברים שאין בשערי רווחה
עד שאת מגיעה לשם, רעיונות ממוצרים זמינים שהולכים אצלינו:
טוסט מפריכיות. מורחים על פריכיות קטשופ, מוסיפים פרוסת גבנ"צ ולטוסטר
פריכיה מטוגנת. כמו לחם מטוגן. טובלים בביצה ומטגנים.
אם את משיגה דפי אורז אפשר להכין מהם בורקס, "מלוואח" ועוד בדקות ספורות
פאנקייק מתערובת מוכנה של "כרגיל". את מוסיפה מים או חלב וביצה ובכמה דקות יש פאנקייקס מוצלחים מאוד שאפשר לקחת לגן. (קונה בבטר אנד דיפרנט. לפעמים יש גם ביש חסד או ברשתות אחרות)
הרבה כוחות ובריאות לשתיכן
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אני משתמשת בלחמניות של גרין לייט,
קונה בניצת הדובדבן.
לחמנית אצבע במראה קלאסי לגמרי, מעט קטנה יותר
הקשה שלה הוא ממש רך ובאמת במטוגן יוצא פרוסות קטנות וחמודות.
הילדים הכי אוהבים אותן
בעיקר בטוסט טרי, לחם מטוגן, חביתה בלחמניה
פחות לחמניה עם ממרח
לדעתי הלחמניה בסדר פלוס.
אני לא הייתי מתחילה עם אפיות וכאלה
כי היא קטנה והיא תתרגל למה שתביאי לה.
צפה בקובץ המצורף 1766313
זה בכשרות חת"ס
היא ביקשה כשרות מהודרת
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הקשה שלה הוא ממש רך ובאמת במטוגן יוצא פרוסות קטנות וחמודות.
הוא יוצא רך גם אחרי טיגון?
כי אחרי טיגון, בדר"כ, כל המסביב נהיה ממש קשה.
הפסטה של צליאק בקהילה מעולה. (את הפתיתים לא אהבו אצלי)

לחם מטוגן יהיה טוב כי הטיגון בביצה מטשטש טעם לוואי אם ישנו.
הנה הזכרת לי עוד שאלה שרציתי לשאול...
צליאק בקהילה,
איך עובד המכירות שלהם?
איך אני יודעת מתי יש מכירה, ואיך אני מזמינה?
האתר שלהם לא עובד?
מעניין אותי לדעת ולראות איזה סוגי מוצרים הם מוכרים.
פאנקייק מתערובת מוכנה של "כרגיל". את מוסיפה מים או חלב וביצה ובכמה דקות יש פאנקייקס מוצלחים מאוד שאפשר לקחת לגן. (קונה בבטר אנד דיפרנט. לפעמים יש גם ביש חסד או ברשתות אחרות)
הפאנקייק משביע מספיק בשביל לקחת לגן לארוחת בוקר?
 

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אה,
וממש תודה לכל אלה שמפנים מזמנם לעזור לי.
שיעמוד לכם לזכות!!!
 

in the focus

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
צליאק בקהילה את צריכה להירשם 0723323900
תחפשי בשלוחות איפה המספר להרשמה
לאח''מ את תקבלי צינטוק כשנפתחת ההזמנה, אפשר להזמין דרך האתר קול כשר
 

חגר

משתמש פעיל
אז הבת שלי בת השנתיים נכנסה למועדון.
ואני מנסה לעשות לעצמי סדר, לחפור קצת באשכולות...
מרגישה מבולבלת נורא (תוסיפו את זה שאני שבוע אחרי לידה...)
בכל אופן, כמה שאלות-
1. האם דברים שמתבשלים בתוכם גם גלוטן, ואני לא מביאה לה את המוצר עם הגלוטן, בעייתי?
לדוגמא מרק עוף, עם קניידלך...
2. אבקות מרק ורטבים של אוסם, אם כתוב רק עלול להכיל, ניתן לסמוך על זה?
3. איפה אפשר להשיג בירושלים לחם בהכשר עדה"ח/ לנדא/רובין?
עוד שאלה על לחם- היא מאד אוהבת לחם מטוגן, יוצא בסדר עם הלחם ללא גלוטן?
לחמניות למשל, ניסיתי את אריאל ועשיתי מזה טוסט, פחות התלהבה...
4. פסטה, אטריות ופתיתים, איזה חברה הכי טעים?

היו לי עוד המון שאלות, אבל העייפות שלי השכיחה לי...
תודה מראש!!!
הרבה כח, ובהצלחה!!!!
 

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@חובה
בהצלחה. בהתחלה קצת קשה. אחכ מתרגלים (כמעט) להכל.
מבחינת הגיל - קל להרגיל ילד צעיר לטעמים החדשים. וגם היום יש ככ הרבה תחליפים.
מזל טוב! קחי נשימה עמוקה. תתאוששי ובינתיים תקני הכל. בהמשך לפי המצב תראי מה מתאים לך לאפות בעצמך.
יש פורום אמהות בגוגל גרופ שם יש תמיכה מדהימה וכמובן מתכונים פרקטיים. הודעות על מכירות וחלוקות. ועוד.
 

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
צליאק בקהילה את צריכה להירשם 0723323900
תחפשי בשלוחות איפה המספר להרשמה
לאח''מ את תקבלי צינטוק כשנפתחת ההזמנה, אפשר להזמין דרך האתר קול כשר
כבר נרשמתי
בטלפון שרשמת אי אפשר להתחבר, רק אחרי שמחוברים אפשר להזמין משם
צריך להתקשר לטלפון אחר.
אני רק לא ידעתי איך בכלל עובד כל המכירות שלהם.
אז נחכה בסבלנות לקבלת צינתוק...
@חובה
בהצלחה. בהתחלה קצת קשה. אחכ מתרגלים (כמעט) להכל.
מבחינת הגיל - קל להרגיל ילד צעיר לטעמים החדשים. וגם היום יש ככ הרבה תחליפים.
מזל טוב! קחי נשימה עמוקה. תתאוששי ובינתיים תקני הכל. בהמשך לפי המצב תראי מה מתאים לך לאפות בעצמך.
יש פורום אמהות בגוגל גרופ שם יש תמיכה מדהימה וכמובן מתכונים פרקטיים. הודעות על מכירות וחלוקות. ועוד.
תודה!!
כבר שלחתי מייל לבקשת הצטרפות,
ועכשיו ממתינה בסבלנות שיחברו אותי.
 
  • תודה
Reactions: stk

חובה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
טוב, עוד שאלה...
ראיתי שהרבה כתבו שלא לכולם טוב המולינו הכחול.
ולא כל הרופאים מאשרים
ויש כאלה שניסו בלי/עם ובדקו את תוצאות הבדיקות.

איך אני יכולה לדעת את זה?
מי אמור לשלוח אותי בכלל לבדיקות לראות שהנוגדנים יורדים?
הרופא ששלח בשעתו לבדוק צליאק, ראה את תוצאות בדיקת הדם,
אמר שזה בוודאות צליאק, ואין טעם לנסות אפילו ביופסיה (אנחנו כן עשינו, בשביל הרוגע הנפשי שזה ודאי)
וזהו, שאלתי מה זה אומר לגבי המשך
אמר שצריך להפסיק גלוטן, ובזה גמר
לא הדרכה ולא הנחיות לגבי בדיקות בהמשך...
מרגישה שמשהו חסר לי, לפי כל מיני הודעות פה בפרוג...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה