אין למוהל שום זכות הלכתית להקפיד עליכם!!!!!!!!!!!!!!!!!האם יש בזה ענין של קפידא עם לא מביאים
אין למוהל שום זכות הלכתית להקפיד עליכם!!!!!!!!!!!!!!!!!האם יש בזה ענין של קפידא עם לא מביאים
מבחינה עקרונית אין למוהל לבקש תשלום על המילה מפני שהמילה היא מצווה, ואין לבקש כסף עבור עשיית מצוות.אני לא מבינה מה הויכוחים, הבכיות וכו'
שכל מוהל שמזמינים אותו יגיד זה עולה 1000 ש"ח (זה מה שנראה לי סביר עם ההכנות הביקורים אח"כ והציוד)
מי שרוצה- יקח, מי שלא- לא, אם אף אחד לש רוצה שירד עד למחיר שמשתלם לו, ואם אין משהו, שיעבור מקצוע.
מה שונה המוהל מכל בעל מקצוע, שמכינים לו מעטפה עם הפתעה?- הוא כבר לא יכול לסכם על מחיר כמו כל אחד?
כנ"ל בשדכנים- מי שזה לא רווחי שיודע מה התעריף שלו לפני ההצעה.
ומי שמרגיש שהשדכנים לא מספיק משקיעים- שיתקשר ויציע להם 10,000 לשידוך- יהיה לו מספיק מי שישקיע...
בדרך כלל מוהלים מגיעים לפני ואחרי.מבחינה עקרונית אין למוהל לבקש תשלום על המילה מפני שהמילה היא מצווה, ואין לבקש כסף עבור עשיית מצוות.
וארבע מאות ש"ח שכר בטלה זה יפה מאד
מוהל לא מגיע אחרי הברית ולא לפני הברית
אלא במקרים חריגים שאז יכול לבקש כסף
על הביקור אבבל לא על הברית
המוהלים המומחים לא מגיעיםבדרך כלל מוהלים מגיעים לפני ואחרי.
אבל זה לא סותר את מה שאמרתי לגבי התשלום.
זה שונה כי זה מקצוע קודש שמוהל יכול ליסוע מחוץ לעיר בשביל לעשות ברית או לבוא פעמיים וכדו' אפילו שמבחינת רווח ממוני זה לא שווה.
אבל, זה שהוא מתמסר למצווה הזו לא יכול לגרום לנו לפטור אותו בתשלום זעום שאינו מעריך ולא במעט את ההשקעה.
עריכה - למוהל אסור ע"פ הלכה לדרוש תשלום על המילה.
אז המוהל יכול להגיד שהוא בא לבדוק את הילד לפני ולסדר תחבושות אחרי יום- וזה עולה 800/1000 או מה שנראה לו, והוא לא מוכן לעשות ברית בלי הבדיקות האלו.מבחינה עקרונית אין למוהל לבקש תשלום על המילה מפני שהמילה היא מצווה, ואין לבקש כסף עבור עשיית מצוות.
וארבע מאות ש"ח שכר בטלה זה יפה מאד
מוהל לא מגיע אחרי הברית ולא לפני הברית
אלא במקרים חריגים שאז יכול לבקש כסף
על הביקור אבבל לא על הברית
מזל שרוב המוהלים חושבים שזו זכות למול ולא פרנסהאז המוהל יכול להגיד שהוא בא לבדוק את הילד לפני ולסדר תחבושות אחרי יום- וזה עולה 800/1000 או מה שנראה לו, והוא לא מוכן לעשות ברית בלי הבדיקות האלו.
והוא גם יכול בהחלט לבוא רק לברית ולעשות את זה לשם שמים ואז 50 או 200 או 400- מה שיביאו זה בסדר.
אבל אין מקום לבכיות או התבכינויות וכו'
(אצל הבנים שלי וכל מי שאני מכירה המוהל בהחלט הגיע לבדוק יום יומים לפני שהילד בסדר, וגם בא לטפל בתחבושת אחרי יום יומיים- אין לי מושג לגבי תשלום- נשאל את בעלי מחר)
לא מכירה מוהל שלא מגיע לפני ואחרימוהל לא מגיע אחרי הברית ולא לפני הברית
אצלינו היה מוהל מומחה מאוד וגם ת"ח גדוללא מכירה מוהל שלא מגיע לפני ואחרי
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: