דרוש מידע כמה מקובל לשלם למוהל?

משה 05276

משתמש מקצוען
אני לא מבינה מה הויכוחים, הבכיות וכו'
שכל מוהל שמזמינים אותו יגיד זה עולה 1000 ש"ח (זה מה שנראה לי סביר עם ההכנות הביקורים אח"כ והציוד)
מי שרוצה- יקח, מי שלא- לא, אם אף אחד לש רוצה שירד עד למחיר שמשתלם לו, ואם אין משהו, שיעבור מקצוע.
מה שונה המוהל מכל בעל מקצוע, שמכינים לו מעטפה עם הפתעה?- הוא כבר לא יכול לסכם על מחיר כמו כל אחד?

כנ"ל בשדכנים- מי שזה לא רווחי שיודע מה התעריף שלו לפני ההצעה.
ומי שמרגיש שהשדכנים לא מספיק משקיעים- שיתקשר ויציע להם 10,000 לשידוך- יהיה לו מספיק מי שישקיע...
מבחינה עקרונית אין למוהל לבקש תשלום על המילה מפני שהמילה היא מצווה, ואין לבקש כסף עבור עשיית מצוות.

וארבע מאות ש"ח שכר בטלה זה יפה מאד
מוהל לא מגיע אחרי הברית ולא לפני הברית
אלא במקרים חריגים שאז יכול לבקש כסף
על הביקור אבבל לא על הברית

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מבחינה עקרונית אין למוהל לבקש תשלום על המילה מפני שהמילה היא מצווה, ואין לבקש כסף עבור עשיית מצוות.

בדרך כלל מוהלים מגיעים לפני ואחרי.
אבל זה לא סותר את מה שאמרתי לגבי התשלום.

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
זה שונה כי זה מקצוע קודש שמוהל יכול ליסוע מחוץ לעיר בשביל לעשות ברית או לבוא פעמיים וכדו' אפילו שמבחינת רווח ממוני זה לא שווה.
אבל, זה שהוא מתמסר למצווה הזו לא יכול לגרום לנו לפטור אותו בתשלום זעום שאינו מעריך ולא במעט את ההשקעה.

עריכה - למוהל אסור ע"פ הלכה לדרוש תשלום על המילה.

אז המוהל יכול להגיד שהוא בא לבדוק את הילד לפני ולסדר תחבושות אחרי יום- וזה עולה 800/1000 או מה שנראה לו, והוא לא מוכן לעשות ברית בלי הבדיקות האלו.
והוא גם יכול בהחלט לבוא רק לברית ולעשות את זה לשם שמים ואז 50 או 200 או 400- מה שיביאו זה בסדר.
אבל אין מקום לבכיות או התבכינויות וכו'
(אצל הבנים שלי וכל מי שאני מכירה המוהל בהחלט הגיע לבדוק יום יומים לפני שהילד בסדר, וגם בא לטפל בתחבושת אחרי יום יומיים- אין לי מושג לגבי תשלום- נשאל את בעלי מחר)

משה 05276

משתמש מקצוען
אז המוהל יכול להגיד שהוא בא לבדוק את הילד לפני ולסדר תחבושות אחרי יום- וזה עולה 800/1000 או מה שנראה לו, והוא לא מוכן לעשות ברית בלי הבדיקות האלו.
והוא גם יכול בהחלט לבוא רק לברית ולעשות את זה לשם שמים ואז 50 או 200 או 400- מה שיביאו זה בסדר.
אבל אין מקום לבכיות או התבכינויות וכו'
(אצל הבנים שלי וכל מי שאני מכירה המוהל בהחלט הגיע לבדוק יום יומים לפני שהילד בסדר, וגם בא לטפל בתחבושת אחרי יום יומיים- אין לי מושג לגבי תשלום- נשאל את בעלי מחר)
מזל שרוב המוהלים חושבים שזו זכות למול ולא פרנסה
אכן לפני ברית יש מוהלים שבאים לראות
אבל אחרי הברית אין להם שום סיבה לבוא
ואם אתם רוצים שיבואו אז באמת תשלמו להם

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
לא מכירה מוהל שלא מגיע לפני ואחרי
מקסימום שולח מישהו אם הוא מגיע מרחוק
(יש להם הסכמים בינהם...)

ויש מינימום תשלום למוהל (שהוא בדר"כ 400 ש"ח- לא מדברת על מוהלים מתחילים שמתחננים למול)
ובטח שיש הבדל בין ברית בביה"כ שמבושלת לבד, מברית פאר שמצופה שיתנו יותר.
ולמוהלים מומחים במיוחד, מקובל לתת הרבה יותר מ 400...

אננס מצוי

משתמש צעיר
לא מכירה מוהל שלא מגיע לפני ואחרי
אצלינו היה מוהל מומחה מאוד וגם ת"ח גדול
הוא מוהל רק בין הסדרים (בבוקר אחרי התפילה או צהריים)
הבאנו לו את התינוק לפני שיבדוק צהבת ואחרי הוא לא בא בכלל...
אגב - כסף הוא לא הסכים לקחת בשום אופן...

לגדול נכון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
1730713127966.png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה