כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

כמה כדור מסוג ציפקלרס מרתיע?

תילתן

משתמש סופר מקצוען
וכן אשמח לשמוע עוד דעות מנסיון או לא על נושא השדוכים.
תרופה טובה למי שממש זקוק לה באמת
להיגמל ממנה צריך בהדרגה ממש כמו כל גמילה
יש לה המון תופעות לוואי כולל פיזיות שלא את כולם אפשר לפרט כאן.

אל תקשיבו להמלצות מהסוג הזה זה פשוט לא נכון :
היא פשוטה גם ברמה שרופא משפחה נותן אותה אוטומטית אם רק אומרים לו שיש קצת לחץ או משהו... מניסיון ;)
(הציבור שלנו היה רק מרוויח אם יותר אנשים היו לוקחים אותה לתקופה מסוימת, הם היו יותר רגועים, שלווים, שמחים ומרוצים, מתפקדים הרבה יותר טוב, והיו הופכים לבעלים, נשים, אבות ואימהות הרבה הרבה יותר טובים)

אברך צעיר (?)

משתמש פעיל
אם היו לוקחים אותה כ"כ הרבה כבר לא הייתה לה כמעט השפעה, אם בכלל...
לא הבנתי למה
כמעט כל האנשים סובלים מלחצים ובוודאי בתקופות מסויימות של לחצים, מועקות, חרדות וחרדה חברתית
אם הם היו נוטלים את הציפרלקס לתקופה, זה היה נפלא

אכן יש לה תופעת לוואי של אכילת יתר הגוררת כמובן השמנה

GBSA

משתמש סופר מקצוען
לתקופה כן.
אבל ברגע שזה הופך להיות חלק מהחיים של כולנו, אנחנו נחלש,
על כל דבר ירוצו לקחת כדורים,
ואז על הדברים היותר משמעותיים יצטרכו כדורים עוד יותר חזקים.

אני לא ח"ו ושלום נגד כדורים אם צריכים, ואפי' לא להסתפק אם לקחת. אבל אני חושב שכשאפשר לעשות מאמצים לטפל בדרכים שונות, ולא לקחת כדורים, לא בגלל הסטיגמא, ולא בגלל החומר הפעיל שלהם, אלא בגלל זה שאנחנו מחלישים את יכולת ההתמודדות שלנו עם בעיות.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
איזה פרגון...

אבל לא הבנתי למה זכיתי בו..

אני מכיר כמה שלוקחים ציפרלקס לתקופות מסוימות וזה הציל אותם.

אישית - הציעו לי לקחת בתקופה מסוימת בנסיבות מסוימות וסירבתי - וטוב שסירבתי - כי הסתדרתי היטב בלי, למרות שזה היה לי קצת קשה, ורק התחזקתי מזה.

לא אמרתי שאין תופעות לוואי ולא התייחסתי אליהם - רק העלתי צד נוסף בעייתי, בשימוש לטווח ארוך. ובהפיכת ציפרלקס לאקמול.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
איזה פרגון...

אבל לא הבנתי למה זכיתי בו..

אני מכיר כמה שלוקחים ציפרלקס לתקופות מסוימות וזה הציל אותם.

אישית - הציעו לי לקחת בתקופה מסוימת בנסיבות מסוימות וסירבתי - וטוב שסירבתי - כי הסתדרתי היטב בלי, למרות שזה היה לי קצת קשה, ורק התחזקתי מזה.

לא אמרתי שאין תופעות לוואי ולא התייחסתי אליהם - רק העלתי צד נוסף בעייתי, בשימוש לטווח ארוך. ובהפיכת ציפרלקס לאקמול.
אם לא הבנת לא חשוב

חני S

משתמש מקצוען
אכן יש לה תופעת לוואי של אכילת יתר הגוררת כמובן השמנה
פסיאטרית מומלצת אצל עזר מציון. הרגיעה את הבחורה בכך שאכן מדובר בכדור בכמעט ללא תופעות לוואי
וביחס לאחרים - בכלל.
כן יכול להיות תופעות לוואי שזה ללא ליווי מקצועי של פסיאכטר ולכן חשוב לקחת במעקב צמוד ובהדרגה. כך גם הגמילה.

לגבי השמנה לדבריה זה גורם לתאבון מוגבר לפחמימות בלבד או בעיקר אך אם שמים לב מה נכנס לפה לא צריכים להגיע לזה. כאמור כשגוף מתרגל לזה לאט לאט הסיכויים לתופעות האלה כמו תאבון יתר פוחתות וכלל לא מוכרחות.

מומלץ לעשות את התהליך בשילוב טיפול סיביטי אצל מקצועית מסומכת ומומלצת ובהדרגה ובקורות עד לגמילה אצל פיסכאטר.

שאלתי על נושא השדוכים, אשמח לשמוע עוד דעות. כמה כדור זמני באמת כול כך מחייב סיפור הדברים?
עד מתי הציבור שלנו יסבול מסטגמות? מה אשם אדם שחסר לו הסרטונין במוח ( סוג של גופני), שהוא כבר סוג ג' בשדוכים :rolleyes:

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
שאלתי על נושא השדוכים, אשמח לשמוע עוד דעות. כמה כדור זמני באמת כול כך מחייב סיפור הדברים?
תנסי לחשוב לו ביתך לא היתה לוקחת והיו מציעים בחור שלקח, בגדול מה שתעני לעצמך זה התשובה.
ויכול בהחלט להיות שהתשובה היא שלא היית נמנעת מהשידוך....

מה שאני

משתמש מקצוען
לדעתי מה שצריך להבין זה מה עושים הבחורים שנוטלים את אותה תרופה
הרב פינק מספר על אברך צעיר שהסתיר מאשתו את זה שלוקח כדורים ובעיצומו של ליל הסדר אצל השוער שנה ראשונה הרגיש שהוא לפני התקף וקרא לאשתו לחדר וגילה לה והיא אמרה לו שגם היא לוקחת...

אברך צעיר (?)

משתמש פעיל
פסיאטרית מומלצת אצל עזר מציון. הרגיעה את הבחורה בכך שאכן מדובר בכדור בכמעט ללא תופעות לוואי
וביחס לאחרים - בכלל.
כן יכול להיות תופעות לוואי שזה ללא ליווי מקצועי של פסיאכטר ולכן חשוב לקחת במעקב צמוד ובהדרגה. כך גם הגמילה.

לגבי השמנה לדבריה זה גורם לתאבון מוגבר לפחמימות בלבד או בעיקר אך אם שמים לב מה נכנס לפה לא צריכים להגיע לזה. כאמור כשגוף מתרגל לזה לאט לאט הסיכויים לתופעות האלה כמו תאבון יתר פוחתות וכלל לא מוכרחות.

מומלץ לעשות את התהליך בשילוב טיפול סיביטי אצל מקצועית מסומכת ומומלצת ובהדרגה ובקורות עד לגמילה אצל פיסכאטר.

עד מתי הציבור שלנו יסבול מסטגמות? מה אשם אדם שחסר לו הסרטונין במוח ( סוג של גופני), שהוא כבר סוג ג' בשדוכים :rolleyes:
הדעה שלי ברורה בתור אחד שלקח ונעזר מאוד
מה תעזור הדעה שלי אצל שאר הציבור?
וחוצמזה, לצערי הרב, אני מבין את מי שחושש, אם מציעים לו 2 הצעות דומות ולאחת יש ציפרלקס, מה אתם הייתם בוחרים?

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
לדעתי, השיקול של שידוכים הוא לא נכון מבחינת חובת ההשתדלות, כמו שלא נבחר ישיבה בגלל שידוכים.
ולא נכון לדעתי גם ללחוץ על המטופל להפסיק את הכדורים אחרי תקופה בגלל שידוכים, השיקול העיקרי הוא מה עושה לו טוב, ומה שעושה לו טוב זה הכי נכון מבחינתו.
ובשורה התחתונה, אני מכיר כמה בחורים שלקו תקופות כאלה ואחרות כדורים (חלקם גם בקביעות) וכולם נשואים באושר, לנשים נורמליות+ ומנהלים בתים מפוארים.
(יש לציין שגם הבחורים הנ"ל הם נורמלים++ (חלקם יותר מהסטנדרט) אין שום סיבה בעולם שבחור או בחורה שיכולים לעזור לעצמם לצלוח תקופה קשה ובכלל, ימנעו מזה בגלל סטיגמות שעבר עליהם הקלח..)

ושמעתי פעם סיפור בענין זה על מרן הגראי"ל זצוק"ל, שהגיע איליו פעם בחור ואמר לו, שהפסיכיאטר שלו אמר שהוא צריך לקחת כדורים, ענה לו הגראי"ל, מה הבעיה, אז תקח. אמר לו אותו בחור, ,'אבל אני מפחד שזה יהרוס לי בשידוכים', ענה לו הגראי"ל, 'אז אל תקח, ובשידוכים תגיד, שהפסכיאטר אמר לק לקחת כדורים ואתה לא לוקח'..

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
ושמעתי פעם סיפור בענין זה על מרן הגראי"ל זצוק"ל, שהגיע איליו פעם בחור ואמר לו, שהפסיכיאטר שלו אמר שהוא צריך לקחת כדורים, ענה לו הגראי"ל, מה הבעיה, אז תקח. אמר לו אותו בחור, ,'אבל אני מפחד שזה יהרוס לי בשידוכים', ענה לו הגראי"ל, 'אז אל תקח, ובשידוכים תגיד, שהפסכיאטר אמר לק לקחת כדורים ואתה לא לוקח'..
זה העניין
הבעיה היא לא רק עניין הנטילה והסטיגמה
אלא המצב הלא חלק שהביא את הצורך בציפרלקס

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
וביחס לאחרים - בכלל.

יש תופעות לוואי שלא רלוונטיות לרווקה חרדית.

חני S

משתמש מקצוען
מעניין לבדוק את זה עם אותה פסיכאטרית מומחית כי גם 'השמנה' שכול כך ניראת נוראית וברשת כתבו עליה בלי סוף התבררה אצלה כלא מדוייקת...
אשמח מאוד אם תפרטי לי בהודעה אישית. תודה!

• תודה
Reactions: GRN

חדזי

משתמש מקצוען
בלת"ק...
אחותי עובד בבית חולים במחלקת קרדיו. היא אמרה לי שהיא מחלקת כמעט לכל המטופלים ציפרלקס . היא אמרה לי שהיום נותנים את זה כמעט לכל מי שקצת מרגיש לחץ. כמעט כמו שנותנים אקמול למיגרנות. ותאמינו לי שיש כאלו שאם היו לוקחים אז החיים שלהם היו רגועים שמחים ויפים.

חדזי

משתמש מקצוען
וביחס לאחרים - בכלל.

יש עוד סוגים מהמשפחה של SSRI שלא גורמים להשמנה .
והציבור שלנו עם הסטיגמות כדאי לנער אצלו כמה אנשים שבגלל הסטיגמות האלו (כן יש עדיין כאלו שאוחזים שריטלין למשל זה בעיה בשידוכים). ולכן טובי בניו נמצאים ברחוב .

אברך צעיר (?)

משתמש פעיל
בלת"ק...
אחותי עובד בבית חולים במחלקת קרדיו. היא אמרה לי שהיא מחלקת כמעט לכל המטופלים ציפרלקס . היא אמרה לי שהיום נותנים את זה כמעט לכל מי שקצת מרגיש לחץ. כמעט כמו שנותנים אקמול למיגרנות. ותאמינו לי שיש כאלו שאם היו לוקחים אז החיים שלהם היו רגועים שמחים ויפים.
הוא אשר דיברתי
ממש

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לת"ק...
בתקופות לחץ כמו לפני/אחרי ניתוח
שהלחץ מסוכן כ"כ
כנראה יש אחוז גבוה מאוד של נוטלים
אבל בכלל הציבור- זה לא כ"כ נפוץ גם אם כל אחד כאן
מכיר אחד מתוך 5000 אנשים שהוא לוקח...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה