כמה ילד בן 6 וחצי אמור לשקול???

פ.ג.

משתמש מקצוען
מהצפי שלי, הוא יהיה נער רזה מאוד
יש דבר כזה-ילד שלא אוהב לאכול. נקודה.
הוא אוהב את האוכל, אבל אוכל ממנו מעט ממש
ממה שהוא כן מרבה לאכול-זו תזונה דיאטטית להפליא, סלט, מרקי ירקות, ומרק עוף צלול, עם העדפה ברורה לשקדי מרק (להלן חטיפים, אהובי נפשו)
אבל אם הוא אוהב ממתקים (והדגש על המתוקים) אז תקחי בחשבון שזה מאוד משמין ...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אח שלי שהיה בן 10.5 שקל בערך 20 קילו אז המצב של הבן שלך ממש מצוין לעומתו
זה מאוד מ א ו ד אינדבדואלי מדובר פה על ילד גבוה במיוחד (עם גנטיקה גם של עצמות צפופות ורחבות) שהרופא העיר שחייב לאכול כי הוא רזה מידי על גבול התת-תזונה
גם לי יש ילד בן 3 וחצי שוקל 11 ק"ג, אז מה?
הוא ילד שאוכל בסדר, ואני לא מודאגת לא ממנו ולא ממנו, הקטן פשוט מתוק במיניאטוריות שלו המראה שלו ממש פצפון וזה מתוק.

אם רופא ילדים מציין שצריך לחשוב מה לעשות לגבי הרזון הקיצוני שלו (בנוסף לכך שהוא במעקב כי הוא גם יורד מעט אבל בעקביות, כמה גרמים לשבוע) אני בודקת מה לעשות

אני לא מהאימהות שהילדים שלהם שמנמנים ושופעים ומדברת כמה הילד אכל\לא אכל היום וגם לא רודפת בחיים עם אוכל אחרי הילדים.
רוצה-יאכל
לא רוצה-לא יאכל

פלורה

משתמש מקצוען
עובדה שהוא לא...
בטח כשיש לו גנים רזים
אם יש לו גנים רזים והכל בסדר, אז מה הדאגה?
אני רק רוצה לספר שיש לי כמה ילדים ששקלו בגיל שנה בין 7 ל 7.5 קילו (והם נולדו במשקל של 3 קילו)
שיגעו אותי כמובן בטיפת חלב ושלחו אותי לכל מיני - בדיקות, דיאטניות וכו'
וב"ה הם צמחו, גדלו והתפתחו יופי! אפילו יותר מהרגיל...... ( כבר מתקרבות לגיל 20)
גם שכלית וגם מוטורית...

.pres

משתמש מקצוען
הילד עבר בדיקה גופנית כללית כולל צילום כף יד
הוא גבוה לגילו, הצילום התאים לגיל 7
הוא שוקל 19 ק"ג
וממש עור ועצמות (במקום בטן יש שקע עמוק כמעט עד הגב מהצלעות עד עצמות הירכיים)
הרופא טוען שהמשקל נמוך מאוד לגילו ולגובהו,
הילד לא אוהב לאכול
ומאוד טמפרמנט
יש לו פנים גדולות ו"משקרות" כאילו הוא שמנמן :)

מה המשקל התקין לגיל הזה?
לגופו של ענין:
אם הרופא חושש, תקבעי תור לגסטרו ילדים. הוא זה שאמור לדעת ולאבחן אם יש בעיה.
אם אכן המשקל נמוך באופן לא בריא, הוא יתאים לכם דיאטה מיוחדת- בהתאם למה שהילד כן מסכים לאכול ובהתאם לרמת ההשמנה בה יש צורך.
ועוד משהו, מניסיון, הרבה פעמים יש בזה חלק התנהגותי וגם בזה גסטרו אמור להבין ולעזור.

את הBMI שלו חישבת?

ולגבי חלק מהתגובות למעלה:
א. אם אוכלים רק ממתקים- לא משמינים מזה.
ב. נכון שיותר נחמד ילד רזה מדי מאשר ילד שמן מדי, אבל זה לא אומר שום דבר מבחינה בריאותית.
ג. אם מדברים על עוד עשרים שנה- יש לי קרוב משפחה שבגיל 20+, בגובה 1.94, במשקל 54 ק"ג (מי שמבינה בזה, מבינה עד כמה מעט זה...) היה חייב לעשות דיאטת השמנה ופעילות גופנית כדי לעורר תיאבון.
אמנם, יש בעייתיות יותר אצל בנות רזות מאד מאשר אצל בנים, אבל גם לזה יש גבול.

פ.ג.

משתמש מקצוען
קראתי איכנשהו שיש הרבה ילדים שמנים שהם בתת תזונה כי הם אוכלים רק ג'אנק

.pres

משתמש מקצוען
קראתי איכנשהו שיש הרבה ילדים שמנים שהם בתת תזונה כי הם אוכלים רק ג'אנק
ג'אנק וממתקים אלו שני דברים.
מי שאוכל רק ג'אנק- שזה אוכל משביע, אבל מתועש ולא בריא, נמצא בתת תזונה ולא בתת משקל:
תת התזונה שלו נובעת מזה שהוא לא מקבל את הערכים התזונתיים שהוא צריך: אבות המזון, ויטמינים וכו'.

מי שאוכל רק ממתקים בד"כ נשאר גם בתת תזונה וגם בתת משקל.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם יש לו גנים רזים והכל בסדר, אז מה הדאגה?
אני רק רוצה לספר שיש לי כמה ילדים ששקלו בגיל שנה בין 7 ל 7.5 קילו (והם נולדו במשקל של 3 קילו)
שיגעו אותי כמובן בטיפת חלב ושלחו אותי לכל מיני - בדיקות, דיאטניות וכו'
וב"ה הם צמחו, גדלו והתפתחו יופי! אפילו יותר מהרגיל...... ( כבר מתקרבות לגיל 20)
גם שכלית וגם מוטורית...

גם לי יש 2 ילדים
1 נולד 3.900 ובגיל שנה שקל 7 ק"ג (תביני כמה עלה בשנה, גילוי נאות-בגיל חצי שנה שקל 8.100 עבר ניתוח מוח בגיל 8 ח' והפסיק לאכול לג מ ר י היינו במעקבים של גסטרו והפרעות אכילה, הוא גם הקיא כל הזמן ושילשל כך שגם אם אכל מעט, יצא מיד)
השני-נולד 3.700 ובגיל שנה שקל 7.5 היום הוא בן 3 וחצי והוא קטנטן במיוחד, שוקל 11 ק"ג, מניפים אותו באוויר בקלות

עדיין, הוא אומנם היה קטן אבל כשהיה בן 3 הפך לשמנמן ועגלגל, ומגיל 5 הוא פשוט אוכל פחות, הוא לא בררן, אוכל הכל, אבל בכמויות מאוד מאוד קטנות
לדוגמא- בארוחה העיקרית מסוגל לאכול מעט מרק ולשבוע, מקסימום עוד שניצלון קטן הוא גם נרדם הרבה באמצע האוכל

עולה כרגע בדעתי אולי לבדוק לו שוב צליאק, כי כשהיה תינוק היה חשד לזה, בדקנו והכל היה תקין
אולי אני אבדוק לו שוב

לא אני

משתמש סופר מקצוען
גם לי יש 2 ילדים
1 נולד 3.900 ובגיל שנה שקל 7 ק"ג (תביני כמה עלה בשנה, גילוי נאות-בגיל חצי שנה שקל 8.100 עבר ניתוח מוח בגיל 8 ח' והפסיק לאכול לג מ ר י היינו במעקבים של גסטרו והפרעות אכילה, הוא גם הקיא כל הזמן ושילשל כך שגם אם אכל מעט, יצא מיד)
השני-נולד 3.700 ובגיל שנה שקל 7.5 היום הוא בן 3 וחצי והוא קטנטן במיוחד, שוקל 11 ק"ג, מניפים אותו באוויר בקלות

עדיין, הוא אומנם היה קטן אבל כשהיה בן 3 הפך לשמנמן ועגלגל, ומגיל 5 הוא פשוט אוכל פחות, הוא לא בררן, אוכל הכל, אבל בכמויות מאוד מאוד קטנות
לדוגמא- בארוחה העיקרית מסוגל לאכול מעט מרק ולשבוע, מקסימום עוד שניצלון קטן הוא גם נרדם הרבה באמצע האוכל

עולה כרגע בדעתי אולי לבדוק לו שוב צליאק, כי כשהיה תינוק היה חשד לזה, בדקנו והכל היה תקין
אולי אני אבדוק לו שוב
חטיפים זה דווקא מלוח?
כי אם הוא אוהב שוקולד, חלבה, שוקו חם עם שוקולד מריר וכו'
אנחנו קיבלנו המלצה מתזונאי להכניס את זה לתפריט ובמינון נאה. (וגם כמובן שקדים, אגוזים, אבוקדו, ועוד: )

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חטיפים זה דווקא מלוח?
כי אם הוא אוהב שוקולד, חלבה, שוקו חם עם שוקולד מריר וכו'
אנחנו קיבלנו המלצה מתזונאי להכניס את זה לתפריט ובמינון נאה. (וגם כמובן שקדים, אגוזים, אבוקדו, ועוד: )
אוהב הכל חטיפים מלוחים וממתקים, הרופא שלו אמר לי-תדאגי שיאכל הרבה

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק
לפי רופאת ילדים ילד בן 5 צריך לשקול 20 ק"ג
גם אנחנו עכשיו בתחילת מעקב
הבן שלי בן 7.5 שוקל 19 ק"ג אבל הוא גם די נמוך (114 ס"מ) באחוזון 3 בגובה ומשקל
הרופאה אמרה שהיא לא לחוצה מהמשקל רק לבדוק ולעקוב על הגובה

בלוק

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
לפי רופאת ילדים ילד בן 5 צריך לשקול 20 ק"ג
גם אנחנו עכשיו בתחילת מעקב
הבן שלי בן 7.5 שוקל 19 ק"ג אבל הוא גם די נמוך (114 ס"מ) באחוזון 3 בגובה ומשקל
הרופאה אמרה שהיא לא לחוצה מהמשקל רק לבדוק ולעקוב על הגובה
זה לא עובד ככה ילד בן 5 צריך לשקול כך וכך ...
זה לפי גובה
יש לי ילדה בת 5.5 מאד גבוהה! (היא 119 ס"מ שזה יותר מבנך בן ה 7.5)
והיא שוקלת 23 קילו והיא במשקל תקין לחלוטין וממש לא שמנה!!

אצלינו חלק מהילדים היו ממש למטה בעקומה
וחלקם בכלל לא הגיעו לתחתית העקומה
אבל זה לא מפריע כלום
גדלו בריאים ושלמים והכל מצוין

ר פלדמן

משתמש צעיר
זה מאוד מ א ו ד אינדבדואלי מדובר פה על ילד גבוה במיוחד (עם גנטיקה גם של עצמות צפופות ורחבות) שהרופא העיר שחייב לאכול כי הוא רזה מידי על גבול התת-תזונה
גם לי יש ילד בן 3 וחצי שוקל 11 ק"ג, אז מה?
הוא ילד שאוכל בסדר, ואני לא מודאגת לא ממנו ולא ממנו, הקטן פשוט מתוק במיניאטוריות שלו המראה שלו ממש פצפון וזה מתוק.

אם רופא ילדים מציין שצריך לחשוב מה לעשות לגבי הרזון הקיצוני שלו (בנוסף לכך שהוא במעקב כי הוא גם יורד מעט אבל בעקביות, כמה גרמים לשבוע) אני בודקת מה לעשות

אני לא מהאימהות שהילדים שלהם שמנמנים ושופעים ומדברת כמה הילד אכל\לא אכל היום וגם לא רודפת בחיים עם אוכל אחרי הילדים.
רוצה-יאכל
לא רוצה-לא יאכל
מה הגובה שלו?

ועוד שאלה איך ההורים גבוהים ? שמנים?

חיה על המוזיקה

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אים את רוצה יש משהו מאוד טוב מחברת פוראבר קוראים לזה קידס גורם לתאבון טעים הילדים מאוד אוהבים את זה יש עוד משהו לילדים בעיתים שהם לא במישקל שלהם שזה אבקת חלבון יש המון סוגים וטעמים אפשר להשיג בכל בית טבע רגיל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה