חלבי כמה טעים ככה קל!! אלפחורס----

diklonet

משתמש מקצוען

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אומרים קקאו
על האריזה כתוב בד''כ קקאו הולנדי
:)
קצת סדר:
יש שוקולית- אבקה לכנת משקה שוקו

יש קקאו
ויש קקאו הולנדי

תהליך הכנת הקקאו ההולנדי שונה מקקאו רגיל והוא משובח יותר.
כלומר- לא כל קקאו הוא קקאו הולנדי
הקקאו ההולנדי הוא לרוב כהה יותר מאשר הקקאו הרגיל, טעמו משובח יותר ויש בו פחות חומציות מקקאו רגיל
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני ארגנטינאית שורשית:) ויש לנו את האלפחורס של הקורנפלור, עם המרקם שנמס בפה, ויש חלביים שהם בדרך כלל רק עם קמח (אני משתמשת בקמח שמגיע כבר עם אבקת אפיה ולכן לא שמתי כמות, יש כזה דבר בישראל?)

ולמה חייבים קוקוס אם אפשר לגוון?? ;)
כמו שיש ישראלים שבטוחים שפלאפל עם חומוס זה לא המקורי
או שבגפילטע פיש אסור לשים גזר, או חייבים לשים גזר.

בכל דרום אמריקה יש המון גירסאות של אלפחורס
הגירסה שהישראלים אוהבים היא עוגיה חמאתית קלילה ומתפוררת בעלת טעם שטוח יחסית, ממולאת בריבת חלב ומגולגלת בקוקוס.
 

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
בשמחה:
3 ביצים
כוס סוכר
1/2 כוס שמן
100 גרם מרגרינה
כוס קמח תופח- או קמח רגיל ואבקת אפיה
400 גרם קורנפלור- להוסיף לפי הצורך
מתוקן
כנראה זה מה שהישראלים אוהבים;)
 

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
במתכון הראשון ששלחתי אני מערבבת את הכל עם מזלג וכשלא נשארים כמעט גושים של חמאה אני מוסיפה את הקמח ולשה
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
@מלכי בן חמו מפתיע מאד המתכונים שלך
קודם כל העיצוב והצילום וואו עושה חשק !!
אני משוגעת על עוגיות אלפחורס הקלאסיות (או הישראליות איך שתקראו לזה) מכינה המון
ובאמת המתכון שלי מאד שונה ...וניסיתי המון גרסאות
מעניין למה אם במתכון הראשון יש חמאה בשני היא הפכה למרגרינה ? הרי כל הארומה והטעם של העוגיה הזו לדעתי באה מהחמאה
כמות הקורנפור נראית לי ממש גדולה ביחס לקמח ...
אבל הגרסא שלך של הקקאו אני חיבת לנסות
את רצינית שכתבת שאת מערבבת ריבת חלב עם חמאת בוטנים ? :eek:
 

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
@מלכי בן חמו מפתיע מאד המתכונים שלך
קודם כל העיצוב והצילום וואו עושה חשק !!
תודה!!!
כמות הקורנפור נראית לי ממש גדולה ביחס לקמח ...
שימי לב שבמתכון הראשון יש רק ביצה אחת וכו, נראה לי גם יוצאת כמות יותר קטנה של בצק
את רצינית שכתבת שאת מערבבת ריבת חלב עם חמאת בוטנים ? :eek:
רצינית לגמרי:D טוב לא תמיד אני משועממת, אבל כמה פעמים בהחלט עשיתי את זה (המלצה של בתדודה) מערבבים ממש טיפה כדי שלא יהיה מודגש ויוצא טעם מאד מענין
 

מירימ

משתמש פעיל
@מלכי בן חמו אני רוצה להכין עכשיו את העודיות
יש הוראות הכנה?
החמאה צריכה להיות מומסת?
מערבבים את כל החומרים ביחד או שיש שלבים?
האם צריך לקרר את הבצק אחחרי ההכנה לפני שקורצים עוגיות?
תודה רבה מאד למי שתענה!!
 

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
@מלכי בן חמו אני רוצה להכין עכשיו את העודיות
יש הוראות הכנה?
החמאה צריכה להיות מומסת?
מערבבים את כל החומרים ביחד או שיש שלבים?
האם צריך לקרר את הבצק אחחרי ההכנה לפני שקורצים עוגיות?
תודה רבה מאד למי שתענה!!
כמו ששמתי קודם, לערבב במזלג את כל החומרים חוץ מהקמח ולהשתדל שישארו מה פחות גושים מהחמאה (אם נשאר לא נורא) ואז להוסיף את הקמח בהדרגתיות
לא להשהות את הבצק כי הוא נהיה מאדדד שמנוני
בהצלחה!!!
 

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
היום הכנתי את אותו מתכון רק בלי הקקאו
גם כן מומלץ מאד!

IMG_9476[1].JPG


נא לא לשפוט את התמונה;)
 

רבקה לוי 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
האלפחורס עם הגרסה של הקקאו נראה מעולה!!! טעים!
תודה על המתכון :)
אהבתי שהבאת את המתכון בתוך תמונה -תמונה מאוד יפה!(y)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה