עוגות/עוגיות כמה דברים שחשוב לדעת כדי שעוגה בחושה תצליח

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגה בחושה עם אבקת אפיה?
שימי מרכיב חומצי!
כך העוגה שלך תתפח בגובה אחיד, תהיה קלה וספוגית.

עוגה בחושה עם סודה לשתיה?
שימי מרכיב חומצי!
אחרת העוגה תתפח בגובה לא אחיד ועלולה בהמשך להיסדק, להיות דחוסה וכבדה.

עוגה בחושה עם קצף חלבונים?
אל תוסיפי שומן, כי העוגה שלך לא תתפח, תהיה דחוסה ואפילו אולי תצנח.
הוסיפי מרכיב חומצי!

===============

נו, מה זה מרכיב חומצי?
פשוט וקל:
לעוגה עם אבקת אפיה: יוגורט, רוויון, שמנת חמוצה או מיץ לימון.
לעוגה עם סודה לשתיה: מיץ לימון, חומץ, קקאו
לעוגה עם קצף חלבונים: מיץ לימון או חומץ
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לעוגה עם אבקת אפיה: יוגורט, רוויון, שמנת חמוצה או מיץ לימון.
לעוגה עם סודה לשתיה: מיץ לימון, חומץ, קקאו
לעוגה עם קצף חלבונים: מיץ לימון או חומץ
תודה
באיזה כמות?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה
באיזה כמות?
מה הגודל של העוגה? :p

לעוגה "רגילה" חצי כפית מיץ לימון וכו. לגבי שמנת ורוויון לא יודעת כמויות, אבל אם יש במתכון לשים לב שיש לזה סיבה ולא לזייף.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נו-תגידי את.....
מה זה אצלך-

???

ל-8 ביצים-כמה??

וסתם מענין-אם העוגה היא לא מיקצף חלבונים אז ממה היא כן??
התייחסתי לעוגה עם אבקת אפיה אחת
ובלי קצף - ללא השלב של הקצפת ביצים
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אלא??
הקצפה של חלבון וחלמון יחד?
או שיש עוגות בחושות בלי להוציא מיקסר???:eek:דחוף מתכון!

פתחתי אשכול בחכמת תחפשי
קבלתי מלאאא דברים טובים שאני עושה...
"עוגה בלי מיקסר יש חיה כזו?"
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמה טיפים מנסיוני האישי לעוגות בחושות (כל בחושה שהיא):

1. שני שלבים להכנה:

ראשית, בעזרת מטרפה מערבבים היטב את הביצים, השמן והתבלינים (סוכר ,קינמון ,קורט מלח וכיו"ב) עד לאיחוד מושלם.
שנית, מערבבים פנימה את החומרים היבשים כמעט עד לאיחוד.
אם יש כוס מים רותחים או שוקולד צ'יפס או אגוזים במתכון הם האחרונים שיש להוסיף ולערבב קלות ביד.
אם בהוראות יש הקצפת ביצים שלמות יש לעשות זאת בקערה נקיה ויבשה.

2. זהירות מערבוב יתר.
כשמערבבים את החומרים היבשים יש לערבב עד שהם כמעט נבלעו ולא יותר.
הוספה של שוקולד צ'יפס/אגוזים וכיו"ב -אם ישנה וכן פעולת ההעברה מהקערה לתבנית במילא תשלמנה את האיחוד הסופי.
וכ"כ למה? כי כל כל ערבוב מיותר פוגם בעסיסיות ובאווריריות של העוגה וגורם לדחיסות יתר.

3. זהירות מאפיית יתר
כמעט בכל עוגה בחושה (יש יוצאות דופן) ההוראה היא לאפות עד לקבלת קיסם יבש עם פירורים לחים.
חשוב מאד לבדוק לפני הזמן כדי לא להגיע למצב של אפיית יתר ולקבל עוגה יבשה.
אם בכל זאת קרה והגעתן כבר למצב של קיסם יבש, יש להוציא מן התנור ולפרוש מגבת נקיה (ללא ריח מרכך) על העוגה, כך לפחות חלק מן האדים יישמרו בתוך העוגה ויעניקו לחות.

4. לשמור על האדים החמודים
בהמשך לעניין האדים, לא כדאי לחתוך בחושה מיד בצאתה מן התנור כי האדים והלחות בורחים מן העוגה.

5. טבעונות בקלי קלות
כמעט כל עוגה בחושה ניתנת להכנה ללא ביצים.
ניתן להמיר כל ביצה בבננה אחת מרוסקת היטב או ב-100 גר' רסק תפוחים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה