דרוש מידע כמה בטיחותי ללכת לכותל עכשיו?

מצב
הנושא נעול.

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
המסקנא מהאשכול שיש כאלו שקשה להם לקחת אחריות על עצמם והם מאודדדד רוצים ללכת לכותל, לא יעזור כמה פיגועים היו שם הבוקר או בפעם אחרת, תמיד הם יגידו שטויות גם בבני ברק היה פיגוע....זה מזכיר את הילד שרוצה יום הולדת עכשיו....
לא ככה כותבים על מקום שלא זזה ממנו שכינה
נא לא לזלזל, בוודאי לא בחול המועד שיש דעות שמצווה מדאורייתא ללכת לכותל. מאד לא יפה להשוות את זה לילד שרוצה יום הולדת

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ממש לא

רחוב הגיא הינו המשך הדרך לכותל מכיוון שער שכם...

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני זלזלתי??????
לא, טעות.
אני מבקש לא לקחת אותי למקום של מזלזל, אדם שרוצה ללכת לכותל שזה מצווה חשובה כשיש סכנה גדולה דומה בהחלט לאותו ילד שרוצה יום הולדת עכשיו, כי וודאי שאין כוונתו קירבה אלוקית, כי ה' אמר חמירא סכנתא מאיסורא, נא לא לקחת את דבריי למקומות שכולם יודעים שלא זו היתה כוונתי
ויש גם נושא ששלוחי מצוה אינם ניזוקים
אז צריך שיהיה פה דיון ענייני, אם מדובר בפיקוח נפש או לפחות בספק פיקוח נפש.
ולא זלזול כאילו אנשים רוצים סתם להסתכן.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ילד, לך לישיבת בין הזמנים....
ואהבת לרעך כמוך, גם אם זה בצורה אנונימית באתר פרוג.
אם יש כאלו שרוצים ללכת אנא לא לדאוג שגם הם יפחדו...
ולקחת אחריות שאם ח''ו יקרה להם משהו לא לומר ''ידינו לא שפכו את הדם הזה'' כי הם כנראה כן..
סורי על הנחרצות!
אבל מי שמעודד אנשים להסתכן צריך לדעת שהוא לוקח אחריות על עניינים של פיקוח נפש.
גם אם יש מיש הגיע זמנו ח''ו מי אנחנו שנזרז את זה? מי אנחנו שנקבע באיזו דרך?

חיימקה פלונצ'ק

משתמש מקצוען

נוסעי האוטובוס משחזרים: "ערבים פוצצו אותנו, חטפתי בלוק לראש"​

לפחות שבעה נוסעים נפצעו הבוקר בדרכם לכותל לאחר ששלושה אוטובוסים נרגמו באבנים בידי פורעים ערבים | "בניסי נסים לא היו פגיעות חמורות יותר", סיפר אחד הנוסעים הוא טען כי לא הייתה נוכחות משטרתית לאורך כל הכביש, "תחושה שהפקירו אותנו" הוא אומר ומפנה אצבע מאשימה כלפי המשטרה | צפו בעדויות​

חזקי ניימן | בטחוני17.4.2022 | 16:16

1f0be18eb3db35f72478.jpg
האוטובוס שנרגם באבנים | צילום: Yonatan Sindel/Flash90
מאז הבוקר (ראשון) ועד כה, נעצרו 18 חשודים בגין יידויי אבנים וזיקוקים, הפרות סדר, התפרעויות אלימות ותקיפות שוטרים ואזרחים. חלק מהעצורים בגין יידויי אבנים לעבר אוטובוס ובשטח הר הבית, ושניים מהעצורים נעצרו בחשד לתקיפת אזרחים עוברי אורח בעיר העתיקה בירושלים הבוקר.
נחום אפלבוים, שנסע באוטובוס שנרגם הבוקר באבנים ליד העיר העתיקה, סיפר בריאיון ב'כאן רשת ב' כי אחת מהאבנים שהשליכו הערבים שברה את החלון, חדרה לאוטובוס, פגעה בו והפילה אותו לרצפה. "עליתי בשעה 07:00 על השאטל הראשון לכותל. האוטובוס נסע דרך שער שכם, וליד שער האריות - מטח אבנים מטורף על האוטובוס. היינו רק אני והנהג - נשכבתי על הרצפה, ואבן חדרה דרך החלון ופגעה לי בכתף. אני עדיין עם חשש לשבר והייתי מלא בזכוכיות".

שלושה אוטובוסים נרגמו הבוקר באבנים ליד שער האריות. לפחות שבעה נוסעים נפצעו, בהם ילדה בת 13. האוטובוסים שנרגמו באבנים המשיכו בנסיעתם ועצרו בהמשך הדרך במקום מבטחים, ליד שער האשפות, כשחלונותיהם ושמשותיהם מנופצים כשהם מלאים באבנים וזכוכיות.
בתיעוד מאחד האוטובוסים נשמעים הנוסעים משבחים את הנהג שלא עצר והמשיך בנסיעה, ובכך אולי מנע תוצאות קשות עוד יותר. בתיעודים נראים ילדים מבוהלים מגוננים על עצמם מפני האבנים בזמן הנסיעה. אלון, אחד מהפצועים שנרגמו באבנים באוטובוס בירושלים אמר ל'כאן 11': "פוצצו אותנו באבנים לפחות 30-40 ערבים, חטפתי בלוק לראש"

112123

משתמש מקצוען
ולקחת אחריות שאם ח''ו יקרה להם משהו לא לומר ''ידינו לא שפכו את הדם הזה'' כי הם כנראה כן..
סורי על הנחרצות!
אבל מי שמעודד אנשים להסתכן צריך לדעת שהוא לוקח אחריות על עניינים של פיקוח נפש.
גם אם יש מיש הגיע זמנו ח''ו מי אנחנו שנזרז את זה? מי אנחנו שנקבע באיזו דרך?
לא אמרתי "רוצו לשם"
כתבתי לא להפחיד אנשים
כי אם אכן נפחד ולא נגיע זה נתינת צל"ש למחבלים הנ"ל
מה שיעודד אותם להמשיך עם הטרור גם לעוד יעדים ח"ו תוך כדי פציעת והריגת עוד יהודים
כך שהפחדת הציבור זה הרבה יותר גרוע ואל תקחו על עצמכם אחריות לשום כיוון

תמים תהיה

משתמש פעיל
אמנם כבר כתבו כאן
אבל אני רוצה לעשות קצת סדר
יש כמה דרכים מרכזיות להגיע לכותל
א' קוי 1/3 שעוברים דרך שער שכם
כרגע יש אבטחה לאורך כל הדרך
(חבל שנזכרים לאבטח רק אחרי שקורים כאלו דברים)
באופן כללי זה מקום שהיו בו זריקות אבנים ויש לדון אם הוא נחשב כמקום סכנה
יש אפשרות להגיע ברגל דרך שער שכם אבל זה לא מאד נפוץ ואני חושב שעכשיו כמעט ואין שם יהודים שעוברים
יש את האפשרות להגיע עם רכבת לשער יפו ואז ללכת ברגל דרך הרובע היהודי או עם קו 2/38/83
שזה דרך שאני לא שמעתי מעולם שהיה שם פיגוע אין כמעט חיכוך עם ערבים ומצד שני יש אבטחה לאורך כל הדרך
יש אפשרות ללכת דרך השוק משער יפו ששם גם אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה מקום סכנה כי יש אבטחה לאורך כל הדרך והיה שם אמנם פיגוע אחד ליד שער השלשלת אבל כמו שאומרים "גם בבני ברק היה פיגוע"
בתפילה שיבוא במהרה משיח צדקנו ומלאה הארץ דעה את ה'
ויקוים בנו
"לא ישמע עוד חמס בארצך שד ושבר בגבוליך וקראת ישועה חומתיך ושעריך תהלה"

אברך.

משתמש מקצוען
אני היתי היום בכותל בשעה 2 בצהרים בערך, מה אני יגיד לכם היה ממש תענוג... הרבה אוטבוסים והיה ממש ריק, בהלוך נסעתי עם קו 3 עם כעשר נוסעים ובחזור עם כ15 עד 20 נוסעים והכותל היה ממש ריק והיה כל כך עצוב לראות את הכותל במצב הזה בחול המועד... ואני באמת לא מצליח להבין את הפחד הנוראי שגרם לאלפי אנשים להפסיד מצוה חשובה כל כך... עצוב... פשוט עצוב...
פלוגות השוטרים והמג"ב שאבטחו את הדרך לכותל היה באמת בהיקף גדול מאוד עד שבאמת לא היה סיבה לפחד...

נערך לאחרונה ב:

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
יש את האפשרות להגיע עם רכבת לשער יפו ואז ללכת ברגל דרך הרובע היהודי או עם קו 2/38/83
שזה דרך שאני לא שמעתי מעולם שהיה שם פיגוע אין כמעט חיכוך עם ערבים ומצד שני יש אבטחה לאורך כל הדרך
אין אבטחה בכלל לאורך הדרך שבין הקישלה עד הכותל, ובאמת שאין שום צורך באבטחה שכזאת, הרובע היהודי הוא מקום יהודי לחלוטין ובטוח לגמרי
יש אפשרות ללכת דרך השוק משער יפו ששם גם אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה מקום סכנה כי יש אבטחה לאורך כל הדרך והיה שם אמנם פיגוע אחד ליד שער השלשלת אבל כמו שאומרים "גם בבני ברק היה פיגוע"
נכון שהשוק הרבה יותר בטוח משער שכם אבל לא הייתי משווה את זה לבני ברק... עדיין זה מקום ערבי מובהק (אמנם עם אוכלוסייה שונה משער שכם וסגנון חנויות שונה) שכבר נרצחו בו כמה וכמה יהודים (האחרון שבהם אלי קיי הי"ד)

מ. ק.

משתמש מקצוען
תכל'ס, יש דרך להגיע בצורה בטיחותית לכותל השנה?

echadmishishim

משתמש מקצוען
אוי כמה עצוב היה להיות היום בכותל
היה ממש יחסית לחול המועד ריק
איזה צובט בלב היה לראות את זה ....
אבל היה מלא הבטחה לאורך כל הדרך ממש כל 3 מטר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה