חנה תהילה

משתמש מקצוען
1.אני רוצה להעביר את הכספים שלי מקרן פנסיה אחת לקרן פנסיה אחרת, מה התהליך?
2. יש לי 4 מעסיקים, האם אפשר שכולם יפרישו לי לאותה קופה ולאותה תוכנית?
3.האם אפשר והאם מומלץ לטפל בנושא לבד וללא סוכן פנסיוני?
4. מעסיק אחד לא הפריש את הסכומים בזמן, ואז לא היתה לי קרן פעילה. עכשיו יש לי כבר קרן פעילה האם כשהוא יפריש לי הוא יצטרך להפריש לי רטרו מתחילת העבודה או שרק אחרי 6 חודשים?
כלומר: האם קופה פעילה נבדקת במעמד התחלת העבודה או במעמד ההפרשות?

A052

משתמש סופר מקצוען
1. פונים לקרן האחרת דרך האתר ממלאים טופס דיגיטלי של הצטרפות והעברה, עם כל פרטי המעסיקים והקרן הקודמת, והם עושים הכל.
2. כן, צריך להביא להם את האישור שיוצא מהקרן אליה אתם מצטרפים.
3. כמובן.
4. אם לא היתה קרן פעילה כשהצטרפתם אליו, הוא לא צריך לשלם לפני החודש השביעי ורק עליו והלאה. כי אכן זה נבחן לפי מועד הכניסה לעבודה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מה שונה בביטוחים בין ביטוח מנהלים לקרו פנסיה?
תודה מראש
בביטוח מנהלים הביטוחים בדרך כלל יקרים יותר, הם לא מבוססים על ערבות הדדית, והם בדרך כלל מבטיחים סכום הוני ולא קצבה.
בנוסף , בדרך כלל יש שם ביטוח אכ"ע עיסוקי - שמבטח מפני אובדן כושר עבודה בהתמחות ספציפית (למשל, אם מתכנת מאבד יכולת לתכנת אבל יכול עדין לעבוד בעבודות אחרות) זה דבר שאפשר להוסיף במטריה ביטוחית.

לעומת זאת בפנסיה הביטוחים מבוססים על ערבות הדדית ולכן הם זולים יותר, אבל גם כוללים פחות , בעיקר במקרים שהם לא שחור ולבן.

חנה תהילה

משתמש מקצוען
יש לי קרן פנסיה ומשכתי בה את הפיצויים לפני שנה.
מאז אין הפקדות כי אני לא עובדת.
האם כדאי /מומלץ להפקיד לשמור על הרצף הביטוחי?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יש לי קרן פנסיה ומשכתי בה את הפיצויים לפני שנה.
מאז אין הפקדות כי אני לא עובדת.
האם כדאי /מומלץ להפקיד לשמור על הרצף הביטוחי?
אם שנה אין הפקדות, אז כבר אין כיסוי ביטוחי.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
בהקשר למה שדיברנו לעיל על זה שהראל גובים 6 ו0.5 המליצו לעבור לחברה אחרת, פנינו ל-אלטשולר שחם
ואמרו לנו שבגלל שזה זמן בלי הפקדות עדיף לשמור על הזכויות עד שנה לפחות לפני שעוברים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בהקשר למה שדיברנו לעיל על זה שהראל גובים 6 ו0.5 המליצו לעבור לחברה אחרת, פנינו ל-אלטשולר שחם
ואמרו לנו שבגלל שזה זמן בלי הפקדות עדיף לשמור על הזכויות עד שנה לפחות לפני שעוברים.
נשמר לכם שם הכיסוי הביטוחי?

ayys

משתמש מקצוען
@מקצועי בלבד
ראיתי שהוזכר פה הנושא של פנסיית נכות.

האם בשביל כזה דבר צריך ייעוץ/עורך דין ?
יש הערמת קשיים, או שההתנהלות מול הקופת פנסיה חלקה ?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד
ראיתי שהוזכר פה הנושא של פנסיית נכות.

האם בשביל כזה דבר צריך ייעוץ/עורך דין ?
יש הערמת קשיים, או שההתנהלות מול הקופת פנסיה חלקה ?
תלוי בעניין.
לפני שאתם עושים משהו, ממליצה להתייעץ בנושא עם גולדנטל מדגל התורה. [חינם]

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

טבריה

משתמש מקצוען
רציתי לברר, הפרישו לי פנסיה למגדל, ואז הגיעה אלי סוכנת של מנורה והעבירה אותי בתנאים יותר טובים 1.9 מהפקדות 0.19 מהצבירה. מיד לאחר בקשת העברה יצרו איתי קשר ממגדל והורידו לי עמלות הם הציעו לי 1.2 מהפקדות ו0.12 מהצבירה, הם גם אמרו לי משהו על כך שאני נמצאת בתקנון ישן וחבל לי לצאת ממנו, האם להשלים את העברה למנורה או להשאר במגדל בתנאים החדשים? אם זה חשוב, אני עובדת הוראה ונמצאת כמובן במסלול הלכה.
תודה רבה ממש.
@מקצועי בלבד ממש אשמח לתגובתך.

A052

משתמש סופר מקצוען
לעזוב את שניהם וללכת לחברת אלטשולר אם אתם סומכים על הכשרות. או לחברת הלמן מסלול S&P (אותה כשרות כמו אלטשולר) שהוא עם סיכון גבוה אבל הסיכוי יותר גבוה.

אני לא יועץ ולא מתיימר להיות.

טבריה

משתמש מקצוען
לעזוב את שניהם וללכת לחברת אלטשולר אם אתם סומכים על הכשרות. או לחברת הלמן מסלול S&P (אותה כשרות כמו אלטשולר) שהוא עם סיכון גבוה אבל הסיכוי יותר גבוה.

אני לא יועץ ולא מתיימר להיות.
אני ממש בורה בנושא, למה זה עדיף על פני מנורה או מגדל?

A052

משתמש סופר מקצוען
אולי רק בגלל שהיא הרוויחה כפול מהם???
פנסיה נט (cma.gov.il)
צילום מסך 2020-12-14 225134.jpg

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני ממש בורה בנושא, למה זה עדיף על פני מנורה או מגדל?
כי חוץ מדמי הניהול שגם באלטשולר וגם בהלמן אלדובי הם זולים מאד, אז יש את עניין מדיניות ההשקעה, ובקיצור כמה התשואה הצפויה? ומהסיבות האלו לאנשים צעירים לכאורה הכי מוצלח זה המסלול המנייתי של הלמן אלדובי.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה