דרוש מידע כל מה שנכנס- יוצא!!

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נשמע אנורקסיה
הרופא לא הפנה אתכם הלאה לבירור ?
אם לא, תלכו לרופא אחר כי זה מחדל לתת עירויים בלי להבין את הגורם
רפואה שלמה

ריקי נמל

משתמש פעיל
אספר לכם על נערה חביבה בת 15, שבמחנה הסמינר הרגישה מאוד לא טוב. הצוות החינוכי אמר לאמא שזה כנראה התייבשות, אבל יותר נראה להם משהו רגשי.
היא הוחזרה הביתה באמצע המחנה. הקיאה. לא הצליחה להכניס כלום לפה. לא אכלה. לא שתתה. לאחר התעלפות, אושפזה.
בבדיקות לא מצאו שום סיבה! [התייבשות קלה נראתה בבדיקת שתן.] נתנו לה עירוי, אבל הוא לא עזר. היא לא הצליחה להכניס כלום!! לפה.
כיוון שבדיקות הדם יצאו תקינות, הלכו לכיוון של אנורקסיה. הגיעה עו"ס של המחלקה, הגיעה היועצת של הסמינר וחשבו כבר למי ואיך לפנות להמשך טיפול. כיוון שלא היו שום תסמינים של מצוקה רגשית / בעיות עם דימוי גוף וכו' לפני המקרה, האמא היתה מאוד סקפטית לגבי האפשרות של אנורקסיה, אבל כיוון שלא נראתה אפשרות אחרת, הלכה גם היא לכיוון הזה!!
לאחר למעלה מיממה בבית החולים, בה לא נראה שום שיפור, החליטו להפסיק לה את העירוי והסבירו להם שהגוף ירגיש את החוסר בנוזלים ויכריח את עצמו לקבל את האוכל באופן טבעי.
עברו מספר שעות, וכלום לא התקדם. הילדה הקיאה כל מה שניסו להביא לה.

קרובת משפחה אמרה לאמא: תתעקשי על המשך עירוי!!! הילדה כנראה עדיין מיובשת ולכן לא מצליחה לאכול.
האמא החליטה כנסיון אחרון לבקש מהאחיות להמשיך עם העירוי. הם התווכחו אתה. סרבו. היא החליטה להתעקש.
בסוף החזירו לה את העירוי.
עברו עוד כמה שעות. וזהו!! ההתייבשות חלפה. הילדה חזרה לעצמה כאילו כלום לא קרה!
לא אנורקסיה. לא בעיה רגשית.
התייבשות!!!
אם האמא לא הייתה מתעקשת, מי יודע היכן היא הייתה היום....(אני מגזימה, אבל אתם מבינים...)

לא אמרתי שזה המקרה שלכם, כי אני גם לא יודעת כמה זמן היא מקבלת עירוי. אם זה משהו מאוד מתמשך, אז זה ממש לא המקרה, אבל סתם סיפרתי, כדי לעורר.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא יודעת כמה זמן זה ככה ולאיזה רופאים פניתם, ובהנחה שהיא לא בהריון אז יש כמה אפשרויות-
1. מצב רפואי- בקע, דלקת בקיבה, תופעת לוואי של תרופה שהיא לוקחת או טיפול שהיא עושה ובטח יש עוד כמה סיבות
2. מצב נפשי- טראומה, הפרעת אכילה, חרדות ועוד.
3. הגוף התרגל להקיא.

ממליצה לקחת זופרן או תרופה אחרת נגד הקאות (כמובן לבדוק עם הרופא לפני כן) ולהקפיד 3 ימים שחוץ מהעירוי היא תקבל נוזלים רק ע"י קרח או איגלו, ולאכול בייגלה מלוח בכמות מועטת- בייגלה אחד ל10-15 דק'
אחרי 3 ימים להתחיל להעלות מינון ולראות מה קורה.
אם היא ממשיכה להקיא באותה תדירות- לפנות לגסטרולוג.
אם הגסטרולוג לא מוצא שום ממצא הייתי בודקת האם נגרם לה טראומה או שהיא נכנסה לחרדות ממשהו, או אולי אנורקסיה או משהו אחר ומטפלת בזה.

רפו"ש!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה