כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
וכן לגבי הוצאת החשבת הכחיש הכל ושאין אפשרות לעשות זאת ללא החלטת ממשלה .אלה פקידים בלבד
זה בדיוק מוקד המחלוקת בין החשב הכללי לשר האוצר ועוד לא נאמרה המילה האחרונה
החשב עוד לא ביטל את ההחלטה שלו להוציא את החשבת, וכרגע זה עדין בתוקף
'הכחיש'...

פינגווין

משתמש מקצוען
זה בדיוק מוקד המחלוקת בין החשב הכללי לשר האוצר ועוד לא נאמרה המילה האחרונה
החשב עוד לא ביטל את ההחלטה שלו להוציא את החשבת
השאלה מה יקרה עד להחלטה האם להוציא או לא
משכורות כרגיל, או- כפי שטענו המפקחות- משכורת מינימום ואולי השלמה אם יבטלו את ההחלטה

צוק איתן

משתמש פעיל
מה בדיוק בובמייסס?
זה המסר שעבר מהמנהלות למורות שהולכים לעבור ממוכש"ר למוסדות פטור, והמשכורות בהתאם...
יש מסמך? אדרבה תתקשרו עכשיו לרב קרלינשטיין ותאמרו לו ששמעתם את זה מהמנהלות ותשמעו מה יגיד לכם .מאד מסקרן .0504102410 ותכתבו מה ענה לכם הוא זמין בדרך כלל

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
מה בדיוק בובמייסס?
זה המסר שעבר מהמנהלות למורות שהולכים לעבור ממוכש"ר למוסדות פטור, והמשכורות בהתאם...
קצת דיוק בנתונים שהרבה טועים בהם:
מוכשר כולל את כל המוסדות הפרטיים, לאו דווקא חרדים גם חילונים, שלא נמצאים בזרם החינוך הממלכתי/הממד(או ממח). המוסדות האלו מקבלים 75% תקצוב מלבד חינוך עצמאי ובני יוסף שמוחרגים בחוק ומקבלים 100%.
מוסדות פטור - מוסדות שמלמדים בין55-75% ליבה ומקבלים תקצוב בהתאם. בעיקר תתים.
ולכן הרשתות שמלמדות מאה אחוז ליבה הם בכל מקרה ישארו במוכשר של 75% תקצוב. אולי הדיבורים הם שיצאו מהמעמד המיוחד שלהם בחוק אבל ישארו במוכשר.
אני כותב מהבנתי, לא מידיעה ששמעתי מה הולך להיות.

אני וביתי

משתמש מקצוען
מוכשר כולל את כל המוסדות הפרטיים, לאו דווקא חרדים גם חילונים, שלא נמצאים בזרם החינוך הממלכתי/הממד(או ממח). המוסדות האלו מקבלים 75% תקצוב מלבד חינוך עצמאי ובני יוסף שמוחרגים בחוק ומקבלים 100%.
ולכן הרשתות שמלמדות מאה אחוז ליבה הם בכל מקרה ישארו במוכשר של 75% תקצוב. אולי הדיבורים הם שיצאו מהמעמד המיוחד שלהם בחוק אבל ישארו במוכשר.
לכן אני חושב שכל השמועות זה עורבא פרח כי אפילו הנתונים לא נכונים למה שיעברו למוסד פטור?

פינגווין

משתמש מקצוען
ואם הם יצאו מהמעמד המיוחד בחוק ויתוקצבו ב 75 אחוז, זה גם דבר שצריך להניח עליו את הדעת
ובטח שאופק לא יכול להיות במוסד במעמד כזה

אני וביתי

משתמש מקצוען
אנחנו קבלנו הודעה מהפיקוח שבחודש הקרוב נקבל במשכורת רק יסוד משולב (בערך 50 אחוז)
כמובן ללא הבראה, פנסיה וכו
את ההודעה הזו שלחו לכל בתי הספר של החנ"ע
דבר ראשון אם יש כזו הודעה בכתב רצוי להעלות ולא רק לזרוע בהלה.
כל השאר זה תוספות והסכמים שצריך לבחון מה מתוכם מתאים להגדרה של החנ"ע כעת כשיש מצב שהוא עובר להגדרת מוסד פטור
זה כבר מוכח כלא נכון! אז בבקשה למי שיש נתונים שיביא. סתם להפריח שמועות לא נכונות?! לשם מה?!

פינגווין

משתמש מקצוען
דבר ראשון אם יש כזו הודעה בכתב רצוי להעלות ולא רק לזרוע בהלה.

זה כבר מוכח כלא נכון! אז בבקשה למי שיש נתונים שיביא. סתם להפריח שמועות לא נכונות?! לשם מה?!
לצערי הרב המפקחת שלי לא שלחה הודעה בכתב אלא בעל פה
אני אכתוב לה באמת שלא יפה שהיא זורעת בהלה בציבור
בינתיים אני מקווה יחד אתכם שהעניין יסודר, משום מה גם אני צריכה את הכסף, אין לי כל עניין להבהיל אנשים לחינם, ומצד שני לא להביא אותם למצב בעייתי מחוסר ידיעה.
כבר חווינו מקרים של דחית קבלת משכורות ודומיהם בלי הודעה מספקת מראש, זה לא מאורע חיובי או מומלץ.

avim10

משתמש מקצוען

אנושית

משתמש מקצוען
לצערי הרב יש מצב שהמפקחת שלך בעצמה לא ממש מבינה את ההבדל בין מוסד פטור, למוכש"ר, ובאמת כדאי להגיד לה
לא הבנתי.
די ברור שאכן מדובר על מוכש"ר- בלי תקצוב מיוחד- ולא פטור, ולכן?
המעבר לאופק חדש היה אמור לקרות כי רב המורים כבר לא הסכימו לעבוד רק ב100 אחוז, של עולם ישן, אלא נזקקו ליותר,
אז ירידה ל75 אחוז היא לא סיבה לבהלה?

avim10

משתמש מקצוען
לא הבנתי.
די ברור שאכן מדובר על מוכש"ר- בלי תקצוב מיוחד- ולא פטור, ולכן?
המעבר לאופק חדש היה אמור לקרות כי רב המורים כבר לא הסכימו לעבוד רק ב100 אחוז, של עולם ישן, אלא נזקקו ליותר,
אז ירידה ל75 אחוז היא לא סיבה לבהלה?
ירידה ל-75 אחוז היא סיבה להודיע, בהחלט. (בהלה אני משתדל שלא תהיה, פרנסה משמים. אבל אני בהחלט שותף לתחושה שעלולה להופיע...)
אבל ממי שלא מבין אפילו את ההבדל הבסיסי הזה, כדאי לקחת את כל מה שיוצא ממנו בערבון מאד מוגבל.
לגוף הענין העלו כאן בעבר את מכתב החשכ"ל שמסביר שלא תהיה פגיעה בבסיס התקציב, ולהבנתי הוא ממשיך להיות 100% וזה ע"פ חוק. רק שכיון שאין חשבת מטעם האוצר - התקציבים יועברו לעמותה לפי הקריטריונים ועל סמך הדיווחים של העמותה, בכפוף לביקורת של המדינה, ואם יש פער בין ההכנסות להוצאות - העמותה תצטרך להסתדר לבד.
אם לא הבנתי את המכתב נכון, אשמח ש @נבחר יתקן אותי.

אנושית

משתמש מקצוען
ירידה ל-75 אחוז היא סיבה להודיע, בהחלט. (בהלה אני משתדל שלא תהיה, פרנסה משמים. אבל אני בהחלט שותף לתחושה שעלולה להופיע...)
בהחלט, אבל כולנו עוסקים בשאלת ההשתדלות הנצרכת, הרי אם לא לא היינו עובדים בכלל, נכון?
כך שמבחינתי (ויש עוד כמוני כנראה אחרת אופק לא היה יוצא לדרך)אם 100 אחוז עולם ישן היה כמעט לא רלוונטי, 75 הם לא אופציה,
שוב, כמובן, במסגרת ההשתדלות. ודאי שהכל משמים.

נערך לאחרונה ב:

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
גם אני תמיד הבנתי שהוצאת החשבת רק משאירה את האחריות על הכספים בידי הרשתות ולא בידי האוצר, ופוטרת ממנו את החובות והתביעות, אבל עדין ישארו בתקצוב מלא על פי החוק הידוע.
כהוכחה לכך - החשבת הרי לא היתה בהתחלה, רק בהמשך הכניסו אותה לרשתות.
אבל כולם פה כותבים ששמעו אחרת, אין לי מושג!
רק כתבתי שלהבנתי אין היגיון שירדו לפטור אלא ישארו במוכשר 75%
וודאי שזה סיבה גדולה לבהלה וקיצוץ דרסטי בכסף

מנוי חדש

משתמש פעיל
אין היגיון שירדו לפטור אלא ישארו במוכשר 75%
סתם שאלה, גני הבנות והתיכונים החרדיים שאינם ברשתות לא מקבלים 100% תקצוב?
אם זה אפשרי עדיף שכל בית ספר יהיה אחראי על עצמו בלבד בדומה לתיכונים.

נערך לאחרונה ב:

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
1. גם היום בי"ע ושס נחשבים מוכשר אבל במעמד מיוחד. לכן צריך להבין האם יש בכלל משמעות לדיבור על מעבר למוכשר.

2. אין שום סיכוי בעולם שמשנים חוזה העסקה באמצע שנה. זה לא יכול לקרות.

3. יש בתי ספר במעמד של מוכשר (אני מכירה את הצנע לכת בנווה יעקב, בטוחה שיש עוד) וכן כל תלמודי התורה/חיידרים שמחזיקים את הראש בגאון מעל המים עם התקצוב של 75% (ועוד טיפה תשלומי הורים) אז אם וכאשר השמים לא בטוח יפלו.

4. במידה ובאמת בשנה הבאה ירדו לתיקצוב של 75 (לדעתי לא יקרה ממליון סיבות אבל בראשן שזה מצריך שינוי חקיקה), אני צופה נהירה המונית של מוסדות הבנות לממח. אין כמעט משמעות היום להבדל בין ממח לבי"ע. מבחינת תכנים אין הבדל בכלל. מה שכן הצליחו בי"ע במשך השנים למנוע כניסת פיקוח והדרכה גם של המחוז החרדי. בעיניי כניסה של הפיקוח וההדרכה הם לשבח ולא לגנאי.

ש.ז.י.

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
להבנתי קצת התבלבלנו כאן, תקנו אותי אם יש מידע אחר
כל ענין הוצאת החשבת והפיכה למוכש"ר רגיל, גם אם יקרה תקף- רק מה1/7 ,ז"א כל השפעה של מהלך זה על המשכורת (אם תהיה) נרגיש בכיס רק ב1/8 .
לגבי המשכורות כרגע (מאי יוני ) הבעיות לא קשורות לחשבת!
לחינוך העצמאי יש בעיה תזרימית בשל עיקול חשבונות שהוטל בחודש קודם,
חודש קודם הצליחו החכי"ם לאיים.... בסוף אמרו "פתרון זמני עד שיתברר", ואפשרו העברה חלקית בלבד.

לגבי משכורת יוני- החששות מובנים לגמרי, השאלה אם יש כאן למישהו מידע ברור, או רק איומים וחששות
(מי שבכל זאת חייב לומר שהכל בסדר ואין סיבה לדאגה- יכול להקפיץ את ההודעות שלו מחודש קודם)

במאמר מוסגר
לא משנה כמה מוסד מתוקצב- מורה חייב לקבל משכורת עפ"י חוק (מחשבון יוניק) 100%
כל מציאות אחרת היא לא חוקית

צוק איתן

משתמש פעיל
מי כאן פיזר את הבהלה הזאת שחינוך עצמאי הופך למוכשר יש לו מקור רשמי כתוב או סתם שמועה ששמע? סתם מפריחים שמועות שאין להם בכלל בסיס

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה