יבנה המקדש
משתמש מקצוען
מקור?
במידה ואופק חדש באמת יעבור לא נגרם לך באמת נזק כי זה באמת היה גובה המשכורת שלך, (ואפי' פחות כיון שזה רק מקדמות).לגבי התלוש הגבוה ביררתי מול מחלקת הנחות בארנונה בב"ב האם תהיה התחשבות, קיבלתי כעת תשובה:
לא קבלנו אישור מיועץ משפטי להפחית סכום זה
וההנחה מחושבת לפי הכנסות ברוטו בתלושים
נגרם לנו נזק של כ-2000 ש"ח!
עוד שינוי - במהלך הבדיקות התברר שרשת בני יוסף מקבלת 112% בגלל שיש לה כמה כיתות קטנות שלא זכאיות לתקנים (כמו שהיה בחינוך עצמאי)השינוי שאיפשר את חתימת התקנות והעברת הכספים:
שר החינוך יתנה מצידו את העברת הכספים בלימודי ליבה, פיקוח ועוד
אבל הכספים יעברו מיד עם פירסום התקנות וללא חובת הוכחה ושינוי בפועל קודם העברה
החתימה צפויה בקרוב ממש
הזיהתוך כדי שאני כותב מתפרסם בקול חי שבנתיים הייעוץ המשפטי חזר בו מהפשרה הנ"ל
אין לי מושג כבר מה נכון ומה לא
עדיף לשתוק וזהו...
פרסום ראשון במהדורה המרכזית: שוב משבר בהעברת הכספים הקואליציוניים למפלגות החרדיות. אנשי יועמ"שית משרד החינוך ואנשי אגף התקציבים באוצר החליטו לחזור בהם מהצעות הפשרה
אחרי שחשפנו על עיכוב העברת כספי "אופק חדש" בגובה מאות מיליוני ש"ח על ידי היועצת המשפטית של משרד החינוך, אנשי היועמ"שית במשרד החינוך יחד עם אנשי אגף התקציבים במשרד האוצר החלו להביא אתמול הצעת פשרה בנושא, על העברת חלק מהכספים.
במפלגות החרדיות יחד עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התנגדו אמנם לאותן הצעות הפשרה אך הסכימו להתחיל ולדון בהן, במטרה לנסות ולפתור את המשבר. השר במשרד החינוך, חיים ביטון, אף התראיין על כך אצלנו במהדורה המרכזית ב'קול חי' והיה נשמע אופטימי בנוגע לכספים. זאת גם הסיבה לכך שאמש, יו"ר הכנסת לא נעל את המליאה אלא הודיע על 'הפסקה' בתום יום הדיונים בכנסת – כדי שיוכלו לפתוח את המליאה במהירות במידה והמשבר ייפתר ותקציב המדינה לשנת 2024 יונח מחדש.
אלא שהבוקר, בצורה מפתיעה, אנשי יועמ"שית משרד החינוך ואנשי אגף התקציבים באוצר החליטו לחזור בהם מהצעות הפשרה ולהתעקש שהכספים לא יעברו עד לפסיקות בית המשפט העליון בעתירות נגד הכספים הקואליציוניים. בכירי הקואליציה מנגד לא יאפשרו לקדם את תקציב המדינה עד לביטול נושא הכספים הקואליציוניים, כך שהיום מליאת הכנסת נסגרה כאשר הנחת התקציב תידחה בלפחות ארבעה ימים, עד ליום שני הקרוב.
הדיווח שהבאתי לעיל נשען (גם) על הכתבה הזאתדה מרקר הערב:
שר החינוך, יואב קיש, צפוי לאשר בקרוב את התקנות שיאפשרו את העברת תקציבי אופק חדש להעלאת שכרם של המורים החרדיים בעשרות אחוזים, לרשתות החינוך החרדיות. התקנות צפויות להתנות את העברת התקציבים בהסכמת רשתות החינוך ללימודי ליבה מלאים, פיקוח מלא וכן הקטנת כיתות. אלא שבפועל, הכספים יועברו לפני.
פשוט מאד.מישהוא יודע להסביר לי מה הולך כאן
הרי למה החינוך העצמאי ובני יוסף מקבלים עד היום 100 אחוז מימון (לפי עולם ישן) והמוכש"ר האחר רק 75 אחוז,
תשובה: כי זה לפי לימודי ליבה (תתקנו אותי אם לא)
בחינוך העצמאי שרובו המוחלט בנות לומדים (כבר שנים) ליבה מלא, קרי: אנגלית, מתמטיקה, גאוגרפיה, היסטוריה, דקדוק, סיפרות, מלאכה (אומנות), תנ"ך ( דבר ראשון) וכמובן שאר לימודי הקודש,
אז מה רוצים מאיתנו, ???
זה משכורת או המקדמות?גם לי קיצצו 3000 ש"ח.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: