חגים כל הטיפים לפראקעס (קפוסטו, כרוב ממולא)

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
בתנור זה בד"כ מתייבש והכרוב נתקע בגרון.
אם את שמה הרבה נוזלים (כפי שרשמתי...) זה יוצא מעולה!!!
לא יבש, אלא להיפך, רך ובטעם עשיר פי כמה מהמבושל!
כנראה שמעולם לא הכנת כרוב ממולא בתנור אם את כותבת כך, וחבל!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הגעתי לתובנה הזאת בגלל שאני מכינה המון כרוב ממולא...
הונגרים אמיתיים לא מגיעים לשום תובנות
ככה סבתא עשתה וככה עושים הדורות הבאים
למה מכינים את זה לפורים שאלת את עצמך?
לא צריך תשובה
כי ככה נהגו...

אצלנו אוכלים בליל הסדר קציצות פלטשע פיש (דג מזויף)
למה? כי לא היו דגים כשרים לפסח
אה, היום יש דגים?
לא משנה.. את זה את אוכלים הלאה בליל הסדר...
 

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
הונגרים אמיתיים לא מגיעים לשום תובנות
ככה סבתא עשתה וככה עושים הדורות הבאים
למה מכינים את זה לפורים שאלת את עצמך?
לא צריך תשובה
כי ככה נהגו...

אצלנו אוכלים בליל הסדר קציצות פלטשע פיש (דג מזויף)
למה? כי לא היו דגים כשרים לפסח
אה, היום יש דגים?
לא משנה.. את זה את אוכלים הלאה בליל הסדר...
אנחנו לא בליל הסדר, והעולם התקדם גם אצל ההונגרים,
אולי הסבתות שלנו הכינו בסיר כי לא היה לאמהות שלהן תנור, והן העתיקו את האמהות שלהן?
חוץ מזה, הן בישלו על פרימוס, אז אם את הונגריה אמיתית, תחפשי במחסן של סבתא שלך פרימוס ותבשלי עליו את הכרוב הממולא :)
מאחלת לך המון הצלחה...
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אם את שמה הרבה נוזלים (כפי שרשמתי...) זה יוצא מעולה!!!
לא יבש, אלא להיפך, רך ובטעם עשיר פי כמה מהמבושל!
כנראה שמעולם לא הכנת כרוב ממולא בתנור אם את כותבת כך, וחבל!
טעמתי הרבה פעמים לא דומה למקורי, אולי טעים לך תהני.
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אנחנו לא בליל הסדר, והעולם התקדם גם אצל ההונגרים,
אולי הסבתות שלנו הכינו בסיר כי לא היה לאמהות שלהן תנור, והן העתיקו את האמהות שלהן?
חוץ מזה, הן בישלו על פרימוס, אז אם את הונגריה אמיתית, תחפשי במחסן של סבתא שלך פרימוס ותבשלי עליו את הכרוב הממולא :)
מאחלת לך המון הצלחה...
ההונגריות שעלו לארץ בשלו על הגז הרבה מאד שנים.
 

saralulu

משתמש מקצוען
בתנור זה בד"כ מתייבש והכרוב נתקע בגרון.
סבתי ההונגרייה והאלופה ע"ה הכינה רק בסיר ענק!
והטעם... אוי הטעם, אין אף מעדניה שיכולה להכין זאת.
כי הונגריות קודם כל מכינות עם הלב.
תוסיפי קמצוץ מיץ לימון טרי ברוטב לטשטוש הטעם של הרסק עגבניות
בהצלחה רבה ופורים שמח!
היטבת לתאר את חמותי הנדירהההה
מבשלת מכל הלב עם המון חום ואהבה
מרגישים את הלב החמים שלה בתוך המאכלים
ורק אצלה למדתי להכיר ולאהוב את הכרוב הממולא ועוד מאכלים מהסוג הזה
באמת שאין על זה בעולם ועל ההונגרים בכלל!
אוכל מושקע חמים מכל הלב ועם כל האהבה שבעולם!
וכ״כ טעיםםםםםם
 

שוגי של תלמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צריכה את עזרתכן
הפרדתי 4 ראשים במים רותחים,
מלאתי ונשאר לי מלא עלים
בשלתי את מה שמלאתי,
השאלה אם הכרוב ישאר טרי במקרר עד מחר כדי להכין עוד מילוי?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
צריכה את עזרתכן
הפרדתי 4 ראשים במים רותחים,
מלאתי ונשאר לי מלא עלים
בשלתי את מה שמלאתי,
השאלה אם הכרוב ישאר טרי במקרר עד מחר כדי להכין עוד מילוי?
תייבשי עם נייר סופג ומחר תמשיכי למלא בלי בעיה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אם יש לך מספיק ממולאים
את יכולה פשוט לחתוך את העלים שנשארו ולשים אותם בתחתית הסיר
זה ממש טעים להגיש יחד!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה