שיתוף - לביקורת ככה זה לא תשובה

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
שיחת הטלפון מרואה החשבון הגיעה, כמו תמיד, בהפתעה.
"אנחנו צריכים לשבת לקראת הגשת הדו"חות השנתיים", אמר הרו"ח קדורנית.
"כזה מהר דו"ח שנתי? הרגע היה הדו"ח הקודם".
"הזמן עובר מהר כשנהנים..."
"כן, אני מאד נהנה מניהול העסק".
"שמתי לב שאתה נהנה, השאלה היא אם אני כרואה החשבון שלך גם נהנה. אתה זוכר מה דיברנו שנה שעברה, לפני הגשת הדו"ח השנתי?"
"בערך"
"מה בערך? אלו היו דברים חשובים ביותר"
"אני זוכר, אבל מעדיף לשכוח... אמרת לי שהמאזן שלי מאד גרוע, שאני מנהל את העסק בחובבנות. שיש לי יותר מדי הוצאות ואין מספיק הכנסות".
"בדיוק ככה. ומה סיכמנו?"
"שאני אשתדל לתקן".
"נו, ומה עשית?"
"מאד הצטערתי והתחרטתי".
"נחמד מאד. אבל מה עשית בפועל?"
"קיבלתי על עצמי קבלה".
"קבלה?!?"
"כן, קיבלתי על עצמי בלי נדר שאני אשתדל בכל ערב לחסוך עשרה שקלים ולשים אותם בקופה ייעודית".
"עשרה שקלים? אתה עושה צחוק? נראה לך שככה פותרים בעיות פיננסיות?"
"אבל הנה, תראה את הקופה" הוא שלף את הקופה, והוציא ממנה קצת יותר מאלף שקלים חדשים.
הראש החשבוני של הרו"ח שם לב מיד לחוסר ההתאמה.
"אם כל יום שמת עשרה שקלים, היה צריך להיות פה בערך פי שלוש מזה".
"בהתחלה הקפדתי על הקבלה, אבל לאט לאט שכחתי מזה. בחודשים האחרונים בכלל לא הפרשתי את הכסף לחיסכון".
"תקשיב לי, ותקשיב לי טוב. המצב הפיננסי שלך בכי רע. אני לא יודע אם אתה שם לב לזה ביום יום, אבל כשבאים לערוך את המאזן השנתי מגלים שהמצב גרוע ביותר. ואתה מקבל לי 'קבלות' מינימליות ואפילו בהן לא עומד? העסק שלך לפני פשיטת רגל חביבי".
"אז מה הייתי אמור לעשות? אני לא יכול לשנות את כל ההתנהלות שלי ברגע אחד".
"זה נכון".
"אז מה? איזו קבלה אני צריך לקבל על עצמי השנה?"
רואה החשבון נראה כאילו הוא עומד להתפוצץ. "עוד קבלה? מה קבלה עכשיו? הקבלה של שנה שעברה עזרה לך במשהו?"
"זה מראה על שינוי כיוון" אמר בקול קטן. "שאני רוצה להשתנות".
הרו"ח פרץ בצחוק גדול. "נו, ומה יצא מכל ה'שינוי כיוון'? משהו השתנה משנה שעברה?"
"לא ממש".
"מי שבאמת רוצה להשתנות צריך לקום ולעשות מעשים. לא 'להראות על שינוי כיוון'".
"אז מה לעשות?"
"אתה צריך תכנית. לא קבלה".
"תכנית?"
"בדיוק ככה. תראה את מר כהן, לקוח נוסף שלי. בשנה שעברה הגיע למסקנה שהעסק שלו לא מספיק רווחי. הוא ערך תכנית מפורטת. בחודש הראשון של השנה הוא עבר על כל הספקים שלו, ובדק ממי הוא יוכל לקבל מחירים יותר טובים. בחודש השני, הוא שיפר את יכולת המכירה שלו. בחודש השלישי הוא מיטב את הפרסום של העסק. בחודש הרביעי הוא בדק מלאים שתופסים מקום מיותר במחסנים, ומכר אותם במחירי מבצע. וכן הלאה וכן הלאה".
"נו, ועכשיו הוא יכול לנוח?"
"עוד לא. אבל הוא במצב הרבה יותר טוב מאשר לפני שנה. עכשיו אנחנו מכינים תכנית לשנה נוספת. שנה נוספת של עבודה. הרי העבודה אף פעם לא נגמרת. תמיד אפשר וצריך להשתפר עוד. אבל אחרת אי אפשר להמשיך. זה לא הולך ככה שרק בסוף השנה אתה נזכר בניהול העסק. רק אם אני אראה שיש לך תכנית ברורה לייעול, ואיתה אתה מגיע להגשת הדו"ח, אני אסכים לתת לך צ'אנס לעוד שנה".
"אבל זה נורא קשה. אני אצטרך להשקיע כל השנה".
"נו ברור. למה בדיוק חשבת שצריך להשקיע רק לפני הגשת הדו"ח השנתי?"
"ככה".
"ככה זה לא תשובה".

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
שיחת הטלפון מרואה החשבון הגיעה, כמו תמיד, בהפתעה.
"אנחנו צריכים לשבת לקראת הגשת הדו"חות השנתיים", אמר הרו"ח קדורנית.
"כזה מהר דו"ח שנתי? הרגע היה הדו"ח הקודם".
"הזמן עובר מהר כשנהנים..."
"כן, אני מאד נהנה מניהול העסק".
"שמתי לב שאתה נהנה, השאלה היא אם אני כרואה החשבון שלך גם נהנה. אתה זוכר מה דיברנו שנה שעברה, לפני הגשת הדו"ח השנתי?"
"בערך"
"מה בערך? אלו היו דברים חשובים ביותר"
"אני זוכר, אבל מעדיף לשכוח... אמרת לי שהמאזן שלי מאד גרוע, שאני מנהל את העסק בחובבנות. שיש לי יותר מדי הוצאות ואין מספיק הכנסות".
"בדיוק ככה. ומה סיכמנו?"
"שאני אשתדל לתקן".
"נו, ומה עשית?"
"מאד הצטערתי והתחרטתי".
"נחמד מאד. אבל מה עשית בפועל?"
"קיבלתי על עצמי קבלה".
"קבלה?!?"
"כן, קיבלתי על עצמי בלי נדר שאני אשתדל בכל ערב לחסוך עשרה שקלים ולשים אותם בקופה ייעודית".
"עשרה שקלים? אתה עושה צחוק? נראה לך שככה פותרים בעיות פיננסיות?"
"אבל הנה, תראה את הקופה" הוא שלף את הקופה, והוציא ממנה קצת יותר מאלף שקלים חדשים.
הראש החשבוני של הרו"ח שם לב מיד לחוסר ההתאמה.
"אם כל יום שמת עשרה שקלים, היה צריך להיות פה בערך פי שלוש מזה".
"בהתחלה הקפדתי על הקבלה, אבל לאט לאט שכחתי מזה. בחודשים האחרונים בכלל לא הפרשתי את הכסף לחיסכון".
"תקשיב לי, ותקשיב לי טוב. המצב הפיננסי שלך בכי רע. אני לא יודע אם אתה שם לב לזה ביום יום, אבל כשבאים לערוך את המאזן השנתי מגלים שהמצב גרוע ביותר. ואתה מקבל לי 'קבלות' מינימליות ואפילו בהן לא עומד? העסק שלך לפני פשיטת רגל חביבי".
"אז מה הייתי אמור לעשות? אני לא יכול לשנות את כל ההתנהלות שלי ברגע אחד".
"זה נכון".
"אז מה? איזו קבלה אני צריך לקבל על עצמי השנה?"
רואה החשבון נראה כאילו הוא עומד להתפוצץ. "עוד קבלה? מה קבלה עכשיו? הקבלה של שנה שעברה עזרה לך במשהו?"
"זה מראה על שינוי כיוון" אמר בקול קטן. "שאני רוצה להשתנות".
הרו"ח פרץ בצחוק גדול. "נו, ומה יצא מכל ה'שינוי כיוון'? משהו השתנה משנה שעברה?"
"לא ממש".
"מי שבאמת רוצה להשתנות צריך לקום ולעשות מעשים. לא 'להראות על שינוי כיוון'".
"אז מה לעשות?"
"אתה צריך תכנית. לא קבלה".
"תכנית?"
"בדיוק ככה. תראה את מר כהן, לקוח נוסף שלי. בשנה שעברה הגיע למסקנה שהעסק שלו לא מספיק רווחי. הוא ערך תכנית מפורטת. בחודש הראשון של השנה הוא עבר על כל הספקים שלו, ובדק ממי הוא יוכל לקבל מחירים יותר טובים. בחודש השני, הוא שיפר את יכולת המכירה שלו. בחודש השלישי הוא מיטב את הפרסום של העסק. בחודש הרביעי הוא בדק מלאים שתופסים מקום מיותר במחסנים, ומכר אותם במחירי מבצע. וכן הלאה וכן הלאה".
"נו, ועכשיו הוא יכול לנוח?"
"עוד לא. אבל הוא במצב הרבה יותר טוב מאשר לפני שנה. עכשיו אנחנו מכינים תכנית לשנה נוספת. שנה נוספת של עבודה. הרי העבודה אף פעם לא נגמרת. תמיד אפשר וצריך להשתפר עוד. אבל אחרת אי אפשר להמשיך. זה לא הולך ככה שרק בסוף השנה אתה נזכר בניהול העסק. רק אם אני אראה שיש לך תכנית ברורה לייעול, ואיתה אתה מגיע להגשת הדו"ח, אני אסכים לתת לך צ'אנס לעוד שנה".
"אבל זה נורא קשה. אני אצטרך להשקיע כל השנה".
"נו ברור. למה בדיוק חשבת שצריך להשקיע רק לפני הגשת הדו"ח השנתי?"
"ככה".
"ככה זה לא תשובה".
משל חד וחלק וחריף כרגיל.
גורם לי לזוע באי נוחות...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כתוב יפה, כרגיל, והנמשל מבצבץ לו מתוך המשל...

האמנם תפקידו של רואה החשבון הוא לדאוג לרווחיות העסק, או שמא תפקידו רק למלא את הטפסים כנדרש?!

@Simcha

משתמש מקצוען
האמנם תפקידו של רואה החשבון הוא לדאוג לרווחיות העסק, או שמא תפקידו רק למלא את הטפסים כנדרש?!
למלא טפסים גם המחשב יודע.. אין ספק שרואי החשבון הגדולים מופקדים גם על הנבירות והחיפושים אחר פינות בעייתיות המביאות את העסק למאזנים מסוכנים.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אין ספק שרואי החשבון הגדולים מופקדים גם על הנבירות והחיפושים אחר פינות בעייתיות המביאות את העסק למאזנים מסוכנים.
אין ספק?
נראה לי שלהיפך. ככל שמשרד רואה חשבון הוא יותר גדול, כך הוא מתעסק יותר בדברים 'הגדולים'.

מתוך ויקיפדיה:
הגדרת מקצוע ראיית החשבון בישראל היא:

"ראיית חשבון" פירושו - בדיקתם, בקרתם או אישורם של כל מאזן, חשבון ריווח והפסד, חשבון הכנסות והוצאות, חשבון תקבולים ותשלומים וכל חשבון כיוצא בהם, ומילוי כל תפקיד אחר שנתייחד או שיתייחד בחיקוק לרואה חשבון, להוציא ניהול חשבונות; "רואה חשבון" - מי שבידו רישיון בר תוקף שניתן לפי חוק זה"

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אוי אוי, איך אנחנו תקועים בסיסמאות שאמרו לנו כשהיינו קטנים.
למעשה זה סיסמא שבאה לחפות על יאוש גדול.
או על עצלות גדולה עוד יותר.
יבוא דור שיקבל על עצמו לקבל קבלה, וגם בזה לא יעמוד.
ושמא איכשר דרא וכבר הגענו לזה.

ככה זה כשהרואה חשבון הוא אבא שלך.

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קטע מעולה ומעלה חיוך בפי מי שמונח במקצוע וגם בפי מי שלא.
תפקידו של רו"ח לייצג ברשויות המס, לערוך דוחות ולהגישם.
שירותים נלווים שהוא נותן הינם יעוץ כלכלי, תחזיות מס ועוד.
בקטנה: ככה זו לא תשובה.

Yiskah Goteherer

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
וואווו
כתיבה מקצועית ויפיפייה, נהניתי לקרוא.
סיפור מקסים, באמת, דרך נפלאה להעביר מסר כל כך כבד ורציני!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
סוף סוף יש ליעל רועי מתחרה בציבור שלנו בתחום האלגוריות.
תענוג לקרוא אותך, איש.

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הנמשל מבצבץ לו מתוך המשל...
זה היה קצת יותר מידי שקוף... אלא אם כן זו הייתה הכוונה מראש.
אבל כמובן שעצם ההקבלה מעולה וכתוב מקסים, כתמיד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה