אני יודע שזה אשכול נשי, אבל בכל זאת תנו לי להכניס אתכם למטבח שלנו, סתם בשביל הכיף.
השבוע (כמו בהרבה שבועות) עבדתי עד הדקה האחרונה באירועים, חתונות קורונה קורעות ומעייפות לרוב.
בקיצור באחת וחצי יצאתי לקניות לשבת, (היה את הרוב בבית, אבל תמיד יש השלמות ופינוקים, וקפיצות של הרגע האחרון)
אשתי במקביל כבר התפיחה בצק לחלות עילאיות ומתנשאות, שמאוד חשוב לנו שלא יצאו מהמקפיא, ואפילו לא ייכנסו אליו, אנחנו אוהבים הכל טרי +
חזרתי בשלוש, וגיליתי שאשתי השחימה בצל לשטולנט, באמת כל הכבוד לה, יכלה להשאיר לי גם אתה זה, אבל בכל אופן מה שמגיע מגיע.
15:05
על השיש עמד גוש גדול של בשר מספר שמונה, שרצה להיכנס לשטולנט, אבל לא הרשיתי לו - הבצל צריך להשחים עוד קצת.
סלטים מוכנים מראש זה גם דבר שלא רואים אצלנו, לפני הסעודה חותכים סלט מיוחד מלא מכל טוב (השבוע - כרוב סגול, מלפפון ירוק, מנגו ואפרסמון, ברוטב שמן זית, רכז רימונים, וסילאן + גרעיני חמניה), אבל סלטים שמנגבים עם הלחם זה לא בשבילנו (כן קונים חומוס, ומנגבים טחינה גולמית ומיונז, אבל אסור לפני הדגים).
דבר ראשון בקבוק קטן של גולדסטאר, מגדיל את הכרס, ומעניק השראה, פתחתי ושמתי על השיש.
15:10
ראיתי את הכרעיים ממתינים על השיש, אמרתי לעצמי שזה הזמן לעשות איתם משהו.
לקחתי סוטז', חיממתי בו שמן והתחלתי לזבוח אליו בצלים בכמויות, גם רגילים, וגם שאלוט (שישמע יותר יוקרתי) כדי שיהיה ריח טוב בבית.
אחר כך נזכרתי שלא צרבתי את הכרעיים, אז עשיתי את זה באותו סוטז' עם הבצל.
ואז הבנתי שאין לי כיוון, אז שאלתי את האישה מה בא לה עם העוף.
היא רצתה עוף עם מלא ירקות.
והציעה כל מיני ירקות שונים, כולל שעועית ירוקה.
שעועית ירוקה? לא מתאים לפרשת נח מבחינתי, אז ההצעה נפסלה, אבל סוף של בקבוק יין לבן מצא את הדרך שלו אל סיר העוף, ושימח את הבשר ביין.
15:25
אמרתי בשר, נזכרתי בסיר של הטשולנט שהשתוקק כבר לקבל לקרבו את נתח הבשר, והכריז על כך בקולות פצפוץ ורחשי טיגון שונים. לא היססתי. הטלתי את הגוש פנימה, וסגרתי את המכסה - שייחנק הגוש.
אז עוף בירקות - מה עושים? פותחים את המקרר.
הציצו אלי קישואים נחמדים, וגזרים קצת עצובים, וסלרי משבוע שעבר, לא שטוף עדיין, מבוייש בחבילה שלו, כמוש ומצומק.
דיברתי אל הסלרי: זהו, באתי לגאול אותך, סוף סוף תבוא על תיקונך.
הקישואים והגזרים והסלרי באו אל הסיר לפי סדר קשיותם, ובינתיים הנחתי במכתש את גרגירי פלפל ארבעת העונות.
לרגע המכתש היה נראה כמו בריכת כדורים צבעוניים ושמחים, לא עבר רגע אחד, והעלי צנח לתוך המכתש, והפך את ערימת הכדורונים לחצץ צבעוני כתוש ורמוס.
כאילו לא הספיקה הסקילה, והנה באה השריפה, הפלפל הכתוש עף לתוך הסיר הלוהט, והצטרף לזעתר שקניתי פעם בבקבוקון יוקרתי, ולמלח גס.
והנה ראיתי גם פטריות אז הוספתי - שיהיה.
כיביתי את האש, שינוח.
עוד לגימה מהבירה, קפיצה להורים כי שכחנו לקנות נרות
15:56
חזרתי לטשולנט - גוש הבשר הענקי נצרב והעלה ניחוחות, הוספתי לו מים ותפודים, ושעועית, ותערובת תבלינים מהמכתש ומהמקרר (אל תגלו: פלפל שחור טחון, פלפל ארבע עונות גרוס, פפריקה מתוקה עלובה של איזו חברה עם שם גדול וניחוח חלש, תבלין גריל בשר, פילדלפיה מעושנת - שזה תבלין שנולד כתוצאה מתקלה מצערת - שפכתי בטעות פפריקה מעושנת לתוך תבלין פילדלפיה..)
ואחרי שכל זה רתח - הוספתי גריסים ומים, והנמכתי את האש - לא לפני ששאלתי את אשתי אם היא שמה מלח. (מה היא קשורה בכלל - היא מכינה חלות ראווה, ולא ביקרה כאן מאז שכבשתי את הטריטוריה)
16:15
נשארו לי דגים ואורז -אורז הוא חובה אצלנו - לא משנה אם זאת שבת או חג או יאר צייט - תמיד יש אורז לבן בלי מלח ובלי כלום, כמו לחם.
עשיתי אותו בדרך הכי מהירה שאפשר, וניגשתי לדגים.
16:30
אין לי מושג מה עשיתי באמצע, אבל זה היה קשור לסיבוב בחוץ עם סיגריה
עמדתי מול הסלמון ולא היה לי מושג מה הוא רוצה ממני, לרגע נשכחו ממני כל כללי הבישול
ראיתי את הפטריות, ואמרתי שאולי עולה לי בראש שידוך, אבל לא סמכתי על עצמי, הייתי צריך שדכן.
(בינתיים חלות נכנסות ויוצאות מהתנור, גם עוגת שמרים נוצרה פתאום- אשתי)
רצתי לאינטרנט, בדקתי כל מיני הודעות ומיילים והתראות בפרוג, וכמה חולי קורונה נכון להיות ובאיזה בית חולים יש עומס, וגם מצאתי איזה מתכון לסלמון בפטריות ובכלום עבודה.
16:50
מוריד עור מסלמון, חותך פטריות, צורח על ילד שחטף קריזה ולא מסכים להתקלח, מתבל, עוטף בניר אפיה, שם בפיירקס, יורה פקודות, שם פלטה ומסתכל על המטיאס שקורא לי בשם.
17:03
מחליט להכין מטיאס כמו של זהבה, קוצץ בצל, זיתים, פלפלים חריפים, כותש עוד קצת מהארבע העונות, במקביל עוגת השמרים עושה סוגרת את אירוע האפייה היומי, אני עף למקלחת, ואשתי מעבירה ניגוב אחרון (כאן אני מסתיר כמה פרטים יותר מפדחים, ותיאורים של השיש החלבי המבולגן והכיריים שצריך לנקות ,ועוד דברים שאני אפילו לא מעז לרמוז עליהם)
אחר כך השמש שוקעת.
מוצש
21:01
מסיים לכתוב תיאור מצמרר על "איך הכנתי שבת תוך שעתיים", ולוחץ על "פרסם תגובה" בלי לחשוב על השלכות עתידיות.