בשרי כך ניפרד מהסוכה

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
סיר אחד שהוא ארוחה כמעט שלמה, אושפלו הכי קרוב לאיך שהבוכרים מכינים. קצת מחופף בגלל ערב חג וההכנות שיש אבל כך נהגו אצלנו לאכול ארוחה אחרונה בסוכה עם נטילת ידיים.
השתמשתי בשאריות בשר שונות שנשאר מחול המועד, קצת פרגית, קצת בקר, מטגנים הרבה בצל בשמן זית, כשהוא זהוב מקפיצים פנימה את הבשר (רק מקפיצים כי הוא כבר מבושל, אם משתמשים בבשר לא מבושל מטגנים עד שכל הבשר הופך לגוון אפור, אם יש לכם מעט שומן זה מצויין להוסיף. הגזר: חשוב לא לגרד אותו רק לחתוך לרצועות בגודל בינוני, לא מקלות ולא רבעים משהו בין לבין. מקפיצים אותו עם הבשר בסיר כמה דקות, מתבלים בפלפל שחור מלח כמון ואיזה תערובת תבלינים שיש לכם. האורז: כל אורז רגיל מתאים כאן, משרים 2 כוסות של אורז בקערת מים לפחות שעה, מסננים ומכניסים לסיר מעל הגזר. מוספים מים קצת פחות מגובה האורז, לקוחים ראש שום וחוצים אותו במרכז, מניחים בסיר כאשר השיניים כלפי מטה. בעסרת כף יוצרים באורז בכמה מקומות כמו בור קטן (מה שנותן לאדים להשתחרר בקלות מתוך התבשיל) מניחים מגבת מעל הסיר ומכסים עם המכסה, מבשלים כשעה על אש נמוכה, אחרי שעה לא פותחים את המכסה נותנים לחום להמשיך לעבוד עוד קצת זמן.

בצק לחג (11).jpeg


fbe0e389-b3d6-46cb-ba57-5d1753611798 (Mobile).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
מנה ראשונה ובגלל שיהיה את ההורים הכנתי את המעדן הכי מעדני שהם אוהבים: קרפיון אפוי בתנור עם תפוחי אדמה עגבניות ופלפל שאטה. זה מאוד קל, ממליחים קרפיון נקי ומניחים במסננת בכיור שיגיר את הנוזלים. פורסים תפוחי אדמה, עגבניות, פלפל אדום מתוק וכמה פלפל שאטה יבש, בקערה גדולה מכניסים את הדג והירקות ומתבלים בדברים טובים, מלח,גריל דג, רוטב צ'ילי מסדרים בתבנית ואופים עד שהצבע יפה, באמצע רצוי מפעם לפעם להפוך את הדג שיהיה אפוי יפה מכל הצדדים.
אוכלים עם הידיים ונזהרים והעצמות הקטנות של הקרפיון ( :

c89685d3-6e3a-4f91-8e2f-a9c7dcd884c2 (Mobile).jpeg
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
סיר אחד שהוא ארוחה כמעט שלמה, אושפלו הכי קרוב לאיך שהבוכרים מכינים. קצת מחופף בגלל ערב חג וההכנות שיש אבל כך נהגו אצלנו לאכול ארוחה אחרונה בסוכה עם נטילת ידיים.
השתמשתי בשאריות בשר שונות שנשאר מחול המועד, קצת פרגית, קצת בקר, מטגנים הרבה בצל בשמן זית, כשהוא זהוב מקפיצים פנימה את הבשר (רק מקפיצים כי הוא כבר מבושל, אם משתמשים בבשר לא מבושל מטגנים עד שכל הבשר הופך לגוון אפור, אם יש לכם מעט שומן זה מצויין להוסיף. הגזר: חשוב לא לגרד אותו רק לחתוך לרצועות בגודל בינוני, לא מקלות ולא רבעים משהו בין לבין. מקפיצים אותו עם הבשר בסיר כמה דקות, מתבלים בפלפל שחור מלח כמון ואיזה תערובת תבלינים שיש לכם. האורז: כל אורז רגיל מתאים כאן, משרים 2 כוסות של אורז בקערת מים לפחות שעה, מסננים ומכניסים לסיר מעל הגזר. מוספים מים קצת פחות מגובה האורז, לקוחים ראש שום וחוצים אותו במרכז, מניחים בסיר כאשר השיניים כלפי מטה. בעסרת כף יוצרים באורז בכמה מקומות כמו בור קטן (מה שנותן לאדים להשתחרר בקלות מתוך התבשיל) מניחים מגבת מעל הסיר ומכסים עם המכסה, מבשלים כשעה על אש נמוכה, אחרי שעה לא פותחים את המכסה נותנים לחום להמשיך לעבוד עוד קצת זמן.



צפה בקובץ המצורף 1471718
ראש שום שלם ולא מקולף?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
סיר אחד שהוא ארוחה כמעט שלמה, אושפלו הכי קרוב לאיך שהבוכרים מכינים. קצת מחופף בגלל ערב חג וההכנות שיש אבל כך נהגו אצלנו לאכול ארוחה אחרונה בסוכה עם נטילת ידיים.
השתמשתי בשאריות בשר שונות שנשאר מחול המועד, קצת פרגית, קצת בקר, מטגנים הרבה בצל בשמן זית, כשהוא זהוב מקפיצים פנימה את הבשר (רק מקפיצים כי הוא כבר מבושל, אם משתמשים בבשר לא מבושל מטגנים עד שכל הבשר הופך לגוון אפור, אם יש לכם מעט שומן זה מצויין להוסיף. הגזר: חשוב לא לגרד אותו רק לחתוך לרצועות בגודל בינוני, לא מקלות ולא רבעים משהו בין לבין. מקפיצים אותו עם הבשר בסיר כמה דקות, מתבלים בפלפל שחור מלח כמון ואיזה תערובת תבלינים שיש לכם. האורז: כל אורז רגיל מתאים כאן, משרים 2 כוסות של אורז בקערת מים לפחות שעה, מסננים ומכניסים לסיר מעל הגזר. מוספים מים קצת פחות מגובה האורז, לקוחים ראש שום וחוצים אותו במרכז, מניחים בסיר כאשר השיניים כלפי מטה. בעסרת כף יוצרים באורז בכמה מקומות כמו בור קטן (מה שנותן לאדים להשתחרר בקלות מתוך התבשיל) מניחים מגבת מעל הסיר ומכסים עם המכסה, מבשלים כשעה על אש נמוכה, אחרי שעה לא פותחים את המכסה נותנים לחום להמשיך לעבוד עוד קצת זמן.

צפה בקובץ המצורף 1471719

צפה בקובץ המצורף 1471718
@המטבח של סימא האוכל שלך מגרה ביותר!!!
ואני מתכוונת לכל מתכוני המאכלים שהעלית באשכולות השונים.
רק הערה קטנה:
לגבי הראש שום, עלולות להימצא חרקים קטנטנים בין הקליפה לשיניים, ומשכך צריך לקלף ולשטוף היטב שן שן.(ועדיף להשרות במי סבון)
כך לפי הוראות וועד הכשרות שע"י העדה החרדית.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
@המטבח של סימא האוכל שלך מגרה ביותר!!!
ואני מתכוונת לכל מתכוני המאכלים שהעלית באשכולות השונים.
רק הערה קטנה:
לגבי הראש שום, עלולות להימצא חרקים קטנטנים בין הקליפה לשיניים, ומשכך צריך לקלף ולשטוף היטב שן שן.(ועדיף להשרות במי סבון)
כך לפי הוראות וועד הכשרות שע"י העדה החרדית.
1. תודה על הפרגון
2. תודה על תשומת הלב למתכון
3. בבית אנחנו נייסם את הבדיקה באופן הזה
4. בעבודה: יש משגיח כשרות מטעם הרבנות, אדם ירא שמיים במיוחד ונעים הליכות, הוא הנחה את הטבח כך: חוצים את ראש השום לחצי במרכז לרוחב (שזה אומר שכל שן נחמכת לחצי במרכזה) החיתוך הזה חושף את כל שיני השום, עכשיו מתחת לאור בודקים אם יש נקב או נקודה שחורה, זה תלוי: שום ישראלי מפרקים את השיניים ובודקים אם אין חרקים, אחר כך שוטפים ומשתמשים. שום מיובא מסין: הוא נגוע הרבה יותר ולכן אם אפשר אז לזרוק אותו לגמרי, אם אי אפשר אז לפרק שן שן ולבדוק.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה