המטבח של סימא
משתמש מקצוען
סיר אחד שהוא ארוחה כמעט שלמה, אושפלו הכי קרוב לאיך שהבוכרים מכינים. קצת מחופף בגלל ערב חג וההכנות שיש אבל כך נהגו אצלנו לאכול ארוחה אחרונה בסוכה עם נטילת ידיים.
השתמשתי בשאריות בשר שונות שנשאר מחול המועד, קצת פרגית, קצת בקר, מטגנים הרבה בצל בשמן זית, כשהוא זהוב מקפיצים פנימה את הבשר (רק מקפיצים כי הוא כבר מבושל, אם משתמשים בבשר לא מבושל מטגנים עד שכל הבשר הופך לגוון אפור, אם יש לכם מעט שומן זה מצויין להוסיף. הגזר: חשוב לא לגרד אותו רק לחתוך לרצועות בגודל בינוני, לא מקלות ולא רבעים משהו בין לבין. מקפיצים אותו עם הבשר בסיר כמה דקות, מתבלים בפלפל שחור מלח כמון ואיזה תערובת תבלינים שיש לכם. האורז: כל אורז רגיל מתאים כאן, משרים 2 כוסות של אורז בקערת מים לפחות שעה, מסננים ומכניסים לסיר מעל הגזר. מוספים מים קצת פחות מגובה האורז, לקוחים ראש שום וחוצים אותו במרכז, מניחים בסיר כאשר השיניים כלפי מטה. בעסרת כף יוצרים באורז בכמה מקומות כמו בור קטן (מה שנותן לאדים להשתחרר בקלות מתוך התבשיל) מניחים מגבת מעל הסיר ומכסים עם המכסה, מבשלים כשעה על אש נמוכה, אחרי שעה לא פותחים את המכסה נותנים לחום להמשיך לעבוד עוד קצת זמן.
השתמשתי בשאריות בשר שונות שנשאר מחול המועד, קצת פרגית, קצת בקר, מטגנים הרבה בצל בשמן זית, כשהוא זהוב מקפיצים פנימה את הבשר (רק מקפיצים כי הוא כבר מבושל, אם משתמשים בבשר לא מבושל מטגנים עד שכל הבשר הופך לגוון אפור, אם יש לכם מעט שומן זה מצויין להוסיף. הגזר: חשוב לא לגרד אותו רק לחתוך לרצועות בגודל בינוני, לא מקלות ולא רבעים משהו בין לבין. מקפיצים אותו עם הבשר בסיר כמה דקות, מתבלים בפלפל שחור מלח כמון ואיזה תערובת תבלינים שיש לכם. האורז: כל אורז רגיל מתאים כאן, משרים 2 כוסות של אורז בקערת מים לפחות שעה, מסננים ומכניסים לסיר מעל הגזר. מוספים מים קצת פחות מגובה האורז, לקוחים ראש שום וחוצים אותו במרכז, מניחים בסיר כאשר השיניים כלפי מטה. בעסרת כף יוצרים באורז בכמה מקומות כמו בור קטן (מה שנותן לאדים להשתחרר בקלות מתוך התבשיל) מניחים מגבת מעל הסיר ומכסים עם המכסה, מבשלים כשעה על אש נמוכה, אחרי שעה לא פותחים את המכסה נותנים לחום להמשיך לעבוד עוד קצת זמן.