כללי כיצד הופכים תמונה מאפור לפרוצס

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אם הוא צייר מראש בציאן בפוטושופ אז אני ממש לא מבינה מה הבעיה - אם נהפוך את הקובץ לגווני CMYK אז כל מה שצויר בציאן נקי בפוטושופ יהיה עכשיו בערוץ הציאן, בצורה נקיה, לא כן? אז מה בכלל הבעיה?

KOL

משתמש רשום
נכתב ע"י עפרה;241379:
התעסקתי בעבר עם בעיה כזו בתמונה סרוקה, וזה היה ממש מסובך
אבל אם את מדברת על תמונה שמצוירת בשתי שכבות בפוטושופ - אני פשוט לא מבינה מה הבעיה. אולי אני מדברת שטויות, אבל נשמע לי פשוט לעשות את זה כך:

קחי את התמונה, תסתירי את אחת השכבות, וכשיש לך רק שכבה אחת ובה גוונים מצבע אחד (נגיד תכלת) תהפכי לגווני אפור ותעשי העתק לכל העמוד.
אחר כך תפתחי מסמך ריק של CMYK, תיכנסי לאחד הערוצים בו ותדביקי שם את המידע (שבגווני אפור). מה שיוצא לך הוא תמונה בגוונים של ערוץ הפרוצס שאת עומדת בו.
אחר כך תחזרי לתמונה המקורית, תאירי רק את השכבה של הצבע השני, תני גווני אפור, תעתיקי משם את הנתונים של הצבע השני בגווני אפור, ותדביקי בערוץ אחר של הפרוצס.

לא יוצא טוב?
לא מבין מה קשור הקטע האפור.
נכתב ע"י עפרה;241417:
אם הוא צייר מראש בציאן בפוטושופ אז אני ממש לא מבינה מה הבעיה - אם נהפוך את הקובץ לגווני CMYK אז כל מה שצויר בציאן נקי בפוטושופ יהיה עכשיו בערוץ הציאן, בצורה נקיה, לא כן? אז מה בכלל הבעיה?
אם היא עבדה נכון.
היא כנראה עבדה עם צבעים מעורבבים, כי הרי היא רצתה תכלת.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
בדיוק בגלל הצבעים המעורבבים אמרתי מה שאמרתי. כיוון שהצבעים לא נמצאים בערוץ מסוים, אבל בכל זאת למרבה המזל מופרדים לשכבה מסוימת, מה שאמרתי הוא להעתיק את נתוני השכבה המבוקשת ולהדביק אותם בערוץ המבוקש.

ההפיכה לגווני אפור היא מתוך הבנה שיש לנו גוונים שונים של הצבע. לכן ממילא אם ניקח את הגוונים שבשכבה (שמורכבים כולם מצבע אחד, אבל ברמות שונות, כי כך רצה הצייר), נהפוך אותם לאפורים ונדביק אותם בערוץ המבוקש, יהיו לנו שוב גוונים שונים של צבע מסוים, רק שהפעם יהיה זה הצבע המדויק שאותו אנחנו רוצים. מובן שאפשר להבהיר ולהכהות במידת הצורך.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ת'אמת, אולי לא צריך להפוך לגווני אפור. הגוונים ממילא הופכים אוטומטית לאפורים כשהם מודביקים בערוץ צבע.

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
האמת, שהתייאשתי מחיפוש פתרון, ולכן בסוף עברנו לפרוצס.

עכשיו נכנסתי, וראיתי את ההתפתחות באשכול.
קודם כל, תודה לעופרה ולקול על חידו הנושא והצעת פתרונות.

עופרה, ניסיתי לעשות כמו שאמרת, באמת זה יוצר הפרדה בין הערוצים.
אך זה עובד רק על שכבת רקע.
איך אני יכולה למקם בשכבות נפרדות עם שקיפות?
וכן, אם אני רוצה לשים 2 שכבות שקשורות לשחור, אחד הקוים החיצוניים ואחד המילוי של הצביעה, האם יש אפשרות?

מצו"ב דוגמאת הקובץ עם השכבות.

קבצים מצורפים

• 4.3 MB · צפיות: 20

KOL

משתמש רשום
זה אמור להיות חום וכחול?
מה זה פעמיים חום? מה העניין? והלבן למה משמש?
מסובך לי מידי.

את צריכה את הקובץ כמוצר מוגמר, ב-2 צבעים?
מה הענין של ה-4 שכבות, ומה עם הקווים?

ישראלה

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
שכחתי למחוק את השכבות המיותרות.
צריך להשאיר את שכבת הקוים, השחור והכחול
לזרוק את החום והלבן.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יש לי!
ישראלה, אני פשוט צריכה לצאת אבל זה הצליח, תנסי.
תסתירי את השכבות בתמונת המקור, תשאירי רק שלוש שכבות - שתי השכבות של החום ושכבת הקווים. תעשי קונטרול A קונטרול C. לכי לדף חדש שבנוי על CMYK, תפתחי את הערוץ השחור ותדביקי.
חזרי לדף המקור, הסתירי את כל השכבות ותשאירי רק את שכבת התכלת. העתיקי את כל העמוד כנ"ל. לכי לדף הCMYK, הדליקי את הערוץ הציאן והדביקי.
זה עובד!!!!
(לפחות בCS הישן...)

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ישראלה, כדי להעתיק כמה שכבות יחד צריך למזג אותן קודם, כן? (או שיש דרך אחרת להעתיק מכמה שכבות יחד?). דילגתי על זה בהודעה הקודמת.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אני מאחרת לעבודה בגללך...

אל תשתמשי בקובץ הזה, כי שיחקתי קצת בעקומות של הציאן ולא היה לי זמן לעשות את זה טוב, אבל באופן כללי תראי שזה אפשרי.

קבצים מצורפים

• KB 802 · צפיות: 9

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
רק עכשיו אני מגלה שרצית לשמור על שני הצבעים בשכבות נפרדות. לשם מה?
זה אני לא יודעת איך לעשות.

ישראלה

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
אין לי מילים על העזרה מכל הלב...
תגידי לבוס שלך אחרת בגללי...:)

נניח שיהיה בשכבה אחת כל צבע, אבל למה הוא עובד רק על שכבת הרקע, למה אין אפשרות להשאיר שקוף מסביב בשכבה רגילה?

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אם דווקא רוצים בשכבה נפרדת, אפשר 'לעבוד' עליו:
לאחר שהכנסנו למשל את החומר השחור לערוץ הראוי לו
ואת הערוץ התכלת עדיין לא
אפשר ליצור שכבה חדשה, שכבה ב', ולמלא אותה ברקע לבן (עם הדלי)
לכבות את שכבת הרקע
להיכנס לערוץ הציאן ולהדביק בו את הנתונים התכולים
עכשיו הנתונים הציאניים בשכבה ב'.
אחר כך ניתן לתת לשכבה הזו שיטת שילוב - הכפלה.

אבל אני לא מצליחה להבין, לאיזה צורך את יכולה לרצות את השחור והתכול בשכבות נפרדות?

קבצים מצורפים

• 1.1 MB · צפיות: 0

ישראלה

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
במקור רציתילשנות לפורמט טיפ, אפור, כדי לכבות שכבות באינדי' ולשנות גוון.
אבל מניסוי של כל האפשרויות, אין אפשרות לשניהם, או שכבות או לשנות צבע.

אין לי מילים על ההשקעה, היעוץ וההדרכה,
ישלם ה' פעלך! (וישלים לך את הזמן שהפסדת בעבודה...)

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אפשר היה להתחכם-עד-כדי-שיגעון, וליצור מכל קובץ שני קבצים של טיפ בגווני אפור, ולשים אותם אחד על השני באינדיזיין...

אבל באמת יש גבול!
:):)

ואל תקחי קשה את הנושא של העבודה, אני תמיד משלימה להם שעות בבית.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה