בהחלט זכותך לחשוב כמו שאתה חושב ובכל מה שקשור לתכנות אתה בוודאי יודע הרבה יותר ממני.
ובכל זאת הכתבה מצטטת 5 מתכנתים. השמות כתובים בכתבה עצמה.
מביאה ככתבה וכלשונה:
----------------------------------------
לאחר דיון מרתק באתר הקבוצות החלטתי להביא דיון מאת הקבוצות המקצועיות ביותר בשאלה האם כן או לא להשתמש בתבנית בת. יש פה דעות מגוונות ואני משאירה לכם להחליט אם תשתמשו או לא בתבנית בת. אני משתמשת בתבנית בת מהסיבות שכתוב פה בעד וגם כי אני כבר רגילה לזה וזה מאד נוח לי. אבל אתם אולי מעדיפים אחרת?
כל השיח הזה מאוד מוזר
בדוקומנטציה של וורדפרס אין שום שורה שמחייבת תבנית בת או תוסף לעשות שימוש בדטהבייס או ליצור טמפלטים לעמודים
יוסי ברויאר
התוסף נותן לך שליטה טובה יותר על קוד, והגנה מקריסה של האתר במקרה של שגיאה ולפעמים תוסף הוא גם רק עוד קובץ אחד. בנוסף, התוסף נותן לך שליטה טובה יותר על איפה יופיע הקוד, גם במיקום בעמוד וגם באיזה עמודים בכלל כך שהיתרונות שלו עולים משמעותית על תבנית בת. ועוד דבר חשוב, הוא עושה סדר בקודים.
הכותב המוכשר ציין נקודת יתרון משמעותית לתוסף - אפשר להשבית אותו בקלות במקרה של שגיאה (דרך הדשבורד) או נפילת האתר (שינוי שם התיקייה במנהל הקבצים). בקשר לשליטה על מיקום הקוד הדברים שלו לא מובנים לי בכלל, אם הכוונה היא להוקים (hooks) או לשורטקוד (shortcode) זה אפשרי בהחלט גם בתבנית בת, אודה להסבר ממי שיכול
יוסי דויד –
אני רק אתן את הזוית שלי, לא קראתי פה הכל אז יכול להיות שמישהו כבר אמר את זה במקומי:
הפלוס הגדול בתוסף שאין בתבנית בת: היכולת לארגן כל סניפט בפוסט נפרד כביכול, ואז מבחוץ להדליק ולכבות מה שלא צריך / מה שעושה בעיות.
החסרון הגדול: אם יש איזשהו סניפט שזורק אותי החוצה מהאתר, אני צריך להגיע לסניפט רק דרך הדאטאבייס בשביל למחוק / לטפל, מה שבתבנית בת אני עושה בקלי קלות ממנהל הקבצים. לא עוזר לנטרל את התוסף, כי אני צריך קודים אחרים שיש בפנים / אני צריך גם לתקן את הקוד.
ברגע שאני מפעיל בחזרה, הקוד עובד
אני אישית מעדיף תוסף.
שוב, הוספת פונקציות וסניפטים אפשרית גם באמצעות תבנית בת, אני בעצמי יצרתי וידג'ט לאלמנטור באמצעות תבנית בת וגם באמצעות תוסף, בשני המקרים ההיררכייה של הקבצים והמחלקות נקבעת ע"י המתכנת ואינה קשורה למיקום שלהם בתבנית או תוסף. שימוש בדטהבייס לכיבוי והדלקה של פונקציות אפשרי בשני הדרכים ואינו מחויב המציאות של אחת מהן
יאיר ברויער –
אני אישית אוהב לעבוד עם התוסף גם בגלל הסדר וגם בגלל השמירה על האתר תוך כדי שאני כותב קוד.
התבנית בת מפספסת הרבה פעמים מה שיכול להקריס את האתר ואז סתם מעצבן ללכת דרך ftp ולסדר.
מצד שני גם התוסף לפעמים מפספס ואז זה יותר מעצבן, אבל בעניין הזה התוסף יותר טוב.
זה שזה עוד תוסף לא אמור להפריע כל עוד מדובר בתוסף שלא מכביד + מקבל עדכוני אבטחה וכו'. יש הרבה תוספים אחרים שהייתי מוריד מאתרים לפניו…
כאן נראה שהכותב מתייחס לתבנית / תוסף ספציפיים
תבנית בת בסופו של דבר היא קוד צד שרת וצד לקוח, המשפט -
התבנית בת מפספסת הרבה פעמים מה שיכול להקריס את האתר
תמוה מאוד מנקודת המבט שלי כמתכנת, אם יש לו בעיות בשרת הוא יכול לטפל בו, אין לזה קשר לשאלה 'תבנית בת או תוסף'