Elementor כדי לעזור לבוני ובונות אתרים הקמתי אתר תוכן

אלמנטורוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הכתבה הזו פה למעלה
אז אין שם דעה לגבי העדפה של תבנית בת על פני תוסף. הנושא הוא האם תבנית או לא, ברור שכן... אין לי מושג מה הצד שלא ומה היה הדיון בקבוצת הווטסאפ.
אני מבין ש @מנוי פרימיום מדגיש רק שזו לא סתם טעינה של התבנית אלא גם ביצוע בדיקות השוואה בין שתי התבניות. אין כאן שום דעה לא להתקין תבנית בת.
למה יותר מתאים להשתמש באחסון ולא אכסון? כי זה לכאורה גם וגם. אתה מאחסן דברים בענן אבל הענן מאכסן אותך. אז אני מאחסנת אבל אני מקבלת שירות של אכסון
לא כ"כ הבנתי אם הכוונה שלך לחלק בין הפעולה שלי לשירות שניתן לי. בכל מקרה אני חושב שיותר מתאים להשתמש באחסון משום שישנם כמה הבדלים מהותיים בין אכסניה למחסן שגורמים לי לדמות שימת מידע דיגיטלי בענן לאחסון ולא לאכסון:
א. אכסניה במקורה נועדה ליצורים בני אנוש (לא בעלי בינה מלאכותית...), וחלק מהותי ממנה הוא אספקת הצרכים שלהם (אש"ל), ולא רק אספקת מקום כלשהוא. יתרה מכך, עיקר הצורך במקום הוא בשביל לקבל את הצרכים הנ"ל. לעומת זאת מחסן נועד לשמירת חפצים ללא אספקת צרכים כלשהם, הם צריכים אך ורק לשהות במקום.
ב. אכסניה הוא מקום שנועד לשהות זמנית, לעוברי אורח. לעומת זאת מחסן הוא מקום של קבע.
בהתאם לכך - המידע שאנחנו מחפשים לו מקום הוא דומם, הוא צריך מקום - שטח אחסון - ותו לא, והמקום הזה הוא לא מקום זמני. לכן, האתרים לדעתי הענייה מאוחסנים ולא מאוכסנים.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
תקרא דעות של אלופים בכתבה. ואגב, עד כמה שידוע לי תוסף מכביד הרבה יותר מתבנית בת.
אתם כותבים קוד במקרה?
אני כותב את מה שידוע לי כמתכנת וכותב קוד, וכאחד שחקר את התהליכים של תבניות ותוספים
קשה מאוד לומר על תוספים באופן כללי 'מכבידים' ולהכליל בהם סקאלה שלימה של תוספים עם רמות שונות של ניצול משאבים, זה לא אמין
בנוגע לכתבה - אשמח לדעת מי כתב אותה, בכל אופן אין שם סתירה למה שכתבתי, בשני המקרים הקוד לא ימחק בעת עדכון התבנית
באופן כללי יש כללים מאוד ברורים מה אמור להיכנס בתוסף ומה בתבנית - תבנית אמורה ליצור את הבסיס של היררכיית האתר ובמידת הצורך להוסיף לה פונקציונליות שקשורה לבסיס האתר. פונקציות נוספות שאינן תלויות בבסיס האתר, לרבות תוספי חנות וכדו' אמורים לבוא כתוסף

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אתם כותבים קוד במקרה?
אני כותב את מה שידוע לי כמתכנת וכותב קוד, וכאחד שחקר את התהליכים של תבניות ותוספים
קשה מאוד לומר על תוספים באופן כללי 'מכבידים' ולהכליל בהם סקאלה שלימה של תוספים עם רמות שונות של ניצול משאבים, זה לא אמין
בנוגע לכתבה - אשמח לדעת מי כתב אותה, בכל אופן אין שם סתירה למה שכתבתי, בשני המקרים הקוד לא ימחק בעת עדכון התבנית
באופן כללי יש כללים מאוד ברורים מה אמור להיכנס בתוסף ומה בתבנית - תבנית אמורה ליצור את הבסיס של היררכיית האתר ובמידת הצורך להוסיף לה פונקציונליות שקשורה לבסיס האתר. פונקציות נוספות שאינן תלויות בבסיס האתר, לרבות תוספי חנות וכדו' אמורים לבוא כתוסף
את הכתבה אני העליתי, העתקתי דיון מקבוצת וואטצאפ. תקרא למעלה.
יש שם דעות של כמה אלופים בתחום.
לדעתי כן אפשרי להגיד באופן כללי שכל דבר שמוסיפים ושמתווסף לדטהבייס מכביד. לא הכל מכביד ברמה מורגשת אבל כל שורה שנוספת בדטהבייס מוסיפה הכבדה מסויימת.

לא הבאתי את המאמר לסתור דברים שלך ספציפית. זה היה בהקשר לדיון על אם כן או לא להשתמש בתבנית בת. אני רוצה שמי שלומד שלא, יידע שיש עוד דרכים. לא כל בונה אתרים מתחיל מסוגל להתמודד עם תוסף סניפטים ולהבין מה הוא עושה. ללמד שלא להשתמש בתבנית בת מרגיש לי שגוי, אז חשבתי שטוב שלפחות ישמעו מה עוד נאמר בהקשר לזה שכל אחד יוכל להחליט לעצמו איזה דרך מתאימה לו לעבודה.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
את הכתבה אני העליתי, העתקתי דיון מקבוצת וואטצאפ. תקרא למעלה.
יש שם דעות של כמה אלופים בתחום.
אשמח לקבל שמות, הכתבה עצמה אינה מציינת מקורות
לדעתי כן אפשרי להגיד באופן כללי שכל דבר שמוסיפים ושמתווסף לדטהבייס מכביד. לא הכל מכביד ברמה מורגשת אבל כל שורה שנוספת בדטהבייס מוסיפה הכבדה מסויימת.
אני חושב שיהיה שגוי לומר שתוסף קשור בהכרח לדטהבייס, כבונה תוספים אני מוכרח לומר שזו הנחה משוללת בסיס

הודיה גולדברג

מאסטרית קורסים דיגיטליים UX.UI
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
תמנתי מיזם מבורך!

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אשמח לקבל שמות, הכתבה עצמה אינה מציינת מקורות

אני חושב שיהיה שגוי לומר שתוסף קשור בהכרח לדטהבייס, כבונה תוספים אני מוכרח לומר שזו הנחה משוללת בסיס
בהחלט זכותך לחשוב כמו שאתה חושב ובכל מה שקשור לתכנות אתה בוודאי יודע הרבה יותר ממני.
ובכל זאת הכתבה מצטטת 5 מתכנתים. השמות כתובים בכתבה עצמה.

מביאה ככתבה וכלשונה:

----------------------------------------

לאחר דיון מרתק באתר הקבוצות החלטתי להביא דיון מאת הקבוצות המקצועיות ביותר בשאלה האם כן או לא להשתמש בתבנית בת. יש פה דעות מגוונות ואני משאירה לכם להחליט אם תשתמשו או לא בתבנית בת. אני משתמשת בתבנית בת מהסיבות שכתוב פה בעד וגם כי אני כבר רגילה לזה וזה מאד נוח לי. אבל אתם אולי מעדיפים אחרת?
יוסי ברויאר
התוסף נותן לך שליטה טובה יותר על קוד, והגנה מקריסה של האתר במקרה של שגיאה ולפעמים תוסף הוא גם רק עוד קובץ אחד. בנוסף, התוסף נותן לך שליטה טובה יותר על איפה יופיע הקוד, גם במיקום בעמוד וגם באיזה עמודים בכלל כך שהיתרונות שלו עולים משמעותית על תבנית בת. ועוד דבר חשוב, הוא עושה סדר בקודים.

מולי בהאר
הוספת תוסף כשהוא יעיל מאוד מוצדקת. תוסף סניפטים מאפשר:
1. צורה מסודרת של הוספת יכולות (ולא "סתם" קוד בקובץ PHP)
2. יכולת שיתוף נקיה יותר בין אתרים שונים
ועדיין תבנית בת היא חשובה!!! לכל פיתוח עתידי שגדול על "סניפט" (=כמה שורות קוד ולא כמה קבצי קוד)

יוסי דויד –
אני רק אתן את הזוית שלי, לא קראתי פה הכל אז יכול להיות שמישהו כבר אמר את זה במקומי:
הפלוס הגדול בתוסף שאין בתבנית בת: היכולת לארגן כל סניפט בפוסט נפרד כביכול, ואז מבחוץ להדליק ולכבות מה שלא צריך / מה שעושה בעיות.
החסרון הגדול: אם יש איזשהו סניפט שזורק אותי החוצה מהאתר, אני צריך להגיע לסניפט רק דרך הדאטאבייס בשביל למחוק / לטפל, מה שבתבנית בת אני עושה בקלי קלות ממנהל הקבצים. לא עוזר לנטרל את התוסף, כי אני צריך קודים אחרים שיש בפנים / אני צריך גם לתקן את הקוד.
ברגע שאני מפעיל בחזרה, הקוד עובד
אני אישית מעדיף תוסף.

דודו רום –
מה שהתוסף עושה זה מחלק בצורה יותר ברורה את הכותרות של מה כל דבר עושה ופחות מפחיד למי שלא רוצה להכנס לקבצים. זה מה שטוב בו.
יש לו יותר חסרונות לדעתי:
1. למה להוסיף עוד תוסף לאתר?
2. אם שומרים משהו שעושה תקלה קריטית, יותר מסובך לנטרל את זה (בזמן שקובץ הפונקציות לא יישמר או מקסימום אפשר דרך מנהל הקבצים להגיע אליו בקלות יותר).
3. הוא נגיש לבעלי אתרים שלא מבינים ורוצים להוסיף קוד שהם כתבו ב chatgpt או מצאו בגוגל.
לדעתי כל עוד עושים כותרות בהערות ב functions, זה הרבה יותר עדיף. אפשר גם לעשות תוכן עניינים ב functions וזה מקל כשיש הרבה קטעי קוד.

יאיר ברויער –
אני אישית אוהב לעבוד עם התוסף גם בגלל הסדר וגם בגלל השמירה על האתר תוך כדי שאני כותב קוד.
התבנית בת מפספסת הרבה פעמים מה שיכול להקריס את האתר ואז סתם מעצבן ללכת דרך ftp ולסדר.
מצד שני גם התוסף לפעמים מפספס ואז זה יותר מעצבן, אבל בעניין הזה התוסף יותר טוב.
זה שזה עוד תוסף לא אמור להפריע כל עוד מדובר בתוסף שלא מכביד + מקבל עדכוני אבטחה וכו'. יש הרבה תוספים אחרים שהייתי מוריד מאתרים לפניו…

אז אחרי שקראתם מה יש לאלופים להגיד משאירה לכם להחליט לבד באיזה דרך אתם מעוניינים ללכת.

roni ravitz

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אין ספק שתוסף הרבה יותר נוח,
לגבי מה שכתבו על הקרסת האתר,
זה בדיוק הפוך,
התוסף מאפשר בקלות מצב בטוח

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
בהחלט זכותך לחשוב כמו שאתה חושב ובכל מה שקשור לתכנות אתה בוודאי יודע הרבה יותר ממני.
ובכל זאת הכתבה מצטטת 5 מתכנתים. השמות כתובים בכתבה עצמה.

מביאה ככתבה וכלשונה:

----------------------------------------

לאחר דיון מרתק באתר הקבוצות החלטתי להביא דיון מאת הקבוצות המקצועיות ביותר בשאלה האם כן או לא להשתמש בתבנית בת. יש פה דעות מגוונות ואני משאירה לכם להחליט אם תשתמשו או לא בתבנית בת. אני משתמשת בתבנית בת מהסיבות שכתוב פה בעד וגם כי אני כבר רגילה לזה וזה מאד נוח לי. אבל אתם אולי מעדיפים אחרת?
כל השיח הזה מאוד מוזר
בדוקומנטציה של וורדפרס אין שום שורה שמחייבת תבנית בת או תוסף לעשות שימוש בדטהבייס או ליצור טמפלטים לעמודים
יוסי ברויאר
התוסף נותן לך שליטה טובה יותר על קוד, והגנה מקריסה של האתר במקרה של שגיאה ולפעמים תוסף הוא גם רק עוד קובץ אחד. בנוסף, התוסף נותן לך שליטה טובה יותר על איפה יופיע הקוד, גם במיקום בעמוד וגם באיזה עמודים בכלל כך שהיתרונות שלו עולים משמעותית על תבנית בת. ועוד דבר חשוב, הוא עושה סדר בקודים.
הכותב המוכשר ציין נקודת יתרון משמעותית לתוסף - אפשר להשבית אותו בקלות במקרה של שגיאה (דרך הדשבורד) או נפילת האתר (שינוי שם התיקייה במנהל הקבצים). בקשר לשליטה על מיקום הקוד הדברים שלו לא מובנים לי בכלל, אם הכוונה היא להוקים (hooks) או לשורטקוד (shortcode) זה אפשרי בהחלט גם בתבנית בת, אודה להסבר ממי שיכול

יוסי דויד –
אני רק אתן את הזוית שלי, לא קראתי פה הכל אז יכול להיות שמישהו כבר אמר את זה במקומי:
הפלוס הגדול בתוסף שאין בתבנית בת: היכולת לארגן כל סניפט בפוסט נפרד כביכול, ואז מבחוץ להדליק ולכבות מה שלא צריך / מה שעושה בעיות.
החסרון הגדול: אם יש איזשהו סניפט שזורק אותי החוצה מהאתר, אני צריך להגיע לסניפט רק דרך הדאטאבייס בשביל למחוק / לטפל, מה שבתבנית בת אני עושה בקלי קלות ממנהל הקבצים. לא עוזר לנטרל את התוסף, כי אני צריך קודים אחרים שיש בפנים / אני צריך גם לתקן את הקוד.
ברגע שאני מפעיל בחזרה, הקוד עובד
אני אישית מעדיף תוסף.
שוב, הוספת פונקציות וסניפטים אפשרית גם באמצעות תבנית בת, אני בעצמי יצרתי וידג'ט לאלמנטור באמצעות תבנית בת וגם באמצעות תוסף, בשני המקרים ההיררכייה של הקבצים והמחלקות נקבעת ע"י המתכנת ואינה קשורה למיקום שלהם בתבנית או תוסף. שימוש בדטהבייס לכיבוי והדלקה של פונקציות אפשרי בשני הדרכים ואינו מחויב המציאות של אחת מהן

יאיר ברויער –
אני אישית אוהב לעבוד עם התוסף גם בגלל הסדר וגם בגלל השמירה על האתר תוך כדי שאני כותב קוד.
התבנית בת מפספסת הרבה פעמים מה שיכול להקריס את האתר ואז סתם מעצבן ללכת דרך ftp ולסדר.
מצד שני גם התוסף לפעמים מפספס ואז זה יותר מעצבן, אבל בעניין הזה התוסף יותר טוב.
זה שזה עוד תוסף לא אמור להפריע כל עוד מדובר בתוסף שלא מכביד + מקבל עדכוני אבטחה וכו'. יש הרבה תוספים אחרים שהייתי מוריד מאתרים לפניו…
כאן נראה שהכותב מתייחס לתבנית / תוסף ספציפיים
תבנית בת בסופו של דבר היא קוד צד שרת וצד לקוח, המשפט -
התבנית בת מפספסת הרבה פעמים מה שיכול להקריס את האתר
תמוה מאוד מנקודת המבט שלי כמתכנת, אם יש לו בעיות בשרת הוא יכול לטפל בו, אין לזה קשר לשאלה 'תבנית בת או תוסף'

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אין ספק שתוסף הרבה יותר נוח,
לגבי מה שכתבו על הקרסת האתר,
זה בדיוק הפוך,
התוסף מאפשר בקלות מצב בטוח
התוסף יותר בטוח אבל כשהוא מקריס, צריך לכבות את כולו כולל כל הפונקציות שכן עובדות טוב.
מה שלא יקרה בקובץ פונקציות.
אבל זה בעיקר שאלה של נוחות עבודה.
אני בעד להתקין תבנית בת. היא לא מכבידה ואת רוב הפונקציות המוכרות והמקובלות ניתן לשים שם בקלות.
מה שיותר מורכב או שרוצים לשים בתוסף במילא יעשה מי שיודע לעבוד עם זה.
רוב בוני האתרים שאין להם ידע בתכנות לדעתי לא ישתמשו בתוסף

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
לגבי המאמר הבאתי כלשונו. יש יתרונות לפה ולשם.
אין ייתרון רק לתוסף ואין ייתרון רק לתבנית בת.
לשניהם יש יתרונות וחסרונות שכדאי להכיר ולדעת.
זו היתה המטרה של המאמר הזה.

אגב אני לא מתכנתת

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
מי יודע/ת איך ניתן לתרגם דף זה?image (56).png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה