חלבי כדורי גבינת שמנת מרהיבים בקלי קלות

פרידא

משתמש מקצוען
יש לי רעיון ממש חמוד ונוח כששמים במקרר עם חיתול.
לוקחים בקבוק ריק של ליטר וחצי, חותכים אותו לחצי. את החצי העליון הופכים ומכניסים לתוך החצי השני, בתוכו שמים את החיתול עם השמנת. עכשיו כל הנוזלים מתנקזים לתוך הבקבוק למטה והחיתול לא נמצא בתוך הנוזלים. ולא צריך לקשור וכו'.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שמיר רגיל? קצצת פנימה? באיזה שלב? של הסינון או אח"כ?
לאחר הסינון תיבלתי.
שמיר מיובש כמו תבלין.
ככל שמסננים יותר זמן הגבינה מתקשה עוד. בשביל הזילוף מספיק קצת פחות זמן סינון. ולכידרור כמובן יותר.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אוהבים, רק קצת יותר מעודן . . .
@הרי זהב
לא עשיתי מחקר מקצועי אבל כמתבונן מהצד יש בבארים דברים שלפי צורתם הם מאוד יפים ומושכים את העיין
אבל בפועל בסוף הערב הם לא מחוסלים..
אולי הצבעוניות היתרה גורמת לאנשים לפרש את זה כחלק מהעיצוב ופחות כמשהו אכיל ? לא בטוח
אולי זה "יושב" על סיבה אחרת, בכל אופן ראיתי כדורי גבינה מצופים באופן פחות יפה ומושך אבל הם מאוד מאוד טעימים.

לכדורי גבינה יש כאן מתכון, ציפוי שונה אפשר להכין בקלות כך:
פקאן לא קלוי שבור גס בסכין
שקד מולבן שקונים מוכן בחנות, אם הם שלמים שוברים כמו הפקאן
אם קניתם שבבים של שקד מולבן לא צריך לעשות כלום
שבבי בצל ושום שקונים בחנות תבלינים.

במחבת חמה ללא שמן מקפיצים את הכל לכמה דקות, חובה כל הזמן להקפיץ אחרת זה ישרף
שרוף = מר ולפח הזבל..

מקררים את התערובת ומוסיפים עירית קצוצה (לא חייב אבל נותן צבע נוסף)
מגלגלים את הכדורים בתערובת מכל הצדדים.

גכבינה.jpg
 

בית חדיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי רעיון ממש חמוד ונוח כששמים במקרר עם חיתול.
לוקחים בקבוק ריק של ליטר וחצי, חותכים אותו לחצי. את החצי העליון הופכים ומכניסים לתוך החצי השני, בתוכו שמים את החיתול עם השמנת. עכשיו כל הנוזלים מתנקזים לתוך הבקבוק למטה והחיתול לא נמצא בתוך הנוזלים. ולא צריך לקשור וכו'.
אני הנחתי על טיטול!!!!
ספג מקסים את הנוזלים.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני הנחתי על טיטול!!!!
ספג מקסים את הנוזלים.
עשיתי פעם ככה וספג בחצי מהזמן מאשר בחיתול בד, אבל פתאום נכנס לי ספק לגבי החומרים שיכולים לנדוף מהטיטול הספוג הנוגע בגבינה, כשרותית ובריאותית...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב
לא עשיתי מחקר מקצועי אבל כמתבונן מהצד יש בבארים דברים שלפי צורתם הם מאוד יפים ומושכים את העיין
אבל בפועל בסוף הערב הם לא מחוסלים..
אולי הצבעוניות היתרה גורמת לאנשים לפרש את זה כחלק מהעיצוב ופחות כמשהו אכיל ? לא בטוח
אולי זה "יושב" על סיבה אחרת, בכל אופן ראיתי כדורי גבינה מצופים באופן פחות יפה ומושך אבל הם מאוד מאוד טעימים.

לכדורי גבינה יש כאן מתכון, ציפוי שונה אפשר להכין בקלות כך:
פקאן לא קלוי שבור גס בסכין
שקד מולבן שקונים מוכן בחנות, אם הם שלמים שוברים כמו הפקאן
אם קניתם שבבים של שקד מולבן לא צריך לעשות כלום
שבבי בצל ושום שקונים בחנות תבלינים.

במחבת חמה ללא שמן מקפיצים את הכל לכמה דקות, חובה כל הזמן להקפיץ אחרת זה ישרף
שרוף = מר ולפח הזבל..

מקררים את התערובת ומוסיפים עירית קצוצה (לא חייב אבל נותן צבע נוסף)
מגלגלים את הכדורים בתערובת מכל הצדדים.

צפה בקובץ המצורף 1020711
נראה ממש טעים הרעיון עם הפיצוחים.
לגבי מה שאני מכינה עם ציפוי התבלינים, הכנתי בהזדמנויות שונות לאירועים וזה נחטף ממש. ברור שיש גם כאלה שזה לא מדבר אליהם.
 

imac100

משתמש מקצוען
@הרי זהב זה יוצא טעם שונה מלהשתמש בגבינת שמנת בטעם טבעי?

בכל ארוחה חלבית אני עושה כדורי גבינה מצופים.
נראה בדיוק ככה רק שעשוי בגבינת שמנת
מעניין אותי אם מתקבל אותו דבר או שזה שונה

ומשהו נוסף שאני מכינה זה חמאה מטובלת
לוקחת חמאה חותכת לחתיכות של 50 גרם מניחה בחוץ שקצת יתרכך
מערבבת עם טבלינים ומקררת חזרה בתוך כלי קטן מלבן או משהו כזה (נגיד תבנית קוביות קרח)
יוצא ממש טעים ויפה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אני עשיתי את זה עם ציפוי פירורית זהב וביצה מטוגן הגבינה נמסה טיפה יצא מעדן..
במדינת המקור זו ארוחת מנחה..
שם עובדים משעה 9:00 עד 12:00
ב - 12:00 הולכים לנוח עד 16:00
ואז קמים ואוכלים ארוחת מנחה..:giggle:

מגישים את כדורי הגבינה האלה לצד -
עגבניות קצוצות עם שמן זית וקצת עלי נענע
מתבל צ'זיקי - שזה יוגורט עם פרוסות מלפפון ירוק ושום
וזיתים שחורים מקומטים מזן קלמטה
אם יש מצב רוח טוב (ושם תמיד יש..) אז גם אוזו הולך טוב.
 

רבקה לוי 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המתכון של כדורי גבינת שמנת נשמע ממש טעים וקליל בא טוב! תודה רבה!
כדורי גבינת שמנת מרהיבים בקלי קלות:
מניחים בחיתול בד שמנת חמוצה + מעט מלח. את החיתול והשמנת שמים במסננת מעל קערה להגרת הנוזלים. משאירים לפחות ליממה, עדיף יממותיים.
כשהשמנת ממש יציבה, ניתן לגלגל בקלות כדורים. כל כדור ניתן לצפות בתבלין בצבע אחר. באירועים יוקרתיים שהכנתי, שמתי במגש מרובע, שורות שורות של כדורים לפי צבעים. כבר אעלה תמונה.צפה בקובץ המצורף 582076
אחלה של רעיון בא טוב!!! נראה מעולה! אני הולכת לנסות לעשות את זה! תודה רבה!
 

רבקה לוי 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
במדינת המקור זו ארוחת מנחה..
שם עובדים משעה 9:00 עד 12:00
ב - 12:00 הולכים לנוח עד 16:00
ואז קמים ואוכלים ארוחת מנחה..:giggle:

מגישים את כדורי הגבינה האלה לצד -
עגבניות קצוצות עם שמן זית וקצת עלי נענע
מתבל צ'זיקי - שזה יוגורט עם פרוסות מלפפון ירוק ושום
וזיתים שחורים מקומטים מזן קלמטה
אם יש מצב רוח טוב (ושם תמיד יש..) אז גם אוזו הולך טוב.
אהבתי את השילובים של מרכיבי הסלטים ובכלל עם הכדורי שמנת נשמע חווית טעימה פיצוץ!
החברה יודעים מה לאכול;)
 

בית חדיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי פעם ככה וספג בחצי מהזמן מאשר בחיתול בד, אבל פתאום נכנס לי ספק לגבי החומרים שיכולים לנדוף מהטיטול הספוג הנוגע בגבינה, כשרותית ובריאותית...
לכן שמתי נייר סופג שיפריד בין הגבינה ל....
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
סליחה על ההקפצה. היה אמור להיות אצלי ארוע חלבי וביום שישי השריתי 7 שמנת + גבינה 500 גר'
בקופסא עם פקק. צררתי את החיתול כלפי מעלה וסגרתי כך זה לא נגע בנוזלים.
הארוע התבטל. כלומר עבר לעיר אחרת ואני תקועה עם עיסה יחסית קשה, קצת יותר משמנת נפוליאון, נוחה לצורה ועם ריח מצוין.
יש רעיון מה עושים עם זה עדיף הקפאה למען הדלת והמיטה לא ישברו מעודף משקל...
@הרי זהב @בית חדיש @תילתן
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
סליחה על ההקפצה. היה אמור להיות אצלי ארוע חלבי וביום שישי השריתי 7 שמנת + גבינה 500 גר'
בקופסא עם פקק. צררתי את החיתול כלפי מעלה וסגרתי כך זה לא נגע בנוזלים.
הארוע התבטל. כלומר עבר לעיר אחרת ואני תקועה עם עיסה יחסית קשה, קצת יותר משמנת נפוליאון, נוחה לצורה ועם ריח מצוין.
יש רעיון מה עושים עם זה עדיף הקפאה למען הדלת והמיטה לא ישברו מעודף משקל...
@הרי זהב @בית חדיש @תילתן
ככלל להקפיא גבינות לא טוב
הורס את המרקם כי השומן והמים קופאים בטמפרטורה אחרת
אם הגבינה יבשה מנוזלים אז אולי זה יהיה טוב בהקפאה
ת'אמת שגבינה בייתית מעולם לא יצא לי להקפיא ובגלל שהיא ''יחסית קשה'' זה אמור להיות טוב
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
ככלל להקפיא גבינות לא טוב
הורס את המרקם כי השומן והמים קופאים בטמפרטורה אחרת
אם הגבינה יבשה מנוזלים אז אולי זה יהיה טוב בהקפאה
ת'אמת שגבינה בייתית מעולם לא יצא לי להקפיא ובגלל שהיא ''יחסית קשה'' זה אמור להיות טוב
יש רעיון מה להכין עם זה שילדים יאהבו?
 

בית חדיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ו'

מא וִיבֹאֻנִי חֲסָדֶךָ יי תְּשׁוּעָתְךָ כְּאִמְרָתֶךָ:מב וְאֶעֱנֶה חֹרְפִי דָבָר כִּי בָטַחְתִּי בִּדְבָרֶךָ:מג וְאַל תַּצֵּל מִפִּי דְבַר אֱמֶת עַד מְאֹד כִּי לְמִשְׁפָּטֶךָ יִחָלְתִּי:מד וְאֶשְׁמְרָה תוֹרָתְךָ תָמִיד לְעוֹלָם וָעֶד:מה וְאֶתְהַלְּכָה בָרְחָבָה כִּי פִקֻּדֶיךָ דָרָשְׁתִּי:מו וַאֲדַבְּרָה בְעֵדֹתֶיךָ נֶגֶד מְלָכִים וְלֹא אֵבוֹשׁ:מז וְאֶשְׁתַּעֲשַׁע בְּמִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי:מח וְאֶשָּׂא כַפַּי אֶל מִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי וְאָשִׂיחָה בְחֻקֶּיךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה