מידע שימושי כבד

  • פותח הנושא 7880
  • פורסם בתאריך

רייזי 36

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פקאן;1715212:
בחנויות גם צולים בחשמלי.

נכתב ע"י פלספלס;1715460:
הרב לנדו מתיר, ב"קהילות" ההקפדה היא על אש דווקא.

גם הבד"ץ צולים על אש
אגב יש גם הבדל בצליה
הבדץ שורפים את הכבד לגמרי ואצל הרב לנדא הוא נשאר אדום
 

פלספלס

משתמש צעיר
נכון.
נכחתי בצלייה שלהם.
אגב רוב הכשרויות צולים באותו מפעל. חוץ מהרב לנדא.
 

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
איפה קונים כבד לא מוכשר [בכשרויות המהודרות], ומה בערך המחיר לקילו.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואי זה לא שאלה לפורום...

לכל עדה ומגזר יש לזה הרבה הלכות וניואנסים קטנים שזה ממש הבדל בין אחד לאחד.
המלצתי, תתקשרי לפוסק שאתם סומכים עליו והוא יסביר לך בצורה ברורה (על פי רוב זה ממש לא מסובך)
 

T5

משתמש פעיל
נכתב ע"י chaim424;1747158:
איפה קונים כבד לא מוכשר [בכשרויות המהודרות], ומה בערך המחיר לקילו.

ביש חסד יש טרי של קהילות בדרך כלל בסביבות ה40 ש"ח
יש גם קפוא לא מוכשר של מחפוד וכדו'
 

3524

משתמש סופר מקצוען
אפשר להקפיץ?

יש כאן אי מי שמשתמש בכבד טרי שהוקפא בתוך שלושה ימים מהשחיטה טרם שנצלה?
 

דייייייייייי

משתמש פעיל
כן. רק שלא מבשלים/מטגנים אותו אח"כ.
וגם צריך לשים לב-שיהיה מופשר לגמרי קודם הצלייה, ויהיה יבש (לא ספוג במים), שלא יהיה כמבשל. (ככה אמר לי רב במענה ההלכה של הרב גרוס.)
 

3524

משתמש סופר מקצוען
האם נוהגים היתר לבשל אחרי הצליה כשהכבד הוקפא בתוך 72 שעות מהשחיטה?
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
האם נוהגים היתר לבשל אחרי הצליה כשהכבד הוקפא בתוך 72 שעות מהשחיטה?
אני לא יכולה לענות מה נוהגים
כי לכל עדה יש מנהגים שונים.

יכולה להגיד שאני מטגנת את זה עם בצל אחרי הצליה
וזה אחרי שבעלי בירר עם הרב שלנו וקיבלנו אישור שזה בסדר.
(כי מרוב מנהגים והלכות כבר התבלבלתי לגמרי...)
הכי טוב לשאול רב שאתם סומכים עליו ונוהגים כמוהו.
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אפשר להקפיץ?

יש כאן אי מי שמשתמש בכבד טרי שהוקפא בתוך שלושה ימים מהשחיטה טרם שנצלה?
אני
מחלוקת ידועה.
לפי ר עמרם פריד אפשר גם לבשל, אם הוקפא תוך ג' ונצלה מייד כשהופשר.
(לדוג' אם הוקפא אחרי יומיים נשאר יום לצלות.)
 

3524

משתמש סופר מקצוען
לפי אלה שלא מתירים לבשל, האם לטחון אותו עם בצל וכו' לכבד קצוץ נקרא לבשל או שזה בסדר?
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
לפי אלה שלא מתירים לבשל, האם לטחון אותו עם בצל וכו' לכבד קצוץ נקרא לבשל או שזה בסדר?
אפילו לטגן עם בצל ללא נוזלים, ר' ניסים קרליץ התיר. (בכבד שנצלה לאחר ג' ימים)
 

יצאתי ממצרים

משתמש חדש
אני רוצה להכין כבד אבל המוכשר יקר לי נורא ואני פשוט לא קונה אותו...
איך מכישירים כבד והאם יש דרך לעשות זאת בבית? זה ראלי בכלל?
אני חושב שהסרטון הזה עונה על רוב השאלות שהיו כאן ומסדר את כל ההלכות בקצרה, לאשכנזים ולספרדים, מקוה שעזרתי:
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה