עוגות/עוגיות כִּיף כֵּף טעים וקל להכנה

שירהפ

משתמש מקצוען
הכנתי כבר המון פעמים ותמיד זה טעים ונחטף,
אני מכינה מהבסיס כמות ושליש לדוג: 260 גר' ביסקויטים כוס חמאת בוטנים וכו',
ציפוי כרגיל,
כך שיוצא גובה יפה מאד בתבנית A4 סטנדרטית
 
  • תודה
Reactions: mg3

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הכנתי עכשיו פעם שניה.
זו תמונה מהפעם הראשונה:
20201009_034656.jpg

והיות שזה היה ממזמן ולא הצלחתי לזכור באיזה כוסות ולאיזה תבנית הכמות הזו מתאימה, והיו כאן הרבה חילוקי דעות, הכנתי לשבת זו לפי ההגיון שלי ויצא מושלם בגובה ובטעם כמובן.
וזו התמונה:
20210820_154628.jpg

את מי שמעניין, הנה הפרטים:
הכנתי כמות וחצי של הבסיס, השמטתי את השמן לגמרי.
שקלתי בדיוק 320 גר' בסקויטים. (כמות וחצי בערך של 210)
שטחתי בתבנית בינונית (רשמית נקראת גדולה, אחת אחרי הענקית)
בציפוי שמתי 250 גר' שוקולד וחמאת בוטנים ושמן כבמתכון.
השתמשתי בכוסות ח"פ לשתיה קרה.
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אפשר להכין עם נוגט?
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@hbecker (משום מה לא מצאתי בתיוג את פותחת האשכול...:rolleyes:)
שאלה לי: אני רוצה להכין את זה כפטיפור אישי בתוך תבנית אצבע קצרה, ואני רוצה לצפות את זה מכל הצדדים (פרט לתחתית) השאלה היא האם להכין ציפוי כמו שמצוין במתכון או שזה יהיה רך מידי? ואם לא הציפוי במתכון, איזה כן? (חשבתי להניח את הכל על רשת אחרי שקופא ואני מחלצת מהתבנית ואז לשפוך מלמעלה את הציפוי)
תודה רבה מראש!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker (משום מה לא מצאתי בתיוג את פותחת האשכול...:rolleyes:)
שאלה לי: אני רוצה להכין את זה כפטיפור אישי בתוך תבנית אצבע קצרה, ואני רוצה לצפות את זה מכל הצדדים (פרט לתחתית) השאלה היא האם להכין ציפוי כמו שמצוין במתכון או שזה יהיה רך מידי? ואם לא הציפוי במתכון, איזה כן? (חשבתי להניח את הכל על רשת אחרי שקופא ואני מחלצת מהתבנית ואז לשפוך מלמעלה את הציפוי)
תודה רבה מראש!
אפ את מצפה ולא כמו המתכון כאן רק שכבה מלמעלה
היית מוותרת על השמן בציפוי
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אפ את מצפה ולא כמו המתכון כאן רק שכבה מלמעלה
היית מוותרת על השמן בציפוי

שכבה מלמעלה אבל שעוטפת את כל הצדדים מסביב...
החמאת בוטנים והשוקולד לא ייצא רך, דביק? (הכוונה שלי שאני רוצה לצפות את זה בדומה פרלין, אבל שלא יהיה שוקולדי קראנצ'י, מצד שני שגם לא יהיה רך כמו גנאש. מקווה שאני מספיק מובנת)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שכבה מלמעלה אבל שעוטפת את כל הצדדים מסביב...
החמאת בוטנים והשוקולד לא ייצא רך, דביק? (הכוונה שלי שאני רוצה לצפות את זה בדומה פרלין, אבל שלא יהיה שוקולדי קראנצ'י, מצד שני שגם לא יהיה רך כמו גנאש. מקווה שאני מספיק מובנת)
תצפי עם שוקולד בלבד. (מקסימוס טיפה שמן), שכבה דקה לא תורגש קרנצ'ית.
עם חמאת בוטנים השוקולד לא מספיק נוקשה בשביל ציפוי.
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תצפי עם שוקולד בלבד. (מקסימוס טיפה שמן), שכבה דקה לא תורגש קרנצ'ית.
עם חמאת בוטנים השוקולד לא מספיק נוקשה בשביל ציפוי.
תודה ענקית.
פתאום אני אוחזת.. זה בכלל מתאים הצורה שאני רוצה לעשות, ז"א בתוך שקעים ואז לצפות בשוקולד? (כאילו, אם כבר כִּיף כֵּף אז עד הסוף, לא? :rolleyes: )
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
תודה ענקית.
פתאום אני אוחזת.. זה בכלל מתאים הצורה שאני רוצה לעשות, ז"א בתוך שקעים ואז לצפות בשוקולד? (כאילו, אם כבר כִּיף כֵּף אז עד הסוף, לא? :rolleyes: )
הממתק לא דומה משום כיוון לממתק כיף כיף שעשוי כמו וופל מצופה בשוקולד חלב.
הכנתי את זה מספר פעמים ויצא טעים ומוצלח מאוד, אפשר להגיד שזה יותר טעם של כדורי שוקולד חמאת בוטנים.
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הממתק לא דומה משום כיוון לממתק כיף כיף שעשוי כמו וופל מצופה בשוקולד חלב.
הכנתי את זה מספר פעמים ויצא טעים ומוצלח מאוד, אפשר להגיד שזה יותר טעם של כדורי שוקולד חמאת בוטנים.
אווופפססססס.... :sne:
טוב, בכל אופן, כבר אמרתי לבת שלי שנכין "כיף-כיף" וזה מה שהיא מדמיינת, לכן שאלתי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תצפי עם שוקולד בלבד. (מקסימוס טיפה שמן), שכבה דקה לא תורגש קרנצ'ית.
עם חמאת בוטנים השוקולד לא מספיק נוקשה בשביל ציפוי.
מעניין שאת כותבת כך כי אני הרבה פעמים מצפה פרלינים עם שוקולד + חמאת בוטנים וזה מעולה
תלוי ביחס של החמאת בוטנים לשוקולד.
לדעתי 3 כפות חמאת בוטנים על 200 גרם שוקולד אמור להיות בסדר גמור. בייחוד שלא קיץ עכשיו.
מקסימום אפשר להפחית ל-2 כפות אבל אפשרי לדעתי עם חמאת בוטנים, מהנסיון שלי. מעניין שיצא לך אחרת
כפות מרק לא מדידה.
ובלי השמן
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מעניים שאת כותבת כך כי אני הרבה פעמים מצפה פרלינים עם שוקולד + חמאת בוטנים וזה מעולה
תלוי ביחס של החמאת בוטנים לשוקולד.
לדעתי 3 כפות חמאת בוטנים על 200 גרם שוקולד אמור להיות בסדר גמור.
מקסימום אפשר להפחית ל-2 כפות אבל אפשרי לדעתי עם חמאת בוטנים, מהנסיון שלי. מעניין שיצא לך אחרת
כפות מרק לא מדידה.
ובלי השמן
תודה ענקית על כל התגובות.
אעשה מחר בלנ"ד ואעדכן מה התוצאה... (להעלות תמונה?)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא ציפיתי.
התבססתי על זה שהכנתי את הממתק כמה פעמים והשכבה העליונה לא הייתה נראית לי מספיק קשיחה בשביל ציפוי.
(והכנתי בלי בשמן)
מעניין ממש
כי יצא לי לא מעט לצפות פרלינים או אפילו כדורי פונצ' וכיוצ"ב בשוקולד עם חמאת בוטנים והיה בסדר גמור.
כאמור תלוי ביחס. הייתי אולי מפחית כמו כתבתי ל-2 כפות ולא כפות מדידה אלא כפות מרק ומשמיטה את השמן.
מעניים באמת איך זה יצא.
יכול להיות שכדאי לנסות 2-3 כדורים עם חמאת בונים, כמובן לא להכין את כל השוקולד עם חמאת בוטנים, אלא רק ממש מעט עם ממש ממש מעט חמאת חמאת בוטנים [יחס הגיוני לכמות השוקולד] ולבדוק איך הולך. להעביר למקפיא להתקשות.
ואם זה מצלח אז להכין הכל כך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה