דרוש מידע יש לכם דירה להשקעה?

שוכר ומשכיר?

• יש לי דירה להשקעה בצפון/דרום, אני גר במרכז

• יש לי דירה בצפון/דרום ואני גר/ה בה

• יש לי דירה במרכז ואני גר/ה בה

• אין לי דירה

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

ישראל123

משתמש פעיל
הרב וינד אומר שאם לא עושים היתר עיסקא אז כל קנס זה בעיה.
בנוסף, אם המשכיר משלם את החשמל ומים וכו' יש בעיה ועוד הרבה דברים, ת"ח מופלגים שהשתתפו בדרשה שלו נפלו מהכיסאות מהדקויות!!!
הכי פשוט להוסיף בחוזה שכירות משפט: 'החוזה כפוף להיתר עיסקה כפי הנהוג בבנק לאומי/פאגי' (לא לכתוב את שניהם, אלא אחד מהם). מהניסיון אין מי שלא יסכים.

ישראל123

משתמש פעיל
לגיסתי הייתה דירה בחיפה שהייתה מושכרת לברנש גרוש שירשה מהמוכר
כל יומיים בעלה היה נוסע לחיפה לתיקונים או גביות צקים
בסוף הם מכרו את הדירה כמעט ללא עליה רק בגלל שלא היה שוה כמות כאבי הראש
לסיכום מי שיש להם אופציה כמובן, אז מומלץ שייקחו השקעות שהוא יכול לטפל בקלות בהם.

עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון בשעת קניית השקעה היא שזה יהיה מקום שאם תיתקעי בו תוכלי ללכת לגור בו (לדוגמא צפת - ולא באר שבע)
בת דודתי קנתה דירה בעפולה ובמשך חצי שנה לא הצליחה להשכירה, ובסוף היא עברה לשם.
אציין רק שהיא אומרת שזה היה הפיס של החיים היא ובעלה מסודרים היום הרבה יותר טוב מאשר בבני ברק קודם לכן.
שטויות מהתחלה ועד סוף. היא עשתה שטות שהשכירה ל'ברנש' וגם 'גרוש', וזה לא אומר שכל מי שיקנה בחיפה יעשה את השטות הזו. הביקוש לשכירות בחיפה הוא פי מליון מעפולה. וברור למה לא הצליחה להשכיר בעפולה.....
קחו השקעות במקום שתוכלו בקלות להשכיר. תשפצו יפה. ואל תנסו לקחת מחיר שחיטה. ותמצאו שוכרים טובים, עם משכורות וערבויות

ישראל123

משתמש פעיל
לגבי התיקרות הנכס עצמו כרגע יש איזה שהוא מיתון בעלית מחירי הדירות במרכז יש לי כמה מכרים שמנסים למכור דירת 3 חדרים בבני ברק במחיר שהמתווכים ממליצים עליו אבל אין קונה ולכן לא כדאי להשקיע בשלב זה במרכז, אולי באיזורים מעורבים או תל אביב כן אין לי מושג מה הולך שם.
זה רק סיבה שכן יהיה כדאי להשקיע במרכז כרגע?!

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
הרב וינד אומר שאם לא עושים היתר עיסקא אז כל קנס זה בעיה.
בנוסף, אם המשכיר משלם את החשמל ומים וכו' יש בעיה ועוד הרבה דברים, ת"ח מופלגים שהשתתפו בדרשה שלו נפלו מהכיסאות מהדקויות!!!
ענין אותי הענין, כי אני יודעת שבחוזי שכירות של בעלי אין אזכור להיתר עסקה ולא יכול להיות שיש שם שמץ של איסור ריבית,
בעלי אמר לי שבחוזה אין קנסות על איחור אלא מיום שהשוכר מפר את החוזה, סכום השכירות מתבטל וכל יום השכירות היא 500 ש"ח.
(איזה משכיר משלם חשמל ומים?)

סמסונג

משתמש פעיל
יש פרויקט בירושלים ''גילה הירוקה'' שעדיין לא זמינה לבניה . זה אמור לקחת חמש שנים בערך עד המפתחות ר' צבי ברוורמן אף בדק את הפרויקט והמליץ עליו. אשמח להרחיב לך בטלפון 0533110502
יש הקלטה מהרב ברוורמן איך שהוא ממליץ על זה? כי היו עוד פרויקטים שפירסמו שיש להם המלצה מהרב הנ"ל, ולאחר בירור הענין, לא המלצה ולא נעליים.

תהילה ה.

משתמש פעיל
או שכן או שלא
אומנם כעת ישנה ירידה מסויימת (של הלחוצים שחייבים למכור ולא מצליחים)
אבל ייתכן שבבחירות הכל ישתנה ויגיע שר אוצר שיעשה הגרות מחיר למשתכן רק לערבים או רוסים או אתיופים:mad::rolleyes::eek:
ואז המחירים יקפצו הרבה יותר.

ובנוגע למשפט השחוק שאין למחירים להיכן לעלות צריך רק לזכור שאומרים את זה כבר מהרגע שבו הדירות הגיעו למליון ומאז הם רק ממשיכים לעלות...

דורהלה

משתמש פעיל
ממתי רבנים מבינים בכאלו דברים?

בלי קשר לשאלה עצמה,
הנימה שבה היא נשאלה לא מכבדת,

ובקשר לשאלה עצמה,
דיינים מומחים שפוגשים כל יום נוכלים ושקרנים
יודעים ''להריח'' נוכלויות ממרחק.

חיה נדלן

משתמש חדש
בשלוש שנים האחרונות זכיתי לייעץ ליותר מ 500 משפחות וללוות באופן אישי יותר ממאה משפחות לרכישת דירה להשקעה.
כן, מנסיון אישי. שבו קניתי ברוך ה' יותר מ - 15 דירות במשפחה. בכל אזורי הפריפריה בצפון ובדרום עד 800,000 ש"ח.
נכון, צריך להזהר מאזור שיש בו היום ירידת מחירים. כי אין אפשרות לדעת מתי תבלם הירידה.
צריך מאד להזהר להשקיע במקום שבו האוכלוסיה נמוכה ויש סיכון של בעיות בהשכרה וצ'קים שחוזרים.
וצריך מאד להזהר להשקיע במקום שיש בו ביקוש לשכירות ועליית ערך נכס.

אם אתם רוצים, תוכלו לקבל בלחיצה כאן מדריך מתנה "כך תאתרו דירה טובה להשקעה"
או במייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ראלי

משתמש פעיל
כדאי לחכות לירידת המחירים
כפי שכבר רואים המחירים התחילו להתמתן קצת ב"ה
והבועה מתחילה להתפוצץ סוף סוף
המחירים עברו הרבה מעבר לכל פרופורציה הגיונית...
אגב לדעתי יוצרי הבועה הם אנחנו הציבור החרדי שהחליט שחובה לקנות דירה לכל ילד,
יש עוד השקעות מניבות לא פחות ויש מקומות שאפשר לגור בשכירות ממש נמוכה
במקום שזוגות יקחו על עצמם חובות שלא יכולים לעמוד בהם..
יחיו נורמאלי וישקיעו את הקצת כסף שלהם בחברות השקעה (כמו מגדל, מנורה וכו)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה