יש לכם בשר לחג?

נעמי קרלינסקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ואם כן,
איך אתם מבשלים אותו?
אני מחפשת מתכון טוב לבישול, עדיף מנסיון אישי.....
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
קבלי מתכון נהדר לצלי כתף (מס' 5)
מככב אצלנו כבר כמה שנים כמנת חג חגיגית:


צלי בקר עם בצלצל שאלוט /"בית שלנו"- המודיע
צלי כתף מס' 5 הוא נתח מעולה למנת בקר עסיסית.
הצלי עובר תהליך ארוך של בישול וכך מובטח שהוא יהיה רך ונימוח

מרכיבים:
1 נתח צלי כתף
2 גזרים
2 בצלים
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
1 ראש שום
15 בצלצלי שאלוט או חמישה בצלים בינוניים חתוכים ל-4
1/3 כוס קטשופ
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס דבש
2 כפות סוכר חום (אני לא שמתי, נראה לי מיותר)
1 כף אבקת מרק
מלח
כוס מנוזלי הבישול של הבקר

אופן ההכנה:
הניחי את מתח הבקר בכלי שטוח ורחב, כסי אותו במים, הוסיפי למים את הגזרים, הבצלים, עלי דפנה, פלפל אנגלי הביאי לרתיחה.
הנמיכי את האש ובשלי כשעתיים עד שהנתח רך למחצה.
הוציאי את נתח הבקר מהנוזלים, סנני את הנוזלים אך אל תשפכי אותם- צריך כוס לרוטב שמכינים למחרת.
(אני השתמשתי בנוזלים המיותרים כבסיס למרק לארוחת הצהרים באותו יום שהכנתי את הבקר והילדים התמוגגו והחמיאו מקרב לב שזה ממש מזכיר טעם של נודלס בטעם בקר)
קררי את הנתח לילה.

פרסי את הבקר לפרוסות, קלפי את השום ובצלים וטגני בשמן. הוסיפי את הקטשופ, היין, הדבש, הסוכר חום, א,מרק, מעט מלח וכוס מהנוזלים.
שימי את פרוסות הבקר בסיר, הביאי לרתיחה ובשלי עוד שעה וחצי על אש נמוכה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש את המתכון שלי, קיבל הרבה מחמאות, ושיפורים עם הזמן (תודה לאולגה)
מתכון לצלי בקר. (כמות למשפחה קטנה)
נתח בשר לצלי סביבות הקילו וחצי.
מספר 5 הכי מתאים, 6 נחמד מאוד.
8 - למרות שתיאורטית הוא לא מתאים, אם הוא חתוך לקוביות ומקבל תוספת מים, זה יוצא נחמד, גם 4 יצא לי רך, אבל המרקם שלו יותר סיבי.
כמויות:
3 - 2 בצלים גדולים.
סלסלת פטריות טריות! פרוסות לפרוסות עבות.
עדיף משני סוגים, שמפניון ופורטבלה (אם אין טריות, אפשר להשתמש בפטריות משימורים, ולהוסיף כף אבקת מרק פטריות, או 2-3 פטריות שיטאקי מיובשות)
5 שיני שום, חתוכות לפיסות בינוניות.
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, מורכבת מתבלינים ארומטיים כמו ציפורן, קינמון, הל, ג'ינג'ר - קארי לא מהווה תחליף)
כוס וחצי יין אדום יבש
3 כפות חומץ בלסמי
פיסת שורש סלרי
פיסת שורש פטרוזיליה
גבעול סלרי פרוס למספר פרוסות

הכנה:
מטגנים את נתח הבשר במחבת כבדה מחוממת, עם מעט שמן זית, עד ל"סגירה" (זה גורם שנוזלי הבשר לא יזלגו החוצה בשעת הבישול) בבשר קפוא אין טעם לסגור, אך הטיגון נותן לו קרום נעים ויפה.
בסיר מטגנים את הבצל מספר דקות, אין צורך שיהיה רך ומוזהב.
מוסיפים את נתח הבקר.
תוך כדי שהנתח מתחיל להתבשל, מתחילים להוסיף את הפטריות, ואת השום, את הסלרי והשורשים.
מתבלים בפפריקה ובפלפל השחור, ובחומץ הבלסמי.
מוסיפים את היין, את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, ואת הגראם מסאלה.
לוודא לאחר הוספת היין, שהנוזלים מכסים את כל הבשר, אם לא, אפשר להוסיף מעט מים, עדיף להוסיף יין אבל לא יותר מדי.
להביא להרתחה, ולבשל על אש קטנה לכשעתיים עד שלוש שעות לכל היותר.
להפריד את הנתח לקרר ולפרוס, להגיש חם על אורז לבן, עם הרוטב המיוחד והעשיר.
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני קונה את הרולדה עגל
מצפה בתבלינים מכל הבא ליד..
פפריקה, גריל עוף, פלפל שחור, א. שום וכו'
שמה בסיר עם קצת שמן ומלמעלה 2 ראשי שום קצוצים. (וסלרי אם יש)
ונותנת לו להתבשל ולהתבשל..
4-5 שעות על אש קטנה, הופכת מידי פעם
כשמתקרר לגמרי פורסת לפרוסות דקות.
יוצא רק וטעים מאד!!
 

רוזנת

משתמש רשום
אני מאדה המון בצל על זה שמה את הבשר מים מעט רסק עגבניות סוכר מלח פלפל שחור ומבשלת הרבה זמן. מתכון שילידים וגם מבוגרים אוהבים
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בשר מס' 5 בסגנון מרוקאי
לא קשה להכנה וטעים מאאאד!
(מקסים בהגשה)

לשלוק את הבשר עם בצל שלם, עלי דפנה וגזר שלם (סופח את הטעם הלוואי) אפשרי להוסיף מעט כורכום לשליקה כדי לא להפוך את הבשר לאפרורי וכמובן מים - עד להתרככות מלאה.

לטגן כ-3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות בסיר שטוח ורחב
(לבשר בסגנון מתוק - אפשר להוסיף על הבצל צימוקים שהושרו במים חמים ושזיפים)
לפרוס את הבשר לפרוסות יפות של בערך 1 ס"מ \1.5 ס"מ
לסדר את החתיכות על הבצל הזהוב

את התבלינים לפזר באופן אחיד:
כף כורכום
כף פפריקה
מעט פלפל לבן\שחור
קצת מרק עוף
מלח

ומעל כל זה - סיבוב עגול של שמן
למלא את הסיר מים עד לקצת אחרי תחילת הבשר

להתחיל את הבישול על אש גבוהה עד לרתיחה ולהנמיך לבישול ארוך וסמיך :)

יוצא מעדן!!!
 

נעמי קרלינסקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
:cool:תודה לכולם!!!!!!
יש לי רק חתיכה אחת,
איזה מתכון להכין?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה