דגים יש הבדל משמעותי בין סלומון לפורל ?

הדסה9999

משתמש מקצוען
בדיוק השבת קנינו פורל במקום סלמון, היה ממש טעים אם כי תיבלנו קצת יותר מידי.
הטעם בעמת קצת יותר עדין אבל הוא מלא עצמות קטנות...
 

הדסה9999

משתמש מקצוען
הא ועוד משו הפורל יותר בשרי (עם שווא בב') מהסלמון.
הובנתי:unsure:
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי חיפוש גוגל-

המתקמבק – פורל​

יש לו צבע ורוד מפתה ולאחרונה הוא חזר להיות פופולרי במסעדות תודות למאמצי השיווק של המגדלים. אתם עוד תתאהבו בו.

מוּכּר גם בשם Trout, שֶמך.
מה הסיפור שלו? כמו בן דודו הסלמון גם הפורל מגיע מנהרות ואגמי מים מתוקים וקרים, בהם הוא שחה נגד הזרם. היום מגדלים אותו בבריכות מים מתוקים בצפון הארץ, אבל לא מדובר בבריכות מלאכותיות לגמרי, אלא בכאלה שמימיו של נחל דן זורמים בהן, מה ששומר על ממד טבעי בגידול הפורלים וניכר במרקם ובטעם שלהם. הפורלים זמינים לאורך כל השנה. בשוק תמצאו פורל ורוד ופורל לבן. לכו על הוורוד — הוא רק קצת יותר יקר והרבה יותר טעים.
הוראות שימוש הפורל מגיע בגדלים קבועים של 400 , 500 או 600 גרם. יש לו הרבה עצמות קטנות והוא קשה לניקוי בבית. אם אתם מעוניינים בפילה, בקשו מהמוכר לנקות את הדג עבורכם. מפלט מיומן יוכל להשאיר את ראש הדג ולהוציא רק את האדרה, כך שתוכלו למלא את חלל הבטן בכל טוב (מסעדת "פורל", שפעלה בתל אביב לפני עשור, עשתה מזה קריירה).
במטבח אין לו טעם מובחן של ים (כיוון שהוא גדל במים מתוקים) והוא יכול למצוא חן גם בעיני מי שנרתע מאכילת דגים. טעמו מזכיר את טעמו של הסלמון, רק שהוא יותר עדין ופחות שומני וכמוהו גם הוא אוהב טעמים מתוקים, למשל רטבים על בסיס חרדל ודבש, קרמל אסיאתי, טריאקי וכד'. הפורל קצת יותר סלחן מהסלמון — אם ייבשתם אותו טיפה, טעמו לא נחרב קליל. הבשר שלו מאוד עדין ודק ונוטה
להתפרק למעין "פלחים" אחרי הבישול. מומלץ לטפל בו בזהירות וכדי להוציא אותו מהתבנית/המחבת, רצוי להשתמש במרית רחבה. בתנור — אם אתם הולכים על דג שלם ללא אדרה, נסו למלא את בטן הדג בחצילים שרופים וגבינת פטה, או פשוט בעשבי תיבול ים תיכוניים, זיתים, שום או פלפלים קלויים. פורל שלם על הגריל הוא מעדן כמו גם פורל מעושן. בצרפת מאדים את הפורל בנוזלים ארומטיים — טכניקה המשמרת את טעמו ומרקמו העדינים. אחרי האידוי אפשר לשדך לו איולי, רוטב חמאה לבנה או רוטב תפוז וג’ינג’ר מתקתק. לא מומלץ להכין ממנו קציצות כיוון שכאמור הוא נוטה להתפרק וגם טעמו העדין לא בא לידי ביטוי.
 

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
בדיוק השבת קנינו פורל במקום סלמון, היה ממש טעים אם כי תיבלנו קצת יותר מידי.
הטעם בעמת קצת יותר עדין אבל הוא מלא עצמות קטנות...
אז קונים פילה בלי עצמות.
אם קונים דג שלם, צריך לאכול אותו בלי לחתוך.
שמים אותו שלם על הצלחת, ואוכלים מסביב לאידרה, וכל העצמות נשארות מחוברות לאדרה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה