זה לא נימס זה מתפוצץ יש הבדל בין הדבריםקורה לי שאחרי זמן שאני משרה את הכוסיות של נרות שבת הן מתפוצצות
השבוע התפוצץ לי פמוט זכוכית אחד....
התכוונתי שהחום יכול לסדוק את הזכוכית וגורם לשבירה
לא לסתום חלון או דלת כי זה גורם לרוח רעה, כתוב בצוואת ר' יהודה החסיד.שמעתי מת''ח ששמע מהגר''ש וואזנר.
מעשה בבעה''ב אחד משומעי שיעורו של הרב וואזנר זצ''ל
שבמשך תקופה מדי יום היה מוצא בארון, כלי זכוכית שבור בלי שזז ממקומו
כשזה היה כבר מוזר עד לאימה, שאל את הרב וואזנר מה זה אומר
הרב שאל אותו האם לאחרונה סתמת חלון או דלת, הוא נזכר שאכן התופעה החלה ביום בו במהלך שיפוץ הבית, סתם חלון
בהוראת הרב חורר חור במקום בו היה החלון, ומאז נפסק הדבר.
לפעמים יש תדרים מסוימים (דיבור, נגינה וכו) שגורמים לכלי לזוז...ישבתי לארוחת ערב (טעימה צריך לומר) במטבח כמדי ערב. ולפתע אני שומע פצפוץ והתנפצות. מחפש את המקור ורואה את הדבר הבא.
רסיסי זכוכית על הרצפה, חצי כוס מבוקעת עדיין על השיש.
כמה דקות לפני כן...
אשתי שטפה את הכלים, ושמה כוס זכוכית שטופה על מדיח פלסטיק על השיש באופן גלוי.
כעת אני רואה חצי כוס שבורה שוכבת הפוך כמו שהנחנו אותה, והחצי השני התפוצץ לכל עבר.
למישהו יש הסבר?
אז ככה. לא היה חם ולא קר.
אף אחד לא היה במטבח. אם היא זזה מאיזשהו סיבה היא הייתה צריכה ליפול כולה, בעוד שרק חלק התפוצץ.
ובקיצור לא ידוע לי על משהו ספציפי שגרם למקרה.
האם למישהו יש הסבר? מישהו שמע על כך שזכוכית יכולה להתפוצץ ממש מעצמה?
בלת"קישבתי לארוחת ערב (טעימה צריך לומר) במטבח כמדי ערב. ולפתע אני שומע פצפוץ והתנפצות. מחפש את המקור ורואה את הדבר הבא.
רסיסי זכוכית על הרצפה, חצי כוס מבוקעת עדיין על השיש.
כמה דקות לפני כן...
אשתי שטפה את הכלים, ושמה כוס זכוכית שטופה על מדיח פלסטיק על השיש באופן גלוי.
כעת אני רואה חצי כוס שבורה שוכבת הפוך כמו שהנחנו אותה, והחצי השני התפוצץ לכל עבר.
למישהו יש הסבר?
אז ככה. לא היה חם ולא קר.
אף אחד לא היה במטבח. אם היא זזה מאיזשהו סיבה היא הייתה צריכה ליפול כולה, בעוד שרק חלק התפוצץ.
ובקיצור לא ידוע לי על משהו ספציפי שגרם למקרה.
האם למישהו יש הסבר? מישהו שמע על כך שזכוכית יכולה להתפוצץ ממש מעצמה?
רק תיזהר שהארנק לא יתפוצץ...עוד שידוך בפתח..
תכין מקום בארנק
באמת עדיף לא להשתמש בארנק מזכוכית.רק תיזהר שהארנק לא יתפוצץ...
אצל בחורי ישיבה בד"כ יש מספיק סיבות לכך שהכוס התנפצה...כמעט כל בחור ישיבה ראה פעם כזה 'נס טבע' של כוס הונגרית, שרק אחרי חצי שעה 'קלטה' שניקו אותה עם מים וסבון, אז לכן מותר לה להתפוצץ.
כן אבל לא בארוחת ערב...יכול לקרות גם אם קרני השמש עוברים דרך הזכוכית בצורה ממוקדת.
מכיר כזה מקרה.
עפי צוואת ר' יהודה החסיד אין לסתום פתח בבית לגמרי כדי שיוכלו המזיקים לצאת.שמעתי מת''ח ששמע מהגר''ש וואזנר.
מעשה בבעה''ב אחד משומעי שיעורו של הרב וואזנר זצ''ל
שבמשך תקופה מדי יום היה מוצא בארון, כלי זכוכית שבור בלי שזז ממקומו
כשזה היה כבר מוזר עד לאימה, שאל את הרב וואזנר מה זה אומר
הרב שאל אותו האם לאחרונה סתמת חלון או דלת, הוא נזכר שאכן התופעה החלה ביום בו במהלך שיפוץ הבית, סתם חלון
בהוראת הרב חורר חור במקום בו היה החלון, ומאז נפסק הדבר.
הרבי מליובאוויטש אמר שעפ''י הרמב''ם אין מזיקים כיום, ובוודאי שלא בא''י,עפי צוואת ר' יהודה החסיד אין לסתום פתח בבית לגמרי כדי שיוכלו המזיקים לצאת.
איזה צמרמורת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: